职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类章节练习正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》章节练习题精选1128
帮考网校2025-11-28 13:38
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理阅读判断分析5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、Travel Across AfricaForsix hours we shot through the barren (荒芜的) landscape of the Karoo desert in South Africa. Just rocks and sand and baking sun. Knowing our journey was ending, Daniel and I just wanted to remember all we had seen and done. He used a camera. I used words. I had already finished three notebooks and was into the fourth, a beautiful leather notebook I\'d bought in a market in Mozambique.Southern Africa was full of stories and visions. We were almost drunk on sensations. The roaring (咆哮) of the water at Victoria Falls, the impossible silence of the Okavango Delta in Botswana.and then the other things, dogs in the streets, whole families in Soweto livng in one room, a kilometre from clean water.As we drove towards the setting sun, a quietness fell over us. The road was empty and we hadn\'t seen another car forhours. and as I drove, something caught my eye. Something moved close enough to touch them, to smell their hot breath. I didn\'t know how long they had been there next to us.I shouted to Dan: "Look!" But he was in a deep sleep, his camera lying useless by his feet. They raced the car fora few seconds, then disappeared far behind us, a memory of heroic forms in the red landscape. When Daniel woke up an hour later I told him what had happened."Wild horses?" he said. "Why didn\'t you wake me up, Sophia?""I tried, but they were gone after a few seconds.""Are you sure you didn\'t dream it?""You were the one who was sleeping!""Typical," he said, "The best photos are the ones we never take."We checked into a dusty hotel and slept the sleep of the dead.Sophia wrote about her experiences in notebooks.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,比较容易找到答案。答案依据是文章第一段后半部分:…I just wanted to remember all we had seen and done. He used a camerA.I used words. I had already finished three notebooks and was into the fourth…

2、G8 SummitLeaders of thegroupof Eight MajorIndustrialized Nations (G8) will meet in Scotland in July this year. Representatives from China, India, Mexico, South Africa and Brazil have also been invited. Here\'s what the G8 leaders want from the meeting.British Prime Minister Tony Blair wants the G8 to cancel debt to the world\'s poorest countries. He wants them to double aid to Africa to 50 billion pounds by 2010. He has also proposed reducing subsidies to Western farmers and removing restrictions on African exports. This has not got the approval of all members because it will hurt their agricultural interests. On climate change, Blair wants concerted (共同的) action by reducing carbon emissions (排放). US President George W. Bush agrees to give help to Africa. But he says he doesn\'t like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption. Bush said he would not sign an agreement to cut greenhouse gas emissions at the summit, according to media. The US is the only G8 member not to have signed the Kyoto Protocol(《京都议定书》). Although the US is the world\'s biggest polluter, Bush so far refuses to believe there is sufficient scientific data to establish beyond a doubt that there is a problem.French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change. He is determined to get the US to sign the climate change deal.German ChancellorGerhard Schroder remains doubtful of Blair\'s Africa proposals. Schroder\'s officials have dismissed the notion that money will solve Africa\'s problems as"old thinking". Berlin says that African states should only receive extra money if they can prove they\'ve solved the corruption problem.Russian President Vladimir Putin was doubtful about the value of more aid to Africa. But he has seen a way to make this work to his advantage. Putin intends to use the aid to Africa as a springboard (跳板) next year to propose aid to the former Soviet Republics of Georgia, Uzbekistan, Tajikistan and Moldova.Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi\'s priorities are a seat on the UN Security Council, forwhich he will be lobbying (游说) at the summit. and he\'s concerned about the Democratic People\'s Republic of Korea\'s nuclear weapons programme.Blair hopes that the G8 countries will work together to reduce carbon emissions.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:根据主语Blair可以确定答案出自第二段。第二段最后一句:On climate change,Blair wants concerted(共同的)action by reducing carbon emissions(排放).(布莱尔希望可以通过共同努力来减少二氧化碳的排放。)由此可以确定答案是A。

3、Fighting fora Brighter Future forWomenWhen I was asked what it means to be a woman running forpresident, I always gave the same answer that I was proud to be running as a woman, but I was running because thought I\'d be the best president.But I am a woman and, like millions of women, I know there are still barriers and biases (偏见) out there, often unconscious, and I want to build an America that respects and embraces the potential of every last one of us.I ran as a daughter who benefited from opportunities my mother never dreamed of. I ran as a mother who worried about my daughter\'s future and a mother who wants to leave all children brighter tomorrows.To build that future I see, we must make sure that women and men understand the struggles of their grandmothers and their mothers, and that women enjoy equal opportunities, equal pay, and equal respect.Let us resolve and work toward achieving very simple propositions (命题): there are no acceptable limits, and there are no acceptable prejudices in the 21 st century in our country.You can also be so proud of it, from now on, it will be unremarkable fora woman to win primary state victories, unremarkable to let a woman in a close race to be our nominee (被提名者), unremarkable to think that a woman can be the president of the United States. and this is truly remarkable my friends.We are disappointed that we couldn\'t go all of the way, especially the young people who put so much into this campaign. It would break my heart if, in falling short of my goal, I in any way discouraged any of you from pursuing yours.We always aim high, work hard, and care deeply about what you believe in. and when you stumble (绰倒), keep faith. And, when you\'re knocked down, get right back up and never listen to anyone who says you can\'t orshouldn\'t go on.As we gather here today in this historic, magnificent building, the 50th woman will leave the Earth and orbit (绕轨道运行) overhead. If we can blast 50 women into space, we will someday launch a woman into the White House.Hillary Clinton believed that if she were elected president of the United States, she would be the best.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题的难度不大,答案依据就在文章第一段。第一段最后一句谈到,我参加竞选是因为我相信我会是最棒的总统,所以本题正确,答案是A。

4、G8 SummitLeaders of thegroupof Eight MajorIndustrialized Nations (G8) will meet in Scotland in July this year. Representatives from China, India, Mexico, South Africa and Brazil have also been invited. Here\'s what the G8 leaders want from the meeting.British Prime Minister Tony Blair wants the G8 to cancel debt to the world\'s poorest countries. He wants them to double aid to Africa to 50 billion pounds by 2010. He has also proposed reducing subsidies to Western farmers and removing restrictions on African exports. This has not got the approval of all members because it will hurt their agricultural interests. On climate change, Blair wants concerted (共同的) action by reducing carbon emissions (排放). US President George W. Bush agrees to give help to Africa. But he says he doesn\'t like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption. Bush said he would not sign an agreement to cut greenhouse gas emissions at the summit, according to media. The US is the only G8 member not to have signed the Kyoto Protocol(《京都议定书》). Although the US is the world\'s biggest polluter, Bush so far refuses to believe there is sufficient scientific data to establish beyond a doubt that there is a problem.French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change. He is determined to get the US to sign the climate change deal.German ChancellorGerhard Schroder remains doubtful of Blair\'s Africa proposals. Schroder\'s officials have dismissed the notion that money will solve Africa\'s problems as"old thinking". Berlin says that African states should only receive extra money if they can prove they\'ve solved the corruption problem.Russian President Vladimir Putin was doubtful about the value of more aid to Africa. But he has seen a way to make this work to his advantage. Putin intends to use the aid to Africa as a springboard (跳板) next year to propose aid to the former Soviet Republics of Georgia, Uzbekistan, Tajikistan and Moldova.Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi\'s priorities are a seat on the UN Security Council, forwhich he will be lobbying (游说) at the summit. and he\'s concerned about the Democratic People\'s Republic of Korea\'s nuclear weapons programme.The G8 countries include China, India, Mexico, South Africa and Brazil.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:通过专有名词G8以及题目中出现的中国、印度、墨西哥、南非和巴西这几个国家回到原文,很轻松地就可以定位到第一段:Representatives from China,India,Mexico.South Africa and Brazil have also been invited.由于中国、印度等国的代表是受邀出席,可以得出这几个国家不是G8成员国。故选B。

5、Travel Across AfricaForsix hours we shot through the barren (荒芜的) landscape of the Karoo desert in South Africa. Just rocks and sand and baking sun. Knowing our journey was ending, Daniel and I just wanted to remember all we had seen and done. He used a camera. I used words. I had already finished three notebooks and was into the fourth, a beautiful leather notebook I\'d bought in a market in Mozambique.Southern Africa was full of stories and visions. We were almost drunk on sensations. The roaring (咆哮) of the water at Victoria Falls, the impossible silence of the Okavango Delta in Botswana.and then the other things, dogs in the streets, whole families in Soweto livng in one room, a kilometre from clean water.As we drove towards the setting sun, a quietness fell over us. The road was empty and we hadn\'t seen another car forhours. and as I drove, something caught my eye. Something moved close enough to touch them, to smell their hot breath. I didn\'t know how long they had been there next to us.I shouted to Dan: "Look!" But he was in a deep sleep, his camera lying useless by his feet. They raced the car fora few seconds, then disappeared far behind us, a memory of heroic forms in the red landscape. When Daniel woke up an hour later I told him what had happened."Wild horses?" he said. "Why didn\'t you wake me up, Sophia?""I tried, but they were gone after a few seconds.""Are you sure you didn\'t dream it?""You were the one who was sleeping!""Typical," he said, "The best photos are the ones we never take."We checked into a dusty hotel and slept the sleep of the dead.The horses didn\'t come near the car.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:本题难度也不大,认真阅读文章后半部分不难找到答案。答案依据是,They raced the car fora few seconds, then disappeared far behind us, race这里是“追逐”的意思。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!