职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》每日一练0917
帮考网校2025-09-17 16:17
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、Swimming will be banned in this lake.【单选题】

A.forbidden

B.allowed

C.permitted

D.promoted

正确答案:A

答案解析:be banned:被禁止,相当于be forbidden。be allowed、be permitted是被允许;be promoted的意思是“被提升、晋级”。

2、The State of Marriage TodayIs there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson forthe National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times and extramarital affairs will be even more common than they are now.But what are the reasons forthis, and is the picture really so gloomy? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based foryears partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands as they usually didn\'t have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, so they don\'t feel that they need to stay in a failing marriage.In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now cohabit and don\'t bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage ordivorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive. The statistics are deceptive because there is a higher number of divorces in second and third marriages than in first marriages.So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isn\'t. and it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships!Which of the following about marriage is NOT mentioned in the passage?【单选题】

A.There will be more relationships outside marriage.

B.Many people try to get married again after divorce.

C.Marriage has long been partly an economical need.

D.It is a fact that most people choose to get married.

正确答案:B

答案解析:A选项在第1段最后一句里提到了,C选项和D选项分别在第2段、第4段里提到了,而B选项却没有哪一段具体提到。

3、Greene spent a brief time at Cambridge.【单选题】

A.hard

B.short

C.good

D.long

正确答案:B

答案解析:格林在剑桥作了简短停留。本题难度不大,干扰项干扰不大,是送分题,可以确认brief和short都是“简短的”的意思,答案是B。

4、Fermi ProblemOn a Monday morning in July, the world\'s first atom bomb exploded in the New Mexico desert, Forty seconds later, the shook waves reached the base camp where the Italian-American physicist Enrico Fezmi and his team stood. After a mental calculation, Fermi announced to his team that the bomb\'s energy had equated 10,000 tons of TNT. The bomb team was impressed, but not surprised. Fermi\'s genius was known throughout the scientific world. In 1938 he had won a Nobel Prize. Four years later he produced the first nuclear chain reaction, leading us into the nuclear age. Since Fermi\'s death in 1954, no physicist has been at once a master experimentalist and a leading theoretician.Like all virtuosos (大师), Fermi had a distinctive style. He preferred the most direct route to an answer. He was very good at dividing difficult problems into small, manageable bits talent we all can use in our daily lives.To develop this talent in his students, Fermi would suggest a type of question now known as a Fermi problem. Upon first hearing one of these, you haven\'t the remotest notion of the answer, and you feel certain that too little information had been given to solve it, Yet when the problem is broken into sub-problems, each answerable without the help of expert. s orbooks, you can come close to the exact solution.Suppose you want to determine Earth\'s circumference without looking it up. Everyone knows that New York and Los Angeles are about 3,000 miles apart and that the time difference between them is three hours. Three hours is one-eighth of a day, and a day is the time it takes the planet to complete one rotation, so its circumference must be eight times 3000 0r 24000 miles. This answer differs from the true value, 24,902. 45 miles, by less than four percent.Ultimately the value of dealing with everyday problems the way Fermi did lies in the rewards of making independent discoveries and inventions. It doesn\'t matter whether the discovery is as important as determining the power of an atom oras small as measuring the distance between New York and Los Angeles. Looking up the answer, orletting someone else find it deprives you of the pleasure and pride that accompany creativity, and deprives you of an experience that builds up self-confide. Thus, approaching personal dilemmas as Fermi problems can become a habit that enriches your life.Fermi, an experimentalist as well as a theoretician, won a Nobel Prize forproducing the first nuclear chain reaction in the world.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:文章第1段中提到Fermi在1938年获诺贝尔奖,四年以后才成功地实现了核连锁反应,所以题干的说法是错误的。

5、The dancers moved across the dimly lit stage.【单选题】

A.inadequately

B.hardly

C.faintly

D.sufficiently

正确答案:C

答案解析:此题的dimly和faintly是同义词,表示“昏暗的”;inadequately:不足够的;hardly是否定副词,几乎不;sufficiently:不足。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!