职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》模拟试题0914
帮考网校2025-09-14 13:22
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、AIDSAs a science writer, I don\'t have to wear emotional armorvery often. Before I went to Zimbabwe fora visit, I had talked to other reporters ______. All told me to get prepared forthe orphans, many of whom had caught the AIDS virus from their mothers and the strong desire to make everything all right forthem. Then again, nothing could have prepared me forthe visit to creche(育婴堂) forAIDS orphans in Harare, where one sick, smiling four-year-old boy tried to keep up with the other kids playing ring-around-the-rosy but was so weak he kept falling to the floor, ormeeting a 25-year-old unmarried girl who cared forher nephew Only when I got back about a week later The boy who called his aunt "Mama" was too weak even to take the piece of banana I offered. Meanwhile photojournalist Karin Retief was visiting a room at the hospice (济贫院) where she had been told a particularly sweet orphan boy stayed. At first she did not see anyone on the bed and was about to say he must be elsewhere, when suddenly she spotted his tiny arm in the air, his body lost in the folds of the bedclothes. Recently Karin wrote to me that she had been able to keep our assignment from taking too great an emotional suffering at the time. " Only when I got back about a week later, could I moum the people I met", she continued. "I sat in church and wanted to ask the priest to pray forthe people with AIDS in Zimbabwe and all over the world. Then all the people\'s faces, pain and suffering became so real, I could not get the words out. I broke down and cried and cried forthem". 【单选题】

A.where she had been told a particularly sweet orphan boy stayed

B.who had spent time in Africa

C.Only when I got back about a week later

D.even though her only income was from growing and selling a few vegetables at the local market

E.was so weak he kept falling to the floor

F.while we were visiting the orphans

正确答案:B

答案解析:此处要求一个定语从句,因此选B。

2、Successful leaders dominate events rather than react to them. 【单选题】

A.control

B.contribute

C.convey

D.contact

正确答案:A

答案解析:dominate:支配,和control(控制)意思接近;contribute:捐助、捐献、贡献、投稿;convey:搬运、传达;contact:接触、联系。

3、A Bad IdeaThink you can walk, drive, take phone calls, e - mail and listen to music at the same time 7 Well, New York\'s new law says you can\'t. and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street. The law went into force last month, following research and a shocking number of accidents that involved people using electronic gadgets (小巧机械) when crossing the street.Who\'s to blame? Scientists say that our multitasking (多任务处理) abilities are limited. "We are under the impression that our brain can do more than it often can," says Rene Marois, a neuroscientist (神经科学家) in Tennessee. "But a core limitation is the inability to concentrate on two things at once."The young people are often considered the great multitaskers. _____. Agroupof 18 to 21 years old and agroupof 35 to 39 years old were given 90 seconds to translate images into numbers, using a simple code. The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted. But when both groups were interrupted by a phone call oran instant message, the oldergroupmatched the youngergroupin speed and accuracy.It is difficult to measure the productivity lost by multitaskers. Jonathan Spira, chief analyst at Basex, a business - research firm, estimates that the cost of interruptions to the American economy is nearly $ 650 billion a year. The estimate is based on surveys with office workers. The surveys conclude that 28 percent of the workers\' time was spent on interruptions and recovery time before they returned to their main tasks.【单选题】

A.Talking on a cell phone while driving brings you joy anyway.

B.The estimate is based on surveys with office workers.

C.The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted.

D.However, an Oxford University research suggests this perception is open to question.

E.Scientists say that our multitasking (多任务处理) abilities are limited.

F.and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street.

正确答案:D

答案解析:本题有一定的难度。可用排除法和代入法。本题的上一句谈到了年轻人常被认为是能同时兼顾多个任务的,下一句又谈到了一项试验表明年轻人和年纪大的没有多少差别,所以可以推断此处应该表达转折的意义。回来看选项,把D代入文中,符合逻辑,答案是D。

4、I propose that we discuss this at the next meeting.【单选题】

A.suggest

B.demand

C.order

D.request

正确答案:A

答案解析:我建议下次会议再讨论这个议题。本题难度不大,是送分题。propose和suggest都是常用词汇,都有“建议”的意思,其他三项尽管有一定的干扰性,但答案还是比较明显,答案是A。

5、Sharing SilenceDeaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have been friends since kindergarten (幼儿园). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.Orlando lost his hearing at the age of one. German was born deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kinder garten."We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembered. "Before then, I didn\'t know I was deaf and I was different.""Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn\'t understand us and we didn\'t understand them. But we\'ve all grown up together, and today, I\'m popular because I\'m deaf. Kids try to communicate with me."Some things are very difficult forthe two boys. "We can\'t talk on the phone, so if we need help, we can\'t call an emergency service," German signs. "and we can\'t orcerfood in a drive - thru."Despite of their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket.They got their jobs through a "workability" program, designed forteenagers from local schools with different types of learning disabilities.German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November."The other people who work here nave been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we\'ve learned a lot and we\'re getting better."The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute forthe Deaf in New York.Both Orlando and German have found their jobs at ______.【单选题】

A.a fast - food restaurant

B.a supermarket

C.a technical institute

D.a local school

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,针对第六段出题,但只要回文章定好位,找到答案依据不难。根据题干提示词汇迅速到文章定位。找到文章第六段。第六段开头谈到了Orlando和German两个小伙在当地一家超市找到了工作,回来看选项,很明显,答案是B。做本题时也可以先看选项,得到信息提示。

6、Seeing Red Means Danger AheadThe colorred often means danger and by paying attention, accidents can be prevented. In the future, the colorred also may help prevent danger at construction sites. Thanks to new work by engineers, bridge supports orother kinds of materials could one day contain a colorswitching material. It will turn red before a structure collapses orfalls apart. The secret behind the colorswitching material is a particular type of molecule. A molecule is agroupof atoms held together by chemical bonds. Molecules come at all shapes and sizes, and make up everything. You can see, touch orfeel. How a molecule behaves depends on what kinds of atoms it contains, and how they\'re held together. When a polymer (聚合物) containing a colorswitching molecule called a mechanophore (机械响应性聚合物) which is about to break, it produce a color. When a polymer with mechanophore molecules becomes "injured" orweak, one of the mechanophore bonds breaks and the material turns red. "It\'s a really simple detection method. "says Nancy Sottos, one of the scientists who worked on the project. Sottos and her team tested the colorswitching polymers in their lab. The test results proved encouraging. There is a way to get rid of the colorlight when a bright light is shone on the mechanophore. The broken bond is fixed and the red colordisappears. This "self-healing" may be a problem forengineers. They need to use the colorchanger in big construction projects that will be outside in sunlight. and sunlight will make the mechanophore\'s warming system useless. Sottos and her fellow scientists still have ______ work to do before the colorswitching molecules can be used outside the lab. 【单选题】

A.a part of

B.a type of

C.a lot of

D.a part of

正确答案:C

答案解析:意思应该是在变色分子可用于实践之前,Sottos和她的团队还需要做很多的努力。所以选a lot of合适。

7、Keeping Cut Flowers1 While everybody enjoys fresh cut flowers around his house, few people know how to keep them foras long as possible. This may be done by keeping in mind a few simple fact. 2 An important thing to remember about cut flowers is that they are sensitive to temperature. Forexample, studies have shown that cut carnations (康乃馨) retain their freshness eight times longer when kept at 12℃ than when kept at 26℃. Keeping freshly harvested flowers at the right temperatures is probably the most important aspect of flower care. 3 Flowers are not intended by nature to live very long. Their biological purpose is simply to attract birds orinsects, such as bees, forpollination (粉). After that, they quickly dry up and die. The process by which flowers consume oxygen and produce carbon dioxide, called respiration, generates the energy the flower needs to give the flower its shape and color. The making of seeds also depends on this energy. While all giving things respire, flowers have a high level of respiration. A result of all this respiration is heat, and forflowers the level of heat relative to the mass of the flower is very high. Respiration also brings about the eventual death of the flower. Thus the greater the level of respiration, the sooner the flower dies. 4 How, then, to control the rate at which flowers die? By controlling respiration. How is respiration controlled? By controlling temperature. We know that respiration produces heat, but the reverse is also true. Thus by maintaining low temperatures, respiration is reduced and the cut flower will age more slowly. 5 Another vital factorin keeping cut flowers is the quality of the water in which they are placed. Flowers find it difficult to "drink" water that is dirty orotherwise polluted. Even when water looks and smells clean, it almost certainly contains harmful substances that can endanger the flowers. To rid the water of these unwanted substances, household chlorine bleach (含氯漂白剂) can be used in small quantities. It is recommended that 15 drops of chlorine bleach (at 4% solution) be added to each liter of water. The water and solution should also be replaced each day. Paragraph 5____【单选题】

A.Control of Respiration

B.Beauty of Fresh Cut Flowers

C.Role of Respiration

D.Most Important Aspect of Flower Care

E.Need forClean Water

F.Ways of Stopping Respiration

正确答案:E

答案解析:本段第1句是该段的主题句,该段阐述了花朵护养中的另外一个重要因素——干净水的重要性。选项E符合题意,故选E。

8、What Do Dreams Tell Us?Why do we dream? Do dreams have meanings? These are questions which have troubled man forthousands of years. The oldest surviving book on the interpretation of dreams is Egyptian and is nearly 4,000 years old. In ancient Greece, it was thought that people who were ill could be cured by telling their dreams. They would relate their dreams to their doctors who would tell them what they meant and then give them medicine to make them well. The ancient Chinese believed that if a pregnant woman dreamed of a bear, she would have a son, and if she dreamed of a snake, she would have a daughter. There are many stories about dreams foretelling (预言) the future.We certainly do not now believe that dreams foretell the future. Most scientists believe that dreams are based on events in our own life and on our feelings. The events are usually very recent, mostly within the last two days. Our emotions, on the other hand our wishes, hopes and fears may go back many years, even to early childhood.In a dream, events are altered. A dream may contain parts of many real-life events. Most importantly, something that cannot be shown directly may be shown indirectly. Forexample, you might dream of driving a large car. This could mean not that you want to have a larger car, but that you desire power, and maybe you want to control other people. Again, you may dream that you are an actorin a play. The play is about to start, but you have completely forgot your lines. This dream may seem strange because you are not interested in acting, and you never want to be in a play. But the dream may mean that you have some other problem that you feel is too difficult foryou to solve.Psychologists believe that dreams may be helpful to us. Indeed, people who have been allowed to sleep in experiments, but not allowed to dream, have become anxious and restless. and when they are later allowed to sleep as much as they like, they dream more than ever to make us forthe lost "dream time".If you dream of driving a large car, it could mean that you want ______.【单选题】

A.power

B.quiet and happy

C.events

D.experiments

E.diseases

F.worried and nervous

正确答案:A

答案解析:根据题干线索词driving a car定位原文至第三段第四句:Forexample, you might dream of driving a large car. This could mean not that you want to have a larger car, but that you desire power...句中的this即指dream of driving a car, desire作为动词与want同义。由此推断,句中画线部分即为所需添加成分,而A选项属于原文复现,故A为正确答案。

9、Light Night, Dark StarsThousands of people around the globe step outside to gaze at their night sky. On a clear night, with no clouds, moonlight, orartificial lights to block the view, people can see more than 14,000 stars in the sky, says Dennis Ward, an astronomer(天文学家) with the University Corporation forAtmospheric Research( UCAR) in Boulder, Colo. But when people are surrounded by city lights, he says, they\'re lucky to see 150 stars.If you\'ve ever driven toward a big city at night and seen its glow from a great distance, you\'ve witnessed light pollution. It occurs when light from streetlights, office buildings, signs, and other sources streams into space and illuminates (照亮) the night sky. This haze (朦胧) of light makes many stars invisible to people on Earth. Even at night, big cities like New York glow from light pollution, making stargazing difficult.Dust and particles of pollution factories and industries worsen the effects of light pollution. "If one city has a lot more light pollution than another," Ward says, "that city will suffer the effects of light pollution on a much greater scale."Hazy skies also make it far more difficult forastronomers to do their jobs.Cities are getting larger. Suburbs are growing in once dark, rural areas. Light from all this new development is increasingly obscuring (使变模糊) the faint (微弱的) light give off by distant stars. and if scientists can\'t locate these objects, they can\'t learn more about them.Light pollution doesn\'t only affect star visibility. It can harm wild life too. It\'s clear that artificial light can attract animals, making them go off course. There\'s increasing evidence, forexample, that migrating (迁徙) birds use sunsets and sunrises to help find their way, says Sydney Gauthreaux Jr. , a scientist at Clemson University in South Carolina, "When light occurs at night," he says, "it has a very disruptive (破坏性的) influence." Sometimes birds fly into lighted towers, high - rises, and cables from radio and television towers. Experts estimate that millions of birds die this way every year.The title "Light Night, Dark Stars" means ______.【单选题】

A.the night sky is brightly lit up and stars are black

B.lights appear at night and stars are seen in the dark

C.city lights at night illuminate stars in the sky

D.city lights illuminate the night sky, making stars invisible

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,需要通读全文,文章谈到人造光源使科学家无法观测到天空星体发出微弱光线,换句话说,夜晚的灯光使星星变暗了,回来看选项,D项符合原文句意,是答案。

10、What Is the Coolest Gas in the Universe?What is the coldest air temperature ever recorded on the Earth? Where was this low temperature recorded? The coldest recorded temperature on Earth was - 91℃, which occurred in Antarctica (南极洲) in 1983.We encounter an interesting situation when we discuss temperatures in space.Temperatures in Earth orbit actually range from about +120℃ to - 120℃. The temperature depends upon whether you are in direct sunlight orshade. Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure. Thank NASA science forwell, de signed space suits that protect astronauts from these temperature extremes.The space temperatures just discussed affect only our areal of the solar system. Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun. Astronomers estimate temperatures at Pluto are about - 210℃. How cold is the lowest estimated temperature in the entire universe? Again, it depends upon your location. We are taught it is supposedly impossible to have a temperature below absolute zero, which is - 273℃, at which atoms do not move. Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully cooled down a gas to a temperature barely above absolute zero. They won a Nobel Prize in Physics in 2001 fortheir work, not a discovery, in this case.Why is the two scientists\' work so important to science?In the 1920s, Satyendra Nath Bose was studying an interesting theory about special light particles we now call photons (光子). Bose had trouble convincing other scientists to believe his theory, so he contacted Albert Einstein. Einstein\'s calculations helped him theorize that atoms would behave as Bose thought—but only at very cold temperatures.Scientists have also discovered that ultra - cold(超冷) atoms can help them make the world\'s atomic clocks even more accurate. These clocks are so accurate today they would only lose one second every six million years! Such accuracy will help us travel in space because distance is velocity times time 4 ( d = v×t). With the long distances involved in space ______, we need to know time as accurately as possible to get accurate distance.【单选题】

A.station

B.craft

C.travel

D.age

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,考查词义辨析,干扰项有一定的干扰。根据上下文逻辑,文章此处是说“因为宇宙旅行涉及超长距离,所以我们需要对时间尽最大精确地把握以便精确掌握距离”,答案是C。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!