职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《卫生类》模拟试题0914
帮考网校2025-09-14 17:26
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Acceptance of Chronic IllnessForchronically ill patients, giving up the hope that they will get better may actually lead to more happiness, U. S. researchers suggest."Hope is an important part of happiness, but there\'s a dark side of hope. Sometimes, if hope makes people put off getting on with their life, it can get in the way of happiness," Dr. Peter A. Ubel from the University of Michigan Health System said in a university news release.He and his colleagues studied patients who\'d just had a colostomy (结肠造口术), which means their colons (结肠) were removed and they had to have bowel (肠) movements in a pouch (小袋) outside the body. At the time of the surgery, some patients were told the procedure was reversible and they\'d have a second operation in a few months to reconnect their bowels. Other patients were told the colostomy was permanent.The patients were followed forsix months, and the researchers found that those without hope of regaining normal bowel function were happier than those with reversible colostomies."We think they were happier because they got on with their life. They realized the cards they were dealt, and recognized that they had no choice but to play with those cards," Ubel said. "The othergroupwas waiting fortheir colostomy to be reversed. They contrasted their current life with the life they hoped to lead, and didn\'t make the best of their current situation. "The study, published in the November edition of Health Psychology, also may explain why people whose spouse dies often recover better emotionally over time than those who get divorced, the researchers said.That\'s because people whose husband orwife dies have closure (结束), while those who get divorced may still have hope forsome chance of making up, they explained.Onegroupof the patients was happier because ______.【单选题】

A.they made the best of their current situation

B.they were good at playing cards

C.they regained normal bowel function

D.they were promised another operation

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要吃透原文句意。答案依据比较明显,在文章第五段最后一句,谈到,不开心的第一组病人总是把现在的生活和他们想要的生活进行比较,没有很好地适应现在的生活。换句话说,另一组病人之所以开心是因为适应了现在生活,回来看选项,A项和原文句意相符,是答案。

2、Human Heart Can Make New CellsSolving a longstanding mystery, scientists have found that the human heart continues to generate new cardiac cells throughout the life span, although the rate of new cell production slows with age. The finding, published in the April 3 issue of Science, could open a new path forthe treatment of heart diseases such as heart failure and heart attack, experts say. "We find that the beating cells in the heart, cardiomyocytes, are renewed," said lead researcher Dr. Jonas Frisen, a professorof stem cell research at the Karolinska Institute in Stockholm, Sweden. "It has previously not been known whether we were limited to the cardiomyocytes we are born with orif they could be renewed," he said. The process of renewing these cells changes over time, Frisen added. In a 20-year-old, about 1 percent of cardiomyocytes are exchanged each year, but the turnover rate decreases with age to only 0. 45 percent by age 75, "If we can understand how the generation of new cardiomyocytes is regulated, it may be potentially possible to develop pharmaceuticals that promote this process to stimulate regeneration after forexample, a heart attack, "Frisen said. That could lead to treatment that helps restore damaged hearts. A lot of people suffer from chronic heart failure," noted co-authorDr. Ratan Bhardwaj. Ratan Bhardwaj, also from the Karolinska Institute. "Chronic heart failure arises from heart cells dying," he said. With this finding, scientists are "opening the doorto potential therapies to having ourselves heal ourselves," Bhardwaj said. "Maybe one could devise a pharmaceutical agent that would make heart cells make new and more cells to overcome the problem they are facing. " But barriers remain. According to Bhardwaj, scientists do not yet know how to increase heart cell production to a rate that would replace cells faster than they are dying off, especially in older patients with heart failure. In addition, the number of new cells the heart produces was estimated using healthy hearts-whether the rate of cell turnover in diseased hearts is the same remains unknown.Chronic heart failure is attributed to ____.【单选题】

A.the dying heart cells

B.the effect of pharmceutical

C.the weight of a patient

D.the life span of a person

正确答案:A

答案解析:倒数第三段说:Chronic heart failure arises from heart cells dying。慢性心衰是由心肌细胞死亡导致的。

3、Gun Rights in the US Immediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn the dead. The president and the state governorboth hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons. Strictly speaking, the US is not the only country where gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seems unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it. In countries like Britain and Canada. The government adopted stricter gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby and the electoral system. The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun rights in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun controls anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both; they prefer power. According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm incidents accounted fornine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So, although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves. Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said. "If one professorin Virginia incident had been carrying a legal weapon they might have been able to stop all this. " In his opinion, the massacre is an argument formore people to carry, weapons, not fewer. But at the root of Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government , commented UK\'s Guardian newspaper. One Virginia resident, who had a permit to carry; a concealed firearm, told the Guardian thin itwas ____ American\'s responsibility to have a gun. "Each person," he said, "should not rely solely on the government forprotection. " 【单选题】

A.many

B.few

C.every

D.all

正确答案:C

答案解析:本题的句意简单,但在选择填空时需要注意名词的单复数形式,横线后面是American\'s,是单数概念,所以应选C。

4、Acceptance of Chronic IllnessForchronically ill patients, giving up the hope that they will get better may actually lead to more happiness, U. S. researchers suggest."Hope is an important part of happiness, but there\'s a dark side of hope. Sometimes, if hope makes people put off getting on with their life, it can get in the way of happiness," Dr. Peter A. Ubel from the University of Michigan Health System said in a university news release.He and his colleagues studied patients who\'d just had a colostomy (结肠造口术), which means their colons (结肠) were removed and they had to have bowel (肠) movements in a pouch (小袋) outside the body. At the time of the surgery, some patients were told the procedure was reversible and they\'d have a second operation in a few months to reconnect their bowels. Other patients were told the colostomy was permanent.The patients were followed forsix months, and the researchers found that those without hope of regaining normal bowel function were happier than those with reversible colostomies."We think they were happier because they got on with their life. They realized the cards they were dealt, and recognized that they had no choice but to play with those cards," Ubel said. "The othergroupwas waiting fortheir colostomy to be reversed. They contrasted their current life with the life they hoped to lead, and didn\'t make the best of their current situation. "The study, published in the November edition of Health Psychology, also may explain why people whose spouse dies often recover better emotionally over time than those who get divorced, the researchers said.That\'s because people whose husband orwife dies have closure (结束), while those who get divorced may still have hope forsome chance of making up, they explained.The othergroupwas not as happy because ______.【单选题】

A.they accepted their current situation

B.they were anxious to get better

C.they missed their previous life

D.they refused to play cards

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,需要吃透原文句意。答案依据比较明显,在文章第五段最后一句.谈到,不开心的第一组病人总是把现在的生活和他们想要的生活进行比较,没有很好地适应现在的生活。换句话说,他们很渴望早日恢复。回来看选项,B项和原文句意相符,是答案。

5、He\'s spent years cultivating a knowledge of art.【单选题】

A.sharing

B.using

C.denying

D.developing

正确答案:D

答案解析:他花了多年时间学习艺术知识。本题有一定难度,重点考查的是选项的引申意义。cultivating的引申意思指“培养,陶冶”,和developing的引申意思“发展,开发”是近义词,C项指“否认”。其他三项和答案意义差异较大,干扰性不强。

6、Parkinson\'s Disease1. Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2. No one knows forsure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look forthe answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3. Tremor(颤抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremoroften starts in just one arm orleg oronly on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm orleg. It may get better when you move the limb oryou are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing orconstipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed orblank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.4. At this time, there is no cure forParkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctormay wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctorwill adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.Paragraph 2 ______【单选题】

A.Tips forPatients with the Disease

B.Common Treatment forthe Disease

C.Means of Diagnosis of the Disease

D.Typical Symptoms of the Disease

E.Possible Causes of the Disease

F.Definition of Parkinson\'s Disease

正确答案:E

答案解析:本题有一定难度,需要认真寻找段落主旨句,段落主旨句是本段的第三句,谈到科学家在研究包括老龄化和环境毒素在内的多种原因,回来看选项,E项Possible Causes of the Disease,导致帕金森病的可能原因,简单概括了本段主要意思,是答案。

7、Can you do the task alone, ordo you want anyone to assist you?【单选题】

A.aim

B.help

C.show

D.guide

正确答案:B

答案解析:assist和help同义:帮助;aim:瞄准、打算;show:显示、出示;guide:向导、指导、带领。

8、A Tale of Scottish Rural LifeLewis Grassic Gibbon\'s SunsetSong (1932) was voted "the best Scottish novel of all time" by Scottish\'s reading public in 2005. Once considered shocking forits frank description of aspects of the lives of Scotland\'s poorrural farmers, it has been adapted forstage, film, TV and radio in recent decades.The novel is seton the fictional estate of Kinraddie, in the farming country of the Scottish northwest in the years up to and beyond World War I. At its heart is the story of Chris, who is both part of the community and a little outside it.Grassic Gibbon gives us the most detailed and intimate account of the life of his heroine. We watch her grow through a childhood dominated by her cruel but hard-working father; experience tragedy (her mother\'s suicide and murder of her twin children); and learn about her feelings as she grows into woman. We see her marry, lose her husband, then marry again. Chris has seemed so convincing a figure to some female readers that they cannot believe that she is the creation of a man.But it would be misleading to suggest that this book is just about Chris. It is truly a novel of a place and its people. Its opening section tells of Kinraddie\'s long history, in a language that imitates the place\'s changing patterns of speech and writing.The story itself is amazingly full of characters and incidents. It is told from Chris\' point of view but also from that of the gossiping community, a community where everybody knows everybody else\'s business and nothing is ever forgotten.SunsetSong has a social theme too. It is concerned with what Grassic Gibbon perceives as the destruction of traditional Scottish rural life first by modernization and then by World War I. Gibbon tried hard to show how certain characters resist the war. Despite this, the war takes the young men away, a number of them to their deaths. In particular, it takes away Chris\' husband, Ewan Tavendale. The war finally kills Ewan, but not in the way his widow is told In fact, the Germans aren\'t responsible forhis death, but his own side. He is shot because he is said to have run away from a battle.If the novel is about the end of one way of life it also looks ahead, it is a "SunsetSong" but is concerned too with the new Kinraddie, indeed of the new European world Grassic Gibbon went on to publish two other novels about the place that continue its story.What is the opening section of the novel mainly concerned with?【单选题】

A.The climate of Kinraddie.

B.The history of Kinraddie.

C.The geography of Kinraddie.

D.The language spoken in Kinraddie.

正确答案:B

答案解析:A: Kinraddie的气候;B: Kinraddie的历史;C: Kinraddie的地理;D: Kinraddie说的语言。看看下面这句话:Its opening section tells of Kinraddie\'s long history,in a language that imitates the place\'s changing patterns of speech and writing. 小说的开头部分讲述了Kinraddie的悠久历史,讲述时模仿了该地方变化着的口语和书面语的表达方式。可以看出B是对的。

9、Vicious and Dangerous Sports Should Be Banned by LawWhen you think of the tremendous technological progress we have made, it\'s amazing how little we have developed in other respects. We may speak contemptuously of the poorold Romans because they relished the orgies of slaughter that went on in their arenas. We may despise them because they mistook these goings on forentertainment. We may forgive them condescendingly because they lived 2,000 years ago and obviously knew no better. But are our feelings of superiority really justified? Are we any less blood-thirsty? Why do boxing matches, forinstance, attract such universal interest? Don\'t the spectators who at tend them hope they will see some violence? Human beings remains as blood-thirsty as ever they were. The only difference between ourselves and the Romans is that while they were honest enough to admit that they enjoyed watching hungry lions tearing people apart and eating them alive, we find all sorts of sophisticated arguments to defend sports which should have been banned long age; sports which are quite as barbarous as, say, public hangings orbearbaiting.It really is incredible that in this day and age we should still allow hunting orbullfighting, that we should be prepared to sit back and watch two men batter each other to pulp in a boxing ring, that we should be relatively unmoved by the sight of one ora num ber of racing cars crashing and bursting into flames. Let us not deceive ourselves. Any talk of "the sporting spirit" is sheer hypocrisy. People take part in violent sports because of the high rewards they bring. Spectators are willing to pay vast sums of money to see violence. A world heavyweight championship match, forinstance, is front page news. Millions of people are disappointed if a big fight is over in two rounds instead of fifteen. They feel disappointment because they have been deprived of the exquisite pleasure of witnessing prolonged torture and violence.Why should we ban violent sports if people enjoy them so much? You may well ask. The answer is simple: they are uncivilized. Forcenturies man has been trying to improve himself spiritually and emotionally-admittedly with little success. But at least we no longer tolerate the sight madmen cooped up in cages, orpublic floggings of any of the countless other barbaric practices which were common in the past. Prisons are no longer the grim forbidding places they used to be. Social welfare systems are in operation in many parts of the world. Big efforts are being made to distribute wealth fairly. These changes have come about not because human beings have suddenly and unaccountably improved, but be cause positive steps were taken to change the law. The law is the biggest instrument of social change that we have and it may exert great civilizing influence. If we banned danger ous and violent sports, we would be moving one step further to improving mankind. We would recognize that violence is degrading and unworthy of human beings.How many dangerous sports does the authormention in this passage?【单选题】

A.Three.

B.Five.

C.Six.

D.Seven.

正确答案:B

答案解析:细节考查题。作者提到逗熊游戏、斗牛、车赛、拳击、人狮斗五种体育活动。注意当众鞭挞和绞刑不能称为体育活动。故正确答案为B。

10、Reduce PackagingPressure increased recently on British supermarkets and retailers to reduce packaging as part of an anti - waste campaign. The campaign was initiated by The Independent newspaper. Britain generates 4.6 million tons of household waste every year by packaging.Dozens of people have expressed anger at the excess of plastic wrapping. Campaigners have called on Britain to learn from other European countries, In Belgium, when you buy something in a plastic orglass container, you make a deposit. When returned bottles are put in a vending machine 自动售货机, the deposit is refunded. Environmentalists warn that Britain lags behind in this.There were reports of growing unease among consumers over the amount of packaging they have to deal with. Trade standards officers also object to excessive packaging. This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.In response to a campaign by Britain\'s The Independent newspaper, leading supermarkets have pointed to various initiatives to win the public confidence. ____But campaigners said retailers and the government could learn much from anti - waste practices on the Continent. In Sweden, non - recyclable batteries have been taxed since 1991 to encourage a switch to alternatives. This has resulted in a 74 percent reduction in sales. In Germany, plastic bags are unheard of in supermarkets and deposits are paid forreusable plastic and glass beverage bottles.【单选题】

A.If a product is over packaged, don\'t buy it.

B.In Belgium, when you buy something in a plastic orglass container, you make a deposit.

C.This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.

D.This has resulted in a 74 percent reduction in sales.

E.Tesco said it was saving 112,000 tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates (装货箱) fortransporting its fresh produce.

F.The campaign was initiated by The Independent newspaper.

正确答案:E

答案解析:本题有一定难度。要认真阅读文章,理解好句意,判断出叙述逻辑,可使用排除法和代入法。本题的上句谈到了超市也发起各类活动以赢得公众的信任,可以推断此处应该举例说明一下,回来看选项,可以发现E项合适,把E项代入文中,符合上下文逻辑,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!