职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2023年职称英语考试《卫生类》模拟试题0917
帮考网校2023-09-17 09:16
0 浏览 · 0 收藏

2023年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Smoking Can Increase Depressive Symptoms in TeensWhile some teenagers may puff on cigarettes to "self-medicate" against the blues, scientists at the University of Toronto and the University of Montreal have found that smoking may actually increasedepressive symptoms in some teens."This observational study is one of the few to examine the perceived emotional benefits of smoking among teens," says lead researcher Michael Chaiton, a research associate at the Ontario Tobacco Research Unit of the University of Toronto." Although cigarettes may appear to have self-medicating effects orto improve mood, in the long term we found that teens who started to smoke reported higher depressive symptoms. "As part of the study, some 662 high school teenagers completed up to 20 questionnaires about their use of cigarettes to affect mood. Secondary schools were selected to provide a mix of French and English participants, urban and rural schools, and schools located in high, moderate and low socioeconomic neighborhoods. Participants were divided into three groups: never smokers; smokers who did not use cigarettes to self-medicate, improve mood orphysical state; smokers who used cigarettes to self-medicate. Depressive symptoms were measured using a scale that asked how felt too fired to do things: had trouble going to sleep orstaying asleep; felt unhappy, sad, ordepressed; felt hopeless about the future; felt vexed, antsy ortense; and worried too much about things."Smokers who used cigarettes as mood improvers had higher risks of elevated depressive symptoms than teens who had never smoked," says co-researcher Jennifer O\'Loughlin, a professorat the University of Montreal Department of Social and Preventive Medicine. "Our study found that teen smokers who reported emotional benefits from smoking are at higher risk of ____ depressive symptoms."The association between depression and smoking exists principally among teens that use cigarettes to feel better. "It\'s important to emphasize that depressive symptom scores were higher among teenagers who reported emotional benefits from smoking after they began to smoke," says Dr. Chaiton.【单选题】

A.changing

B.identifying

C.developing

D.overcoming

正确答案:C

答案解析:本句又重复了上题所表达的意思。只有developing的意义才符合上下文,因此是答案。

2、Lower Body Fat Means Better Performance These days, fashion models and pop stars are not the only people who have to watch their waistline. Football players who miss a few kicks and let their belly hanging out a little too much are likely to be attacked by rabid fans oreven the president of a country. The latest football star to draw the attention of the "fat police" is Barcelona\'s Ronaldinho, 26. Last Friday, a Spanish sports daily published two photos of the Brazilian star without his shirt. One was taken in November 2003; the other was taken this month. In the most recent one, the star\'s waistline seems to have a little extra padding. Another Spanish sports daily published similar before-and-aider photos and argued that the star has "lost his explosiveness and velocity" and is "worn out". The cause, according to the news paper, is his poorphysical fitness. However, the player\'s coach, Frank Rijkaard, insists that he\'s satisfied with Ronaldinho\'s form and fitness. and after Barcelona\'s victory over Athletic Bibao on Sunday, Ronaldinho challenged photographers to take pictures of him when he took off his shirt. "I don\'t have anything to hide," he said. Fellow Brazilian ronaldo, 30, of Real Madrid, faced similar criticism before the 2006 World Cup. But the criticism didn\'t come from a bunch of sports reporters: It came from the president of Brazil. "So, what is it?" Brazil\'s President Luiz Inacio Lula da Silva asked the national soccer team\'s coach in his office last June, according to the Associated Press. "Is he [ronaldo]fat ornot?" "He is very strong, president," Carlos Alberto Parreira reportedly said at the time. "He is not that boy anymore. His body type has changed. " The game of footfall demands that players put as much emphasis on fitness as they can do on dribbling, passing orshooting. During a proper training regimen, football players normally follow a load-fatigue-recovery pattern. They push their body toward a higher mark of fitness and experience a slight and brief drepin performance. Then they begin the recovery process, which will ideally carry their performance to an even higher plane. However, sometimes non-physical factors can influence a player\'s poorfitness. In Ronaldinho\'s case, forinstance, people, often unnamed, have blamed everything from the pressure of contract negotiations to personal problems and too many advertising commitments. People like football stars more than they like pop stars. 【单选题】

A.Right

B. Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析: 句子说的是:比起流行歌曲歌星来,人们更喜欢球星。文章没有提到。

3、Cancer1. Cancer is agroupof many related diseases that begin in cells, the body\'s basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally, cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth ortumor肿瘤). Benign(良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (恶性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control ororder.2. Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet(紫外线的) radiation from the sun, orexposure to carcinogens (致症物) in the workplace orin the environment. Some gene alterations are inherited.3. Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy(化疗), hormone therapy, and biological therapy. The doctormay use one method ora combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient\'s age and general health and other factors. Because treatment forcancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighting the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.4. Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease and the patient\'s tolerance forpain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, ornerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved orreduced with prescription medicines orover - the - counter drugs recommended by the doctor.Cancer occurs when cells in the body divide without ______.【单选题】

A.side effects

B.prescription medicines

C.control ororder

D.tolerance forpain

E.various factors

F.different genes

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,需要认真寻找答案依据。答案依据在文章第一段最后一句:Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control ororder.谈到恶性肿瘤的细胞是变异的,毫无秩序或无法控制地分裂,回来看选项,C项符合原文句意,是答案。

4、In fact, she did not even get through the first round of this speech contest.【单选题】

A.pass

B.finish

C.take part in

D.enter for

正确答案:A

答案解析:get through和pass都可以表示“通过、经过”;finish:完成、结束;take part in:参加、参与;enter for:报名参加。

5、Waste Not, Want Not1 Bob and Clara Darlington, who own and run a farm in the North of England, have always looked fornew ways of making money out of the produce they grow. Their SUCCESS began when they established a shop on their farm, so that people could come and buy fresh vegetables directly from them.2 The business was an immediate SUCCESS, and soon scored top marks in a competition setup by the Farm Retail Association to find the best farm shop in the country. The Association\'s inspectors found the Darling tons\' shop offered excellent service and value formoney as well as quality fruit and vegetable.3 Clara Darlington is a trained chef and, in addition to a range of home-grown foods and other local produce, she began offering a variety of prepared meals which she had made herself in the farmhouse kitchen. A small cafe alongside the farm shop was soon added, with everything that visitors could taste on the menu also being forsale in the shop.4 Clara admits that starting the business was expensive, and she has worked very hard, but maintains that if the product is good, the public recognize this and buy it. "I aim to offer the highest quality to our customers, whether they come in fora loaf of bread, ortake a whole dinner-party menu. I take it as a compliment if people take home one of my dishes to serve to their family and friends and get away with pretending they made it themselves. "5 So it was that the couple realized that they had a surplus of misshapen ordamaged vegetables grown on the farm which were unsuitable forselling in the shop. Clara, not wishing to see them get thrown away, decided to turn them into soup.6 The soup met with the immediate approval of customers to the shop and Clara now produce different varieties. She spent much of the summer traveling up and down to London by rail, doing presentations of the soups. As a result, they are now served in first-class railway restaurant cars belonging to three companies as well as being stocked by a number of high-class London stores.Paragraph 3____【单选题】

A.Time well spent is rewarded

B.Professional recognition is obtained

C.A necessary alternative to farming

D.Professional skills are exploited

E.Continuing investment in high standards

F.Ensuring that nothing gets wasted

正确答案:B

答案解析:该段讲到因为参与农场商店的竞赛而得到国家农场协会的认可,于是克拉拉除了自家农场种的食物和本地出产的农产品外,还开设了一家小咖啡馆顺便出售自己的农产品,农场的经营越来越专业,并得到行业的认可。

6、Happy Marriage, Happy HeartHappily married people have lower blood pressure than unhappily married people orsingles, a Brigham Young University study says.On the other hand, even having a supportive social network did not translate into a blood pressure benefit forsingles orunhappily married people, according to the study."There seems to be some unique health benefits from marriage. It\'s not just being named that benefits health-what\'s really the most protective of health is having a happy ____," study authorJulianne Holt Lunstad, a psychologist who specializes in relationships and health, said in a prepared statement.The study included 204 married and 99 single adults who wore portable blood - pressure monitors for24 hours. The monitors recorded blood pressure at random intervals and provided a total of about 72 readings."We wanted to capture participants\' blood pressure doing whatever they normally do in everyday life. Getting one ortwo readings in a clinic is not really representative of the fluctuations (波动) that occur throughout the day," Holt Lunstad said.Overall, happily married people scored four points lower on the blood pressure readings than single adults. The study also found that blood pressure among married people, especially those in happy marriages dropped more during sleep than in single people."Research has shown that people whose blood pressure remains high throughout the night are at much greater risk of heart disease than people whose blood pressure drops," Holt Lunstad said.The study was published in the March 20 issue of the journal Annals (年刊) of Behavioral Medicine.The study also found that unhappily married adults have higher blood pressure than both happily married and single adults.Holt Lunstad noted that married couples can encourage healthy habits in one another, such as eating a healthy diet and having regular doctorvisits. People in happy marriages also have a source of emotional support, she said. 【单选题】

A.married

B.engaged

C.linked

D.loved

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,考查词义辨析。上文已经几次提到了unhappily married people,信息提示比较明显,所以此处应该填married,答案是A。

7、He?demolished?my?arguments?in?minutes.【单选题】

A.disproved

B.disputed

C.accepted

D.supported

正确答案:A

答案解析:题干大意:他在几分钟内就驳倒了我的观点。demolish意为“推翻,驳倒”;disprove意为“反驳”,例如:It?is?nearly?impossible?to?disprove?a?rumor.(要辟谣几乎是不可能的。)dispute意为“辩论,怀疑”,例如:We?disputed?with?each?other?on various?issues.(我们为各种问题互相争论。)support意为“支持,扶持”,例如:I?will?always?support?you?whatever?you?do.(不论你做什么,我都会支持你。)

8、Parkinson\'s Disease1. Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2. No one knows forsure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look forthe answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3. Tremor(颤抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremoroften starts in just one arm orleg oronly on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm orleg. It may get better when you move the limb oryou are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing orconstipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed orblank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.4. At this time, there is no cure forParkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctormay wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctorwill adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.A person with Parkinson-s has to learn to live with the disease, ______.【单选题】

A.if there isn’t enough dopamine in your body

B.what affects muscles all through your body

C.which cannot be cured yet

D.if you have a fixed orblank expression

E.which may be the first symptom you notice

F.what causes Parkinson\'s disease

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,带着题干信息词回文章定位,答案依据是文章第四段前两句,谈到帕金森病还不能彻底治愈,但有几种药物可以控制症状使其变得容易忍受,回来看选项,C项和原文句意相符,是答案。

9、Parkinson\'s Disease1 Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine. Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2 No one knows forsure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look forthe answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3 Tremormay be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. More importantly, not everyone with a tremorhas Parkinson\'s disease. Tremoroften starts in just one arm orleg oronly on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm orleg. It may get better when you move the limb oryou are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing orconstipation. In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed orblank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills (dementia).4 At this time, there is no cure forParkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You \'may not even need treatment if your symptoms are mild. Your doctormay wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctorwill adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.Paragraph 1____【单选题】

A.Tips forPatients with the Disease

B.Common Treatment forthe Disease

C.Means of Diagnosis of the Disease

D.Typical Symptoms of the Disease

E.Possible Causes of the Disease

F.Definition of Parkinson\'s Disease

正确答案:F

答案解析:第一段的大意即: 什么是帕金森综合征?因此选F。

10、Nurse! I Want My MummyWhen a child is ill in hospital, a parent\'s first reaction is to be with them.Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed orsofa on the ward.But until the 1970s this practice was not only frowned upon (不赞同) — it was actively discouraged. Staff worried that the children would be upsetwhen their parents left, and so there was a blanket (通用的) ban.A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse, I want my mummy!" published in 1974, changed the face "paediatric (儿科的) nursing.Martin Johnson, a professorof nursing at the University of Salford, said that the work of ____ like Pamela had changed the face of patient care."Pamela\'s study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in hospital.""The idea was that if mum came to visita small child in hospital the child would be upsetand inconsolable (无法安慰的) forhours. ""Yet the nurse noticed that if mum did not come at all the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. ""Of course we know now that they had almost given up hope that mum was ever coming back.""To avoid a little bit of pain they said that no one should visit.""But children were alone and depressed, so Hawthorn said parents should be allowed to visit."Dr. Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her work had been seminal (开创性的)."Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the doorof the hospital ward.""As a result of her work, parents are now recognized as partners in care and are afforded the opportunity to stay with their children while they are in hospital, which has dramatically improved both parents\' and children\'s experience of care." 【单选题】

A.parents

B.nurses

C.doctors

D.teachers

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,考查词义辨析,干扰项干扰不大,可以先看选项得到信息提示。文章第四段第一句:A concerned nurse,Pamela Hawthorn - -是信息提示,表明Pamela是护士,nurse,答案是B。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间46天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!