职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2024年职称英语考试《理工类》模拟试题0917
帮考网校2024-09-17 18:36
0 浏览 · 0 收藏

2024年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Houses of the FutureWhat will houses be like in thirty years\' time? No one really knows, but architects are trying to predict. _____Future houses will have to be flexible. In thirty years\' time even more of us will be working from home. So we will have to be able to use areas of the house forwork forpart of the day and forliving forthe rest. Families grow and change with children arriving, growing up and leaving home. The house of the future will have to grow and change with the family. Nothing will be as fixed as it is now. The house will always be changing to meet changing needs.Everyone agrees that in thirty years\' time we will be living in "intelligent" houses. We will be able to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do. Like this, "We\'ll be having a party this weekend. What food shall we cook?" and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it. We will be able to leave most of the cooking to the machines, just tasting things from time to time to check.The house of the future will be personal, each house will be different. You will be able to change the colorof the wall easily.You won\'t have to paint them-you\'ll be able to tell the wall to change the color! and if you don\'t like the colorthe next day, you will be able to have a new one. The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!【单选题】

A.You will be able to change the colorof the wall easily.

B.The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!

C.and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it.

D.What will our home be like then?

E.The house of the future will have to grow and change with the family.

F.The kids might take their bedrooms with them as they leave.

正确答案:D

答案解析:本题的难度较大。需要认真阅读文章,特别是第一段和第二段,可用排除法和代入法。本题的上文谈到了没有人会知道30年后房子是什么样子,但建筑家们正在努力地预测。开头第一句用的是疑问句,下文的第一句就谈到未来的房子要十分灵活,用的是陈述句,可以推测此处很可能继续对未来房屋进行发问来展开文章的叙述,回来看选项,可以先排除A,B,C,F项,把D,E代入文章里,可以发现,D更能符合上下文语境和逻辑,是最佳答案。

2、Cell Phones1. Believe it ornot, cell phones have been around forover a quarter of a century. The first commercial cell phone system was developed by the Japanese in 1979, but cell phones have changed a lot since that time. The early cell phones were big and heavy but they have developed into small and light palm sized models. There are huge developments in their functions, too. We have had call forwarding, text messaging, answering services and hands - free use foryears, but now there are new facilities, such as instant access to the Internet and receiving and sending photos.2. Cell phones have become very common in our lives. Recent statistics suggest one in three people on the planet now have cell phone, and most of them say they couldn\'t live without one, Cell phones are used in every area of our lives and have become a necessary tool, used foressential arrangements, social contact and business. It easier to call forhelp on the highway. It possible to keep in touch with people "on the move" when people are traveling.3. Cell phones have made communication easier and have reduced the need forfamily arguments f We can use cell phones to let our family know we\'ll be late orif there\'s a sudden change of plan oran emergency. Cell phones have eased the worries of millions of parents when their teenagers are out late. They can now contact their children at any time.4. This does not mean that cell phones are all good news. Cell phones have brought with them a number of new headaches fortheir owners. It costs a lot to replace stolen phones, It is becoming a frequent occurrence, and have you ever seen such a huge phone bills? More serious, however, Cell phones bring the potential health problem. There are fears that radiation from the phones may cause brain tumor肿瘤). This may be a time bomb waiting to happen to younger people who have grown up with cell phones. They simply can\'t live without cell phones!We can use cell phones to communicate with others when we encounter ______.【单选题】

A.a necessity

B.an emergency

C.a number of new headaches

D.family arguments

E.big and light palm - sized models

F.countless new facilities

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,答案依据是第三段第二句:We can use cell phones to let our family know we\'ll be late orif there\'s a sudden change of plan oran emergency.很明显答案是B。

3、One Good Reason to Let Smallpox LiveIt\'s now a fair bet that we will never see the total extinction (灭绝) of the smallpox (天花) virus. When smallpox was completely got rid of in the world, scientists wanted to destroy the killer virus in the last two labs, one in the US and one in Russia. They asked: If smallpox has truly gone from the planet, _____ point was there in keeping these reserves?In reality, of course, it was naive to imagine that everyone would let go of such a powerful potential weapon. Undoubtedly several nations still have a few vials (小药瓶). and the last "official" stocks of live Virus bred mistrust of the US and Russia, forno obvious gain.Now American researchers have found an animal model of the human disease, opening the way fortests on new treatments and vaccines(疫苗). So once again there\'s a good reason to the virus, just in keep the disease puts in a reappearance.How do we case with the mistrust of the US and Russia? deal. Keep the virus Simple international support in a well - guarded UN laboratory that\'s open to all countries. The US will object, of course, just as it with a multilateral (多边的) approach to just about everything. But it doesn\'t mean the idea is rejects. If the virus is useful, then let\'s wrong it the servant of all humanity make not just a part of it.【单选题】

A.which

B.that

C.this

D.what

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,考查what point的用法,干扰项有一定的干扰。what point,固定搭配,指“什么意义”,可引导问句,文章此处是说“科学家说如果天花真的在这个星球上消失了,保留这些储备病毒的还有什么意义?”答案是D。

4、Why Would They Falsely Confess?Why on earth would an innocent person falsely confess to committing a crime? To most people, it just doesn\'t seem logical. But it is logical, say experts, if you understand what can happen in a police interrogation room.Under the right conditions, people\'s minds are susceptible to influence, and the pressure put on suspects during police grilling is enormous. "It\'s a little like somebody\'s working on them with a dental drill," says Franklin Zimring, a law professorat the University of California at Berkeley. "The pressure is important to understand, because otherwise it\'s impossible to understand why someone would say he did something he didn\'t do. The answer is: to put an end to an uncomfortable situation that will continue until he does confess."Developmental psychologist Allison Redlich recently conducted a laboratory study to determine how likely people are to confess to things they didn\'t do. In her experiment, participants were seated at computers and told not to hit the "alt" key, because doing so would crash the systems. The researchers then intentionally crashed the computers and accused the participants of hitting the "alt" key to see if they would sign a statement falsely taking responsibility.Redlich\'s findings clearly demonstrate how easy it can be to get people to falsely confess: 59 percent of the young adults in the experiment immediately confessed. Redlich also found that the younger the participant, the more likely a false confession. Of the 15-to 16-year-olds, 72 percent signed confessions, as did 78 percent of the 12-to 13-year-olds."There\'s no question that young people are more at risk," says Saul Kassin, a psychology professorat Williams College, who has done similar studies with similar results, "But adults are highly vulnerable too."Both Kassin and Redlich note that the entire "interrogation" in their experiments consisted of a simple accusation-not hours of aggressive questioning-and still, most participants falsely confessed.Because of the stress of a police interrogation, they conclude, suspects can become convinced that falsely confessing is the easiest way out of a bad situation. ______【单选题】

A.In her experiment, participants were seated at computers and told not to hit the "alt" key, because doing so would crash the systems.

B."In some ways," says Kassin, "false confession becomes a rational decision."

C."It\'s a little like somebody\'s working on them with a dental drill," says Franklin Zimring, a law professorat the University of California at Berkeley.

D."But adults are highly vulnerable too."

E.How could an innocent person admit to doing something he didn\'t do?

F.Redlich also found that the younger the participant, the more likely a false confession.

正确答案:B

答案解析:由于审讯室的巨大压力,嫌疑人很可能为了逃离那种环境而承认自己本没有做过的事。因此,Kassin说,从某种程度上看,错误的妥协在那种情况下是一种理性的选择。

5、Houses of the FutureWhat will houses be like in thirty years\' time? No one really knows, but architects are trying to predict. What will our home be like then?Future houses will have to be flexible. In thirty years\' time even more of us will be working from home. So we will have to be able to use areas of the house forwork forpart of the day and forliving forthe rest. Families grow and change with children arriving, growing up and leaving home. The house of the future will have to grow and change with the family. Nothing will be as fixed as it is now. The house will always be changing to meet changing needs.Everyone agrees that in thirty years\' time we will be living in "intelligent" houses. We will be able to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do. Like this, "We\'ll be having a party this weekend. What food shall we cook?" _____. We will be able to leave most of the cooking to the machines, just tasting things from time to time to check.The house of the future will be personal, each house will be different. You will be able to change the colorof the wall easily.You won\'t have to paint them-you\'ll be able to tell the wall to change the color! and if you don\'t like the colorthe next day, you will be able to have a new one. The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!【单选题】

A.You will be able to change the colorof the wall easily.

B.The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!

C.and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it.

D.What will our home be like then?

E.The house of the future will have to grow and change with the family.

F.The kids might take their bedrooms with them as they leave.

正确答案:C

答案解析:本题的难度不大,考生只要认真阅读文章,不难确定答案。可用排除法和代入法。本题的上文谈到,未来的房子将智能化,例如我们可以跟厨房电器聊天,问如果要举行一个晚会,该做什么饭菜,下文谈到我们将把做菜的大部分任务交给厨房电器,可以推断此处继续围绕厨房电器来谈,回来看选项,使用排除法和代入法,可以确定C是正确答案。

6、Walking to Exercise the BrainDo you think sitting and studying all the time will improve students grades? Think again. Getting some exercise may help, too.New research with older people suggests that taking regular walks helps them pay attention better than if they didn\'t exercise.Previous research had shown that mice learn, remember and pay attention better after a few weeks of working out on a running wheel. Mice that exercise have greater blood flow to the brain than those who don\'t. Their brain cells also make more connections.Neuroscientists (神经科学家) from the University of Illinois at Urbana Champaign wanted to find out if the same thing is true forpeople. First, they measured the physical fitness of 41 adults, ages 58 to 77, after each person walked I mile. Then, participants looked at arrows on a computer screen and had to use computer keys to show which way one particular arrow was pointing.Adults who were physically fit were faster at the arrow task, and their answers were just as accurate as their less - fit peers, the researchers found. The fitter participants also had more blood flow to a part of their brain responsible forpaying attention and making decisions.In a second study, 15 elderly people who completed a 6 - month aerobic - training (有氧运动) course were faster at attention tasks compared with 14 seniors who just did stretching and toning (韵律操) exercises forthe same amount of time.So, even going fora walk every 2 or3 days forjust 10 to 45 minutes can help. That should be good news forthe elderly.The effects of exercising on the brains of younger people haven\'t been studied yet. Still, it can\'t hurt to take occasional breaks and go fora walk orrun around with friends. Whatever you do, though, don\'t try to read and walk at the same time. You could end up hurting yourself!After taking exercise fora few weeks, the mice were found to have ______.【单选题】

A.higher blood pressure

B.faster heartbeat

C.more blood flow to the brain

D.better appearance

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,找到答案依据不难。答案依据在文章第三段。带着题干信息词回到文章定位。第三段第二句谈到运动老鼠大脑中的血液流量大于不运动的,回来看选项,很明显,C是近义解释,是答案。

7、I don\'t quite follow what she is saying. 【单选题】

A.believe

B.understand

C.explain

D.accept

正确答案:B

答案解析:follow此处有“理解”的意思,相当于understand; believe:相信;explain:解释;accept:接受。

8、The high - speed trains can have a majorimpact on our lives.【单选题】

A.effort

B.problem

C.influence

D.concern

正确答案:C

答案解析:高铁会对我们的生活产生很大影响。本题难度不大,是送分题,干扰项可以说无干扰性,确定impact的引申意义有“影响”的意思,不难找到答案influence,

9、Greene spent a brief time at Cambridge.【单选题】

A.hard

B.good

C.short

D.long

正确答案:C

答案解析:格林在剑桥做了简短停留。本题难度不大,干扰项干扰不大,是送分题,可以确认brief和short都是“简短的”意思,答案是C。

10、Rodman met with Tony to try and settle the dispute over his contract.【单选题】

A.solve

B.avoid

C.mark

D.involve

正确答案:A

答案解析:罗得曼和托尼会面,试图解决有关他合同的争论。本题难度不大,是送分题,干扰项干扰不强。settle的意思是“解决”,和solve“解决”是同义词,involve指“包含,牵涉”,答案是A。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!