职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》模拟试题1031
帮考网校2025-10-31 18:06
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、WaterThe second most important constituent (构成成份) of the biosphere (生物圈) is liquid water. This can only exist in a very narrow range of temperatures, since water freezes at 0℃ and boils at 100℃. Life as we know it would only be possible on the surface of a planet which had temperatures somewhere within this narrow range.The earth\'s supply of water probably remains fairly constant in quantity. The total quantity of water is not known very accurately, but it is about enough to cover the surface of the globe to a depth of about two and three - quarter kilometers. Most of it is in the form of the salt water of the oceans about 97 percent. The rest is fresh, but three -quarters of this is in the form of ice at the Poles and on mountains, and cannot be used by living systems until melted. Of the remaining fraction, which is somewhat less than one percent of the whole, there is 10 -20 times as much stored underground water as there is actually on the surface. There is also a tiny, but extremely important fraction of the water supply which is present as water vapour in the atmosphere.Water vapour in the atmosphere is the channel through which the whole water circulation (循环) of the biosphere has to pass. Water evaporated (蒸发) from the surface of the oceans, from lakes and rivers and from moist (潮湿的) earth is added to it. From it the water comes out again as rain orsnow, falling on either the sea orthe land. There is, as might be expected, a more intensive evaporation per unit area over the sea and oceans than over the land, but there is more rainfall over the land than over the oceans and the balance is restored by the runoff from the land in the form of rivers.Most of the flesh water on Earth ______.【单选题】

A.is stored underground

B.is in the form of ice at the Poles and on mountains

C.is found in rivers and lakes

D.comes from the rain

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,需要认真读懂文章句意,答案依据比较明显,在文章第二段第四句,谈到剩下1/3的淡水以冰的形式存在在南北两极和高山上,回来看选项,B项是其近义解释,所以正确,答案是B。

2、Stress Lessen CourseDoreen Sykora is now a juniorat McGill University. She had a difficult time when she first began college. She said, "I was always well prepared formy examinations. But I would go in to class to take the exam, and I would fall apart. I could not answer the questions correctly-even though I knew the answers! I would just blank out because of nervousness and fear". Histoshi Sakamoto, an anthropology student at Temple University in Tokyo reports similar experiences. These two young students were experiencing something called test anxiety. Because when a student worries and is stressed about a test, his orher mind does not work as well as it usually does. The student cannot write orthink clearly because of the severe tension and nervousness. Now there are special university courses to help students. In these courses, advisors and psychologists try to help students by teaching them to manage test anxiety. Such a course helps students learn to live with stress and not fail because of it. First students take a practice test to measure their worry level. If the tests show that their stress level is high, the students can take a short course to manage the fear. These courses teach students how to relax their bodies. They get training to become calm in very tense situations. By controlling their nervousness, they can let their minds work more easily. Learned information then comes out without difficulty on a test. Doreen Sykora saw immediate results after taking such a course. She now has enthusiasm about the relaxation methods. "Mostly, what I do is imagine myself in a very calm place. Then I imagine myself picking up a pencil. I move slowly and carefully. I breathe easily and let all the tension out. With each breath, more worry leaves me. It really works too. My grades have improved greatly! I\'m really doing well at McGill now. This relaxation method works not only on examinations, but it has improved the rest of my life as well". ForHistoshi in Tokyo, the results were much the same. He is enjoying school a lot more and learning more. What\'s the meaning of "blank out" in Paragraph one?【单选题】

A.To be like a blanket.

B.To be sure of an answer.

C.To be relaxed.

D.To be unable to think clearly.

正确答案:D

答案解析:根据前后句,即使知道答案也不能正确回答问题,由于紧张和恐惧就会blank out,因此它的意思一定是不能够清楚地思考。因此选D。

3、Easy ListeningStudents should be jealous. Not only do babies get to doze their days away, but they\'ve also mastered the fine art of learning in their sleep. By the time babies are one year old, they can recognize a lot of sounds and even simple words. Marie Cheour at the University of Turku in Finland suspected that they might progress this fast because they learn language while they sleep as well as when they are awake. To test the theory, Cheour and their colleagues studied 45 newborn babies in the first days of their lives. They exposed all the infants to an hour of Finnish vowel sounds one that sounds like "oo"; another like "ee" and the third boundary vowel peculiar to Finnish and similar languages that sounds like something in between. EEG (脑电图) recording of the infants brains before and after the session showed that the newborns could not distinguish the sounds. Fifteen of the babies then went back with their mothers, where the rest were split into two sleep-study groups. Onegroupwas exposed throughout their night-time sleeping hours to the same three vowels, while the others listened to the other, easier-to-distinguish vowel sounds. When tested in the morning, and again in the evening, the babies who\'d heard the tricky boundary vowels all night showed brainwave activity indicating that they could now recognize this sound. They could identify the sound even when its pitch was changed, while none of the other babies could pick up the boundary vowel at all. Cheour doesn\'t know how babies accomplish this nighttime learning, but she suspects that the special ability might indicate that unlike adults, babies don\'t "turn off" their cerebral cortex (大脑皮层) while they sleep: The skill probably fades in the course of the first years of life, she adds so forget the idea that you can pick up the tricky French vowels as an adult just by slipping a language tape under your pillow. But while it may not help grown-ups, Cheour is hoping to use the sleeping hours to give remedial help to babies who are genetically at risk of language disorders. Babies can learn language even in their sleep. 【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Notmentioned

正确答案:A

答案解析:选A的依据是第2段最后一句。

4、One Good Reason to Let Smallpox LiveIt\'s now a fair bet that we will never see the total extinction (灭绝) of the smallpox (天花) virus. When smallpox was completely got rid of in the world, scientists wanted to _____ the killer virus in the last two labs, one in the US and one in Russia. They asked: If smallpox has truly gone from the planet, what point was there in keeping these reserves?In reality, of course, it was naive to imagine that everyone would let go of such a powerful potential weapon. Undoubtedly several nations still have a few vials (小药瓶). and the last "official" stocks of live Virus bred mistrust of the US and Russia, forno obvious gain.Now American researchers have found an animal model of the human disease, opening the way fortests on new treatments and vaccines(疫苗). So once again there\'s a good reason to the virus, just in keep the disease puts in a reappearance.How do we case with the mistrust of the US and Russia? deal. Keep the virus Simple international support in a well - guarded UN laboratory that\'s open to all countries. The US will object, of course, just as it with a multilateral (多边的) approach to just about everything. But it doesn\'t mean the idea is rejects. If the virus is useful, then let\'s wrong it the servant of all humanity make not just a part of it.【单选题】

A.destroy

B.improve

C.change

D.transport

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,考查词义辨析,干扰项有一定的干扰。文章此处是说“当天花病毒从世界上完全被消灭时,科学家也想消灭在最后两个实验室拥有的这种致命病毒”,此处要用“消灭”的意思,答案是A。

5、A Great Quake Coming?Everyone lives in San Francisco knows that earthquakes are common in the Bay Area and they can devastate. In 1906, forexample, a majorquake destroyed about 28000 buildings and killed hundreds, perhaps thousands of people. Residents now wonder when will the next "Big One" strike. It\'s bound to happen someday. At least seven active fault(断层) lines run through the San Francisco area. Faults are places where pieces of Earth\'s crust (地壳) slide past each other. When these pieces slip, the ground shakes.To prepare forthat day, scientists are using new techniques to reanalyze the 1906 earthquake and predict how bad the damage might be when the next one happens.One new finding about the 1906 quake is that the San Andreas Fault split apart faster than scientists had assumed at the time. During small earthquakes, faults rupture(断裂) about 2.7 kilometers persecond. During bigger quakes, however, ruptures can happen faster than 3.5 kilometers persecond.At such high speeds, massive amounts of pressure build up, generating underground waves that can cause more damage than the quake itself. Lucky forSan Francisco, these pressure pulses (脉冲) traveled away from the city during the 1906 event.Looking ahead, scientists are trying to predict when the next majorquake will occur. Records show that earthquakes were common before 1906. Since then, the area has been relatively quiet. Patterns in the data, however, suggest that the probability of a majorearthquake striking the Bay Area before 2032 is at least 62 percent.New buildings in San Francisco are quite safe in case of future quakes. Still, more than 84 percent of the city\'s buildings are old and weak. Analyses suggest that another massive earthquake would cause extensive damage.People who live there today tend to feel safe because San Francisco has remained pretty quiet fora while. According to the new research, however, it\'s not a matter that whether "the Big One" will hit here. It\'s just a matter of when.The highest speed of fault ruptures in the 1906 quake was more than 3,5 kilometers per second.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,找到答案依据不难。答案依据在第三段。第三段最后一句:During bigger quakes, however, ruptures can happen at rates faster than 3.5 kilometers per second.谈到在更大的地震中,断裂速度可以高于3.5千米每秒。所以本题正确,答案是A。

6、One Good Reason to Let Smallpox LiveIt\'s now a fair bet that we will never see the total extinction (灭绝) of the smallpox (天花) virus. When smallpox was completely got rid of in the world, scientists wanted to _____ the killer virus in the last two labs, one in the US and one in Russia. They asked: If smallpox has truly gone from the planet, what point was there in keeping these reserves?In reality, of course, it was naive to imagine that everyone would let go of such a powerful potential weapon. Undoubtedly several nations still have a few vials (小药瓶). and the last "official" stocks of live Virus bred mistrust of the US and Russia, forno obvious gain.Now American researchers have found an animal model of the human disease, opening the way fortests on new treatments and vaccines(疫苗). So once again there\'s a good reason to the virus, just in keep the disease puts in a reappearance.How do we case with the mistrust of the US and Russia? deal. Keep the virus Simple international support in a well - guarded UN laboratory that\'s open to all countries. The US will object, of course, just as it with a multilateral (多边的) approach to just about everything. But it doesn\'t mean the idea is rejects. If the virus is useful, then let\'s wrong it the servant of all humanity make not just a part of it.【单选题】

A.destroy

B.improve

C.change

D.transport

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,考查词义辨析,干扰项有一定的干扰。文章此处是说“当天花病毒从世界上完全被消灭时,科学家也想消灭在最后两个实验室拥有的这种致命病毒”,此处要用“消灭”的意思,答案是A。

7、The test produced disappointing results.【单选题】

A.unsatisfactory

B.indirect

C.similar

D.positive

正确答案:A

答案解析:实验结果令人失望。本题难度不大,也是送分题,可以确认disappointing和unsatisfactory都是“失望的,让人不满意的”意思,所以最佳答案是A。

8、We have got to abide by the rules. 【单选题】

A.stick to

B.persist in

C.safeguard

D.apply

正确答案:A

答案解析:abideby和stick to同义,遵循;persist in:坚持;safeguard:保护;apply:应用、申请。

9、Cloning: Future Perfect?1 A clone is an exact copy of a plant oranimal produced from any one cell. Since Scottish scientists reported that they had managed to clone a sheep named Dolly in 1997, research into cloning has grown rapidly. In May 1998, scientists in Massachusetts managed to create two identical calves using cloning technology. A mouse has also been cloned successfully. But the debate over cloning humans really started when Chicago physicist Richard Seed made a surprising announcement: "We will have managed to clone a human being within the next two years," he told the world. 2 Seed\'s announcement provoked a lot of media attention, most of it negative. In Europe, nineteen nations have already signed an agreement banning human cloning and in the US the President announced: "We will be introducing a law to ban human cloning and many states in the US will have passed anti-cloning laws by the end of the year". 3 Many researchers are not so negative about cloning. They are worried that laws banning human cloning will threaten important research. In March, The New England Journal of Medicine called any plan to ban research on cloning humans seriously mistaken. Many researchers also believe that in spite of attempts to ban it, human cloning will have become routine by 2010 because it is impossible to stop the progress of science. 4 Is there reason to fear that cloning will lead to a nightmare world? The public has been bombarded (轰炸) with newspaper articles, television shows and films, as well as cartoons. Such information is often misleading, and makes people wonder what on earth the scientists will be doing next. 5 Within the next five to ten years scientists will probably have found a way of cloning humans. It could be that pretty soon we will be able to choose the person that we want our child to look like. But how would it feel to be a clone among hundreds, the anti-cloners ask Pretty cool, answer the pro-cloners (赞成克隆的人). Within ten years scientists will probably have____. 【单选题】

A.the nucleus of a cell

B.cloned human beings

C.a human being in two years

D.a law to ban human cloning

E.a report on human cloning

F.heavy media coverage

正确答案:B

答案解析:文章最后一段提到未来5到10年内人们可能会找到克隆人的办法,即会有克隆人出现,故选B。

10、What Is the Coolest Gas in the Universe?What is the coldest air temperature ever recorded on the Earth? Where was this low temperature recorded? The coldest recorded temperature on Earth was - 91℃, which occurred in Antarctica (南极洲) in 1983.We encounter an interesting situation when we discuss temperatures in space.Temperatures in Earth orbit actually range from about +120℃ to - 120℃. The temperature depends upon whether you are in direct sunlight orshade. Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure. Thank NASA science forwell, de signed space suits that protect astronauts from these temperature extremes.The space temperatures just discussed affect only our areal of the solar system. Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun. Astronomers estimate temperatures at Pluto are about - 210℃. How cold is the lowest estimated temperature in the entire universe? Again, it depends upon your _____. We are taught it is supposedly impossible to have a temperature below absolute zero, which is - 273℃, at which atoms do not move. Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully cooled down a gas to a temperature barely above absolute zero. They won a Nobel Prize in Physics in 2001 fortheir work, not a discovery, in this case.Why is the two scientists\' work so important to science?In the 1920s, Satyendra Nath Bose was studying an interesting theory about special light particles we now call photons (光子). Bose had trouble convincing other scientists to believe his theory, so he contacted Albert Einstein. Einstein\'s calculations helped him theorize that atoms would behave as Bose thought—but only at very cold temperatures.Scientists have also discovered that ultra - cold(超冷) atoms can help them make the world\'s atomic clocks even more accurate. These clocks are so accurate today they would only lose one second every six million years! Such accuracy will help us travel in space because distance is velocity times time 4 ( d = v×t). With the long distances involved in space travel, we need to know time as accurately as possible to get accurate distance.【单选题】

A.education

B.status

C.knowledge

D.location

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,考查词义辨析,但干扰项干扰不大。可以先看选项得到信息提示。根据上下文逻辑,文章此处是说“宇宙最低温度取决于我们所处的位置”,答案是D。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!