职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》模拟试题1128
帮考网校2025-11-28 12:17
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Britain\'s Solo SailorEllen MacArthur started sailing when she was eight, going out on sailing trips with her aunt. She loved it so much that she saved her money forthree years to buy her first small sailing boat. When she was 18, she sailed alone around Britain and won the "Young Sailorof the Year" award.Ellen became famous in 2001. Aged only 24, she was one of the only two women who entered the Vendee Globe round the world solo race, which lasts 100 days. Despite of many problems, she came the second in the race out of 24 competitors and she was given a very warm welcome when she returned.Ambition and determination have always been a big part of Ellen\'s personality. When she was younger, she lived in a kind of hut (棚屋) forthree years while she was trying to get sponsorship to compete in a transatlantic race. Then she took a one - way ticket to France, bought a tiny seven meter Class Mini yacht (游艇), slept under it while she was repairing it, and then she raced it 4,000 kilometres across the Atlantic in 1997, alone for33 days.Ellen has to learn many things, because sailing single - handed means that she has to be her own captain, electrician, sailmaker, engineer, doctor, journalist, cameraman and cooker, She also has to be very fit, and because of the dangers of sleeping forlong periods of time she\'s in the middle of the ocean, she has trained herself to sleep forabout 20 minutes at a time.and she needs courage. Once, in the middle of the ocean, she had to climb the mast (桅杆) of a boat to repair the sails at four o\'clock in the morning, with 100 kph winds blowing around her. It took her many hours to make the repairs, Ellen says: "I was exhausted when came down. It\'s hard to describe how it feels to be up there. It\'s like trying to hold onto a big pole, which forme is just too big to get my arms around, with someone kicking you all the time and trying to shake you off".But in her diary, Ellen also describes moments which is worthwhile (值得的) :"A beautiful sunrise started the day, with black clouds slowly lit by the bright yellow sun. I have a very strong feeling of pleasure, being out here on the ocean and having the chance to live this. I just feel lucky to be here."In the Vendee Globe race, Ellen won ____.【单选题】

A.the second place

B.a gold medal

C.the "Young Sailorof the Year" award

D.the "Best Woman Sailor" award

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,针对第二段出题,但是只要定好位,不难找到答案。根据题干提示词汇迅速到文章定位。找到文章第二段,第二段谈到,Ellen在24个竞争对手中赢得了第二名,回来看选项,A是同义解释,答案是A。

2、Preparations forInterviewThe first thing you have to prepare fora job interview is to write your resume. Most of all, the resume should emphasize all the related experience you have had. The resume should be clear and you should keep in mind that the person reading it will probably be reading many other resumes. The best thing you can do is to . make it obvious why you can do the job better than _____ else. Your resume should be neat and if possible , typed, the biggest advantage of a typed resume is that it is easy to read.Once you have organized your resume, check your closet. Special attention should be allowed to what you will wear forthe interview. You don\'t want to be dressed up as if you were going to a party, but you also don\'t want to be over-dressed. You should consider setting your hair trimmed before the interview. Remember that neatness counts. You should be neat in your appearance as well as in resume.Finally, you must keep in mind that employers do not like people to smoke orchew gum during an interview. The basic reason forthis may be that you appear too relaxed. Remember you are not visiting a friend; you are trying to get a job. If you follow all of the above advice, you have a good chance of getting the job you desire.【单选题】

A.nobody

B.everyone

C.somebody

D.anybody

正确答案:D

答案解析:why表示疑问,此题意思是“你为什么比其他人更胜任这项工作”。

3、A Country\'s Standard of LivingThe "standard of living" of any country means the average person\'s share of the goods and services the country produces. A country\'s standard of living, therefore, depends first on its capacity to produce wealth. "Wealth" in this sense is not money, forwe do not live on money but on things that money can buy: "goods such as food and clothing", and "services" such as transport and entertainment.A country\'s capacity to produce wealth depends upon many factors most of ____ have an effect on one another. Wealth depends to a great extent upon a country\'s natural resources. Some region of the world are well supplied with coal and minerals, and have fertile (肥沃的) soil and a favorable climate, other regions possess none of them.Next to natural resources comes the ability to turn them to use, China is perhaps as rich as the USA in natural resources, but suffered formany years from civil and external wars, Forthis and other reasons it was unable to develop her resources. Sound and stable political conditions, and freedom from foreign invasions, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, to produce more wealth than other country.A country\'s standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and consumed within its own borders, but also upon what is directly produced through international trade. Forexample, Britain\'s wealth in foodstuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend only on those grown at home. Trade makes it possible forher surplus (剩余的) manufactured goods to be traded abroad forthe agricultural products which would otherwise be lacking. A country\'s wealth is, therefore, much influenced by its manufacturing capacity, providing that other countries can be found ready to accept its manufactures.【单选题】

A.that

B.these

C.what

D.which

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,干扰项干扰较大,本题考查引导非限制性定语从句的关系词,先行词是factors,所以最佳答案是D。

4、Migrant (移民的) WorkersIn the past twenty years, there has been an increasing tendency forworkers to move from one country to another. While some countries have restricted most jobs to local people, others have attracted and welcomed migrant workers. This is particularly the case in the Middle East, where increased oil incomes have enabled many countries to call in outsiders to improve local facilities. Thus the Middle East has attracted oil workers from the USA and Europe. It has brought in workers from many countries, including South Korea and Japan.In view of the difficult living and working conditions in the Middle East, it is not surprising that the pay is high to attract suitable workers. Many engineers and technicians can earn at least twice as much money in the Middle East as they can in their own country, and this is a majorattraction .Sometimes a disadvantage has a compensating (补偿的) advantage. Forexample, the difficult living conditions often lead to increased friendship when workers have to ______ on each other forsafety and comfort. In a similar way, many migrant workers can save large sums of money partly because of the lack of entertainment facilities. The work is often complex and full of problems but this merely presents challenge to engineers who prefer to find solutions to problems rather than do routine work in their home country.One majorproblem which affects migrant workers in the Middle East is that their jobs are temporary ones. They are nearly always on contract, so it is not easy forthem to plan ahead with great confidence. This is to be expected since no country welcomes a large number of foreign workers as permanent residents. In any case, migrant workers accept this disadvantage, along with others, because of the considerable financial benefits which they receive.【单选题】

A.depend

B.look

C.base

D.go

正确答案:A

答案解析:只有depend on符合语境。

5、An Early Form of Jazz MusicMusic comes in many forms; most countries have a style of their own. At the turn of the last century, when jazz was born, America had no prominent ____ 0f its own. No one knows exactly when was invented orby whom. But it began to be heard in the early 1890s. Jazz is America\'s contribution to popular music. In contrast to classical music, which follows formal European traditions, jazz is spontaneous and free in form. It bubbles with energy, expressing the moods, interests, and emotions of the people. In the 1920s\' jazz sounded like America. and so it does today. The origins 0f the music are as interesting as the music itself. American Negroes, orblacks, as they are called today, were the jazz pioneers. They were brought to the Southern states as slaves. They were sold to plantation owners and forced to work long hours. When a Negro died, his friends and relatives formed a procession to carry to body to the cemetery. In New Orleans, a band often accompanied the body . On the way to the cemetery the band played slow, solemn music, suited to the occasion. Furthermore 0n the way home the mood changed. Spirits lifted. Death had removed one of their numbers, but the living were glad to be alive . The band played happy music, improvising on both the harmony and the melody of the tunes played at the funeral. This music made everyone want to dance. It was an early form ofjazz. 【单选题】

A.music

B.songs

C.melodies

D.tunes

正确答案:A

答案解析:当时美国还没有明显属于自己的音乐,其他三个选项的词义都十分具体,美国不可能没有。

6、CultureCulture is one of the most challenging elements of the international marketplace. This system of learned behaviorpatterns characteristic of the members of a shaped by a setof dynamic variables: language, religion, values and attitudes, manners and customs, aesthetics, technology, education, and social institutions. To cope with this system, an international manager needs both factual and interpretive knowledge of culture. To some extent, the factual knowledge can be learned; its interpretation comes only through experience.The most complicated problems in dealing with the cultural environment stem from the fact that one cannot learn culture one has to live it. Two schools of thought exist in the business world on how to deal with cultural diversity. One is that business is business the world around, following the model of Pepsi and McDonald\'s. In some cases, globalization is a fact of life; however, cultural differences are still far from converging.The other school proposes that companies must tailorbusiness approaches to individual cultures. Setting up policies and procedures in each country has been compared to an organ transplant; the critical question centers around acceptance orrejection. The majorchallenge to the international manager is to make sure that rejection is not a result of cultural myopia oreven blindness.Fortune examined the international performance of a dozen large companies that earn 20 percent oroverseas. The internationally successful companies all share an important quality: patience. They have not rushed into situations but rather built their operations carefully by following the most basic business principles. These principles are to know your adversary, know your audience, and know your customer.This article is supposed. to be most useful forthose _____.【单选题】

A.who are interested in researching the topic of cultural diversity

B.who have connections to more than one type of culture

C.who want to travel abroad

D.who want to run business on International Scale

正确答案:D

答案解析:由文中的例子可以知道,不是研究多种文化形态,而是文化背景对商业运作的影响,所以D是正确答案。

7、A Country\'s Standard of LivingThe "standard of living" of any country means the average person\'s share of the goods and services the country produces. A country\'s standard of living, therefore, depends first on its capacity to produce wealth. "Wealth" in this sense is not money, forwe do not live on money but on things that money can buy: "goods such as food and clothing", and "services" such as transport and entertainment.A country\'s capacity to produce wealth depends upon many factors most of which have an effect on one another. Wealth depends to a great extent upon a country\'s natural resources. Some region of the world are well supplied with coal and minerals, and have fertile (肥沃的) soil and a favorable climate, other regions possess none of them.Next to natural resources comes the ability to turn them to use, China is perhaps as rich as the USA in natural resources, but suffered formany years from civil and external wars, Forthis and other reasons it was unable to develop her resources. Sound and stable political conditions, and ____ from foreign invasions, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, to produce more wealth than other country.A country\'s standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and consumed within its own borders, but also upon what is directly produced through international trade. Forexample, Britain\'s wealth in foodstuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend only on those grown at home. Trade makes it possible forher surplus (剩余的) manufactured goods to be traded abroad forthe agricultural products which would otherwise be lacking. A country\'s wealth is, therefore, much influenced by its manufacturing capacity, providing that other countries can be found ready to accept its manufactures.【单选题】

A.freedom

B.liberation

C.prevention

D.government

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,干扰项干扰较大,有考生受汉语思维的影响,选了liberation,正确用法是freedom,最佳答案是A。

8、Three Ways to Become More CreativeMost people believe they don\'t have much imagination. They are wrong. Everyone has imagination, but most of us, once we become adults, forget how to access it. Creativity isn\'t always connected with great works of art orideas. People at work and in their free time routinely think of creative ways to solve problems. Maybe you have a goal to achieve, a tricky question to answer oryou just want to expand your mind! There are three techniques to help you.This technique involves taking unrelated ideas and trying to find links between them. First, think about the problem you have to solve orthe job you need to do. Then find an image, word, idea orobject, forexample, a candle. Write down all the ideas/words associated with candles, light, fire, matches, wax, night, silence, etc. Think of as many as you can. The next stage is to relate the ideas to the job you have to do. So imagine you want to buy a friend an original present; you could buy him tickets to a match ortake him out forthe night. Imagine that normal limitations don\'t exist. You have as much time/space/money, etc. as you want. Think about your goal and the new possibilities. If, forexample, your goal is to learn to ski (滑雪), you can now practice skiing every day of your life (because you have the time and the money). Now adapt this to reality. Maybe you can practice skiing every day in December, orevery Monday in January.Look at the situation from a different point of view. Good negotiators (谈判者) use this technique in business, and so do writers. Fiction writers often imagine they are the characters in their books. They ask questions: what does this character want? Why can\'t she get it? What changes must she make to get what she wants? What does she dream about? If your goal involves other people, put yourself "in their shoes". The best fishermen think they are the fish!We learn from the third technique that a good salesman should ask himself: ____.【单选题】

A.what do I usually do?

B.what did my boss tell me to do?

C.what are my customers\' needs?

D.how should I sell my products?

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,读完文章,可以推断出,销售人员要站在消费者的立场上考虑,所以不难找到答案。答案依据是最后一段:Good negotiators (谈判者) use this technique in business, and so do writers. Fiction writers often imagine they are the characters in their books.

9、A Country\'s Standard of LivingThe "standard of living" of any country means the average person\'s share of the goods and services the country produces. A country\'s standard of living, therefore, depends first on its capacity to produce wealth. "Wealth" in this sense is not money, forwe do not live on money but on things that money can buy: "goods such as food and clothing", and "services" such as transport and entertainment.A country\'s capacity to produce wealth depends upon many factors most of which have an effect on one another. Wealth depends to a great extent upon a country\'s natural resources. Some region of the world are well supplied with coal and minerals, and have fertile (肥沃的) soil and a favorable climate, other regions possess none of them.Next to natural resources comes the ability to turn them to use, China is perhaps as rich as the USA in natural resources, but suffered formany years ____ civil and external wars, Forthis and other reasons it was unable to develop her resources. Sound and stable political conditions, and freedom from foreign invasions, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, to produce more wealth than other country.A country\'s standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and consumed within its own borders, but also upon what is directly produced through international trade. Forexample, Britain\'s wealth in foodstuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend only on those grown at home. Trade makes it possible forher surplus (剩余的) manufactured goods to be traded abroad forthe agricultural products which would otherwise be lacking. A country\'s wealth is, therefore, much influenced by its manufacturing capacity, providing that other countries can be found ready to accept its manufactures.【单选题】

A.as

B.on

C.with

D.from

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,干扰项干扰较大,本题考查动词短语suffer from,“遭受……”,最佳答案是D。

10、Shopping at Second - hand Clothing StoresWhen 33 years old Pete Barth was in college, shopping at second - hand clothing stores was just something he did-"like changing the tires on his car." He looked at his budget and decided he could save a lot of money by shopping forclothes at thrift shops."Even new clothes are fairly disposable (用后即丢掉的) and wear out after a couple of years," Barth said. "In thrift shops, you can find some great stuff whose quality is better than new clothes."Since then, Barth, who works at a Goodwill thrift shop in the US state of Florida, has found that there are all kinds of reasons forshopping forsecond - hand clothing. Some people, like him, shop to save money. Some shop fora crazy - looking shirt. and some shop as a means of conserving energy and helping the environment.Pat Akins, an accountant at a Florida Salvation Army (SA) (救世军) thrift shop, said that, forher, shopping at thrift shops is a way to help the environment."When my daughter was little, we looked at it as recycling," Akins said: "Also, why pay 30 dollars fora new coat when you can get another one fora lot less?"Akins said that the SA has shops all over the US-"some as big as department stores". All of the clothes are donated (捐赠), and when they have a surplus (盈余), they\'ll have "stuff a bag" specials, where customers can fill a grocery sack with clothes foronly 5 or10 dollars.Julia Stocum, 22, points out, however, that the huge amount of second - hand clothing in the US is the result of American wastefulness."I\'d say that second - hand stores are the result of our wasteful, materialistic culture," said Slocum, who works fora pro - conservation organization, the center of a New American Dream. "Thrift shops prevent waste from going to landfills (垃圾填埋场), They give clothing a second life and provide cheaper clothing forthose who can\'t afford to buy new ones and generate (创造) income forcharities. They also provide a way forthe wealthy and middle classes to shed (摆脱) the guilt fortheir level of consumption."When Barth was a college student, he often shopped at thrift shops ____【单选题】

A.to save money.

B.to save energy,

C.to help the environment.

D.to make friends with poorpeople.

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章,答案依据在文章第三段。带着题干信息到文章定位,认真阅读文章第三段,第二句谈到,“一些像他一样的人,为了省钱去旧货店买衣服”,所以答案是A。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!