职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类每日一练正文
2022年职称英语考试《卫生类》每日一练0312
帮考网校2022-03-12 18:37

2022年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、The document was compiled by the Department of Health.【单选题】

A.written

B.printed

C.attached

D.sent

正确答案:A

答案解析:此文件由卫生部编制。compiled指是“编辑”,和written“写下”是近义词,其他三项都是常用词,和答案意义差异较大,干扰性不强。

2、Vicious and Dangerous Sports Should Be Banned by LawWhen you think of the tremendous technological progress we have made, it\'s amazing how little we have developed in other respects. We may speak contemptuously of the poorold Romans because they relished the orgies of slaughter that went on in their arenas. We may despise them because they mistook these goings on forentertainment. We may forgive them condescendingly because they lived 2,000 years ago and obviously knew no better. But are our feelings of superiority really justified? Are we any less blood-thirsty? Why do boxing matches, forinstance, attract such universal interest? Don\'t the spectators who at tend them hope they will see some violence? Human beings remains as blood-thirsty as ever they were. The only difference between ourselves and the Romans is that while they were honest enough to admit that they enjoyed watching hungry lions tearing people apart and eating them alive, we find all sorts of sophisticated arguments to defend sports which should have been banned long age; sports which are quite as barbarous as, say, public hangings orbearbaiting.It really is incredible that in this day and age we should still allow hunting orbullfighting, that we should be prepared to sit back and watch two men batter each other to pulp in a boxing ring, that we should be relatively unmoved by the sight of one ora num ber of racing cars crashing and bursting into flames. Let us not deceive ourselves. Any talk of "the sporting spirit" is sheer hypocrisy. People take part in violent sports because of the high rewards they bring. Spectators are willing to pay vast sums of money to see violence. A world heavyweight championship match, forinstance, is front page news. Millions of people are disappointed if a big fight is over in two rounds instead of fifteen. They feel disappointment because they have been deprived of the exquisite pleasure of witnessing prolonged torture and violence.Why should we ban violent sports if people enjoy them so much? You may well ask. The answer is simple: they are uncivilized. Forcenturies man has been trying to improve himself spiritually and emotionally-admittedly with little success. But at least we no longer tolerate the sight madmen cooped up in cages, orpublic floggings of any of the countless other barbaric practices which were common in the past. Prisons are no longer the grim forbidding places they used to be. Social welfare systems are in operation in many parts of the world. Big efforts are being made to distribute wealth fairly. These changes have come about not because human beings have suddenly and unaccountably improved, but be cause positive steps were taken to change the law. The law is the biggest instrument of social change that we have and it may exert great civilizing influence. If we banned danger ous and violent sports, we would be moving one step further to improving mankind. We would recognize that violence is degrading and unworthy of human beings.The main idea of this passage is____.【单选题】

A.vicious and dangerous sports should be banned by law

B.people are willing to pay vast sums money to see violence

C.to compare two different attitudes towards dangerous sports

D.people are blood-thirsty in sports

正确答案:A

答案解析:主旨题。从文章标题和全文内容可以看出,作者从古罗马人欣赏残忍的体育项目说起,点出现代人也是嗜血成性,喜欢暴力体育项目。这是不文明,是堕落,必须制止,而法律是我们进行社会改革最强大的工具。

3、Parkinson\'s Disease1. Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2. No one knows forsure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look forthe answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3. Tremor(颤抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremoroften starts in just one arm orleg oronly on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm orleg. It may get better when you move the limb oryou are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing orconstipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed orblank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.4. At this time, there is no cure forParkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctormay wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctorwill adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.One of the most common signs of Parkinson\'s is tremor, ______.【单选题】

A.if there isn’t enough dopamine in your body

B.what affects muscles all through your body

C.which cannot be cured yet

D.if you have a fixed orblank expression

E.which may be the first symptom you notice

F.what causes Parkinson\'s disease

正确答案:E

答案解析:本题难度不大,带着题干信息词回文章定位,答案依据是文章第三段的第一句:Tremormay be the first symptom you notice,谈到颤抖会是你注意到的第一个症状,回来看选项,E项和原文句意相符,是答案。

4、CancerCancer is agroupof many related diseases that begin in cells, the body\'s basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth ortumor. Benign (良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (恶性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control ororder.Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet radiation from the sun, orexposure to carcinogens (致癌物) in the workplace orin the environment. Some gene alterations are inherited.Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy (化疗), hormone therapy, and biological therapy. The doctormay use one method ora combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient\'s age and general health, and other factors. Because treatment forcancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighing the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease, and the patient\'s tolerance forpain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, ornerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved orreduced with prescription medicines orover-the-counter drugs recommended by the doctor.Paragraph 4____.【单选题】

A.Does cancer always cause pain

B.Can cancer be prevented

C.What is cancer

D.How common is cancer

E.What causes cancer

F.How is cancer treated

正确答案:A

答案解析:第四段主题句为第一句,其意思是:患有癌症并不意味着总会疼痛。由此推断,该段回答了A选项“Does cancer always cause pain?”所提问题,故A为正确答案。

5、Cancer1. Cancer is agroupof many related diseases that begin in cells, the body\'s basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally, cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth ortumor肿瘤). Benign(良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (恶性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control ororder.2. Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet(紫外线的) radiation from the sun, orexposure to carcinogens (致症物) in the workplace orin the environment. Some gene alterations are inherited.3. Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy(化疗), hormone therapy, and biological therapy. The doctormay use one method ora combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient\'s age and general health and other factors. Because treatment forcancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighting the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.4. Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease and the patient\'s tolerance forpain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, ornerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved orreduced with prescription medicines orover - the - counter drugs recommended by the doctor.Paragraph 2 ______【单选题】

A.How is cancer treated?

B.Does cancer always cause pain?

C.Can cancer be prevented?

D.What is cancer?

E.How common is cancer?

F.What causes cancer?

正确答案:F

答案解析:本题难度也不大,段落主旨句比较明显,是文章第二段的第一句,谈到科学家已查明癌症是由基因变化引起的,基因通常控制着细胞的生长和死亡,回来看选项,F项What causes cancer?简单概括了本段意思,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间348天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!