职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类章节练习正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》章节练习题精选0918
帮考网校2025-09-18 13:55
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理阅读理解分析5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、Status of Teachers in AmericaAt present, in many American cities especially, many teachers in the public schools say they are underpaid. They point to jobs such as secretary ortruck driver, which often pay more to start than that of the teacher. In many other fields, such as law, medicine, computer science, a beginning worker may make more than a teacher who has taught forseveral year.Teaching has never been a profession that attracted people interested in high salaries. It is by history a profession that has provided rewards in addition to money, the satisfaction of sharing knowledge, of influencing others, of guiding young people. But in the past several years, there are more difficulties in teaching, formany, than there are rewards.Unruly students, who would have chosen teaching as their life career in the past, are going into other fields.Another reason forthis change in teacher candidates is the changing status of women in the United States. Until the late 1960s and 1970s, one of the most popular choices forwomen was teaching. But as other professions, such as law and medicine opened up to women, women stopped pouring into teacher training programs. Thus, a majorpool of excellent candidates forthe teaching profession dwindled(减少).Bit by bit government officials and others realized that the status of the teacher had suffered. They talked about change. But change in a vast society like the United States is not easy. People\'s attitudes have formed over many years, and sometimes change takes many years.The writer points out the present situation of teaching, that is_____.【单选题】

A.teaching is a profession that can always attract best students to work in.

B.teaching can provide rewards as well as high salaries.

C.teachers work hard and make a small income compared to workers in many other jobs.

D.teachers are no longer underpaid.

正确答案:C

答案解析:A选项的说法和第2段第1句矛盾;B选项和第2段最后一句矛盾;D选项和第1段第1句矛盾,因此C是正确的。

2、March MadnessForthe rest of the month, an epidemic (流行病) will sweep across the US. It will keep kids stay home from school. College students will ignore piles of homework. Employees will suddenly lose their abilities to concentrate.The disease, known as "March Madness", refers to the nearly 65 teams in US men\'s college basketball tournament, it begins on March 15 and lasts through the beginning of April. Teams compete against each other in a single elimination tournament that eventually crowns a national champion.Nearly 20 million Americans will become the prisoners of basketball festival madness.The fun comes partly from guessing the winners forevery game. Friends compete against friends, husbands against wives, and colleagues against bosses.Big name schools are usually favored to advance into the tournament. But each year there are dark horses from little - known universities.This adds to the madness. Watching a team from a school with 3,000 students beat a team from a school with 30,000, formany Americans, is an exciting experience. Last year the little - known George Mason University was one of the final four teams. Many people had never even heard of the university before the tournament.College basketball players are not paid, so the game is making a name fortheir university and themselves. But ft doesn\'t mean money isn\'t involved. About $ 4 billion will be spent gambling on the event. According to Media Life magazine, the event will draw over $ 500 million in advertising revenue this year, topping the post - season revenue, including the NBA (全国篮球协会).Which statement about the epidemic is NOT true? ____【单选题】

A.It occurs every fourth year.

B.It starts on March 15.

C.It is known as "March Madness".

D.It lasts through the beginning of April.

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显。第二段第一句出现了关键词yearly,指“每年地”,即比赛是每年举办一次,所以正确答案是A。

3、A Carrot a Day Keeps Cancer AwayAmong all the malignancies, lung cancer is the biggest killer: more than 100,000 Americans a year die of the disease. Giving up smoking is one of obvious way to reduce the risk, but another answer may lie in the kitchen. According to a new report, even heavy smokers may be protected from developing lung cancer by a simple dietary measure: a daily portion of carrots, spinach orany other vegetable orfruit containing a form of vitamin A called carotene.The finding, published in the British medical journal The Lancet, is part of a long-range investigation of diet and disease. Since 1957 a team of American researchers has monitored the dietary habits and medical histories of 2,000 middle-aged men employed by the Western Electric Co. in Chicago. Led by Dr. Richard Shelelle of Chicago\'s Rush-Presbyterian, St. Luke\'s Medical Center, the researchers recently began to sort out the links between the subjects\' dietary patterns and cancer. Other studies of animals and humans have suggested that vitamin A offers some protection against lung cancer. The correlation seemed logical, since vitamin A is essential forthe growth of the epithelial (上皮的) tissue that lines the airways of the lungs.Vegetables: But the earlier research did not distinguish between two different forms of the vitamin. "Preformed" vitamin A, known as retinol, is found mainly in liver and dairy products like milk, cheese, butter and eggs. But vitamin A is also made in the body from carotene, which is abundant in a variety of vegetables and fruits, including carrots, spinach, squash, tomatoes, sweet potatoes and apples.In the Western Electric study, Shekelle and his colleagues found little correlation between the incidence of lung cancer and the consumption of foods containing preformed vitamin A, but when they examined the data on carotene intake, they discovered a significant relationship. Among the488 men who had the lowest level of carotene consumption, there were fourteen cases of lung cancer, in agroupof the same size that ate the most carotene, only two cases developed. The apparent protective effect of carotene held up even forlongtime smokers but to a lesser degree.Further studies will be necessary before the link between lung cancer and carotene can be firmly established. In the meantime, researchers warn against taking large numbers of vitamin A pills, because the tablets contain a form of the chemical that can be extremely toxic in high doses. Instead, they advise a well-balance diet that includes foods rich in carotene. Fora smoker, a half-cup of carrots every day might possibly make the difference between life and death.Why do researchers warn against taking large numbers of vitamin A pills?【单选题】

A.The pills are hard to swallow.

B.The pills contain a chemical that can be toxic in high doses.

C.The pills are expensive.

D.The pills cause lung cancer.

正确答案:B

答案解析:根据最后一段,“因为该药片包含一种化学成分,大剂量服用时有巨毒”,因此答案B。

4、U. S. to Start $3. 2 Billion Child Health Study in JanuaryA study that will cost $3. 2 billion and last more than two decades to track the health of100,000 U. S. children from before birth to age 21 will be launched in January, U. S. health officials said on Friday.Officials from the U. S. government\'s National Institutes of Health said they hope the study, to be conducted at 105 locations throughout the United States, can help identify early-life influences that affect later development, with the goal of learning new ways to treat orprevent illness.The study will examine hereditary and environmental factors such as exposure to certain chemicals that affect health.Researchers will collect genetic and biological samples from people in the study as well as samples from the homes of the women and their babies including air, water, dust and materials used to construct their residences, the NIH said.Officials said more than $200 million has been spent already and the study is projected to cost$3. 2 billion."We anticipate that in the long term , what we learn from the study will result in a significant savings in the nation\'s health care costs," Dr. Duane Alexander, who heads the NIH\'s Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development, told reporters.The study will begin in January when the University of North Carolina and the Mount Sinai School of Medicine in New York start signing up pregnant women whose babies will then be followed to age 21.Some of the early findings will be about factors behind pre-term birth, which has become more common in recent years, according to Dr. Peter Scheid of the NIH, who heads the study.The people taking part will be from rural, urban and suburban areas, from all income and educational levels and from all racial groups, the NIH said.The babies of the participants will be followed____.【单选题】

A.throughout their lives.

B.formore than two decades.

C.from birth to 21 months.

D.until they get married.

正确答案:B

答案解析:短文的第1段以及倒数第3段都说到,这些婴儿将从出生前一直被跟踪到21岁。

5、Stop Eating Too much"Clean your plate!"and" Be a member of the clean-plate club!" Just about every kid in the US has heard this from a parent orgrandparent. Often, it\'s accompanied by an appeal: "Just think about those starving orphans (孤儿) in Africa!" Sure, we should be grateful forevery bite of food. Unfortunately, many people in the US take too many bites. Instead of saying "clean the plate", perhaps we should save some food fortomorrow.According to news reports, US restaurants are partly to blame forthe growing bellies(肚子). A waiter puts a plate of food in front of each customer, with two to four times the amount recommended by the government, according to a USA Today story. Americans traditionally associate quantity with value and most restaurants try to give them that. They prefer to have customers complain about too much food rather than too little.Barbara Rolls, a nutrition (营养) professorat Pennsylvania State University, told USA Today that restaurant portion sizes began to grow in the 1970s, the same time that the American waistline(腰围) began to expand.Health experts have tried to get many restaurants to serve smaller portions. Now, apparently, some customers are calling forthis too. The restaurant industry trade magazine QSR reported last month that 57 percent of more than 4,000 people surveyed believed restaurants served portions that were too large; 23 percent had no opinion; 20 percent disagreed. But a closer look at the survey indicates that many Americans who can\'t afford fine dining still prefer large portions. Seventy percent of those earn at least $ 150,000 per year prefer smaller portions; but only 45 percent of those earning less than $25, 000 want smaller.It\'s not that working class Americans don\'t want to eat healthy. It\'s just that, after long hours at low-paying jobs, getting less on their plate hardly seems like a good deal. They live from paycheck (薪金支票) to paycheck, happy to save a little money fornext year\'s Christmas presents.(2008年)What does the survey indicate?【单选题】

A.Twenty percent of Americans want smaller portions.

B.Many low-income Amercing want large portions.

C.Fifty-seven percent of Americans want large portions.

D.Forty-five percent of Americans want smaller portions.

正确答案:B

答案解析:题干问“调查报告说明了什么”。参见文章第四段,许多吃不起精美正餐的美国人仍然希望饭菜的量大一些。而选项B与此相符合,故正确答案为B。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!