职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类每日一练正文
2020年职称英语考试《综合类》每日一练0527
帮考网校2020-05-27 15:08
2020年职称英语考试《综合类》每日一练0527

2020年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、LanguageWhen one looks back upon the fifteen hundred years that are the life span of the English language, he should be able to notice a number of significant truths. The history of language is a history of constant change-at times a slow, almost imperceptible change, at other times a violent collision between two languages. Language a living growing organism, it has never been static. Another significant truth that emerges from such a study is that language at all times has been the possession not of one class or group but of many. At one extreme it has been the property of the common, ignorant folk, who have used it in the daily business of their living, much as they have used their animals or the kitchen pots and pans. At the other extreme it has been the treasure of those who have respected it as an instrument and a sign of civilization, and who have struggled by writing it down to give it some permanence, order, dignity, and if possible, a little beauty.As we consider our changing language, we should note here two developments that are of special and immediate importance to us. One is that since the time of the Anglo-Saxons there has been an almost complete reversal of the different relationship of words in a sentence. Anglo-Saxon(old English) was a language of many inflections. Modern English has few inflections. We must now depend largely on word order and function words to convey the meanings that the older language did by means of changes in the forms of words. Function words, you should understand, are words such as prepositions, conjunctions, and a few others that are used primarily to show relationships among other words. A few inflections, however, have survived. And when some word inflections come into conflict with word order,. there may be trouble for the users of the language, as we shall see later when we turn our attention to such maters as WHO or WHOM and ME or l. The second fact we must consider is that as language itself changes, our attitudes toward language forms change also. The eighteenth century, for example, produced from various sources a tendency to fix the language into patterns not always set in and grew, until at the present time there is a strong tendency to restudy and re-evaluate language practices in terms of the ways in which people speak and write.Choose the appropriate meaning for the word "inflection" used in line 4 0fparagraph 2.【单选题】

A.Changes in the forms of words.

B.Changes in sentence structures.

C.Changes in spelling rules.

D.Words that have similar meanings.

正确答案:A

答案解析:要根据上下文的信息判断单词的意思。文章在第2段中间再次提到inflection,后面文章又举了WHO/WHOM和ME/I为例说明inflection,这是一篇关于语言学的文章,从例子可以看出inflection的意思应该是“单词的变形”,选项A正确。

2、An Early Form of Jazz MusicMusic comes in many forms; most countries have a style of their own. At the turn of the last century, when jazz was born, America had no prominent music 0f its own. No one knows exactly when was invented or by whom. But it began to be heard in the early 1890s. Jazz is America\'s contribution to popular music. In contrast to classical music, which ____ formal European traditions, jazz is spontaneous and free in form. It bubbles with energy, expressing the moods, interests, and emotions of the people. In the 1920s\' jazz sounded like America. And so it does today. The origins 0f the music are as interesting as the music itself. American Negroes, or blacks, as they are called today, were the jazz pioneers. They were brought to the Southern states as slaves. They were sold to plantation owners and forced to work long hours. When a Negro died, his friends and relatives formed a procession to carry to body to the cemetery. In New Orleans, a band often accompanied the body . On the way to the cemetery the band played slow, solemn music, suited to the occasion. Furthermore 0n the way home the mood changed. Spirits lifted. Death had removed one of their numbers, but the living were glad to be alive . The band played happy music, improvising on both the harmony and the melody of the tunes played at the funeral. This music made everyone want to dance. It was an early form ofjazz. 【单选题】

A.introduces

B.follows

C.takes

D.approaches

正确答案:B

答案解析:古典音乐发端于欧洲,所以它遵循的是欧洲传统。

3、The State of Marriage TodayIs there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson for the National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times, and extramarital (婚外的) affairs will be even more common than now.But what are the reasons for this, and is the picture really so gloomy (明暗的)? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based for years partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands-as they usually didn\'t have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, So they don\'t feel that they need to stay in a failing marriage.In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic (悲观的) as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now simply live together and don\'t bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage or divorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive.So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isn\'t. And it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships!Which of the following about marriage is NOT mentioned in the passage? ____【单选题】

A.It is important to discover what makes a marriage successful.

B.Marriage has long been partly an economic need.

C.It is a fact that most people choose to get married.

D.Many people went abroad after divorce.

正确答案:D

答案解析:本题难度也不大,但是需要考生认真通读全文,读完后可以发现,文章并没有提到人们离婚后出国,所以答案是D。

4、Continuing Education1 People around the world agree that education is not an end, but a means to an end. In other words, we do not educate students only for the aim of educating them. Our purpose is to fit them for life. Life is varied; so is education.2 Ideas about education are more specified in the United States. Education today is not just a high school diploma or a college degree. Many adults are not interested in going to college. They are interested in other kinds of learning. For them, learning does not end with a diploma.3 Continuing education gives these adults the opportunity to increase their knowledge about their own field or to learn about a new field. It also gives them a chance to improve their old skills or to learn new ones. Scientists, mechanics, secretaries, barbers and cooks can take classes to improve their work skills. If they know more or learn more, they can get a better job or earn more money.4 Continuing education classes give more adults the chance to learn new skills. There is usually a large variety of classes to choose from: typing, foreign cooking, photography, auto repair, furniture repair, or swimming. There are only some of the classes available.5 Some adults take classes for fun or because the class will be useful for them. Other adults take continuing education classes to improve their own lives because they want to feel better about themselves.6 Almost any community college or public school system has a continuing education program. There are classes in schools, community buildings or churches. Most classes are in the evenings, so working people can attend. The classes are usually small, and they are inexpensive.Paragraph 4 ____【单选题】

A.Ideas bout education in the U. S.

B.Advantages of continuing education

C.Good opportunity to learn new skills

D.Most classes are in the evening

E.Working people have easy access

F.Education helps cooks find a better job

正确答案:C

答案解析:段首句即该段的主题句。Continuing education classes give more adult the chance to learn new skill,所以答案是C。

5、Money or Friendship or Both1. Friends and money don\'t mix. It\'s a dangerous combination since a fight over money is one of the fastest ways to end a friendship. But what if a friend asks you to tend him or her some money? If you don\'t lend your friend the money, you risk losing the friend. If you do lend your friend the money, you risk losing both the friendship and your money.2. We have to face facts, so here are some situations you might run across with your buddies (伙伴) and some helpful tips (忠告) on how to deal with them. Thinking about why this person needs to borrow in the first place. If he is always living beyond his means, it is his fault, not yours. Any Sensible person would not put himself in a position of debt so often. So simply say "no" to this friend. Even if your friend really needs that money for emergency use and you are willing to help him, before you dive into your pocket, follow this reality check: Do you have the extra money? Are you sure you don\'t need it? Are you willing to write off that amount if it\'s not returned? If your answers are negative, do yourself a favor and say "no".3. Let\'s assume you can\'t stand saying "no" to your friend because you don\'t want him living off cat food. What do you do? Write down these details on a sheet of paper before opening up your wallet:Amount of the loan.Date of the loan.Time of repayment.Amount of interest (if any).Lender\'s and borrower\'s signature.This will at least keep the borrower from forgetting the loan so easily, If your friend\'s loan is past due, it\'s important that you ask him-and it\'s actually not rude. The longer you wait, the more you are brood (忧伤), and the more your resentment builds.4. You can send him a friendly reminder via E - mail. Tell him something like "I\'m going over my bank account and I\'m just wondering when we\'ll be able to settle that money thing." E - mail saves you from an uncomfortable face - to - face confrontation. There is almost no chance of turning a bad reaction into an argument. Unlike a public conversation, an E - mail message will always be private.5. After asking two or three times, you might have to write it off. That\'s what happens. If he just doesn\'t have the money or is unwilling, then what kind of friend is that?Paragraph 4 ____【单选题】

A.Time to Break off a Friendship

B.Unconditional Assistance to Friends in Need

C.Things to Consider When You Have to Say "No" to Your Friend

D.Things to Think over When You Don\'t Want Your Friend to Eat Cat Food

E.Strategies for Borrowing Money

F.Advantages of E - mail in Handling Money Issues

正确答案:F

答案解析:本题难度不大,主旨句比较好确认,就是第四段的第一句。第四段主要谈到可以通过邮件方式来提醒朋友借钱的事,以避免朋友间的尴尬。回来看选项,F项Advantages of E - mail in Handling Money Issues,言简意赅地概括本段意思了,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间347天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!