职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《卫生类》模拟试题0915
帮考网校2025-09-15 13:46
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Happy Marriage, Happy HeartHappily married people have lower blood pressure than unhappily married people orsingles, a Brigham Young University study says.On the other hand, even having a supportive social network did not translate into a blood pressure benefit forsingles orunhappily married people, according to the study."There seems to be some unique health benefits from marriage. It\'s not just being named that benefits health-what\'s really the most protective of health is having a happy ____," study authorJulianne Holt Lunstad, a psychologist who specializes in relationships and health, said in a prepared statement.The study included 204 married and 99 single adults who wore portable blood - pressure monitors for24 hours. The monitors recorded blood pressure at random intervals and provided a total of about 72 readings."We wanted to capture participants\' blood pressure doing whatever they normally do in everyday life. Getting one ortwo readings in a clinic is not really representative of the fluctuations (波动) that occur throughout the day," Holt Lunstad said.Overall, happily married people scored four points lower on the blood pressure readings than single adults. The study also found that blood pressure among married people, especially those in happy marriages dropped more during sleep than in single people."Research has shown that people whose blood pressure remains high throughout the night are at much greater risk of heart disease than people whose blood pressure drops," Holt Lunstad said.The study was published in the March 20 issue of the journal Annals (年刊) of Behavioral Medicine.The study also found that unhappily married adults have higher blood pressure than both happily married and single adults.Holt Lunstad noted that married couples can encourage healthy habits in one another, such as eating a healthy diet and having regular doctorvisits. People in happy marriages also have a source of emotional support, she said. 【单选题】

A.married

B.engaged

C.linked

D.loved

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,考查词义辨析。上文已经几次提到了unhappily married people,信息提示比较明显,所以此处应该填married,答案是A。

2、Happy Marriage, Happy HeartHappily married people have lower blood pressure than unhappily married people orsingles, a Brigham Young University study says.On the other hand, even having a supportive social network did not translate into a blood pressure benefit forsingles orunhappily married people, according to the study."There seems to be some unique health benefits from marriage. It\'s not just being named that benefits health-what\'s really the most protective of health is having a happy marriage," study authorJulianne Holt Lunstad, a psychologist who specializes in relationships and health, said in a prepared statement.The study included 204 married and 99 single adults who wore portable blood - pressure monitors for24 hours. The monitors recorded blood pressure at random intervals and provided a total of about 72 readings."We wanted to capture participants\' blood pressure doing whatever they normally do in everyday life. Getting one ortwo readings in a clinic is not really representative of the fluctuations (波动) that occur throughout the day," Holt Lunstad said.Overall, happily married people scored four points lower on the blood pressure readings than single adults. The study also found that blood pressure among married people, especially those in happy marriages dropped more during sleep than in single people."Research has shown that people whose blood pressure remains high throughout the night are at much greater risk of heart disease than people whose blood pressure drops," Holt Lunstad said.The study was published in the March 20 ____ of the journal Annals (年刊) of Behavioral Medicine.The study also found that unhappily married adults have higher blood pressure than both happily married and single adults.Holt Lunstad noted that married couples can encourage healthy habits in one another, such as eating a healthy diet and having regular doctorvisits. People in happy marriages also have a source of emotional support, she said. 【单选题】

A.page

B.number

C.copy

D.issue

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,考查词义辨析。英文里表示出版杂志的第几期,要用名词issue,答案是D。

3、Youth Emancipation in SpainThe Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.Around 55 percent of people aged 18 ~ 34 in Spain still sleep in their parents\' home, says the latest report from the country\'s state - run Institute of Youth.To coax (劝诱) young people from their homes, the Institute started a "Youth Emancipation(解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.Economists blame young people\'s family dependence on the precarious (不稳定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists (社会学家). Family ties in south Europe (Italy, Portugal and Greece) are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key forUnderstanding"."In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.In Spain, especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews (外甥/侄子) all living on the same street. They regularly get together forSunday dinner.Parents tolerance is another factor. Spanish parents accept late - night partying and are wary of setting bedtime rules."A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he\'ll put up a fight and call the father a fascist," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos Ill University in Madrid.Mothers willingness to do children\'s household chores (家务) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60 - year - old in Madrid, has three children in their 20s, The eldest 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good."His mum does the wash and cooks forhim, in the end, he lives well," Masso said.Which of the following statements is NOT true of Dionisio Masso? ______【单选题】

A.She has a boyfriend.

B.She is 60 years old.

C.She has three children.

D.She lives in Madrid.

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要定好位,并正确理解好句意。带着题干提示词回到文章定位,找到文章倒数第二段第二句,此句谈到了Masso住在马德里,是一个60岁有三个20多岁孩子的母亲,并没有提到她有一个男朋友,所以答案是A。

4、Gun Rights in the US Immediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn the dead. The president and the state governorboth hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons. Strictly speaking, the US is not the only country ____ gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seems unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it. In countries like Britain and Canada. The government adopted stricter gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby and the electoral system. The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun rights in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun controls anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both; they prefer power. According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm incidents accounted fornine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So, although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves. Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said. "If one professorin Virginia incident had been carrying a legal weapon they might have been able to stop all this. " In his opinion, the massacre is an argument formore people to carry, weapons, not fewer. But at the root of Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government , commented UK\'s Guardian newspaper. One Virginia resident, who had a permit to carry; a concealed firearm, told the Guardian thin itwas every American\'s responsibility to have a gun. "Each person," he said, "should not rely solely on the government forprotection. " 【单选题】

A.while

B.which

C.where

D.that

正确答案:C

答案解析:从所给的四个选项来看,它们都是从句连词,因而关键要判断出,横线后面是一个什么样的从句,横线前面的句子是说: 美国不是唯一的一个国家…,每天,枪支暴力已经毁灭了许多的生命、家庭和社区。从他们的关系,可以看出,后面的句子是一个定语从句,修饰country,而在后面的句子中,应该是in the country,所以选择关系副词where=in which.

5、Youth Emancipation in SpainThe Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.Around 55 percent of people aged 18 ~ 34 in Spain still sleep in their parents\' home, says the latest report from the country\'s state - run Institute of Youth.To coax (劝诱) young people from their homes, the Institute started a "Youth Emancipation(解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.Economists blame young people\'s family dependence on the precarious (不稳定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists (社会学家). Family ties in south Europe (Italy, Portugal and Greece) are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key forUnderstanding"."In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.In Spain, especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews (外甥/侄子) all living on the same street. They regularly get together forSunday dinner.Parents tolerance is another factor. Spanish parents accept late - night partying and are wary of setting bedtime rules."A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he\'ll put up a fight and call the father a fascist," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos Ill University in Madrid.Mothers willingness to do children\'s household chores (家务) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60 - year - old in Madrid, has three children in their 20s, The eldest 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good."His mum does the wash and cooks forhim, in the end, he lives well," Masso said.The "Youth Emancipation" programme aims at helping young people ______.【单选题】

A.live in an independent way

B.fight forfreedom

C.fight against social injustice

D.get rid of family responsibilities

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,虽然题干词汇在第三段出现,但只要认真从文章第一段读起,找到答案依据不难。答案依据在第一段,it has to decided to help them to leave the nest,帮助年轻人独立地生活,所以答案是A。

6、Acceptance of Chronic IllnessForchronically ill patients, giving up the hope that they will get better may actually lead to more happiness, U. S. researchers suggest."Hope is an important part of happiness, but there\'s a dark side of hope. Sometimes, if hope makes people put off getting on with their life, it can get in the way of happiness," Dr. Peter A. Ubel from the University of Michigan Health System said in a university news release.He and his colleagues studied patients who\'d just had a colostomy (结肠造口术), which means their colons (结肠) were removed and they had to have bowel (肠) movements in a pouch (小袋) outside the body. At the time of the surgery, some patients were told the procedure was reversible and they\'d have a second operation in a few months to reconnect their bowels. Other patients were told the colostomy was permanent.The patients were followed forsix months, and the researchers found that those without hope of regaining normal bowel function were happier than those with reversible colostomies."We think they were happier because they got on with their life. They realized the cards they were dealt, and recognized that they had no choice but to play with those cards," Ubel said. "The othergroupwas waiting fortheir colostomy to be reversed. They contrasted their current life with the life they hoped to lead, and didn\'t make the best of their current situation. "The study, published in the November edition of Health Psychology, also may explain why people whose spouse dies often recover better emotionally over time than those who get divorced, the researchers said.That\'s because people whose husband orwife dies have closure (结束), while those who get divorced may still have hope forsome chance of making up, they explained.What could be the message of the passage? ______【单选题】

A.Giving up hope means giving up happiness.

B.Letting go of hope sometimes is a better choice.

C.Hope is what makes people move on.

D.Hope frequently gets in the way of happiness.

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,需要通读全文。文章第一段实际就是全文的主旨段落,谈到,对于病人来说放下治愈希望会更幸福,第二段第一句谈到,希望有时候会有不好的一面,第四段,第五段都提到了研究者发现放下治愈希望的病人比持有希望的病人要开心,回来看选项,B项和原文句意相符,是答案。

7、We had a long conversation about her parents.【单选题】

A.speech

B.question

C.talk

D.debate

正确答案:C

答案解析:关于她父母我们谈了很久。本题难度不大,考察的是基本意义,干扰项干扰不大。conversation和talk都有“谈话”的意思,是近义词,A项指“讲话”,D项指“辩论”,和答案意义差异大,最佳答案是C。

8、 More Than 8 Hours Sleep Too Much of a Good Thing 1 Although the dangers of too little sleep are widely known, new research suggests that people who sleep too much may also suffer the consequences. 2 Investigators at the University of California in San Diego found that people who clock up 9 or10 hours each weeknight appear to have more trouble falling and staying asleep, as well as a number of other sleep problems, than people who sleep 8 hours a night. People who slept only 7 hours each night also said they had more trouble falling asleep arid feeling refreshed after a night\'s sleep than 8-hour sleepers. 3 These findings, which Dr. Daniel Kripke reported in the journal Psychosomatic Medicine, demonstrate that people who want to get a good night\'s rest may not need to setaside more than 8 hours a night. He added that "it might be a good idea" forpeople who sleep more than 8 hours each night to consider reducing the amount of time they spend in bed, but cautioned that more research is needed to confirm this. 4 Previous studies have shown the potential dangers of chronic shortages of sleep, forinstance, one report demonstrated that people who habitually sleep less than 7 hours each night have a higher risk of dying within a fixed period than people who sleep more. 5 Forthe current report, Kripke reviewed the responses of 1,004 adults to sleep questionnaires, in which participants indicated how much they slept during the week and whether they experienced any sleep problems. Sleep problems included waking in the middle of the night, arising early in the morning and being unable to fall hack to sleep, and having fatigue interfere with day-to-day functioning. 6 Kripke found that people who slept between 9 and 10 hours each night were more likely to report experiencing each sleep problem than people who slept 8 hours. In an interview, Kripke noted that long sleepers may struggle to get rest at night simply because they spend too much time in bed. As evidence, he added that one way to help insomnia is to spend less time in bad. "It stands to reason that if a person spends too long a time in bed, then they\'ll spend a higher percentage of time awake," he said. Paragraph 2____ 【单选题】

A. Kripke\'s Research Tool

B.Dangers of Habitual Shortages of Sleep

C. Criticism on Kripke\'s Report

D.A Way of Overcoming Insomnia

E.Sleep Problems of Long and Shoat Sleepers

F.Classification of Sleep Problems

正确答案:E

答案解析:第二段列举了睡眠时间多于或少于8小时而带来的多种sleep problems.

9、CancerCancer is agroupof many related diseases that begin in cells, the body\'s basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth ortumor. Benign (良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (恶性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control ororder.Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet radiation from the sun, orexposure to carcinogens (致癌物) in the workplace orin the environment. Some gene alterations are inherited.Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy (化疗), hormone therapy, and biological therapy. The doctormay use one method ora combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient\'s age and general health, and other factors. Because treatment forcancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighing the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease, and the patient\'s tolerance forpain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, ornerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved orreduced with prescription medicines orover-the-counter drugs recommended by the doctor.Cancer occurs when cells in the body divide without____.【单选题】

A.prescription medicines

B.control ororder

C.tolerance forpain

D.various factors

E.normal genes

F.different genes side effects

正确答案:B

答案解析:根据题干线索词cells定位原文至第一段,其中最后两句提到“Malignant(恶性的)tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control ororder”,由此推断,句中画线部分即为题干所需添加成分。而B选项control ororder属于原文复现,故为正确答案。

10、Importance of Children\'s Oral HealthFebruary is National Children\'s Dental(牙齿的) Health Month, but in children good oral(口部的) care is critical every day. The first comprehensive study on the nation\'s oral health, released recently by the Office of the U. S. Surgeon General, calls dental and oral diseases a "silent epidemic (流行病)", even in children. The report states that more than 51 million school hours are lost each year to dental - related illness. In fact, a recent study pointed to dental care as the most common unmet health need among American children.To help counter this, the American Academy of Periodontology (牙周病学) (AAP) is launching an effort to educate children and parents about the prevention of dental diseases in children."This is important because oral problems can impact self - esteem forchildren and lead to problems of eating, speaking and attending to learning," said Michael McGuire, president of the AAP.Common dental problems seen in children are cavities (龋洞) and gingivitis (龈炎), which are found in the majority of U. S. children. "When these problems are not caught early and treated, they can develop into more severe problems and cause unnecessary suffering," said McGuire. "However, much of the time, oral problems are avoidable problems."In the Rio Grande Valley in Texas, agroupof more than 120 dentists(牙医) volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year with its Mobile Dental Unit that travels from school to school."According to the Surgeon General\'s Report, about 37 percent of children have not had a dental visit before starting school," said McGuire. When children don\'t see dentists, they miss the opportunity to have problems caught early before they develop into larger, more expensive problems to treat, and parents miss the opportunity to learn how to promote good oral habits in their children.Some children have never seen a dentist before starting school.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,带者题干信息词回文章定位,答案依据在文章最后一段第一句:…about 37 per cent of children have not had a dental visit before start ing school,谈到约37%的孩子上小学前从没看过牙医,所以本题和原文句意相符,答案是A。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!