职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类章节练习正文
2020年职称英语考试《理工类》章节练习题精选
帮考网校2020-02-05 12:14
2020年职称英语考试《理工类》章节练习题精选

2020年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理阅读理解分析5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、Water
The second most important constituent (构成成份) of the biosphere (生物圈) is liquid water. This can only exist in a very narrow range of temperatures, since water freezes at 0℃ and boils at 100℃. Life as we know it would only be possible on the surface of a planet which had temperatures somewhere within this narrow range.
The earth's supply of water probably remains fairly constant in quantity. The total quantity of water is not known very accurately, but it is about enough to cover the surface of the globe to a depth of about two and three - quarter kilometers. Most of it is in the form of the salt water of the oceans about 97 percent. The rest is fresh, but three -quarters of this is in the form of ice at the Poles and on mountains, and cannot be used by living systems until melted. Of the remaining fraction, which is somewhat less than one percent of the whole, there is 10 -20 times as much stored underground water as there is actually on the surface. There is also a tiny, but extremely important fraction of the water supply which is present as water vapour in the atmosphere.
Water vapour in the atmosphere is the channel through which the whole water circulation (循环) of the biosphere has to pass. Water evaporated (蒸发) from the surface of the oceans, from lakes and rivers and from moist (潮湿的) earth is added to it. From it the water comes out again as rain or snow, falling on either the sea or the land. There is, as might be expected, a more intensive evaporation per unit area over the sea and oceans than over the land, but there is more rainfall over the land than over the oceans and the balance is restored by the runoff from the land in the form of rivers.
Most of the flesh water on Earth ______.【单选题】

A.is stored underground

B.is in the form of ice at the Poles and on mountains

C.is found in rivers and lakes

D.comes from the rain

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,需要认真读懂文章句意,答案依据比较明显,在文章第二段第四句,谈到剩下1/3的淡水以冰的形式存在在南北两极和高山上,回来看选项,B项是其近义解释,所以正确,答案是B。

2、Shopping at Second - hand Clothing Stores
When 33 year old Pete Barth was in college, shopping at second hand clothing stores was just something he did- "like changing the tires on his car." He looked at his budget and decided he could save a lot of money by shopping for clothes at thrift shops.
"Even new clothes are fairly disposable (用后即丢掉的) and wear out after a couple of years," Barth said. "In thrift shops, you can find some great stuff whose quality is better than new clothes."
Since then, Barth, who works at a Goodwill thrift shop in the US state of Florida, has found that there are all kinds of reasons for shopping for second - hand clothing. Some people, like him, shop to save money. Some shop for a crazy - looking shirt. And some shop as a mean conserving energy and helping the environment.
Pat Akins, an accountant at a Florida Salvation Army (SA) (救世军) thrift shop, said that, for her, shopping at thrift shops is a way to help the environment.
"When my daughter was little, we looked at it as recycling," Akins said. "Also, why pay 30 dollars for a new coat when you can get another one for a lot less?"
Akins said that the SA has shops all over the US- "some as big as department stores. All of the clothes are donated (捐赠), and when they have a surplus (盈余), they'll have" stuff a bag" specials, where customers can fill a grocery sack with clothes for only 5 or 10 dollars.
Julia Slocum, 22, points out, however, that the huge amount of second - hand clothing in the US is the result of American wastefulness.
"I'd say that second - hand stores are the result of our wasteful, materialistic culture," said Slocum, who works for a pro - conservation organization, the center of a New American Dream. "Thrift shops prevent that waste from going to landfills (垃圾填埋场). They give clothing a second life, provide cheaper clothing for those who can't afford to buy new ones and generate (创造) income for charities. They also provide a way for the wealthy and middle classes to shed (摆脱) the guilt for their level of consumption.
When Barth was a college student, he often shopped at thrift shops ______.【单选题】

A.to save money

B.to save energy

C.to help the environment

D.to make friends with poor people

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章,答案依据在文章第三段。带着题干信息到文章定位,认真阅读文章第三段,第二句谈到,一些像他一样的人,为了省钱去旧货店买衣服,所以答案是A。

3、Strike in MTV Networks
Scores of workers from MTV Networks walked off the job yesterday afternoon, filling the sidewalk outside the headquarters of its corporate parent, Viacom, to protest recent changes in benefits. The walkout highlighted the concerns of a category of workers who are sometimes called permalancers: permanent freelancers who work like full-time employees but do not receive the same benefits.
Waving signs that read "Shame on Viacom", the workers, most of them in their 20s, demanded that MTV Networks reverse a plan to reduce health and dental benefits for freelancers beginning Jan. 1. In a statement, MTV Networks noted that its benefits program for full-time employees had also undergone changes, and it emphasized that the plan for freelancers was still highly competitive within the industry. Many freelancers receive no corporate benefits. But some of the protesters asserted that corporations were competing to see which could provide the most mediocre health care coverage. Matthew Yonda, who works at Nickelodeon, held a sign that labeled the network "Sick-elodeon". "I've worked here every day for three years-I'm not a freelancer," Mr. Yonda said. "They just call us freelancers in order to bar us from getting the same benefits as employees."
The changes to the benefits package were announced last Tuesday. Freelancers were told that they would become eligible for benefits after 160 days of work, beginning in January. While that eased previous eligibility rules, which required freelancers to work for 52 weeks before becoming eligible, it would have required all freelancers not yet eligible for benefits to start the waiting period over again on Jan. 1. The 401 (k) plan was also removed On Thursday, acknowledging the complaints, MTV Networks reinstated the 401 (k) plan and said freelancers who had worked consistently since March would be eligible.
Fueled by a series of blog posts on the media web site Gawker-the first post was headlined "The Viacom Permalance Slave System" -a loose cohort of freelancers created protest stickers and distributed walkout fliers last week. Caroline O'Hare, a unit manager who has worked for MTV for more than two years, said the new health care plan-with higher deductibles and a $ 2,000 cap on hospital expenses each year-had provoked outrage. "They think they can treat us like children that don't have families, mortgages or dreams of retirement," she said.
Outside Viacom's headquarters, several workers held posters with the words, "There's too many of us to ignore." It was unclear how many freelancers are on the company's payroll; an MTV Networks spokeswoman said the figure was not known because it rises and falls throughout the year. The company has 5,500 full-time employees, excluding freelancers, around the world.
Two freelancers and one full-time employee, who asked not to be identified for fear of retribution, estimated that the percentage of freelancers in some departments exceeded 75 percent. Another labor action is expected to take place outside Viacom later this week. Members of the Writers Guild of America, who have been on strike for five weeks, are expected to picket there on Thursday.
According to the new benefits program of MTV Networks, the following freelancers are eligible for benefits except ______.
【单选题】

A.those who have worked for 160 days

B.those who have worked for 1 year

C.those who have worked since March

D.those who have worked since Jan. 1

正确答案:D

答案解析:细节考查题。题干问的是根据MTV网络的新福利方案,除了哪项之外,自由职业者都有资格享受福利。答案参见第三段MTV对新福利方案所做的修改,A项符合。B项在任意情况下均符合。C项在方案修改后符合。只有D不符合,故正确答案为D。

4、Medicine Award Kicks off Nobel Prize Announcements
Two scientists who have won praise for research into the growth of cancer cells could be candidates for the Nobel Prize in medicine when the 2008 winners are presented on Monday, kicking off six days of Nobel announcements.
Australian-born U. S. citizen Elizabeth Blackburn and American Carol Greider have already won a series of medical honors for their enzyme research and experts say they could be among the front-runners for a Nobel.
Only seven women have won the medicine prize since the first Nobel Prizes were handed out in 1901. The last female winner was U. S. researcher Linda Buck in 2004, who shared the prize with Richard Axel.
Among the pair's possible rivals are Frenchman Pierre Chambon and Americans Ronald Evans and Elwood Jensen, who opened up the field of studying proteins called nuclear hormone receptors.
As usual, the award committee is giving no hints about who is in the running before presenting its decision in a news conference at Stockholm's Karolinska Institute.
Alfred Nobel, the Swede who invented dynamite, established the prizes in his will in the categories of medicine, physics, chemistry, literature and peace. The economics prize is technically not a Nobel but a 1968 creation of Sweden's central bank.
Nobel left few instructions on how to select-winners, but medicine winners are typically awarded for a specific breakthrough rather than a body of research.
Hans Jornvall, secretary of the medicine prize committee, said the 10 million kronor (US$1. 3 million) prize encourages groundbreaking research but he did not think winning it was the primary goal for scientists.
"Individual researchers probably don't look at themselves as potential Nobel Prize winners when they're at work," Jornvall told The Associated Press. "They get their kicks from their research and their interest in how life functions. "
In 2006, Blackburn, of the University of California, "San Francisco, and Greider, of Johns Hopkins University in Baltimore, shared the Lasker prize for basic medical research with Jack Szostak of Harvard Medical School. Their work set the stage for research suggesting that cancer cells use telomerase to sustain their uncontrolled growth
Which was NOT originally one of the Nobel Prizes?
【单选题】

A.The medicine prize.

B.The literature prize.

C.The peace prize.

D.The economics prize.

正确答案:D

答案解析:短文的第6段说到,诺贝尔奖在设立时并没有经济学奖项。

5、Halloween
Halloween is an autumn holiday that Americans celebrate every year. It means "holy evening", and it comes every October 31, the evening before All-Saints Day. It used to be thought the most wonderful night of the year. It was the night when witches and evil spirits came back on earth. People kept up many strange old customs in an effort to keep these evil things away. Farmers used to light big fires in their fields, and the farm workers and their families would walk around the fields singing old songs. Sometimes they would stop to hear the local priest offer prayers to the good spirits, and ask them to help keep the evil ones away.
Great care was taken that none of the farm animals were left in the fields. They would all be locked up safely in their stables, and over each of the stable doors a few rowan leaves would be hung. Witches and evil spirits would not go anywhere near the rowan tree.
In more recent times, Halloween has become a time for the parties, when children dress up as witches and play all kinds of special games. After the games there is often a big supper with plenty of pumpkin pie, cakes and a lot of other delicious things to eat.
But for the most part the children enjoy the fun of dressing up and playing their favorite game of "Trick or Treat". They run down each street knocking on the doors crying loudly "Trick or Treat! Money or eat!", and most people have some sweets or money ready to give them. Those that do not can expect maybe to have a tyre flattened, or their windows covered in soap. Or the children may just knock on the door and run away.
Some children think of other people on Halloween. They carry boxes for UNICEF (The United Nations International Children's Emergency Fund). They ask for money to help poor children all around the world. Of course, every time they help UNICEF, they usually receive a treat for themselves, too.
Every autumn, when the vegetables are ready to eat, children pick large orange pumpkins. Then they cut faces in the pumpkins and put lights inside. It looks like there is a person looking out of the pumpkin! These lights are called jack-o'-lanterns, which means "Jack of the lantern". But in this modern age many of the pumpkins are being replaced with plastic electric ones that can be brought out each year.
Why did Halloween use to be thought the most wonderful night of the year?
【单选题】

A.Because people thought at that night witches and evil spirits came back on earth.

B.Because it was the time for parties.

C.Because it was an autumn holiday that Americans celebrated every year.

D.Because farmers were allowed to light big fires and sing songs at that night.

正确答案:A

答案解析:第1段第4句实际是第3句的原因。以前人们把万圣节前夜看成是最好的一夜。在这个夜晚女巫和魔鬼精灵都重返地球。人们保留很多奇异的习俗将这些邪恶的东西赶走。因此选A。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间347天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!