职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类每日一练正文
2019年职称英语考试《理工类》每日一练
帮考网校2019-11-06 09:28
2019年职称英语考试《理工类》每日一练

2019年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、Arctic Melt
Earth's North and South Poles are famous for being cold and icy. Last year, however, the amount of ice in the Arctic Ocean fell to a record low.
Normally, ice builds in Arctic waters around the North Pole each winter and shrinks during the summer. But for many years, the amount of ice left by the end of summer has been declining.
Since 1979, each decade has seen an 11. 4 percent drop in end of summer ice cover. Between 1981 and 2000, ice in the Arctic lost 22 percent of its thickness, becoming 1.13 meters thinner.
Last summer, Arctic sea ice reached its skimpiest levels yet. By the end of summer 2007, the ice had shrunk to cover just 4.2 million square kilometers. That's 38 percent less area than the average cover at that time of year. And it's a very large 23 percent below the previous record low, which was set just 2 years ago. This continuing trend has scientists concerned.
There may be several reasons for the ice melt, says Jinlun Zhang, an oceanographer at the University of Washington at Seattle. Unusually strong winds blew through the Arctic last summer. The winds pushed much of the ice out of the central Arctic, leaving a large area of thin ice and open water.
Scientists also suspect that fewer clouds cover the Arctic now than in the past. Clearer skies allow more sunlight to reach the ocean. The extra heat warms both the water and the atmosphere. In parts of the Arctic Ocean last year, surface temperatures were 3.5℃ warmer than average and 1.5℃ warmer than the previous record high.
With both air and water getting warmer, the ice is melting from both above and below. In some parts of the Beaufort Sea, north of Alaska and western Canada, ice that measured 3. 3 meters thick at the beginning of the summer measured just 50 centimeters by season's end.
The new measurements suggest that melting is far more severe than scientists have seen by just looking at ice cover from above, says Donald K. Perovich, a geophysicist at the U. S. Army Cold Regions Research and Engineering Laboratory in Hanover, N. H.
Some scientists fear that the Arctic is stuck in a warming trend from which it may never recover.
Which of the following is closest in meaning to the word "build" in the first sentence of the second paragraph?
【单选题】

A.construct

B.extend

C.create

D.expand

正确答案:D

答案解析:本句意思为“每年冬天北极附近的北冰洋开始结冰”,build为“结冰”的意思,expand有“容积扩张”的意思,所以与build相符;而construct为“修筑、建筑”的意思,所以不能选。

2、Dung to Death
Fields across Europe are contaminated with dangerous levels of the antibiotics given to farm animals. The drugs, which are in manure sprayed onto fields as fertilizers, could be getting into our food and water, helping to create a new generation of antibiotic-resistant "superbugs".
The warning comes from a researcher in Switzerland who looked at levels of the drugs in farm slurry His findings are particularly shocking because Switzerland is one of the few countries to have banned antibiotics as growth promoters in animal dead.
Some 20,000 tons of antibiotics are used in the European Union and the US each year. More than half are given to farm-animals to prevent disease and promote growth. But recent research has found a direct link between the increased use of these farmyard drugs and the appearance of antibiotic-resistant bugs that infect people.
Most researchers assumed that humans become infected with the resistant strains by eating contaminated meat. But far more of the drugs end. up in manure than in meat products, says Stephen Mueller of the Swiss Federal Institute for Environmental Science and Technology in Dubendorf. And manure contains especiaily high levels of bugs that are resistant to antibiotics he says.
With millions of tons of animals manure spread onto fields of crops such as wheat and barley each year, this pathway seems an equally likely route for spreading resistance, he said. The drugs contaminate the crops, which are then eaten. ______
Mueller is particularly concerned about a group of antibiotics called sulphonamides. They do not easily degrade or dissolve in water. His analysis found that Swiss farm manure contains a high percentage of sulphonamides; each hectare of field could be contaminated with up to 1 kilogram of the drugs. This concentration is high enough to trigger the development of resistance among bacteria. But vets are not treating the issue seriously.
There is growing concern at the extent to which drugs, including antibiotics, are polluting the environment. Many drugs given to humans are also excreted unchanged and are not broken down by conventional sewage treatment.
【单选题】

A.They do not easily degrade or dissolve in water.

B.And manure contains especiaily high levels of bugs that are resistant to antibiotics he says.

C.Animal antibiotics is still an area to which insufficient attention has been paid

D.But recent research has found a direct link between the increased use of these farmyard drugs and the appearance of antibiotic-resistant bugs that infect people.

E.His findings are particularly shocking because Switzerland is one of the few countries to have banned antibiotics as growth promoters in animal dead.

F.They could also be leaching into tap water pumped from rocks beneath fertilized fields.

正确答案:F

答案解析:选项F中的also 一词说明前面应讲到过一个类似的内容。这句讲的是这些药物可能从施过肥料的农田下面的岩石沥滤到自来水里去;前面一句讲的是受到这些药物污染的谷物被人食用,这两句讲的都是这些药物如何对人类造成威胁。

3、The Hurricane
1. A hurricane (飓风) is a tropical storm with winds that have reached a constant speed of 74 miles per hour. Hurricane winds blow in a large spiral(螺旋) around a relative calm center known as the "eye". The "eye" is generally 20 to 30 miles wide, and the storm may extend outward 400 miles. As a hurricane nears land, it can bring heavy rains, high winds and storm surges(风暴潮). The storm surges and heavy rains can lead to flooding.
2. Hurricanes are given a different label, depending on where they occur. If they begin over the North Atlantic Ocean, the Caribbean Sea, The Gulf of Mexico, or the Northeast Pacific Ocean, they are called hurricanes. Similar storms that occur in the Northwest Pacific Ocean west of the Internaional Date Line are called typhoons near Australia and in the Indian Ocean, they are referred to as tropical cyclones(龙卷风).
3. When a hurricane hits land, it can do great damage through its fierce winds, heavy rains, inland(内陆的) flooding and huge waves crashing on to the shore. During a hurricane, homes, businesses and public buildings may be damaged or destroyed, roads and bridges can be washed away. A powerful hurricane can kill more people and destroy more property than any other natural disaster. Fishermen are at special risk from hurricanes as they may be at sea when a hurricane arrives and not be able to get to a safe harbor if they do not receive adequate warning.
4. If a hurricane is comming in your area, the most important thing is to stay calm and find shelter immediately. Go to your safe room. If you do not have one, stay indoors during the hurricane and go to a safer place near the center of your home. Cover yourself with a blanket and be sure to keep away from windows and glass doors, because if the glass breaks it’s really dangerous. Do not be fooled if there is lull(暂停), it could be the eye of the storm—winds will pick up again.
Paragraph 2 ______
【单选题】

A.Where do hurricanes usually happen?

B.What damages can a hurricane cause?

C.What should you do during a hurricane?

D.What is a hurricane?

E.What are different names of hurricanes?

F.How do you know a hurricane is coming?

正确答案:E

答案解析:本题有一定难度,需要吃透文章句意,段落主旨句比较明显,在文章第二段的第一句:Hurricanes are given a different label,depending on where they occur.回来看选项,E项简单概括了第一段的主要意思,是答案。

4、Water
The second most important constituent (构成成份) of the biosphere (生物圈) is liquid water. This can only exist in a very narrow range of temperatures, since water freezes at 0℃ and boils at 100℃. Life as we know it would only be possible on the surface of a planet which had temperatures somewhere within this narrow range.
The earth's supply of water probably remains fairly constant in quantity. The total quantity of water is not known very accurately, but it is about enough to cover the surface of the globe to a depth of about two and three - quarter kilometers. Most of it is in the form of the salt water of the oceans about 97 percent. The rest is fresh, but three -quarters of this is in the form of ice at the Poles and on mountains, and cannot be used by living systems until melted. Of the remaining fraction, which is somewhat less than one percent of the whole, there is 10 -20 times as much stored underground water as there is actually on the surface. There is also a tiny, but extremely important fraction of the water supply which is present as water vapour in the atmosphere.
Water vapour in the atmosphere is the channel through which the whole water circulation (循环) of the biosphere has to pass. Water evaporated (蒸发) from the surface of the oceans, from lakes and rivers and from moist (潮湿的) earth is added to it. From it the water comes out again as rain or snow, falling on either the sea or the land. There is, as might be expected, a more intensive evaporation per unit area over the sea and oceans than over the land, but there is more rainfall over the land than over the oceans and the balance is restored by the runoff from the land in the form of rivers.
The word "fraction" in the second paragraph means ______.【单选题】

A.a very small amount

B.a large area

C.an important system

D.a major source of information

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,文章第二段第四句谈到剩余部分大约小于1%,可以判断fraction意思是指“很少一部分”,此外也可迅速查词典,确定答案,答案是A。

5、Cell Phones
1. Believe it or not, cell phones have been around for over a quarter of a century. The first commercial cell phone system was developed by the Japanese in 1979, but cell phones have changed a lot since that time. The early cell phones were big and heavy but they have developed into small and light palm sized models. There are huge developments in their functions, too. We have had call forwarding, text messaging, answering services and hands - free use for years, but now there are new facilities, such as instant access to the Internet and receiving and sending photos.
2. Cell phones have become very common in our lives. Recent statistics suggest one in three people on the planet now have cell phone, and most of them say they couldn't live without one, Cell phones are used in every area of our lives and have become a necessary tool, used for essential arrangements, social contact and business. It easier to call for help on the highway. It possible to keep in touch with people "on the move" when people are traveling.
3. Cell phones have made communication easier and have reduced the need for family arguments f We can use cell phones to let our family know we'll be late or if there's a sudden change of plan or an emergency. Cell phones have eased the worries of millions of parents when their teenagers are out late. They can now contact their children at any time.
4. This does not mean that cell phones are all good news. Cell phones have brought with them a number of new headaches for their owners. It costs a lot to replace stolen phones, It is becoming a frequent occurrence, and have you ever seen such a huge phone bills? More serious, however, Cell phones bring the potential health problem. There are fears that radiation from the phones may cause brain tumor(肿瘤). This may be a time bomb waiting to happen to younger people who have grown up with cell phones. They simply can't live without cell phones!
Paragraph 2 ______
【单选题】

A.Cell phones and the family

B.Commercial cell phone systems

C.Cell phones in everyday life

D.Cell phones for teenagers

E.History of cell phones

F.Problems with cell phones

正确答案:E

答案解析:本题有一定的难度,需要有一定的归纳概括能力。可以发现,文章第一段主要手机的发展历史做了简单论述,E项History of cell phone简单概括了本段内容,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间348天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!