职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
2020年职称英语考试《卫生类》模拟试题1031
帮考网校2020-10-31 12:32

2020年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Cancer1. Cancer is a group of many related diseases that begin in cells, the body\'s basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally, cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth or tumor(肿瘤). Benign(良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (恶性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control or order.2. Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet(紫外线的) radiation from the sun, or exposure to carcinogens (致症物) in the workplace or in the environment. Some gene alterations are inherited.3. Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy(化疗), hormone therapy, and biological therapy. The doctor may use one method or a combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient\'s age and general health and other factors. Because treatment for cancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighting the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.4. Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease and the patient\'s tolerance for pain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, or nerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved or reduced with prescription medicines or over - the - counter drugs recommended by the doctor.Paragraph 1 ______【单选题】

A.How is cancer treated?

B.Does cancer always cause pain?

C.Can cancer be prevented?

D.What is cancer?

E.How common is cancer?

F.What causes cancer?

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,段落主旨句比较明显,是文章第一段的第一句,谈到了癌症的概念,谈到癌症是始于细胞病变的综合相关疾病,回来看选项,D项What is cancer?简单概括了本段意思,是答案。

2、They say Ireland\'s the BestIreland is the best place in the world to live in for 2005, according to a life quality ranking that appeared in Britain\'s Economist magazine last week.The ambitious attempt to compare happiness levels around the world is based on the principle that wealth is not the only measure of human satisfaction and well-being.The index of 111 countries uses data on incomes, health, unemployment, climate, political stability, job security, gender equality as well as what the magazine calls "freedom, family and community life".Despite the bad weather, troubled health service, traffic congestion (拥挤), gender inequality, and the high cost of living, Ireland scored an impressive 8.33 points out of 10.That put it well ahead of second-place Switzerland, which managed 8.07. Zimbabwe, troubled by political insecurity and hunger, is rated the gloomiest (最差的) , picking up only 3.89 points."Although rising incomes and increased individual choices are highly valued, " the report said, "some of the factors associated with modernization such as the breakdown in traditional institutions and family values in part take away from a positive impact."Ireland wins because it successfully combines the most desirable elements of the new with the preservation of certain warm elements of the old, such as stable family and community life. "The magazine admitted measuring quality of life is not a straightforward thing to do, and that its findings would have their critics.No. 2 on the list is Switzerland. The other nations in the top 10 are Norway, Luxembourg, Sweden, Australia, Iceland, Italy, Denmark and Spain.The UK is positioned at No. 29, a much lower position chiefly because of the social and family breakdown recorded in official statistics. The US, which has the second highest per capita GDP after Luxembourg, took the 13th place in the survey. China was in the lower half the league at 60th.To measure life quality is easy.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:问题句说“衡量生活质量很容易”。相关句说“该杂志承认衡量生活质量不是一件直截了当的事情,承认杂志上的数据将可能会受到批评。”显然,该句内容表明“衡量生活质量不是一件容易的事情”,问题句的说法“错误”。

3、Importance of Children\'s Oral HealthFebruary is National Children\'s Dental(牙齿的) Health Month, but in children good oral(口部的) care is critical every day. The first comprehensive study on the nation\'s oral health, released recently by the Office of the U. S. Surgeon General, calls dental and oral diseases a "silent epidemic (流行病)", even in children. The report states that more than 51 million school hours are lost each year to dental - related illness. In fact, a recent study pointed to dental care as the most common unmet health need among American children.To help counter this, the American Academy of Periodontology (牙周病学) (AAP) is launching an effort to educate children and parents about the prevention of dental diseases in children."This is important because oral problems can impact self - esteem for children and lead to problems of eating, speaking and attending to learning," said Michael McGuire, president of the AAP.Common dental problems seen in children are cavities (龋洞) and gingivitis (龈炎), which are found in the majority of U. S. children. "When these problems are not caught early and treated, they can develop into more severe problems and cause unnecessary suffering," said McGuire. "However, much of the time, oral problems are avoidable problems."In the Rio Grande Valley in Texas, a group of more than 120 dentists(牙医) volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year with its Mobile Dental Unit that travels from school to school."According to the Surgeon General\'s Report, about 37 percent of children have not had a dental visit before starting school," said McGuire. When children don\'t see dentists, they miss the opportunity to have problems caught early before they develop into larger, more expensive problems to treat, and parents miss the opportunity to learn how to promote good oral habits in their children.Some children have never seen a dentist before starting school.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,带者题干信息词回文章定位,答案依据在文章最后一段第一句:…about 37 per cent of children have not had a dental visit before start ing school,谈到约37%的孩子上小学前从没看过牙医,所以本题和原文句意相符,答案是A。

4、ExerciseWhether or not exercise adds to the length of life, it is common experience that a certain amount of regular exercise improves the health and contributes a feeling of well-being. Furthermore, exercise which involves play and recreation, and relieves nervous tension and mental fatigue in so doing, is not only pleasant but beneficial.How much and what kind of exercise one should take merits careful consideration. The growing child and the normal young man and young woman thrill with the exhilaration of strenuous sports. They fatigue to the point of exhaustion but recover promptly with a period of rest. But not so with ____ of middle age and beyond. For them moderation is of vital importance. Just how much exercise a person of a given age can safely take is a question hard to answer. Individual variability is too great to permit of generalization. A game of tennis may be perfectly safe for one person of forty but folly for another. The safe limit for exercise depends on the condition of the heart, the condition of the muscles, the type of exercise, and the regularity with which it is taken. Two general suggestions, however, will serve as sound advice for anyone. The first is that the condition of the heart and general health should be determined periodically by careful, thorough physical examinations. The other is that exercise should be kept below the point of physical exhaustion.What type of exercise one should choose depends upon one\'s physical condition. Young people can safely enjoy vigorous competitive sports, but most older persons do bet ter to limit themselves to less strenuous activities. Walking, swimming, skating are among the sports that one can enjoy and safely participate in throughout life. Regularity is important if one is to get the most enjoyment and benefit out of exercise.【单选题】

A.these

B.this

C.those

D.that

正确答案:C

答案解析:本空格后面的of?middle?age?and?beyond提示了本空格要填的词应该是指“人”,而且不止一个人。从上下文看,these显然不合适,因为上文并没有特指哪些人。故C为正确答案。

5、Gun Rights in the US Immediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn the dead. The president and the state governor both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons. Strictly speaking, the US is not the only country where gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seems unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it. In countries like Britain and Canada. The government adopted stricter gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby and the electoral system. The powerful National Rifle Association, the major supporter of gun rights in the US, is too strong for any party to take on. Most Republicans oppose gun controls anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign for gun control or win power, not both; they prefer power. According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm incidents accounted ____ nine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So, although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves. Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said. "If one professor in Virginia incident had been carrying a legal weapon they might have been able to stop all this. " In his opinion, the massacre is an argument for more people to carry, weapons, not fewer. But at the root of Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government , commented UK\'s Guardian newspaper. One Virginia resident, who had a permit to carry; a concealed firearm, told the Guardian thin itwas every American\'s responsibility to have a gun. "Each person," he said, "should not rely solely on the government for protection. " 【单选题】

A.of

B.off

C.for

D.out

正确答案:C

答案解析:句子是说: 根据美国司法统计局,在2005年全国发生的470万暴力犯罪事件中枪支暴力90%。该空格应填“占据、占有”。我们知道account和for搭配表示“占据”,所以选择C。

6、College Night Owls Have Lower GradesCollege students who are morning people tend to get better grades than those who are night owls(晚睡的人), according to University of North Texas researchers.They had 824 undergraduate(大学本科生的) students complete a health survey that in cluded questions about sleep habits and daytime functioning, and found that students who are morning people had higher grade point averages(GPAs) than those who are night people."The finding that college students who are evening types have lower GPAs is a very important finding, sure to make its way into undergraduate psychology texts in the near future, along with the research showing that memory is improved by sleep," study co - author Daniet J. Taylor said in a prepared statement."Further, these results suggest that it might be possible to improve academic performance by using chronotherapy (时间疗法) to help students retrain their biological clock to become more morning types," Taylor said.The research was expected to be presented Monday at SLEEP, the annual meeting of the Associated Professional (专业的) Sleep Societies, in Baltimore.In other findings expected to be heard at the meeting, University of Colorado researchers found a significant association between insomnia (失眠) and a decline in college students\' academic performance.The study included 64 psychology, nursing and medical students, average age 27. 4 years, who were divided into two groups—low GPAs and high GPAs.Among those with low GPAs,69.7 percent had trouble falling asleep,53.1 percent experienced leg kicks or twitches (痉挛) at night, 65.6 percent reported waking at night and having trouble falling back to sleep, and 72.7 percent had difficulty concentrating during the day."In college students, the complaint of difficulty concentrating during the day continues to have a considerable impact on their ability to succeed in the classroom," study author Dr. James F. Pagel said in a prepared statement. "This study showed that disordered sleep has significant harmful effects on a student\'s academic performance, including GPAs."In the first study, students who stay up late ______.【单选题】

A.had lower GPAs

B.had higher GPAs

C.performed equally well in their studies

D.had little difficulty concentrating during the day

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要吃透原文句意,答案依据在文章第二段后半部分,谈到早起的学生平均成绩高于晚睡的学生,换句话说,晚睡的学生成绩低,答案是A。

7、College Night Owls Have Lower GradesCollege students who are morning people tend to get better grades than those who are night owls(晚睡的人), according to University of North Texas researchers.They had 824 undergraduate(大学本科生的) students complete a health survey that in cluded questions about sleep habits and daytime functioning, and found that students who are morning people had higher grade point averages(GPAs) than those who are night people."The finding that college students who are evening types have lower GPAs is a very important finding, sure to make its way into undergraduate psychology texts in the near future, along with the research showing that memory is improved by sleep," study co - author Daniet J. Taylor said in a prepared statement."Further, these results suggest that it might be possible to improve academic performance by using chronotherapy (时间疗法) to help students retrain their biological clock to become more morning types," Taylor said.The research was expected to be presented Monday at SLEEP, the annual meeting of the Associated Professional (专业的) Sleep Societies, in Baltimore.In other findings expected to be heard at the meeting, University of Colorado researchers found a significant association between insomnia (失眠) and a decline in college students\' academic performance.The study included 64 psychology, nursing and medical students, average age 27. 4 years, who were divided into two groups—low GPAs and high GPAs.Among those with low GPAs,69.7 percent had trouble falling asleep,53.1 percent experienced leg kicks or twitches (痉挛) at night, 65.6 percent reported waking at night and having trouble falling back to sleep, and 72.7 percent had difficulty concentrating during the day."In college students, the complaint of difficulty concentrating during the day continues to have a considerable impact on their ability to succeed in the classroom," study author Dr. James F. Pagel said in a prepared statement. "This study showed that disordered sleep has significant harmful effects on a student\'s academic performance, including GPAs."According to Dr. Pagel, the academic performance of a student will be affected ______.【单选题】

A.if he or she is not motivated

B.if he or she is troubled by disordered sleep

C.if he or she is a morning type

D.if he or she is a lazy person

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,答案依据是文章最后一段最后一句,谈到睡眠紊乱对学生学术能力的副作用很大,包括考试成绩,回来看选项,B项和原文句意相符,是答案。

8、Surprised by a MiracleI had been working in the trauma unit at a local hospital for about a year. You get used to families thinking that a "coma" patient is moving their hand or doing something that they were asked to do. "Following commands" is what we call it. Often it\'s "wishful thinking" on the Families\' part. Nurses can easily become callous to it.On this particular night during visiting hours, my patient\'s wife came in. I had taken care of him for several nights. I was very familiar with his care and what he was able to do. Actually, he didn\'t do anything. He barely moved at all, even when something would obviously hurt him, such as suctioning.His wife was very short, about 5 feet tall. She had to stand on a stool to lean over him, so that she could see his face and talk to him. She climbed up on the stool. I spoke to her for a few minutes, and then stepped out to tend to my other patient. A few minutes later, she came running out of the room. In an excited voice, she said, "Donna, he\'s moving his hand!"I immediately thought that it was probably her imagination, and that he had not actually done it on purpose. He had been there about a month at the time and had never made any movements on purpose. I asked her what had happened and she said, "I asked him to squeeze my hand and he did!"This led me to another train of questioning. "But, did he let go when you asked him to?" She said yes, that he had done exactly what she asked.I went into the room with her, not really believing that I would see anything different than I had always seen. But I decided that it would be better to pacify her than to make her think I didn\'t believe her or that she was somehow mistaken.She asked him to squeeze her hand, which he did. I said, "Well, ask him to let go. " He continued to squeeze for a moment, so that when he finally did let go, I really still didn\'t believe that he had done it on purpose. So, I said, "Ask him to hold up one finger. " He did as asked.Well, hmm, this was starting to get my attention. I looked at him, his face still somewhat swollen and his eyes still closed. "Stick out your tongue!" I said. He did it. I almost fell on the floor. It was the first time I had ever seen anyone "wake up. "What was the condition of the patient before that particular night?【单选题】

A.He talked only with his wife.

B.He barely moved at all.

C.He moved only when hurt.

D.He was too lazy to do anything at all.

正确答案:B

答案解析:短文的第二段明确交代,病人在此前的日子里基本上处于一动不动状态。

9、Waste Not, Want Not1 Bob and Clara Darlington, who own and run a farm in the North of England, have always looked for new ways of making money out of the produce they grow. Their SUCCESS began when they established a shop on their farm, so that people could come and buy fresh vegetables directly from them.2 The business was an immediate SUCCESS, and soon scored top marks in a competition set up by the Farm Retail Association to find the best farm shop in the country. The Association\'s inspectors found the Darling tons\' shop offered excellent service and value for money as well as quality fruit and vegetable.3 Clara Darlington is a trained chef and, in addition to a range of home-grown foods and other local produce, she began offering a variety of prepared meals which she had made herself in the farmhouse kitchen. A small cafe alongside the farm shop was soon added, with everything that visitors could taste on the menu also being for sale in the shop.4 Clara admits that starting the business was expensive, and she has worked very hard, but maintains that if the product is good, the public recognize this and buy it. "I aim to offer the highest quality to our customers, whether they come in for a loaf of bread, or take a whole dinner-party menu. I take it as a compliment if people take home one of my dishes to serve to their family and friends and get away with pretending they made it themselves. "5 So it was that the couple realized that they had a surplus of misshapen or damaged vegetables grown on the farm which were unsuitable for selling in the shop. Clara, not wishing to see them get thrown away, decided to turn them into soup.6 The soup met with the immediate approval of customers to the shop and Clara now produce different varieties. She spent much of the summer traveling up and down to London by rail, doing presentations of the soups. As a result, they are now served in first-class railway restaurant cars belonging to three companies as well as being stocked by a number of high-class London stores.Apart from quality fruit and vegetables, the couple ____.【单选题】

A.sell fresh vegetables

B.sell as much as possible

C.offer a variety of prepared meals

D.turn them into soup

E.fill a gap in the market

F.promote her soups

正确答案:C

答案解析:第2段第1句提供了答案。

10、CancerCancer is a group of many related diseases that begin in cells, the body\'s basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth or tumor. Benign (良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (恶性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control or order.Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet radiation from the sun, or exposure to carcinogens (致癌物) in the workplace or in the environment. Some gene alterations are inherited.Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy (化疗), hormone therapy, and biological therapy. The doctor may use one method or a combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient\'s age and general health, and other factors. Because treatment for cancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighing the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease, and the patient\'s tolerance for pain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, or nerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved or reduced with prescription medicines or over-the-counter drugs recommended by the doctor.Paragraph 1____.【单选题】

A.Does cancer always cause pain

B.Can cancer be prevented

C.What is cancer

D.How common is cancer

E.What causes cancer

F.How is cancer treated

正确答案:C

答案解析:第一段没有主题句,该段主要介绍了癌症是由控制细胞生长增殖机制失常而引起的疾病,本段对癌症进行了简单的界定。显然,该段回答了C选项“What is cancer?”所提问题,故C为正确答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间347天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!