- 阅读理解A
题干:Itlookedjustlikeanotheraircraftfromtheoutside.Thepilottoldhisyoungpassengersthatitwasbuiltin1964.Butappearancesweredeceptive,andthe13studentsfromEuropeandtheUSAwhoboardedtheaircraftwereinfortheflightoftheirlives.Inside,theareathatnormallyhadseatshadbecomealongwhitetunnel.Heavilypadded(填塞)fromfloortoceiling,itlookedabitstrange.Therewerealmostnowindows,butlightsalongthepaddedwallsilluminatedit.Mostoftheseatshadbeentakenout,apartfromafewatthebackwheretheyoungscientistsquicklytooktheirplaceswithalookoffear.For12months,sciencestudentsfromacrossthecontinentshadcompetedtowinaplaceontheflightattheinvitationoftheEuropeanSpaceAgency.Thechallengehadbeentosuggestimaginativeexperimentstobeconductedinweightlessconditions.Forthenexttwohours,theflightresembledthatofanenormousbirdwhichhadlostitsreason,shootingupwardstowardstheheavensbeforerushingtowardsEarth.Theinventionwastoachieveweightlessnessforafewseconds.Theaircrafttookoffsmoothlyenough,butanyfeelingsthatIandtheyoungscientistshadthatwewereonanythinglikeascheduledpassengerservicewerequicklydismissedwhenthepilotputtheplaneintoa45-degreeclimbwhichlastedaround20seconds.Thentheenginescutoutandwebecameweightless.Everythingbecameconfusedandleftorright,upordownnolongerhadanymeaning.Aftertensecondsoffree-falldescent(下降)thepilotpulledtheaircraftoutofitsnosedive.Thereturnofgravitywaslessimmediatethanitsloss,butwasstillsuddenenoughtoensurethatsomestudentscamedownwithabump.Eachtimethepilotcuttheenginesandwebecameweightless,anewteamconducteditsexperiment.FirstitwastheDutchwhowantedtodiscoverhowitisthatcatsalwayslandontheirfeet.ThentheGermanteamwhoconductedasuccessfulexperimentonatraditionalbuildingmethodtoseeifitcouldbeusedforbuildingafuturespacestation.TheAmericanshadanideatocreatesolarsailsthatcouldbeusedbysatellites.Aftertwohoursofgoingupanddowninthelanedoingtheirexperiments,thepredominantfeelingwasoneofexcitementratherthansickness.Mostofthestudentsthoughtitwasanunforgettableexperienceandonetheywouldbekeentorepeat.
题目:What did the writer say about the plane? - A 、It had no seats.
- B 、It was painted white.
- C 、It had no windows.
- D 、The outside was misleading.

扫码下载亿题库
精准题库快速提分
参考答案【正确答案:D】
细节题。文章第-、二段分别从外部和内部两个角度对飞机的情况进行了介绍。根据第一段第三句的前半句:But appearances were deceptive(但是它的外表具有欺骗性),可以确定D选项为正确答案。A选项和第二段第三句There were almost no windows相矛盾;C选项和第二段第四句 Most of the seats had been taken out, apart from a few…相矛盾;B 选项文中未提及。
您可能感兴趣的试题- 1 【单选题】Though he did not say so directly, the inspector()the man was guilty.
- A 、declared
- B 、implied
- C 、disclosed
- D 、said
- 2 【单选题】What Mr.Smith did was important, but_____.
- A 、more important the way of he did things was
- B 、the way of he did things was more important
- C 、more important was the way he did things
- D 、more important the way were he did things
- 3 【阅读理解A】 What did the future look like for Britain's food production at the time this article was written?()
- A 、The fall in world food prices would benefit British food producers
- B 、An expansion of food production was at hand
- C 、British food producers would receive more government financial support
- D 、It looks depressing despite government guarantees.
- 4 【阅读理解A】 What does the writer of this passage think of the ideas of Ghoshal and Bartlett?()
- A 、Very instructive
- B 、Very inspiring
- C 、Hard to implement
- D 、Quite harsh
- 5 【阅读理解A】What does the author say about vacationing?()
- A 、People enjoy it all the more during a recession
- B 、Few people can afford it without working hard
- C 、It is the chief cause of family disputes
- D 、It makes all the hard work worthwhile
- 6 【阅读理解A】What did the author constantly fight against while doing her Ph. D. and post-doctoral research?
- A 、Lack of confidence in succeeding in space science.
- B 、Unfair accusations from both inside and outside her circle.
- C 、People's stereotyped attitude toward female scientists.
- D 、Widespread misconceptions about nature and nurtured.
- 7 【阅读理解A】According to the writer, how did the young scientists feel before the flight?
- A 、sick
- B 、keen
- C 、nervous
- D 、impatient
- 8 【阅读理解A】What did the pilot do with the plane after it took off?
- A 、He quickly climbed and then stopped the engines.
- B 、He climbed and then made the plane fall slowly.
- C 、He took off normally and then cut the engines for 20 seconds.
- D 、He climbed and then made the plane turn over.
- 9 【阅读理解A】What does the author intend to say by the example in the second paragraph?
- A 、Some customers simply show no respect to those who serve them.
- B 、People absorbed in a phone conversation tend to be absent-minded.
- C 、Waitresses are often treated by customers as casual acquaintances.
- D 、Some customers like to make loud complaints for no reason at all.
- 10 【阅读理解A】What is the passage mainly about?
- A 、Needs of the readers all over the world.
- B 、Causes of the public disappointment about newspapers.
- C 、Origins of the declining newspaper industry.
- D 、Aims of a journalism credibility project.
热门试题换一换
- He is a promising young man who is now studying at our graduate school.As his supervisor, I wouldlike to()him to your notice.
- 储存在专用计算机中的某财团的商业核心机密被盗窃。该财团的三名高级雇员甲、乙、丙三人涉嫌被拘审。经审讯,查明了以下事实:第一,机密是在计算机密码被破译后窃取的;破译计算机密码必须受过专门训练。第二,如果甲作案,那么丙一定参与。第三,乙没有受过破译计算机密码的专门训练。第四,作案者就是这三人中的一人或一伙。 从上述条件中,可推出以下哪项结论()。
- 一座塑料大棚中有6块大小相同的长方形菜地,按照从左到右的次序依次排列为:1、2、3、4、5和6号。而且1号与6号不相邻。大棚中恰好需要种6种蔬菜:白菜、西红柿、萝卜、青菜、芹菜和苋菜。每块菜地只能种植其中的一种。种植安排必须符合以下条件: (1)白菜在萝卜左侧的某一块菜地中种植; (2)青菜种在1或6号菜地中; (3)3号菜地种植苋菜或芹菜; (4)西红柿紧挨着芹菜的右侧种植。 以下哪项列出的可能是符合条件的种植安排()。
- 在发生全球危机那样的极为紧急的时刻,投机活动猖獗,利率急剧上升,一切都变化不定,保护好自己的财产是至关重要的。管理和经济领域的专家认为:储蓄仍然是最安全的避难所,尽管收益非常低,但是把钱存起来实际上不会遇到风险。即使存款的银行破产,政府也保证归还储户一定数量的存款,对于存款数额多的人来说,在发生恐慌时,最好能将存款分别存入不同的户头,每个户头不超过政府保证归还的最高限额。 根据上述信息分析,以下哪项如果为真,则最能对上述建议产生怀疑()。
- 1987年10月美国股票市场遭受了一次大的价格下跌。在下跌后的几周里,股票的交易量也剧烈下降,大大低于前一年平均周交易量。但是,这一整年的交易量与前一年的交易量相比并没有明显差别。 下面哪一项如果正确,最能解释上面短文中提出的明显矛盾()。
- 在过去的几十年中,位于美国北部多草的湿地被广泛排水和开发,而这些地方对于鸭类、鹅类、天鹅和大多数其他种类水鸟的筑巢和孵化是必不可少的。这一地区鸭类的数目在此期间大幅度下降,但是,天鹅和鹅类的数目并没有受到显著的影响。 以下哪项陈述如果为真,最有助于解释上文中所提到的不一致之处()。
- In this section, you are asked to write an essay based upon the followinginformation. Make comments and express your own opinion. You should write about150 words on the Answer Sheet. 以往很多人报考成人高校,是为了圆文凭梦,如今,手持本科、硕士文凭,回头重新考大学的大有人在。据报道,今年报名全国成人高考的上海考生中,有390名本科毕业生,15名硕士生。 写一篇约150词左右的作文对此现象进行评论并表达自己的意见。
- Why can't we divide film into various elements for analysis?()
亿题库—让考试变得更简单
已有600万用户下载
7Xmdl
