职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
2020年职称英语考试《卫生类》模拟试题1101
帮考网校2020-11-01 16:38

2020年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、The IcemanOn a September day in 1991, two Germans were climbing the mountains between Austria and Italy. High up on a mountain pass, they found the body of a man lying on the ice. At that height (10,499 feet, or 3 ,200 meters) , the ice is usually permanent, but 1991 had been an especially warm year. The mountain ice had melted more than usual and so the body had come to the surface.It was lying face downward. The skeleton (骨架) was in perfect condition, except for a wound in the head, There was still skin on the bones and the remains of some clothes. The hands were still holding the wooden handle of an ax and on the feet there were very simple leather and cloth hoots. Nearby was a pair of gloves made of tree bark (树皮) and a holder for arrows.Who was this man? How and when had he died? Everybody had a different answer to these questions. Some people thought that it was from this century, perhaps the body of a soldier who died in World War I, since several soldiers had already been found in the area. A Swiss woman believed it might be her father, who had died in those mountains twenty years before and whose body had never been found. The scientists who rushed to look at the body thought it was probably much older, maybe even a thousand years old.With modern dating techniques, the scientists soon learned that the Iceman was about 5,300 years old. Born in about 3300 B. C. , he lived during the Bronze Age in Europe. At first scientists thought he was probably a hunter who had died from an accident in the high mountains. More recent evidence, however, tells a different story, A new kind of X - ray shows an arrowhead still stuck in his shoulder. It left only a tiny hole in his skin, but it caused internal damage and bleeding. He almost certainly died from this wound, and not from the wound on the back of his head. This means that he was probably in some kind of a battle. It may have been part of a larger war, or he may have been fighting bandits. He may even have been a bandit himself.By studying his clothes and tools, scientists have already learned a great deal from the Iceman about the times he lived in. We may never know the full story of how he died, but he has given us important clues to the history of those distant times.The scientists made the deduction that the Iceman ______.【单选题】

A.was probably in some kind of a battle

B.was hit in the shoulder by an arrowhead

C.had got a wound on the back of his head

D.had a tiny hole in his skin causing his death

正确答案:A

答案解析:本题有一定的难度,需要认真阅读文章第四段。答案依据在第四段,第四段谈到,通过X光检查出在他的肩膀处有个箭头,……this means that he was probably in some kind of a battle,这说明他当时极有可能是处在一场战争中,选项A和文中几乎是一模一样,是答案。

2、The drinking water is contaminated with impurities.【单选题】

A.blackened

B.polluted

C.darkened

D.mixed

正确答案:B

答案解析:contaminate和pollute都表示“污染”;blacken:变黑;darken:变暗、变黑;mix:混合。

3、He made a great show of reluctance, but finally accepted my offer. 【单选题】

A.emotion

B.unwillingness

C.anger

D.postpone

正确答案:B

答案解析:reluctance和unwillingness同义:不愿意、不情愿;emotion:情绪、情感、感情;anger:愤怒、怒气;postpone:推迟、延期。

4、Early childhood educationIn a time of low academic achievement by children in the United States, many Americans are turning to Japan, a country of high academic achievement and economic success, for possible answers. However, the answers provided by Japanese preschools are not the ones Americans expected to find in most Japanese preschools, surprisingly little emphasis is put on academic instruction. In one investigation, 300 Japanese and 210 American preschool teachers, child development specialists, and parents were asked about various aspects of early childhood education. Only 2 percent of the Japanese respondents listed "to give children a good start academically" as one of their top three reasons for a society to have preschools. In contrast, over half the American respondents chose this as one of their top three choices. To prepare children for successful careers in first grade and beyond, Japanese schools do not teach reading, writing, and mathematics, but rather skills such as persistence, concentration, and the ability to function as a member of a group. The vast majority of young Japanese children are taught to read at home by their parents.In the recent comparison of Japanese and American preschool education, 91 percent of Japanese respondents chose providing children with a group experience as one of their top three reasons for a society to have preschools. Sixty-two percent of the more individually oriented (强调个性发展的) Americans listed group experience as one of their top three choices. An emphasis on the importance of the group seen in Japanese early childhood education continues into elementary school education.Like in America, there is diversity in Japanese early childhood education. Some Japanese kindergartens have specific aims, such as early musical training or potential development. In large cities, some kindergartens are attached to universities that have elementary and secondary schools. Some Japanese parents believe that if their young children attend a university-based program, it will increase the children\'s chances of eventually being admitted to top-rated schools and universities. Several more progressive programs have introduced free play as a way out for the heavy intellectualizing in some Japanese kindergartens.Free play has been introduced in some Japanese kindergartens in order to ____.【单选题】

A.broaden children\'s horizon

B.cultivate children\'s creativity

C.lighten children\'s study load

D.enrich children\'s knowledge

正确答案:C

答案解析:此题可以从全文的最后一句话得出答案。其他三个选项“扩大孩子的视野”、“培养孩子的创造力”和“丰富孩子的知识”文中无明确的说明。

5、Youth Emancipation in SpainThe Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.Around 55 percent of people aged 18 ~ 34 in Spain still sleep in their parents\' home, says the latest report from the country\'s state - run Institute of Youth.To coax (劝诱) young people from their homes, the Institute started a "Youth Emancipation(解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.Economists blame young people\'s family dependence on the precarious (不稳定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists (社会学家). Family ties in south Europe (Italy, Portugal and Greece) are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key for Understanding"."In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.In Spain, especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews (外甥/侄子) all living on the same street. They regularly get together for Sunday dinner.Parents tolerance is another factor. Spanish parents accept late - night partying and are wary of setting bedtime rules."A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he\'ll put up a fight and call the father a fascist," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos Ill University in Madrid.Mothers willingness to do children\'s household chores (家务) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60 - year - old in Madrid, has three children in their 20s, The eldest 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good."His mum does the wash and cooks for him, in the end, he lives well," Masso said.Young people\'s family dependence can be attributed to all the following factors EXCEPT ______.【单选题】

A.parents\' tolerance

B.housing problems

C.unwillingness to get married

D.cultural traditions

正确答案:C

答案解析:本题难度较大,需要通读全文,认真做出判断。导致年轻人过分依赖家庭的原因需要文章谈到了几个,如第五段提到了文化原因,第八段谈到了父母的容忍是另一个因素,倒数第二段谈到了母亲为孩子做家务也使这个问题恶化,只有不愿意结婚这项个因素文章没有提及,所以答案是C。

6、A Tale of Scottish Rural LifeLewis Grassic Gibbon\'s Sunset Song (1932) was voted "the best Scottish novel of all time" by Scottish\'s reading public in 2005. Once considered shocking for its frank description of aspects of the lives of Scotland\'s poor rural farmers, it has been adapted for stage, film, TV and radio in recent decades.The novel is set on the fictional estate of Kinraddie, in the farming country of the Scottish northwest in the years up to and beyond World War I. At its heart is the story of Chris, who is both part of the community and a little outside it.Grassic Gibbon gives us the most detailed and intimate account of the life of his heroine. We watch her grow through a childhood dominated by her cruel but hard-working father; experience tragedy (her mother\'s suicide and murder of her twin children); and learn about her feelings as she grows into woman. We see her marry, lose her husband, then marry again. Chris has seemed so convincing a figure to some female readers that they cannot believe that she is the creation of a man.But it would be misleading to suggest that this book is just about Chris. It is truly a novel of a place and its people. Its opening section tells of Kinraddie\'s long history, in a language that imitates the place\'s changing patterns of speech and writing.The story itself is amazingly full of characters and incidents. It is told from Chris\' point of view but also from that of the gossiping community, a community where everybody knows everybody else\'s business and nothing is ever forgotten.Sunset Song has a social theme too. It is concerned with what Grassic Gibbon perceives as the destruction of traditional Scottish rural life first by modernization and then by World War I. Gibbon tried hard to show how certain characters resist the war. Despite this, the war takes the young men away, a number of them to their deaths. In particular, it takes away Chris\' husband, Ewan Tavendale. The war finally kills Ewan, but not in the way his widow is told In fact, the Germans aren\'t responsible for his death, but his own side. He is shot because he is said to have run away from a battle.If the novel is about the end of one way of life it also looks ahead, it is a "Sunset Song" but is concerned too with the new Kinraddie, indeed of the new European world Grassic Gibbon went on to publish two other novels about the place that continue its story.The word sunset occurring in the title of the novel most probably means____.【单选题】

A.the end of the heroine\'s life

B.the end of one\'s life

C.the end of traditional life

D.the end of the day

正确答案:C

答案解析:A:女主人公生命的结束;B: 一个人生命的结束;C:传统生活方式的结束;D: 一天的结束。正确答案是C。最后一段的第一句话是这么说的: If the novel is about the end of one way of life it also looks ahead如果小说是关于一种生活方式的结束,那么它同时也是朝前看的。

7、College Night Owls Have Lower GradesCollege students who are morning people tend to get better grades than those who are night owls(晚睡的人), according to University of North Texas researchers.They had 824 undergraduate(大学本科生的) students complete a health survey that in cluded questions about sleep habits and daytime functioning, and found that students who are morning people had higher grade point averages(GPAs) than those who are night people."The finding that college students who are evening types have lower GPAs is a very important finding, sure to make its way into undergraduate psychology texts in the near future, along with the research showing that memory is improved by sleep," study co - author Daniet J. Taylor said in a prepared statement."Further, these results suggest that it might be possible to improve academic performance by using chronotherapy (时间疗法) to help students retrain their biological clock to become more morning types," Taylor said.The research was expected to be presented Monday at SLEEP, the annual meeting of the Associated Professional (专业的) Sleep Societies, in Baltimore.In other findings expected to be heard at the meeting, University of Colorado researchers found a significant association between insomnia (失眠) and a decline in college students\' academic performance.The study included 64 psychology, nursing and medical students, average age 27. 4 years, who were divided into two groups—low GPAs and high GPAs.Among those with low GPAs,69.7 percent had trouble falling asleep,53.1 percent experienced leg kicks or twitches (痉挛) at night, 65.6 percent reported waking at night and having trouble falling back to sleep, and 72.7 percent had difficulty concentrating during the day."In college students, the complaint of difficulty concentrating during the day continues to have a considerable impact on their ability to succeed in the classroom," study author Dr. James F. Pagel said in a prepared statement. "This study showed that disordered sleep has significant harmful effects on a student\'s academic performance, including GPAs."In the second study, students with low GPAs did NOT complain of ______.【单选题】

A.having trouble falling asleep

B.waking at night and having trouble falling back to sleep

C.having difficulty concentrating during the day

D.being kicked in the leg at night

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,答案依据是文章倒数第二段,本段谈到了成绩较低的学生中有53. 1%的人晚上会踢腿或痉挛,但没有提到腿被踢,答案是D。

8、I enjoyed the play-it had a clever plot and very funny dialogues.【单选题】

A.long

B.boring

C.original

D.humorous

正确答案:D

答案解析:我喜欢这部剧一一它情节巧,对白幽默。本题难度不大,是送分题。funny指“滑稽的,有趣的”,和humorous“富有幽默感的”是近义词,A项“长的”,B项“单调的,乏味的”,C项“起初的,原来的”和答案意义差异很大,干扰性不强。

9、The Value of MotherhoodIn shopping malls, the assistants try to push you into buying "a gift to thank her for her unselfish love". When you log onto a website, a small pop-up invites you to book a bouquet for her. Commercial warmth and gratitude are the atmosphere being spread around for this special Sunday in May.The American version of Mother\'s Day was thought up as early as 1905, by Anna Jarvis, as a way of recognizing the real value of motherhood. The popularity of Mother\'s Day around the world suggests that Jarvis got all she wanted. In fact, she got more enough to make her horrified.According to a research by the US card company Hallmark, 96 percent of American consumers celebrate the holiday. They buy, among other things, 132 million cards. Mother\'s Day is the No. 1 holiday for flower purchases. Then there are the various commodities, ranging from jewelry and clothes to cosmetics and washing powder that take advantage of the promotion opportunities. Because of this, Jarvis spent the last 40 years of her life trying to stop Mother\'s Day. One protest against the commercialization of Mother\'s Day even got her arrested for disturbing the peace, interestingly.____. As Ralph Fevre, a reporter at the UK newspaper The Guardian, observe, traditionally "motherhood is something that we do because we think it\'s right." But in the logic of commercialism, people need something in exchange for their time and energy. A career serves this purpose better.being encouraged to pursue any career they desire. So they work hard and play hard. Becoming a mother, however, inevitably handicaps career anticipation.motherhood has suffered a huge drop in status since the 1950s. According to the Guardian, there are twice as many child-free young women as there were a generation ago. Or, they put off the responsibility of parenting until later in their lives.So, Fevre writes that the meaning of celebrating Mother\'s Day needs to be updated: "It is to persuade people that parenting is a good idea and to honor people for their attempt to be good people."【单选题】

A.The American version of Mother\'s Day was thought up as early as 1905, by Anna Jarvis, as a way of recognizing the real value of motherhood.

B.But what\'s more, commercialism changes young people\'s attitude towards motherhood.

C.Obviously, the best girl will be a phone call or a visit.

D.According to a research by the US card company Hallmark, 96 percent of American consumers celebrate the holiday.

E.As a result, motherhood has suffered a huge drop in status since the 1950s.

F.In addition, women are being encouraged to pursue any career they desire.

正确答案:B

答案解析:第三段的主要内容是进一步讲述表现在母亲节中的商业主义以及人们抗议母亲节中的商业主义,包括Anna Jarvis个人所做的努力。从内容上看,第四段是讲由于商业主义的影响人们对母性,也即为母之道发生了变化。选项B是合适的,它是该段的主题句。

10、Parkinson\'s Disease1. Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2. No one knows for sure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look for the answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3. Tremor (颤抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremor often starts in just one arm or leg or only on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm or leg. It may get better when you move the limb or you are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing or constipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed or blank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.4. At this time, there is no cure for Parkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctor may wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctor will adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.Paragraph 4 ______【单选题】

A.Tips for Patients with the Disease

B.Common Treatment for the Disease

C.Means of Diagnosis of the Disease

D.Typical Symptoms of the Disease

E.Possible Causes of the Disease

F.Definition of Parkinson\'s Disease

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,没有明显的段落主旨句,需要较强的归纳概括能力。通读第四段可以发现,第四段主要讨论了帕金森病现在还不能彻底治愈,但有一些现行治疗方法等,回来看选项,B项Common Treatment for the Disease,帕金森病的普遍治疗方法,简单概括了本段主要意思,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间347天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!