职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》模拟试题0917
帮考网校2025-09-17 11:47
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Seeing Red Means Danger AheadThe colorred often means danger and by paying attention, accidents can be prevented. In the future, the colorred also may help prevent danger at construction sites. Thanks to new work by engineers, bridge supports orother kinds of materials, could one day contain a color- changing material. It will turn red before a structure collapses orfalls apart.The secret behind the color- changing material is a particular type of molecule (分子). A molecule is agroupof atoms (原子) held together by chemical bonds. Molecules come in all shapes and sizes and make up everything you can see, touch orfeel. How a molecule behaves depends on what kinds of atoms it contains and how they\'re held together.When a polymer (聚合物) containing a color- changing molecule called a mechanophore (机械响应性聚合物) is about to break, it produces a color. When a polymer with mechanophore molecules becomes "injured" orweak, one of the mechanophore bonds breaks and the material turns red. "It\'s a really simple detection method," says Nancy Sottos, one of the scientists who worked on the project. Sottos and her team tested the color- changing polymers in their lab. The test results proved encouraging.There is a way to get rid of the red colorlight. When a bright light is shone on the mechanophore, the broken bond is fixed and the red colordisappears. Thus "self - healing" may be a problem forengineers. They need to use the color- changer in big construction projects that will be outside, under sunlight. and sunlight will make the mechanophore\'s warning system useless.Sottos and her fellow scientists still have _____ work to do before the color- changing molecules can be used outside the lab.【单选题】

A.a pair of

B.a type of

C.a lot of

D.a part of

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,考查词义辨析。文章此处是说“Sottos和同事们还有很多工作要做”,答案是C。

2、The Value of AdvertisementMoney spent on advertising is worth spending. It serves directly to bring about a rapid sale of goods at reasonable prices, so setting up a firm home market and making it possible to provide forexport at good price. By drawing attention to new ideas it helps greatly to raise standards of living. By helping to increase demand it causes an increased need forlabor, and is therefore a nice way to fight unemployment. It lowers the costs of many services: without advertisements your daily newspaper would cost four times as much, the price of your television program would need to be doubled, and travel by bus orsubway would cost more. and perhaps most important of all, advertising provides a promise of reasonable value in the products and services you buy. Besides the fact that twenty-seven Acts of Parliament govern the terms of advertising, no regular advertiser dare produce anything that fails to live up to the promise of his advertisements. He might fool some people fora little while through misleading advertising. He will not do so forlong, forthe public has the good sense not to buy the poorgoods more than once. If you see a product frequently advertised, it is the proof I know that the product does what is promised forit, and that it has good value. Advertising does more forthe good of the public than any other force I can think of. There is one more point I feel I ought to touch on. Recently I heard a well-known television person declare that he was against advertising because it persuades rather than informs. He was telling us the real difference. Of course advertising tries to persuade. If its messages were nothing but information, that would be difficult to get more people to buy, foreven the choice of the colorof a shirt is a bit persuasive-advertising would be so boring that no one would pay any attention. But perhaps that is what the well-known television person wants.What is the meaning of "touch on" in Paragraph 4?【单选题】

A.Feel slightly.

B.Strike gently.

C.Write quickly.

D.Mention briefly.

正确答案:D

答案解析:前3段讲了广告好处,第4段提到了广告的说服作用和告知作用,但仅是提到而已没有展开讲解,因此选D。

3、How to Be a Successful BusinesspersonHave you ever wondered why some people are successful in business and others are not? Here\'s a story about one successful businessperson. He started out washing dishes and today he owns 168 restaurants.Zubair Kazi was born in Bhatkal, a small town in southwest India. His dream was to be an airplane pilot, and when he was 16 years old, he learned to fly a small plane.At the age of 23 and with just a little money in his pocket, Mr. Kazi moved to the United States. He hoped to get a job in the airplane industry in California. Instead, he ended up working fora company that rented cars.While Mr. Kazi was working at the car rental(租赁的) company, he frequently ate at a nearby KFC restaurant. To save money on food, he decided to get a job with KFC. Fortwo months, he worked as a cook\'s assistant. His job was to clean the kitchen and help the cook. "I didn\'t like it," Mr. Kazi says, "but I always did the best I could."One day, Mr. Kazi\'s two co - workers failed to come to work. That day, Mr. Kazi did the work of all three people in the kitchen. This really impressed the owners of the restaurant.A few months later, the owners needed a manager fora new restaurant. They gave the job to Mr. Kazi. He worked hard as the manager and soon the restaurant was making a profit.A few years later, Mr. Kazi heard about a restaurant that was losing money. The restaurant was dirty inside and the food was terrible. Mr. Kazi borrowed money from a bank and bought the restaurant. Forthe first six months, Mr. Kazi worked in the restaurant from 8 a. m. to 10 p. m. , seven days a week. He and his wife cleaned up the restaurant, remodeled the front of the building, and improved the cooking. They also tried hard to please the customers. If someone had to wait more than ten minutes fortheir food, Mrs. Kazi gave them a free soda. Before long the restaurant was making a profit.A year later, Mr. Kazi sold his restaurant fora profit. With the money he earned, he bought three more restaurants that were losing money. Again, he cleaned them up, improved the food, and retrained the employees. Before long these restaurants were making a profit, too.Today Mr. Kazi owns 168 restaurants, but he isn\'t planning to stop there. He\'s looking formore poorly managed restaurants to buy. "I love it when I go to buy a restaurant and find it\'s a mess," Mr. Kazi says. "The only way it can go is up. "When Mr. Kazi was young, his dream was to ______.【单选题】

A.be an airplane pilot

B.sellcars

C.own a restaurant

D.become a good cook

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,是送分题,答案依据是这一句:His dream was to be an airplane pilot, and when he was 16 years old, he learned to fly a small plane.

4、What Do Dreams Tell Us?Why do we dream? Do dreams have meanings? These are questions which have troubled man forthousands of years. The oldest surviving book on the interpretation of dreams is Egyptian and is nearly 4,000 years old. In ancient Greece, it was thought that people who were ill could be cured by telling their dreams. They would relate their dreams to their doctors who would tell them what they meant and then give them medicine to make them well. The ancient Chinese believed that if a pregnant woman dreamed of a bear, she would have a son, and if she dreamed of a snake, she would have a daughter. There are many stories about dreams foretelling (预言) the future.We certainly do not now believe that dreams foretell the future. Most scientists believe that dreams are based on events in our own life and on our feelings. The events are usually very recent, mostly within the last two days. Our emotions, on the other hand our wishes, hopes and fears may go back many years, even to early childhood.In a dream, events are altered. A dream may contain parts of many real-life events. Most importantly, something that cannot be shown directly may be shown indirectly. Forexample, you might dream of driving a large car. This could mean not that you want to have a larger car, but that you desire power, and maybe you want to control other people. Again, you may dream that you are an actorin a play. The play is about to start, but you have completely forgot your lines. This dream may seem strange because you are not interested in acting, and you never want to be in a play. But the dream may mean that you have some other problem that you feel is too difficult foryou to solve.Psychologists believe that dreams may be helpful to us. Indeed, people who have been allowed to sleep in experiments, but not allowed to dream, have become anxious and restless. and when they are later allowed to sleep as much as they like, they dream more than ever to make us forthe lost "dream time".Most scientists believe that dreams have something to do with ______ in daily life.【单选题】

A.power

B.quiet and happy

C.events

D.experiments

E.diseases

F.worried and nervous

正确答案:C

答案解析:根据题干线索词most scientists定位原文至第二段第二句:Most scientists believe that dreams are based on events in our own life and on our feelings. 这里be based on与题干中的have sth. to do with...意思相符。由此推断,画线部分即为所需添加成分。C选项events属于原文复现,故C为正确答案。

5、Will We Take Vacation in Spaces?When Mike Kelly first setout to build his own private space-ferry service, he figured his bread-and-butter business would be lofting (发射) satellites into high-Earth orbit. Now he thinks he may have figured wrong. "People were always asking me when they could go," says Kelly, who runs Kelly Space & Technology out of San Bemardino, California. "I realized that real market is in space tourism."According to preliminary market surveys, there are 10,000 would-be-space-tourists willing to spend $1 million each to visit the final frontier. Space Adventure in Arlington, Virginia, has taken more than 130 deposits fora two-hour, $98, 000 space tour tentatively and somewhat dubiously (可疑地) setto actorby 2005. Gene Meyers of the space Island Group says: "Space is the next exotic(风光奇特的) vacation spot. "This may all sound great, but there are a few hurdles (困难). Putting a simple satellite into orbit with no oxygen, life support orreturn trip necessary already costs an astronomical (天文数字) $ 22,OOO/kg. and that doesn\'t include the oust of insuring rich and possibly litigious passenger. John Pike of the Federation of American Scientists acerbically (尖刻地) suggests that the entiregroupof entrepreneurs trying to corner (垄断) the space-tourism market have between them "just enough money to blow up one rocket."The U. S. space agency has plenty of money but zero interest in mailing space less expensive forthe little guys. So the little guys are racing to do what the government has failed to do: design a reusable launch system that is inexpensive, safe and reliable. Kelly Space\'s prototype looks like a plane that has sprouted rocket engines. Rotary Rocket in Redwood City, California, has a booster with rotors to make a helicopter-style return to Earth; Kistler Aero-space in Kirkland, Washington, is piecing together its versions from old Soviet engines, shuttle-style thermal protection tiles and an elaborate parachute system. The first passenger countdowns are still years away, but bureaucrats at the Federal Aviation Administration in Washington are already informally discussing flight regulations. After all, you can\'t be too prepared, fora trip to that galaxy far, far away. Forthose who are intent on joining the 100-mile high club, Hilton and Budget are plotting to build space hotels. Before the Russian spaceship Mir came down, some people were talking about using it as a low-rent space hotel to reduce the cost. If a space hotel is finally built in space, and if you are thinking of staying in it, you may want to check the Michelin ratings before booking yourself a suite. Kelly hoped to develop space tourism, which he thought would be a good market. 【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Notmentioned

正确答案:A

答案解析:选A的依据是第1段最后一句话,这句话表明Kelly认识到真正的市场是太空旅行,作为一个商人,他理所当然会致力于开发真正的市场。

6、Weaving with LightIn the Sierra Madre mountain range of west central Mexico, the native Huichol people live much the way their ancestors did-without electricity. That\'s because it\'s too expensive to string power lines to the remote mountain areas where they live. To help support themselves, the Huichol create beautiful artwork. They sell their art in cities hundreds of miles away from their villages. and without electricity, at home oron the road, they can only work during daylight hours. When it gets dark, they must stop whatever they\'re doing.Now, a team of scientists, designers and architects is using new technologies to provide the Huichol with light after the sun sets. The scientists technique involves weaving tiny electronic crystals into fabrics that can be made into clothes, bags, orother items.By collecting the sun\'s energy during the day, these lightweight fabrics provide bright white light at night. Their inventors have named the fabrics "Portable Lights," Portable Lights have the potential to transform the lives of people without electricity around the world, says project leader Sheila Kennedy."Our invention," Kennedy says, "came from seeing how we could transform technology we saw every day in the United States and move it into new markets forpeople who didn\'t have a lot of money."At the core of Portable Light technology are devices called high - brightness light - emitting diodes, orHB LEDs. These tiny lights appear in digital clocks, televisions and streetlights.LEDs are completely different from the light bulbs. Most of those glass bulbs belong to a type called incandescent lights. Inside, electricity heats a metal coil to about 2,200 degrees Celsius. At that temperature, bulbs give off light we can see.Ninety percent of energy produced by incandescent lights, however, is heat and invisible. With all that wasted energy, bulbs burn out quickly. They are also easily broken.LEDs, on the other hand, are like tiny pieces of rock made up of molecules that are arranged in a crystal structure. When an electric current passes through an LED, the crystal structure produces light. Unlike incandescent bulbs, they can produce light of various colors. Within an LED, the type of molecules and their particular arrangement determines what coloris produced.The Huichol don\'t use electricity because ______. 【单选题】

A.it is too difficult forthem to change their lifestyle

B.they know nothing about it

C.it costs too much to string power lines

D.they don\'t need it

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,关键在吃透句意,答案依据比较明显,带着题干信息词回文章定位,答案依据主要在文章第一段第二句:That\'s because it\'s too expensive to string power lines to the remote mountain areas where they live.谈到将电力设施铺设到山里投资巨大,string是引申意义,此处是“铺设”的意思,回来看选项,C项和原文句意相符,答案是C。

7、One Good Reason to Let Smallpox LiveIt\'s now a fair bet that we will never see the total extinction (灭绝) of the smallpox (天花) virus. When smallpox was completely got rid of in the world, scientists wanted to destroy the killer virus in the last two labs, one in the US and one in Russia. They asked: If smallpox has truly gone from the planet, _____ point was there in keeping these reserves?In reality, of course, it was naive to imagine that everyone would let go of such a powerful potential weapon. Undoubtedly several nations still have a few vials (小药瓶). and the last "official" stocks of live Virus bred mistrust of the US and Russia, forno obvious gain.Now American researchers have found an animal model of the human disease, opening the way fortests on new treatments and vaccines(疫苗). So once again there\'s a good reason to the virus, just in keep the disease puts in a reappearance.How do we case with the mistrust of the US and Russia? deal. Keep the virus Simple international support in a well - guarded UN laboratory that\'s open to all countries. The US will object, of course, just as it with a multilateral (多边的) approach to just about everything. But it doesn\'t mean the idea is rejects. If the virus is useful, then let\'s wrong it the servant of all humanity make not just a part of it.【单选题】

A.which

B.that

C.this

D.what

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,考查what point的用法,干扰项有一定的干扰。what point,固定搭配,指“什么意义”,可引导问句,文章此处是说“科学家说如果天花真的在这个星球上消失了,保留这些储备病毒的还有什么意义?”答案是D。

8、The orangutanAmong all the animals, the ape is most like human beings. Both people and apes have the similar brain structure, the similar nerve system, and the similar kind of blood. There are four kinds of apes: the chimpanzee (黑猩猩), the orangutan (猩猩), the gorilla (大猩猩), and the gibbon (长臂猿). They live in the deep forests and warm tropical regions of Africa and of Southeast Asia, including Indonesia. All apes are covered with brown, reddish-brown, orblack hair everywhere on their bodies except their faces, feet, and hands. Their hands each have four fingers and a thumb that helps them grip things the way our thumbs help us. But they also have a thumb on each foot instead of a big toe. Thus they can hold things with their feet also. Having short, weak legs, apes do not walk on the ground very much. However, their arms are very strong. This enables them to swing from branches and travel very quickly from tree to tree. These animals live in small family groups that move from place to place in search of vegetables and fruits. They also eat eggs, small animals, nuts, and insects. When they are tired, they build nests in the trees. But they rarely sleep there formore than a night ortwo. Then they move on to look formore food. There are some differences among the following three kids of apes. The gibbon is never more than three feet high and weight only about fourteen pounds. The gorilla grows to be six feet tall and weight up to 600 pounds. The orangutan is smaller than the gorilla. It stands three to five feet tall and weight up to 200 pounds. Chimpanzees are the smartest of all apes. They can be taught to sit at a table and eat, to dress themselves, and to do things that human children can do. Among the three kinds of apes, ____【单选题】

A.the gorilla is the biggest

B.the gibbon is only three feet high but it is heavier than the orangutan

C.the orangutan is smaller than the gorilla and cleverer than the gibbon

D.the orangutan can stand up to a great height, but others cannot

正确答案:A

答案解析:文章第5段指出,长臂猿(gibbon)高不足3英尺,重仅14磅;大猩猩(gorilla)高6英尺,重达600磅;猩猩( orangutan)高3至5英尺,重200磅。综合可知A正确。

9、One Good Reason to Let Smallpox LiveIt\'s now a fair bet that we will never see the total extinction (灭绝) of the smallpox (天花) virus. When smallpox was completely got rid of in the world, scientists wanted to destroy the killer virus in the last two labs, one in the US and one in Russia. They asked: If smallpox has truly gone from the planet, what point was there in keeping these reserves?In reality, of course, it was naive to _____ that everyone would let go of such a powerful potential weapon. Undoubtedly several nations still have a few vials (小药瓶). and the last "official" stocks of live Virus bred mistrust of the US and Russia, forno obvious gain.Now American researchers have found an animal model of the human disease, opening the way fortests on new treatments and vaccines(疫苗). So once again there\'s a good reason to the virus, just in keep the disease puts in a reappearance.How do we case with the mistrust of the US and Russia? deal. Keep the virus Simple international support in a well - guarded UN laboratory that\'s open to all countries. The US will object, of course, just as it with a multilateral (多边的) approach to just about everything. But it doesn\'t mean the idea is rejects. If the virus is useful, then let\'s wrong it the servant of all humanity make not just a part of it.【单选题】

A.know

B.realize

C.imagine

D.understand

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,考查词义辨析,干扰项有一定的干扰。文章此处是说“现实中,想象每个人都会放弃这种潜在致命武器都是幼稚的”,此处要用“消灭”的意思,答案是C。

10、Waving With LightIn the Sierra Madre mountain range of west central Mexico, the native Huichol people live much the way their ancestors did without electricity. That\'s because it\'s too expensive to string power lines to the remote mountain areas where they live. To help support themselves, the Huichol create beautiful artwork. They sell their art in cities hundreds of miles away from their villages. and without electricity at home oron the road, they can only work during daylight hours. When it gets dark, they must stop whatever they\'re doing. Now, a team of scientists, designers, and architects are using new technologies to provide the Huichol with light after the sun sets. The scientists\' technique involves weaving tiny electronic crystals into fabrics that can be made into clothes, bags, orother items. By collecting the sun\'s energy during the day, these lightweight fabrics provide bright white light at night. Their inventors have named the fabrics "Portable Lights." Portable Lights have the potential to transform the lives of people without electricity around the world, says project leader Sheila Kennedy. "Our invention," Kennedy says, "came from seeing how we could transform technology we saw every day in the United States and move it into new markets forpeople who didn\'t have a lot of money."At the core of Portable Light technology are devices called high-brightness light-emitting diodes, orHB LEDs. These tiny lights appear in digital clocks, televisions, and streetlights. LEDs are completely different from the light bulbs. Most of those glass bulbs belong to a type called incandescent lights. Inside, electricity heats a metal coil to about 2,200 degrees Celsius. At that temperature, bulbs give of flight we can see. Ninety percent of energy produced by incandescent lights, however, is heat and invisible. With all that wasted energy, bulbs burn out quickly. They are also easily broken. LEDs, on the other hand, are like tiny pieces of rock made up of molecules that are arranged in a crystal structure. When an electric current passes through an LED, the crystal structure produces light. Unlike incandescent bulbs, they can produce light of various colors. Within an LED, the type of molecules and their particular arrangement determines what coloris produced. What does Sheila Kennedy say about Portable Lights?【单选题】

A.This invention can change the lives of people, both rich and poor.

B.They are widely used in the United States.

C.Portable Lights can help poorpeople around the world to get light.

D.They are expensive to make but easy to carry.

正确答案:C

答案解析:短文的第4段和第5段提供了答案。短文第4段的句子说了Portable Lights可以在世界范围内改变穷乡僻壤用不上电的人们的生活,选项C准确地表达了这层意思,所以是答案。A不是答案,说Portable Lights能改变富人和穷人的生活,不符合原文的意思。短文没有提及Portable Lights在美国使用,也没有说Portable Lights是否花费很大。所以B和D都不是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!