职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2024年职称英语考试《理工类》每日一练0701
帮考网校2024-07-01 14:04
0 浏览 · 0 收藏

2024年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、The Threat to KiribatiThe people of Kiribati are afraid that one day in the not-too-distant future, their country will disappear from the face of the earth-literally. Several times this year, the Pacific island nation has been flooded by a sudden high tide. These tides, which swept across the island and destroyed houses, came when there was neither wind norrain. "This never happened before," say the older citizens of Kiribati.What is causing these mysterious high tides? The answer may well be global warming. When fuels like oil and coal are being burned, pollutants (污染物) are released. These pollutants trap heat in the earth\'s atmosphere. Warmer temperatures cause water to expand and also create more water by melting glaciers (冰川) and polar (极地的) ice caps.If the trend continues, scientists say, many countries will suffer, Bangladesh, forexample, might lose one-fifth of its land. The coral (珊瑚) island nations of the Pacific, like Kiribati and the Marshall Islands, however, would face an even worse fate-they would be swallowed by the sea. The loss of these coral islands would be everyone\'s loss. Coral formations are home to more species than any other place on earth.The people of these nations feel frustrated. The sea, on which their economies have always been based, is suddenly threatening their existence. They don\'t have the money forexpensive technological solutions like seawalls. and they have no control over the pollutants, which are being released mainly by activities in large industrialized countries. All they can do is to hope that industrialized countries will take steps to reduce pollution.Some industrialized countries are unwilling to spend money in reducing pollution.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:题干大意:一些工业化国家不愿意花钱减少污染。文章最后一句提到:All they can do is to hope that industrialized countries will take steps to reduce pollution. 所有他们能做的就是希望工业化国家能采取措施减少污染。但是这并没有说明工业化国家不愿意花钱减少污染。故答案选C。

2、Better Control of TB Seen if a Faster Cure is FoundThe World Health Organization estimates that about one-third of all people are infected with bacteria that cause tuberculosis. Most times, the infection remains inactive. But each year about eight million people develop active cases of TB, usually in their lungs. Two million people die of it. The disease has increased with the spread of AIDS and drug-resistant forms of tuberculosis. Current treatments take at least six months. Patients have to take a combination of several antibiotic drugs daily. But many people stop as soon as they feel better. Doing that can lead to an infection that resists treatment. Public health experts agree that a faster-acting cure fortuberculosis would be more effective. Now a study estimates just how ______ it might be. A professorof international health at Harvard University led the study. Joshua Salomon says a shorter treatment program would likely mean not just more patients cured. It would also mean fewer infectious patients who can pass on their infection to others. The researchers developed a mathematical model to examine the effects of a two-month treatment plan. They tested the model with current TB conditions in Southeast Asia. The scientists found that a two-month treatment could prevent about twenty percent of new cases. and it might prevent about twenty-five percent of TB deaths. The model shows that these reductions would take place between two thousand twelve and two thousand thirty. That is, if a faster cure is developed and in wide use by two thousand twelve. The World Health Organization developed the DOTS program in nineteen ninety. DOTS is Directly Observed Treatment, Short-course. Health workers watch tuberculosis patients take their daily pills to make sure they continue treatment. Earlier this year, an international partnership of organizations announced a plan to expand the DOTS program. The ten-year plan also aims to finance research into new TB drugs. The four most common drugs used now are more than forty years old. The Global Alliance forTB Drug Development says its long-term goal is a treatment that could work in as few as ten doses.【单选题】

A.effective

B.ineffective

C.expensive

D.inexpensive

正确答案:A

答案解析:只要用心注意上面那句话就可以很容易地找到答案,显然本句想说“现在有一项新的研究想评估这种速效治疗剂究竟效力有多大”。

3、Cell Phones1. Believe it ornot, cell phones have been around forover a quarter of a century. The first commercial cell phone system was developed by the Japanese in 1979, but cell phones have changed a lot since that time. The early cell phones were big and heavy but they have developed into small and light palm sized models. There are huge developments in their functions, too. We have had call forwarding, text messaging, answering services and hands - free use foryears, but now there are new facilities, such as instant access to the Internet and receiving and sending photos.2. Cell phones have become very common in our lives. Recent statistics suggest one in three people on the planet now have cell phone, and most of them say they couldn\'t live without one, Cell phones are used in every area of our lives and have become a necessary tool, used foressential arrangements, social contact and business. It easier to call forhelp on the highway. It possible to keep in touch with people "on the move" when people are traveling.3. Cell phones have made communication easier and have reduced the need forfamily arguments f We can use cell phones to let our family know we\'ll be late orif there\'s a sudden change of plan oran emergency. Cell phones have eased the worries of millions of parents when their teenagers are out late. They can now contact their children at any time.4. This does not mean that cell phones are all good news. Cell phones have brought with them a number of new headaches fortheir owners. It costs a lot to replace stolen phones, It is becoming a frequent occurrence, and have you ever seen such a huge phone bills? More serious, however, Cell phones bring the potential health problem. There are fears that radiation from the phones may cause brain tumor肿瘤). This may be a time bomb waiting to happen to younger people who have grown up with cell phones. They simply can\'t live without cell phones!Paragraph 2 ______【单选题】

A.Cell phones and the family

B.Commercial cell phone systems

C.Cell phones in everyday life

D.Cell phones forteenagers

E.History of cell phones

F.Problems with cell phones

正确答案:E

答案解析:本题有一定的难度,需要有一定的归纳概括能力。可以发现,文章第一段主要手机的发展历史做了简单论述,E项History of cell phone简单概括了本段内容,是答案。

4、The courageous hay has been the subject of massive media coverage.【单选题】

A.extensive

B.continuous

C.instant

D.quick

正确答案:A

答案解析:这个勇敢的男孩成为了媒体大幅报道的对象。本题难度不大,干扰项干扰不强。m assive和extensive都可指“大量的”,其他项和答案意义差异较大,最佳答案是A。

5、Arctic MeltEarth\'s North and South Poles are famous forbeing cold and icy. Last year, however, the amount of ice in the Arctic Ocean (北冰群) fell to a record low.Normally, ice builds in Arctic waters around the North Pole each winter and shrinks(缩小) during the summer. But formany years, the amount of ice left by the end of summer has been declining.Since 1979, each decade has seen an 11.4 percent drepin end of summer ice cover. Between 1981 and 2000, ice in the Arctic lost 22 percent of its thickness, becoming 1.13 meters thinner.Last summer, Arctic sea ice reached its thinnest levels. By the end of summer 2007, the ice had shrunk to cover just 4.2 million square kilometers. That\'s 38 percent less area than the average cover at that time of year. and it\'s a very large 23 percent below the previous record low, which was setjust 2 years ago. This continuing trend has made scientists concerned to.There may be several reasons forthe ice melt, says Jinlun Zhang, an oceanographer (海洋学家)at the University of Washington in Seattle. Unusually strong winds blew through the Arctic last summer. The winds pushed much of the ice out of the central Arctic, leaving a large area of thin ice and open water.Scientists also suspect that fewer clouds cover the Arctic now than in the past. Clearer skies allow more sunlight to reach the ocean. The extra heat warms both the water and the atmosphere. In parts of the Arctic Ocean last year, surface temperatures were 3.57 Celsius warmer than the average and 1.5c warmer than the previous record.With both air and water getting warmer, the ice is melting from both above and below. In some parts of the Beaufort Sea, north of Alaska and western Canada, ice that measured 3.3 meters thick at the beginning of the summer was measured just 50 cm by season\'s endThe new measurements suggest that melting is far more severe than the thinking of scientists. Some scientists fear that the Arctic is stuck in a warming trend.What may be some of the reasons forthe ice melt in the Arctic? ______【单选题】

A.Unusually strong winds and clearer skies.

B.Heavy clouds and light winds.

C.Longer summers and shorter winters.

D.Thin ice and open water.

正确答案:A

答案解析:本题有一定的难度,但答案依据还是比较明显,不过跨越了两个段落,文章第五段谈到去年有强风刮过北极,第六段谈到科学家怀疑云层少了,所以答案是A。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!