职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》模拟试题0914
帮考网校2025-09-14 12:06
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Money orFriendship orBoth1. Friends and money don\'t mix. It\'s a dangerous combination since a fight over money is one of the fastest ways to end a friendship. But what if a friend asks you to tend him orher some money? If you don\'t lend your friend the money, you risk losing the friend. If you do lend your friend the money, you risk losing both the friendship and your money.2. We have to face facts, so here are some situations you might run across with your buddies (伙伴) and some helpful tips (忠告) on how to deal with them. Thinking about why this person needs to borrow in the first place. If he is always living beyond his means, it is his fault, not yours. Any Sensible person would not put himself in a position of debt so often. So simply say "no" to this friend. Even if your friend really needs that money foremergency use and you are willing to help him, before you dive into your pocket, follow this reality check: Do you have the extra money? Are you sure you don\'t need it? Are you willing to write off that amount if it\'s not returned? If your answers are negative, do yourself a favorand say "no".3. Let\'s assume you can\'t stand saying "no" to your friend because you don\'t want him living off cat food. What do you do? Write down these details on a sheet of paper before opening up your wallet:Amount of the loan.Date of the loan.Time of repayment.Amount of interest (if any).Lender\'s and borrower\'s signature.This will at least keep the borrower from forgetting the loan so easily, If your friend\'s loan is past due, it\'s important that you ask him-and it\'s actually not rude. The longer you wait, the more you are brood (忧伤), and the more your resentment builds.4. You can send him a friendly reminder via E - mail. Tell him something like "I\'m going over my bank account and I\'m just wondering when we\'ll be able to settle that money thing." E - mail saves you from an uncomfortable face - to - face confrontation. There is almost no chance of turning a bad reaction into an argument. Unlike a public conversation, an E - mail message will always be private.5. After asking two orthree times, you might have to write it off. That\'s what happens. If he just doesn\'t have the money oris unwilling, then what kind of friend is that?Before you lend money to your friend ____.【单选题】

A.you can remind your friend of it via E - mail

B.you can lend more money to him orher

C.you must get to know why he orshe needs that money

D.if you should lend money to your friend

E.you can call the police to settle the issue

F.there is no need to maintain a friendly relation with him orher

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,答案依据不难找到。答案依据在第二段。读懂题干意思后,认真阅读第二段。第二段第二句话,Think about why this person needs to borrow in the first place,是主要依据,再回来看选项,C项符合文章句意,是答案。

2、A U. N. peacekeeping force was sent to that country.【单选题】

A.power

B.troop

C.arms

D.weapon

正确答案:B

答案解析:force和troops是同义词,意思是“队伍”;power:电力、权利、能力;arms和weapon都表示“武器”。

3、Three Ways to Become More CreativeMost people believe they don\'t have much imagination. They are wrong. Everyone has imagination, but most of us, once we become adults, forget how to access it. Creativity isn\'t always connected with great works of art orideas. People at work and in their free time routinely think of creative ways to solve problems. Maybe you have a goal to achieve, a tricky question to answer oryou just want to expand your mind! There are three techniques to help you.This technique involves taking unrelated ideas and trying to find links between them. First, think about the problem you have to solve orthe job you need to do. Then find an image, word, idea orobject, forexample, a candle. Write down all the ideas/words associated with candles, light, fire, matches, wax, night, silence, etc. Think of as many as you can. The next stage is to relate the ideas to the job you have to do. So imagine you want to buy a friend an original present; you could buy him tickets to a match ortake him out forthe night. Imagine that normal limitations don\'t exist. You have as much time/space/money, etc. as you want. Think about your goal and the new possibilities. If, forexample, your goal is to learn to ski (滑雪), you can now practice skiing every day of your life (because you have the time and the money). Now adapt this to reality. Maybe you can practice skiing every day in December, orevery Monday in January.Look at the situation from a different point of view. Good negotiators (谈判者) use this technique in business, and so do writers. Fiction writers often imagine they are the characters in their books. They ask questions: what does this character want? Why can\'t she get it? What changes must she make to get what she wants? What does she dream about? If your goal involves other people, put yourself "in their shoes". The best fishermen think they are the fish!We learn from the third technique that a good salesman should ask himself: ____.【单选题】

A.what do I usually do?

B.what did my boss tell me to do?

C.what are my customers\' needs?

D.how should I sell my products?

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,读完文章,可以推断出,销售人员要站在消费者的立场上考虑,所以不难找到答案。答案依据是最后一段:Good negotiators (谈判者) use this technique in business, and so do writers. Fiction writers often imagine they are the characters in their books.

4、Why People Use Pseudonyms (假名字)?You can\'t choose the name you are given at birth, but in many countries you can change it legally when you reach adulthood. Of course, most people never change their names even if they feel unhappy about them. However some people do take this course of action-particularly artists! What makes an artist want to change their name? Sometimes it\'s forpurely personal reasons, such as the Nobel Prize winning poet from Chile, Neftalf Reyes. He didn\'t want his father to know he was writing poetry, so he changed his name to Pablo Neruda when he was a young man. At other times the reason may appear strange, take the case of the Portuguese poet Femando Pessoa, who wrote under 75 different names. The reason? "When I use a different name, I always write in a different way," he explained. In most cases, however , people change their names forsocial, historical, political, orcultural reasons. Here are some of the most common: reason. The person\'s real name is just too long and difficult to remember. Let\'s be honest, Madonna Louise Ciccone is not as easy to remember as just plain Madonna. and short names are much easier to remember: William Bradley became Brad Pitt and Edson Arantes do Nascimento became Pele.Sometimes names are changed formarketing ____ . Forexample, if a name sounds too foreign, it may be changed to something that is more recognizable in a market. So in the film world, Ramon Estsvez adopted the name Martin Sheen. ormaybe the artist\'s real name doesn\'t sound attractive-Chad Everett does sound a lot better than Raymond Cramton.Artists sometimes choose the name of someone they admire. Robert Zimmerman changed his name to Boo Dylan because of his admiration forthe Welsh poet, Dylan Thomas.Another reason may be practical: in the past, women found it very difficult to get published. To avoid this situation, they sometimes gave themselves men\'s names, so the English authorMary Ann Evans became George Eliot, and she did get her books published!【单选题】

A.purposes

B.thoughts

C.ends

D.goals

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,D干扰较大,文中表达的是“有时候改名字是出于市场策划的需要”,按照英语使用习惯,选项里只能使用purposes,答案是A。

5、Gun Rights in the USImmediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn (致哀) the dead. The president and the state governer both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons.Strictly speaking, the US is not the only country here gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seem unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it.In countries like Britain and Canada, the government adopted strict gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby (院外活动集团) and the electoral (选举) system.The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun rights in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun control anyway. ____ the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both, they prefer power.According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm (火器) incidents accounted fornine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many people don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves.Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said, "If one professorin the Virginia incident had been carrying a legal weapon, they might have been able to stop all this. "In his opinion, the massacre (大屠杀) is an argument formore people to carry weapons, not fewer.Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government, commented UK\'s Guardian newspaper.One Virginia resident, who had a permit to carry a concealed (隐藏的) firearm, told the Guardian that it was every American\'s responsibility to have a gun."Each person," he said, "should not rely solely on the government forprotection."【单选题】

A.Since

B.Over

C.Till

D.Until

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,考查介词短语over the years的用法,over the years指“多年来”,最佳答案是B。

6、The Race into SpaceAmerican millionaire Dennis Tito will always be famous. He was the first tourist in space. "I spent sixty years on Earth and eight days in space and from my viewpoint, it was two separate lives," Tito explained. He loved his time in space. "Being in space and looking back at earth is one of the most rewarding experiences a human being can have."This kind of experience isn\'t cheap. It cost $ 20 million. However, Tito achieved his dream, so he was happy. "Forme it was a life dream. It was a dream that began when didn\'t have any money," he told reporters.On 30 April 2002, Mark Shuttleworth became the world\'s second space tourist. Shuttleworth is a South African businessman. At the age of twenty - eight, he also paid $ 20 million forthe eight - day trip.Both Tito and Shuttleworth bought their tickets from a company called Space Adventures. The company has around 100 people already on their waiting list forflights into space. The spaceship to take them doesn\'t exist yet.Many of the customers are people who like adventure. They are the kind of people who also want to climb Mount Qomolangma. Other customers are people who love space. However, these people are worried. Because it’s so expensive, only very rich people can go into space. They want space travel to be available to more people.That day may soon be here. Inter Orbital Systems (IOS) plans to send up to four tourists a week into space. The tours will depart from an island in Tonga. The company promises a package that includes forty-five days of astronaut training in Russia and California, seven days in space, and a vacation in Tonga, for$2 million.However, space flight is still very dangerous. Bill Readdy is NASA\'s deputy assistant administratorforspace flight. He says that the chances of dying are about 1 in 500. Because of this, it may take time before space tourism really takes off. You might be able to go up, but will you come down?Dennis Tito was the first tourist in space.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,是送分题。答案依据是文章开头第二句,He was the first tourist in space。他是太空旅行的第一人,所以本题正确,答案是A。

7、Human Space ExplorationWhile scientists are searching the cause of the Columbia disaster, NASA is moving ahead with plans to develop a new craft that would replace shuttles(航天飞机) on space station missions by2012 and respond quickly to space station emergencies.The space agency released the first setof mission needs and requirements several days ago forme orbital space plane (轨道航天飞机), which would be designed to transport a crew of four to and from the International Space Station.Although it includes few specifics, the plan states the orbiter(轨道航天飞机) will be safer cheaper and require less preparation time than the shuttle. It would be able to transport four crew members by 2012 though it would be available forrescue missions by 2010. NASA says the craft should be able to transport injured orill space station crew members to "definitive(决定性的) medical care" within 24 hours.The release of the requirements showed NASA remains focused on the long-term priorities of space exploration, even as questions exist concerning the loss of Columbia and its seven member crew on February l, 2003.Expels at Marshall Space Flight Center in Huntsville, Alabama, have been working foryears on a successorto the shuttle. The project, known as the Space Launch Initiative (倡议), was divided last year into two parts----one focusing on a future launch vehicle, the other on a space station orbiter. The orbiter is expected to be ready sooner.The program\'s managers say NASA officials have told them not to alterSpace Launch Initiative in light of the Columbia disaster.U. S. President George W. Bush asked Congress forabout US$1 billion forSpace Launch Initiative in 2004, funds that would be almost equally split between the Orbital Space Plane and Next Generation Launch Technology.According to the passage, the l billion funds, if granted, would .【单选题】

A.be used to rebuild the International Space Station

B.be awarded to the scientists working at NASA

C.be shared by the two projects under the Space Launch Initiative

D.be spent on the investigation of the Columbia disaster

正确答案:C

答案解析:此题问的是10亿美元的款项被批准后用来干什么?选项A的意思是重建国际空间站,选项B的意思是颁发给在NASA工作的科学家,这两个选项都与原文意思不符。最后一段说,若10亿美元的款项获得国会的批准,这笔款项基本上平分给the Orbital Space Plane和Next Generation Launch Technology这两个研究项目,故C为正确答案。

8、Gun Rights in the USImmediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn (致哀) the dead. The president and the state governer both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons.Strictly speaking, the US is not the only country here gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seem unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it.In countries like Britain and Canada, the government adopted strict gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby (院外活动集团) and the electoral (选举) system.The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun rights in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun control anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both, they prefer power.According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm (火器) incidents accounted fornine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many people don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves.Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said, "If one professorin the Virginia incident had been carrying a legal weapon, they might have been able to stop all this. "In his opinion, the massacre (大屠杀) is an argument formore people to carry weapons, not fewer.Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government, commented UK\'s Guardian newspaper.One Virginia resident, who had a permit to carry a concealed (隐藏的) firearm, told the Guardian that it was every American\'s responsibility to have a gun."Each person," he said, "should not rely solely ____ the government forprotection."【单选题】

A.in

B.on

C.at

D.from

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,考查的是动词短语rely on,rely on是“依靠”的意思,接介词on或upon,最佳答案是B。

9、LanguageWhen one looks back upon the fifteen hundred years that are the life span of the English language, he should be able to notice a number of significant truths. The history of language is a history of constant change-at times a slow, almost imperceptible change, at other times a violent collision between two languages. Language a living growing organism, it has never been static. Another significant truth that emerges from such a study is that language at all times has been the possession not of one class orgroupbut of many. At one extreme it has been the property of the common, ignorant folk, who have used it in the daily business of their living, much as they have used their animals orthe kitchen pots and pans. At the other extreme it has been the treasure of those who have respected it as an instrument and a sign of civilization, and who have struggled by writing it down to give it some permanence, order, dignity, and if possible, a little beauty.As we consider our changing language, we should note here two developments that are of special and immediate importance to us. One is that since the time of the Anglo-Saxons there has been an almost complete reversal of the different relationship of words in a sentence. Anglo-Saxon(old English) was a language of many inflections. Modern English has few inflections. We must now depend largely on word orcerand function words to convey the meanings that the older language did by means of changes in the forms of words. Function words, you should understand, are words such as prepositions, conjunctions, and a few others that are used primarily to show relationships among other words. A few inflections, however, have survived. and when some word inflections come into conflict with word order,. there may be trouble forthe users of the language, as we shall see later when we turn our attention to such maters as WHO orWHOM and ME orl. The second fact we must consider is that as language itself changes, our attitudes toward language forms change also. The eighteenth century, forexample, produced from various sources a tendency to fix the language into patterns not always setin and grew, until at the present time there is a strong tendency to restudy and re-evaluate language practices in terms of the ways in which people speak and write.Which of the following statements is not mentioned in the passage?【单选题】

A.It is generally believed that the year 1500 can be setas the beginning of the modern English language.

B.Some other languages had great influence on the English language at some stages of its development.

C.The English language has been and still in a state of relatively constant change.

D.Many classes orgroups have contributed to the development of the English language.

正确答案:A

答案解析:根据文章的内容,选项A“普遍认为1500年是现代英语的起点”在文章中没有提及,故为正确答案。文章第2句说“The history of our been a history of constant change…. at times a slow, almost imperceptible change, at other times a violent collision between two languages. ”由此可以推断一些其他的语言对英语的发展有重大影响,选项B符合文章的意思。

10、Last year, our company sold twice as many computers as our competitor.【单选题】

A.rival

B.enemy

C.partner

D.co-worker

正确答案:A

答案解析:competitor和rival都表示“竞争者、对手”;enemy:敌人、仇敌;partner:合作伙伴; co-worker:合作者、同事。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!