职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类每日一练正文
2019年职称英语考试《理工类》每日一练
帮考网校2019-11-09 09:31
2019年职称英语考试《理工类》每日一练

2019年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、Don't Rely on Plankton to Save the Planet
Encouraging plankton growth in the ocean has been touted by some as a promising way to remove carbon dioxide from the atmosphere. Its opponents fear that will damage the marine ecosystem, and now a computer model shows that the trick would also be remarkably inefficient.
Adding iron to patched of ocean can make plankton bloom temporarily. The microscopic organisms suck up dissolved carbon dioxide from the water, which in turn is replaced by carbon dioxide from the air. As plankton die and settle on the ocean floor, their carbon is supposedly locked up in the seabed.
Jorge Sarmiento from Princeton and his colleagues developed a complex computer model to analyze how factors such as ocean chemistry and water circulation would affect the process if 160,000 square kilometers of ocean were seeded with iron for a month. They found that 100 years later only between 2 and 13 percent of the extra carbon that was originally taken up plankton had actually been removed from the atmosphere.
In their scenario, which covers an area 10 times as big as the largest experiment of this kind ever proposed, fertilizing the ocean removes 1 million tons of carbon from the atmosphere just 0.2 percent of the carbon dioxide humankind spews out each month.
Rough estimates in the past have predicted similarly disappointing results."These are newer and better models," says Sallie Chisholm, an environmental engineer from the Massachusetts Institute of Technology."But
the take-home message is the same.______."
【单选题】

A.Its opponents argue, however, that it will stop global warming.

B.Its opponents fear that will damage the marine ecosystem, and now a computer model shows that the trick would also be remarkably inefficient.

C.As plankton die and settle on the ocean floor, their carbon is supposedly locked up in the seabed.

D.They found that 100 years later only between 2 and 15 percent of the extra carbon that was originally taken up plankton had actually been removed from the atmosphere.

E."These are newer and better models,"

F.Ocean fertilization is not the answer to global warming.

正确答案:F

答案解析:空白位置暗示该句句意的特点,往往是总结、概括句。对比剩下的选项A和F,选择F.考点:句子之间的逻辑发展。A根据all的习惯搭配:all+指示代词,因此首先排除B(人称代词)。结合前句内容,空白处的代词应该指代前句中提到的“敏锐的眼睛和耳朵、反应迅速的大脑、手和大脑之间的协调”,因此应该选择指代复数的指示代词these。

2、What Is the Coolest Gas in the Universe?
What is the coldest air temperature ever recorded on the Earth? Where was this low temperature recorded? The coldest recorded temperature on Earth was - 91℃, which occurred in Antarctica (南极洲) in 1983.
We encounter an interesting situation when we discuss temperatures in space.
Temperatures in Earth orbit actually range from about +120℃ to - 120℃. The temperature depends upon whether you are in direct sunlight or shade. Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure. Thank NASA science for well, de signed space suits that protect astronauts from these temperature extremes.
The space temperatures just discussed affect only our areal of the solar _____. Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun. Astronomers estimate temperatures at Pluto are about - 210℃. How cold is the lowest estimated temperature in the entire universe? Again, it depends upon your location. We are taught it is supposedly impossible to have a temperature below absolute zero, which is - 273℃, at which atoms do not move. Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully cooled down a gas to a temperature barely above absolute zero. They won a Nobel Prize in Physics in 2001 for their work, not a discovery, in this case.
Why is the two scientists' work so important to science?
In the 1920s, Satyendra Nath Bose was studying an interesting theory about special light particles we now call photons (光子). Bose had trouble convincing other scientists to believe his theory, so he contacted Albert Einstein. Einstein's calculations helped him theorize that atoms would behave as Bose thought—but only at very cold temperatures.
Scientists have also discovered that ultra - cold(超冷) atoms can help them make the world's atomic clocks even more accurate. These clocks are so accurate today they would only lose one second every six million years! Such accuracy will help us travel in space because distance is velocity times time 4 ( d = v×t). With the long distances involved in space travel, we need to know time as accurately as possible to get accurate distance.
【单选题】

A.system

B.energy

C.year

D.rays

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,考查词义辨析,但干扰项干扰不大。可以先看选项得到信息提示。根据上下文逻辑,文章此处是说“太阳系”,答案是A。

3、Radiocarbon Dating
Nowadays scientists can answer many questions about the past through a technique called radiocarbon (放射性碳), or carbon - 14 dating. One key to understanding how and why something happened is to discover when it happened.
Radiocarbon dating was developed in the late 1940s by physicist Willard F. Libby at the University of Chicago. An atom of ordinary carbon, called carbon -12, has six protons (质子) and six neutrons (中子) in its nucleus (原子核). Carbon - 14, or C - 14, is a radioactive, unstable form of carbon that has two extra neutrons. It returns to a more stable form of carbon through a process called decay (衰减). This process involves the loss of the extra neutrons and energy from the nucleus.
In Libby's radiocarbon dating technique, the weak radioactive emissions(放射)from this decay process are counted by instruments such as a radiation detector and counter. The decay rate is used to determine the proportion of C -14 atoms in the sample being dated.
Carbon - 14 is produced in the Earth's atmosphere when nitrogen(氮) - 14, or N - 14, interacts with cosmic rays (宇宙射线). Scientists believe since the Earth was formed, the amount of nitrogen in the atmosphere has remained constant. Consequently, C -14 formation is thought to occur at a constant rate. Now the ratio of C -14 to other carbon atoms in the atmosphere is known. Most scientists agree that this ratio is useful for dating items back to at least 50,000 years.
All life on Earth is made of organic molecules (分子) that contain carbon atoms coming from the atmosphere. So all living things have about the same ratio of C -14 atoms to other carbon atoms in their tissues (组织). Once an organism (有机体) dies it stops taking in carbon in any form, and the C -14 already present begins to decay. Over time the amount of C - 14 in the material decreases and the ratio of C - 14 to other carbon atoms goes down. In terms of radiocarbon dating, the fewer C -14 atoms in a sample, the older that sample is.
Radar is used to determine the characteristics of radiocarbon.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题有较大难度,答案依据不明显,需要通读全文作出判断。通读全文后可以发现文章并未提及使用雷达来进行放射性碳测定,所以本题是未提及的,答案是C。

4、Arctic Melt
Earth's North and South Poles are famous for being cold and icy. Last year, however, the amount of ice in the Arctic Ocean (北冰群) fell to a record low.
Normally, ice builds in Arctic waters around the North Pole each winter and shrinks(缩小) during the summer. But for many years, the amount of ice left by the end of summer has been declining.
Since 1979, each decade has seen an 11.4 percent drop in end of summer ice cover. Between 1981 and 2000, ice in the Arctic lost 22 percent of its thickness, becoming 1.13 meters thinner.
Last summer, Arctic sea ice reached its thinnest levels. By the end of summer 2007, the ice had shrunk to cover just 4.2 million square kilometers. That's 38 percent less area than the average cover at that time of year. And it's a very large 23 percent below the previous record low, which was set just 2 years ago. This continuing trend has made scientists concerned to.
There may be several reasons for the ice melt, says Jinlun Zhang, an oceanographer (海洋学家)at the University of Washington in Seattle. Unusually strong winds blew through the Arctic last summer. The winds pushed much of the ice out of the central Arctic, leaving a large area of thin ice and open water.
Scientists also suspect that fewer clouds cover the Arctic now than in the past. Clearer skies allow more sunlight to reach the ocean. The extra heat warms both the water and the atmosphere. In parts of the Arctic Ocean last year, surface temperatures were 3.57 Celsius warmer than the average and 1.5c warmer than the previous record.
With both air and water getting warmer, the ice is melting from both above and below. In some parts of the Beaufort Sea, north of Alaska and western Canada, ice that measured 3.3 meters thick at the beginning of the summer was measured just 50 cm by season's end
The new measurements suggest that melting is far more severe than the thinking of scientists. Some scientists fear that the Arctic is stuck in a warming trend.
It can be learned from the last sentence that ______.
【单选题】

A.the ice melt in the Arctic may never stop

B.scientists are trying hard to stop the ice melt in the Arctic

C.scientists are delighted to find out what is going on in the Arctic

D.the warming trend in the Arctic can be reversed in the near future

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,最后一句话的句意不难理解。文章最后一句谈到,科学家们担心北极处于变暖趋势,而且不能挽回,答案是B。

5、The chairman proposed that we stop the meeting.【单选题】

A.stated

B.announced

C.demanded

D.suggested

正确答案:D

答案解析:主席建议我们中止会议。本题难度不大,考查的是基本意义,干扰项干扰不大。propose和suggest都有“建议”的意思,是近义词,A项指“陈述”,B项指“宣布”,C项指“要求”和答案意义差异大,最佳答案是D。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间348天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!