MBA考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页MBA考试英语章节练习正文
当前位置: 首页MBA考试备考资料正文
2025年MBA考试《英语》章节练习题精选1014
帮考网校2025-10-14 10:50
0 浏览 · 0 收藏

2025年MBA考试《英语》考试共48题,分为英译汉和写作和完形填空和阅读理解A和阅读理解B。小编为您整理第四章 阅读理解A5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、The advertisers’ attitude is based on the hope that consumers().【阅读理解A】

A.know deep down what they really want

B.are interested in what is being designed

C.are indifferent to what is being advertised

D.are uncritical and easily influenced

正确答案:D

答案解析:综观全文,广告商希望消费者没有太多主见,随波逐流,被他们牵着鼻子走。因此选D。 

2、To a baby that has just been born, our world is().【阅读理解A】

A.strange and frighteningly new

B.new and more at peace

C.fixated as the sound of the heart beat

D.calm and effective

正确答案:A

答案解析:细节题。第二段告诉我们…especially as it has just been thrust into a strange and frighteningly new world outside. 这个世界对于刚出生的婴儿来说是a strange and frighteningly new world,因此选A。

3、What is the main idea of the passage?()【阅读理解A】

A.American firms are different from Japanese and German firms in human-resource management

B.Extensive retraining is indispensable to effective human-resource management

C.The head of human-resource management must be in the central position in a firm\'s hierarchy

D.The human-resource management strategies of American firms affect their competitive capacity

正确答案:D

答案解析:问文章大意是什么。纵观全文,讲的主要是美国公司对人才管理的重视程度不够,对员工基本技能培训不足以及这种状况对公司竞争力的影响。A、B、C三项的内容文中均提到过,但没有展开论述。D项“美国公司的人才管理策略影响它们的竞争力”贴近全文,故为正确答案。

4、Advertising men dress people up in white coats because().【阅读理解A】

A.it makes their advertisements more conspicuous

B.it makes their advertisements more convincing

C.the majority of TV doctors are dressed up in white coats

D.it makes the actors take the job seriously

正确答案:B

答案解析:最后一段They will dress anyone up in a white coat to appear like an unimpeachable authority or, failing that, they will even be happy with the announcement. 他们会把任何人包装成穿白大褂、看起来像无可置疑的权威。因此选B。

5、What field can not our descendants know?()【阅读理解A】

A.The origin of human beings

B.Some questions that perplex us today

C.Many philosophical problems which Marx and Engels wrote rather little

D.The future

正确答案:D

答案解析:推断题。由第三段第一句话But if our descendants know the answers to these questions and others that perplex us today, there will still be one field of which they do not know, namely the future. However exact our science; we cannot know it as we know the past. 就算我们的子孙知道了这些问题和那些现在仍困扰我们的问题的答案,那么仍然有一个领域是他们无从了解的,那就是将来。所以,选项D是正确的。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
MBA考试百宝箱离考试时间73天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!