已有账号?请绑定
重置密码
密码重置成功
免费注册
分类
学习中心 手机
首页 职称英语考试 综合类 章节练习 正文
2019年职称英语考试综合类A章节练习——阅读判断试题及答案
来源:帮考网校 2018-08-21 17:36:57

阅读判断(99 16一-'22题,每题l分,共7分)

下面的短文后列出了7个句子,请根据短文内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。


In Sports, Red Is the Winning Color

  

When opponents of a game are equally matched, the team dressed in red is more likely to win,according to a new study. 

British anthropologists Russell Hill and Robert Barton of the University of Durham reached that conclusion by studying the outcomes of one-on-one boxing, tae kwon do, Grec0-Roman-wresting, and freestyle-wrestling matches at the 2004 Summer Olympics in Athens, Greece.

In each event Olympic staff randomly assigned red or blue clothing or body protection to competitors. When otherwise equally matched with their opponent in fitness and skill, athletes wearing red were more likely to win the bout.

"Where there was a large point difference- presumably because one contestant was far superior to the other -- color had no effect on the outcome," Barton said. "Where there was a small point difference, the effect of color was sufficient to tip the balance."

In equally matched bouts, the preponderance of red wins was great enough that it could not be attributed to chance, the anthropologists say. Hill and Barton found similar results in a review of the colors worn at the Euro 2004 international soccer tournament. Their report will be published in tomorrow's issue of the journal Nature. 

Joanna Setchell, a primate researcher at the University of Cambridge in England, has found similar results in nature. Her work with the large African monkeys known as mandrills shows that red coloration gives males an advantage when it comes to mating. 

The finding that red also has an advantage in human sporting events does not surprise her,adding that "the idea of the study is very clever".

Hill and Barton got the idea for their study out of a mutual interest in the evolution of sexual signals in primates--"red seems to be the color, across species, that signals male dominance and testosterone levels," Barton said.

For example, studies by Setchell, the Cambridge primate researcher, show that dominant male mandrills have increased red coloration in their faces and rumps. Another study by other scientists shows that red plastic rings experimentally placed on the legs of male zebra finches increase the birds' dominance.

Barton said he and Hill speculated some speculated that "there might be a similar effect in humans. And if so, it could be apparent in sporting contests."

The pair say their results indicate that sexual selection may have influenced the evolution of humans' response to color.

Setchell, the primatologist, agrees. "As Hill and Barton say, humans redden when we are angry and pale when we're scared. These are very important signals to other individuals," she said.

The advantage of red may be intuitively known, judging from the prevalence of red uniforms in sports -- "though it is clearly not very widely appreciated, on a conscious level at least," Barton said.

He adds that the finding of red's advantage might have implications for regulations that govern sporting attire. In the Olympic matches he surveyed for the new study, for example, it is possible some medal winners may have reached the pedestal with an unintended advantage.

"That is the implication, though we cannot say that it made the difference in any one specific case," Barton said.

Meanwhile, Setchell noted tongue-in-cheek that a red advantage may not be limited to sports. "Going by the recent [U.S.] election results, red is indeed quite successful," she said.

  

16. Both Hill and Barton wanted to find out if color affects the outcome of sports matched.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned


17. Hill and Barton are both interested in primates.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

  

18. Male mandrills use yellow coloration to attract a mate.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned


19. Red is not an advantage for zebra finches.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

  

20. The red plastic rings were left on the finches permanently.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

  

21. Hill and Barton believe athletes in red are more likely to win.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

  

22. Many athletes oppose the new regulations on sports uniforms.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned


参考答案:

16.A。题干:Hill和Barton都想发现颜色是否能影响体育比赛的结果。根据人名和颜色回到原文定位,可知全文通篇都在讲红色更能让比赛的一方胜利。故本题选A。

  

17.A。题干:Hill和Barton都对灵长目动物感兴趣。根据“灵长目”回原文定位到第八段“Hill and Barton got the idea for the study from a mutual interest in primates”,大意为“Hill和Barton”从对灵长目动物共同的兴趣研究中获得灵感。故本题干符合文章含义。

  

18.B。题干:雄性山魈(mandrill)使用黄色来吸引异性。很明显,第九段中讲到红色才是它们吸引配偶的颜色。故题干与原文含义不相符。(注意:本题中的专有名词不用关注它们的含义,根据上下文含义得知这是一种动物即可。)

  

19.B。题干:红色对于斑胸草雀不是什么优点。根据专有名词定位到第九段“Scientists put red plastic rings on the legs of male Zebra finches,which increased the bird’S success in finding a mate.”,大意是“科学家将红色的塑料圈系在雄性斑胸草雀的腿上,这就增加了鸟类成功找到配偶的概率”。故题干与原文内容不吻合。

  

20.C。题干:红色的塑料圈永远留在斑胸草雀的腿上。原文并未提及这个信息,故选C。

  

21.A。Hill和Barton相信,穿红衣服的运动员更有可能赢。第三段最后一句告诉我们:穿红色衣服的队伍更有可能取胜。故题干与文章意义吻合。故选A。

  

22.C。题干:很多运动员反对运动员制服的新规定。文章中没有提及这方面的信息,故选C。

热门标签
最新问答