重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

首页 MBA考试 题库 正文
  • 阅读理解B
    题干:For thousands of Canadians,bad service is neither make-believe nor amusing. It is an aggravating and worsening real-life phenomenon that encompasses (包含)behaviors ranging from indifference and rudeness to naked hostility and even physical violence. Across the country, better business bureaus report a lengthening litany of complaints about contractors,car dealers, and repair shops,moving companies, airlines and department stores. There is almost an adversarial(对抗的)feeling between businesses and consumers.
    Experts say there are several explanations for ill feeling in the marketplace. One is that customer service was an early and inevitable casualty when retailers responded to brutal competition by replacing employees with technology such as 1-800 numbers and voice mail. Another factor is that businesses have generally begun to place more emphasis on getting customers than on keeping them. Still another is that strident, frustrated and impatient shoppers vex (使生气)shop owners and make them even less hospitable-especially at busier times of the year like Christmas. On both sides, simple courtesy has gone by the board. And for a multitude of consumers, service went with it.
    The Better Business Bureau at Vancouver gets 250 complaints a week, twice as many as five years ago. The bureau then had one complaints counselor and now has four. People complain about being insulted, having their intelligence and integrity questioned, and being threatened. One will hear about people being hauled almost bodily out the door by somebody saying things like “I don't have to serve you ! ” or “This is private property, get out and don't come back ! ” What can customers do? If the bureau's arbitration(仲裁)process fails to settle a dispute, a customer's only recourse is to sue in claims court. But because of the costs and time it takes,relatively few ever do.
    There is a lot of support for the notion that service has, in part, fallen victim to generational change. Many young people regard retailing as just a bead-end job that you' re just going to do temporarily on your way to a real job. Young clerks often lack both knowledge and civility. Employers have to train young people in simple manners because that is not being done at home. Salespeople today, especially the younger ones,have grown up in a television-computer society where they've interacted largely with machines. One of the biggest complaints from businesses about graduates is the lack of inter-personal skills.
    What customers really want is access. They want to get through when they call,they don't want busy signals,they don't want interactive systems telling them to push one for this and two for that they don't want voice mail. And if customers do not get what they want, they defect. Some people go back to local small businesses : the Asian greengrocer, a Greek baker and a Greek fishmonger. They don't wear name tags, but one gets to know them, all by name.
    题目:One of the reasons for ill feeling in the marketplace is that
  • A 、business always emphasized themaintenance of customers.
  • B 、they can directly get the service they need.
  • C 、few customers will appeal to claims court.
  • D 、impoliteness is a kind of bad service.
  • E 、theyregard retailing as a temporary job.
  • 、they have spent much time on TV and computers.
  • 、shoppers are usually strident, frustrated and impatient.

扫码下载亿题库

精准题库快速提分

参考答案

【正确答案:7】

根据题干定位到第二段。第二段第二句开始列举了导致ill feeling的几点原因。G选项对应于第三个原因:Still another is that strident, frustrated and impatient shoppers vex shopowners and make them even less hospitable, 故为正确答案。A 选项和第二个原因(Anotherfactor is that … keeping them)相反。

您可能感兴趣的试题
热门试题 换一换

亿题库—让考试变得更简单

已有600万用户下载