职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类章节练习正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》章节练习题精选1006
帮考网校2025-10-06 11:37
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理历年真题5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、Shopping at Second - hand Clothing StoresWhen 33 year old Pete Barth was in college, shopping at second hand clothing stores was just something he did- "like changing the tires on his car." He looked at his budget and decided he could save a lot of money by shopping forclothes at thrift shops."Even new clothes are fairly disposable (用后即丢掉的) and wear out after a couple of years," Barth said. "In thrift shops, you can find some great stuff whose quality is better than new clothes."Since then, Barth, who works at a Goodwill thrift shop in the US state of Florida, has found that there are all kinds of reasons forshopping forsecond - hand clothing. Some people, like him, shop to save money. Some shop fora crazy - looking shirt. and some shop as a mean conserving energy and helping the environment.Pat Akins, an accountant at a Florida Salvation Army (SA) (救世军) thrift shop, said that, forher, shopping at thrift shops is a way to help the environment."When my daughter was little, we looked at it as recycling," Akins said. "Also, why pay 30 dollars fora new coat when you can get another one fora lot less?"Akins said that the SA has shops all over the US- "some as big as department stores. All of the clothes are donated (捐赠), and when they have a surplus (盈余), they\'ll have" stuff a bag" specials, where customers can fill a grocery sack with clothes foronly 5 or10 dollars.Julia Slocum, 22, points out, however, that the huge amount of second - hand clothing in the US is the result of American wastefulness."I\'d say that second - hand stores are the result of our wasteful, materialistic culture," said Slocum, who works fora pro - conservation organization, the center of a New American Dream. "Thrift shops prevent that waste from going to landfills (垃圾填埋场). They give clothing a second life, provide cheaper clothing forthose who can\'t afford to buy new ones and generate (创造) income forcharities. They also provide a way forthe wealthy and middle classes to shed (摆脱) the guilt fortheir level of consumption.Which statement about Barth is NOT true? ______【单选题】

A.He is 33 years old now.

B.He works at a Goodwill thrift shop.

C.He works at a Salvation Army thrift shop.

D.He was a college student many years ago.

正确答案:C

答案解析:本题难度较大,需要认真阅读文章,做出判断。认真阅读文章前三段。第一段第一句谈到了作者大学期间经常逛二手服装店,第三段第一句话谈到了作者在Goodwill旧货店工作,可以推断A,B,D项正确,所以答案是C。

2、What Is the Coolest Gas in the Universe?What is the coldest air temperature ever recorded on the Earth? Where was this low temperature recorded? The coldest recorded temperature on Earth was - 91℃, which occurred in Antarctica (南极洲) in 1983.We encounter an interesting situation when we discuss temperatures in space.Temperatures in Earth orbit actually range from about +120℃ to - 120℃. The temperature depends upon whether you are in direct sunlight orshade. Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure. Thank NASA science forwell, de signed space suits that protect astronauts from these temperature extremes.The space temperatures just discussed affect only our areal of the solar system. Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun. Astronomers estimate temperatures at Pluto are about - 210℃. How cold is the lowest estimated temperature in the entire universe? Again, it depends upon your location. We are taught it is supposedly impossible to have a temperature below absolute zero, which is - 273℃, at which atoms do not move. Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully _____ down a gas to a temperature barely above absolute zero. They won a Nobel Prize in Physics in 2001 fortheir work, not a discovery, in this case.Why is the two scientists\' work so important to science?In the 1920s, Satyendra Nath Bose was studying an interesting theory about special light particles we now call photons (光子). Bose had trouble convincing other scientists to believe his theory, so he contacted Albert Einstein. Einstein\'s calculations helped him theorize that atoms would behave as Bose thought—but only at very cold temperatures.Scientists have also discovered that ultra - cold(超冷) atoms can help them make the world\'s atomic clocks even more accurate. These clocks are so accurate today they would only lose one second every six million years! Such accuracy will help us travel in space because distance is velocity times time 4 ( d = v×t). With the long distances involved in space travel, we need to know time as accurately as possible to get accurate distance.【单选题】

A.burnt

B.blown

C.cut

D.cooled

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,考查词义辨析,但干扰项干扰不大。可以先看选项得到信息提示。根据上下文逻辑,文章此处是说“……成功将一种气体制冷,使其温度达到……”,答案是D。

3、Arctic MeltEarth\'s North and South Poles are famous forbeing cold and icy. Last year, however, the amount of ice in the Arctic Ocean (北冰群) fell to a record low.Normally, ice builds in Arctic waters around the North Pole each winter and shrinks(缩小) during the summer. But formany years, the amount of ice left by the end of summer has been declining.Since 1979, each decade has seen an 11.4 percent drepin end of summer ice cover. Between 1981 and 2000, ice in the Arctic lost 22 percent of its thickness, becoming 1.13 meters thinner.Last summer, Arctic sea ice reached its thinnest levels. By the end of summer 2007, the ice had shrunk to cover just 4.2 million square kilometers. That\'s 38 percent less area than the average cover at that time of year. and it\'s a very large 23 percent below the previous record low, which was setjust 2 years ago. This continuing trend has made scientists concerned to.There may be several reasons forthe ice melt, says Jinlun Zhang, an oceanographer (海洋学家)at the University of Washington in Seattle. Unusually strong winds blew through the Arctic last summer. The winds pushed much of the ice out of the central Arctic, leaving a large area of thin ice and open water.Scientists also suspect that fewer clouds cover the Arctic now than in the past. Clearer skies allow more sunlight to reach the ocean. The extra heat warms both the water and the atmosphere. In parts of the Arctic Ocean last year, surface temperatures were 3.57 Celsius warmer than the average and 1.5c warmer than the previous record.With both air and water getting warmer, the ice is melting from both above and below. In some parts of the Beaufort Sea, north of Alaska and western Canada, ice that measured 3.3 meters thick at the beginning of the summer was measured just 50 cm by season\'s endThe new measurements suggest that melting is far more severe than the thinking of scientists. Some scientists fear that the Arctic is stuck in a warming trend.By the end of summer 2007 the ice cover in the Arctic was ______【单选题】

A.38 million square kilometers

B.4.2 million square kilometers

C.1.13 million square kilometers

D.11.4 million square kilometers

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,文章第四段第二句谈到了,到2007年夏季结束时,冰层缩减至仅覆盖420万平方公里,所以答案是B。

4、Meet Your Memory1. Memory is something that cannot be seen, touched orweighed. It is thought to be abstract. It is a setof skills rather than an object. Neither is there a single standard forjudging a good orpoormemory. There are a number of different ways in which a person may have a good memory.2. Memory is generally viewed as consisting of three stages: (1) acquisition refers to learning the material; (2) storage refers to keeping the material in the brain until it is needed; (3) retrieval (提取) refers to getting the material back out when it is needed:3. Memory consists of at least two different processes: short - term memory and long - term memory. Short - term memory has a limited capacity and a rapid forgetting rate. Its capacity can be increased by chunking (组成大块), orgrouping separate bits of information into larger chunks. Long - term memory has an almost unlimited capacity.4. One measure of memory is recall, which requires you to produce information by searching the memory forit. In aided recall, you are given cues (提示) to help you produce the information. In free - recall learning you recall the material in any order. In serial learning you recall it in the orcerit was presented and in paired - associate learning you learn pairs of words so that when the first word is given you can recall the second word. A second measure of memory is recognition, in which you do not have to produce the information from memory, but must be able to identify it when it is presented to you. In a third measure of memory, relearning, the difference between how long it took to learn the material the first time and how long it takes to learn it again indicates how much you remember. Relearning is generally a more sensitive measure of memory than is recognition because relearning shows retention (保持) while recognition does not. Recognition is generally a more sensitive measure than recall.Paragraph 4 ______【单选题】

A.Why do we forget things?

B.How do we measure memory?

C.What are the stages memory consists of?

D.What is the difference between short - term memory and long - term memory?

E.What is memory?

F.Who may have a poormemory?

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,没有明显的主旨句,需要较强归纳能力。文章第四段主要论述了测量记忆力的三种方法,回来看选项,B项How do we measure memory?简单概括了本段主要意思,是答案。

5、WaterThe second most important constituent (构成成份) of the biosphere (生物圈) is liquid water. This can only exist in a very narrow range of temperatures, since water freezes at 0℃ and boils at 100℃. Life as we know it would only be possible on the surface of a planet which had temperatures somewhere within this narrow range.The earth\'s supply of water probably remains fairly constant in quantity. The total quantity of water is not known very accurately, but it is about enough to cover the surface of the globe to a depth of about two and three - quarter kilometers. Most of it is in the form of the salt water of the oceans about 97 percent. The rest is fresh, but three -quarters of this is in the form of ice at the Poles and on mountains, and cannot be used by living systems until melted. Of the remaining fraction, which is somewhat less than one percent of the whole, there is 10 -20 times as much stored underground water as there is actually on the surface. There is also a tiny, but extremely important fraction of the water supply which is present as water vapour in the atmosphere.Water vapour in the atmosphere is the channel through which the whole water circulation (循环) of the biosphere has to pass. Water evaporated (蒸发) from the surface of the oceans, from lakes and rivers and from moist (潮湿的) earth is added to it. From it the water comes out again as rain orsnow, falling on either the sea orthe land. There is, as might be expected, a more intensive evaporation per unit area over the sea and oceans than over the land, but there is more rainfall over the land than over the oceans and the balance is restored by the runoff from the land in the form of rivers.The word "fraction" in the second paragraph means ______.【单选题】

A.a very small amount

B.a large area

C.an important system

D.a majorsource of information

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,文章第二段第四句谈到剩余部分大约小于1%,可以判断fraction意思是指“很少一部分”,此外也可迅速查词典,确定答案,答案是A。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!