职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《卫生类》模拟试题1101
帮考网校2025-11-01 14:28
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、All the pupils seem to be very cheerful.【单选题】

A.happy

B.healthy

C.naughty

D.busy

正确答案:A

答案解析:所有的小学生看起来都很高兴。本题难度不大,考察的是基本意义,干扰项干扰不大,cheerful和happy都有“高兴的”的意思,是近义词,其他选项都是常用词汇,和答案意义差异大,最佳答案是A。

2、The chemical is lethal to rats but safe to cattle.【单选题】

A.toxic

B.harmful

C.deadly

D.contagious

正确答案:C

答案解析:lethal:致命的,与deadly(致命的)是同义词;toxic:有毒的;harmful:有害的;contagious:传染的。

3、Life Expectancy in the Last Hundred YearsA hundred years ago, life expectancy in developed countries was about 47 in the early 21st century, men in the United States and the United Kingdom can expect to live to about 74. Women to about 80, and these ages are rising all the time. What has brought about these changes? When we look at the life span of people 100 years ago, we need to look at the greatest killers of the time. In the early 20th century, these were the acute and often____ infectious diseases such as smallpox. Many children died very young from these diseases and others, and the weak and elderly were always at risk.In the developed world these diseases are far less deadly today, and in some cases have almost disappeared. A number of factors have led to this: improvements in sanitation and hygiene, the discovery and use of antibiotics, which make bacterial diseases much less dangerous, and vaccinations against common diseases. In addition , people\'s general health has improved with improvements in our general environment: cleaner air, better means of preserving food, better and warmer housing, and better understanding of nutrition.Genetically, we should all be able to live to about 85 but while people do live longer today, there are still some big killers around that are preventing US from consistently reaching that age. The problems that affect people today are the more chronic illnesses, such as heart disease and strokes, and those spread by viruses, such as influenza and AIDS. Of course, cancer is a huge killer as well. In most cases these diseases affect older people, but there are worrying trends in the developed world with problems such as obesity leading to more heart disease and illnesses such as diabetes at younger ages.The killers today can be classed as "lifestyle diseases", which means that it may be possible to halt their progress.【单选题】

A.more

B.less

C.high

D.highly

正确答案:D

答案解析:本句举了天花的例子,下一句指出很多孩子死于这些病,所以此处应为一个表严重的词。high是形容词,不能修饰后面的形容词。acute不是比较级,所以and后面也不应用比较级。

4、GypsiesWhen school was out, I hurried to find my sister and get out of the schoolyard before seeing anybody in my class. But Barbara and her friends had beaten us to the playground entrance and they seemed to be waiting forus. Barbara said, "So now you\'re in the A class. " She sounded impressed. "What\'s the A class?" I asked. Everybody made superioryet faintly envious giggling sounds. "Well, why did you think the teacher moved you to the front of the room, dopey? Didn\'t you know you were in the C class before, way in the back of the room?" Of course I hadn\'t known. The Wenatchee fifth grade was bigger than my whole school which had been in North Dakota, and the idea of subdivisions within a grade had never occurred to me. The subdividing forthe first marking period had been done before I came to the school, and 1 had never, in the six weeks I\'d been there, talked to anyone long enough to find out about the A, B, and C classes.I still could not understand why that had made such a difference to Barbara and her friends. I didn\'t yet know that it was shameful and dirty to be a transient laborer and ridiculous to be from North Dakota. I thought living in a tent was more fun than living in a house.I didn\'t know that we were gypsies, really (how that thought would have excited me then!), and that we were regarded with the suspicion felt by those who plant toward those who do not plant. It didn\'t occur to me that we were all looked upon as one more of the untrustworthy natural phenomena, drifting here and there like mists orwinds. I didn\'t know that I was the only child who had camped on the Baumann\'s land ever to get out of the C class. I didn\'t know that school administrators and civic leaders held conferences to talk about the problem of transient laborers.I only knew that fortwo happy days I walked to school with Barbara and her friends, played hopscotch and jumped rope with them at class intervals, and was even invited into the house forsome ginger ale ----a strange drink I had never tasted before.The basic reason why the people in the community distrusted the transient workers was that the transient workers ____.【单选题】

A.tended to be lawbreakers

B.had little schooling

C.were afraid of strangers

D.were temporary residents

正确答案:D

答案解析:文章第四、五段指出,当地的人(农民: those who plant)用怀疑的眼光(with the suspicion)来看待他们,因为他们住帐篷, “没有固定职业,像吉普赛人(gypsies: 这里并非真指吉普赛人,而是指他们的生活方式像吉普赛人)一样游移不定,四海漂泊( drifting here and there like mists orwinds)”。

5、When a disease of epidemic proportions rips into the populace, scientists immediately get to work, trying to locate the source of the affliction and find ways to combat it. Oftentimes, success is achieved, as medical science is able to isolate the parasite, germ orcell that causes the problem and finds ways to effectively kill orcontain it. In the most serious of cases, in which the entire population of a region orcountry may be at grave risk, it is deemed necessary to protect the entire population through vaccination, so as to safeguard lives and ensure that the disease will not spread.The process of vaccination allows the patient\'s body to develop immunity to the virus ordisease so that, if it is encountered, one can ward it off naturally. To accomplish this, a small weak ordead strain of the disease is actually injected into the patient in a controlled environment, so that his body\'s immune system can learn to fight the invader properly. Information on how to penetrate the disease\'s defenses is transmitted to all elements of the patient\'s immune system in a process that occurs naturally, in which genetic information is passed from cell to cell. This makes sure that, should the patient later come into contact with the real problem, his body is well equipped and trained to deal with it, having already done so before.There are dangers inherent in the process, however. On occasion, even the weakened version of the disease contained in the vaccine proves too much forthe body to handle, resulting in the immune system succumbing, and, therefore, the patient\'s death. Such is the case of the smallpox vaccine, designed to eradicate the smallpox epidemic that nearly wiped out the entire Native American population and killed massive numbers of settlers. Approximately l in 10,000 people who receives the vaccine contract the smallpox disease from the vaccine itself and dies from it. Thus, if the entire population of the United States were to receive the Smallpox Vaccine today, 3,000 Americans would be left dead.Fortunately, the smallpox virus was considered eradicated in the early 1970\'s, ending the mandatory vaccination of all babies in America. In the event of a re-introduction of the disease, however, mandatory vaccinations may resume, resulting in more unexpected deaths from vaccination. The process, which is truly a mixed blessing, may indeed hide some hidden curses.What does the example of the Smallpox Vaccine illustrate?【单选题】

A.The possible negative outcome of administering vaccines.

B.The practical use of a vaccine to control an epidemic disease.

C.The effectiveness of vaccines in eradicating certain disease.

D.The method by which vaccines are employed against the disease.

正确答案:A

答案解析:细节考查题。题干问的是“天花疫苗这个例子说明了什么情况”。答案参见第三段:使用疫苗可能会带来负面结果。故正确答案为A。选项B、C、D的内容都不是这个例证所谈论的观点。

6、I?propose?that?we?discussed?this?at?the?next?meeting.【单选题】

A.request

B.suggest

C.demand

D.order

正确答案:B

答案解析:题干大意:我建议我们在下次的会议上讨论这个问题。句中propose意为“建议”,四个选项中,suggest与propose同义。request和demand意思相近,表示要求;order意为“命令”。propose,suggest,request和demand后的从句需要用虚拟语气,即(should)+动词原形。

7、Vicious and Dangerous Sports Should Be Banned by LawWhen you think of the tremendous technological progress we have made, it\'s amazing how little we have developed in other respects. We may speak contemptuously of the poorold Romans because they relished the orgies of slaughter that went on in their arenas. We may despise them because they mistook these goings on forentertainment. We may forgive them condescendingly because they lived 2,000 years ago and obviously knew no better. But are our feelings of superiority really justified? Are we any less blood-thirsty? Why do boxing matches, forinstance, attract such universal interest? Don\'t the spectators who at tend them hope they will see some violence? Human beings remains as blood-thirsty as ever they were. The only difference between ourselves and the Romans is that while they were honest enough to admit that they enjoyed watching hungry lions tearing people apart and eating them alive, we find all sorts of sophisticated arguments to defend sports which should have been banned long age; sports which are quite as barbarous as, say, public hangings orbearbaiting.It really is incredible that in this day and age we should still allow hunting orbullfighting, that we should be prepared to sit back and watch two men batter each other to pulp in a boxing ring, that we should be relatively unmoved by the sight of one ora num ber of racing cars crashing and bursting into flames. Let us not deceive ourselves. Any talk of "the sporting spirit" is sheer hypocrisy. People take part in violent sports because of the high rewards they bring. Spectators are willing to pay vast sums of money to see violence. A world heavyweight championship match, forinstance, is front page news. Millions of people are disappointed if a big fight is over in two rounds instead of fifteen. They feel disappointment because they have been deprived of the exquisite pleasure of witnessing prolonged torture and violence.Why should we ban violent sports if people enjoy them so much? You may well ask. The answer is simple: they are uncivilized. Forcenturies man has been trying to improve himself spiritually and emotionally-admittedly with little success. But at least we no longer tolerate the sight madmen cooped up in cages, orpublic floggings of any of the countless other barbaric practices which were common in the past. Prisons are no longer the grim forbidding places they used to be. Social welfare systems are in operation in many parts of the world. Big efforts are being made to distribute wealth fairly. These changes have come about not because human beings have suddenly and unaccountably improved, but be cause positive steps were taken to change the law. The law is the biggest instrument of social change that we have and it may exert great civilizing influence. If we banned danger ous and violent sports, we would be moving one step further to improving mankind. We would recognize that violence is degrading and unworthy of human beings.It can be inferred from the passage that the author\'s opinion of nowadays\' human beings is____.【单选题】

A.not very high

B.high

C.contemptuous

D.critical

正确答案:A

答案解析:推理题。第二段举出具体例子证明人的卑下和不文明。这似乎证明作者的观点应该是C项“蔑视的”。但在第三段谈及好几个世纪以来,人们一直试图在精神上和情感上改善自己。从这段来看,作者对人类还抱有希望,不是很蔑视。故正确答案为A。

8、Cooking Oil Fumes Cause TumorThe leading cause of lung cancer among women in the city was cooking oil fumes while men are more likely to develop the disease from smoking, said medical experts after a fiveyear research study.Doctors announced the results yesterday with analysis on some new tendencies in lung cancer, They said patients are younger, especially women.According to the Shanghai Tumorresearch Institute, more local residents die of lung cancer in the city than anything else. Following breast cancer, it has the second-highest incidence rate."An unhealthy lifestyle is a very important reason forlung cancer," said Dr He Yumin from Shanghai Minshen Traditional Chinese Medicine TumorDiagnosis and Treatment Center.He followed 2,276 lung cancer patients forfive years. Among them, 1,433 were male.Smoking causes 70 percent of cases among men while only 18 percent of female patients developed cancer from smoking orinhaling second-hand smoke, according to the report.However, more than 60 percent of women with the disease had long term, close contact with strong oil fumes from cooking and complained about irritated eyes and throat.About 32 percent of women fried foods in boiling oil in unventilated kitchens and about 25 percent of women\'s bedrooms were adjacent to the kitchen.However, local women were surprised to learn cooking oil fumes could lead to cancer. Some claimed they may change food preparation methods. "Unless my family and I don\'t eat at home every day, I must stay in the kitchen to cook," said Xu Li, a 45-year-old local woman. "I know the fumes are bad forthe skin, but it is the first time I heard that it can result in lung cancer. I have already started frying less. "Doctors said women\'s lung cancer had few links to personal health and physical condition, but was closely related to family cancer history, unhealthy dietary habits and weak immune systems.Other experts agreed with him."Smoking is by far the biggest cause of lung cancer formen," said Dr. Tan Binyong, honorary president of the Respiratory Disease Institute at Fudan University\'s Medical College. "It\'s true that second-hand smoke and cooking fumes are the main causes among women. "His research also warned people not to stand near of stalls selling fried foods due to the poorquality of oils used.The chance of catching lung cancer is three times higher if exposed to the fume fora long time, experts said.Which of the following diseases is the most common among the local residents in Shanghai?【单选题】

A.Heart disease.

B.Breast cancer.

C.Infectious diseases.

D.Lung cancer.

正确答案:B

答案解析:细节考查题。答案参见第三段最后一句:Following breast cancer,it has the second-highest incidence rate(肺癌排在乳腺癌之后,发病率第二高)。可见最常见的疾病就是乳腺癌,故正确答案为B。

9、Breast Cancer Deaths Record LowThe number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year forthe first time since records began.The Cancer\' Research UK data showed that 11.990 women died in the UK in 2007.The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began-after which it rose steadily year by year until the late 1980s.ProfessorPeter Johnson, Cancer Research UK\'s chief clinician. said: "It\'s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often.""Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management forwomen with the disease.""The introduction of the NHS (国民保健制度) breast screening 3 program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed."Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease - a 50% rise in 25 years.The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.Dr. Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer said: "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. ""However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year. "The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.Breast cancer can come back 10 years after you were first diagnosed. 【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题难度较大,答案依据不明显,需要通读全文。通读全文可以发现,文章没有提及在第一次被诊断出乳腺癌后,患者有可能10年后复发的情况,因此本题未提及,答案是C。

10、The widespread use of X-rays poses the risk of overexposure to radiation. 【单选题】

A.medical

B.spacious

C.experimental

D.general

正确答案:D

答案解析:widespread和general都可以表示“普遍的、广泛的”;medical:医学的、医术的;spacious:宽阔的、宽敞的;experimental:实验的、试验的。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!