职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2024年职称英语考试《综合类》模拟试题0215
帮考网校2024-02-15 13:42
0 浏览 · 0 收藏

2024年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Feast On Turkey and Good Wishes at ThanksgivingFour weeks ago, US children dressed as monsters and asked forsweets. That was Halloween. In a few weeks American houses will be red and green and filled with presents. ForChristmas.As if all this isn\'t enough, on Thursday this week, America will enjoy another festival-Thanksgiving.Children will have two days off school, shops will close and houses will be filled with families enjoying mountains of food.Every year, in Gainesville, Florida, all entire class celebrate Thanksgiving together. The class dresses up and puts on plays fortheir families. After the plays the families share a feast of traditional Thanksgiving foods like turkey and pumpkin pie.Dean Foster, an ll-year-old boy will take part in this celebration. He said: "I love Thanksgiving because it means time off school, lots of nice food and a happy family."His brother Ben, nine, said: "the best thing about Thanksgiving, is that when it is finished, it is time to start Christmas."But behind the food and the large amount of money spent there is another message. On Thursday evening, Dean and Ben\'s family will make a basket and put it on the table as they eat their evening meal.Each of them will write a list of things that they are thankful forand place the paper in the basket. The family will read the pieces of paper and take time to thank God and each other forproviding them with comfortable and happy lives.Thanksgiving is a traditional festival that started in 1621, when the first pilgrims arrived in the US to start a new life. After a hard year, they had a big autumn harvest. They held a feast and invited the native American Indians along to thank God forgiving them enough food.Many countries celebrate Thanksgiving. They often fall after the fields have been harvested and the crops collected forwinter.When are turkey and pumpkin pie eaten?【单选题】

A.On Halloween.

B.On Thursday.

C.On Thanksgiving.

D.On Christmas Day.

正确答案:C

答案解析:细节考查题。题干问火鸡和南瓜馅饼在什么时候吃?火鸡和南瓜饼是感恩节的传统食物。参见第四段最后一句,演出过后,这些家庭将分享传统的感恩节食物,如火鸡和南瓜馅饼,故正确答案为C。

2、Electric BackpackBackpacks are convenient. They can hold your books, your lunch, and a change of clothes, leaving your hands free to do other things. Someday, if you don\'t mind carrying a heavy load, your backpacks might also power your MP3 player, keep your cell phone running, and maybe even light your way home.Lawrence C. Rome and his colleagues from the University of Pennsylvania in Philadelphia and the Marine Biological Laboratory in Woods Hole, Mass, have invented a backpack that makes electricity from energy produced while its wearer walks. In military actions, search-and-rescue operations, and scientific field studies, people rely increasingly on cell phones, global positioning system (GPS) receivers, night-vision goggles, and other battery-powered devices to get around and do their work. The backpack\'s electricity-generating feature could dramatically reduce the amount of a wearer\'s load now devoted to spare batteries, report Rome and his colleagues in the Sept. 9, Science.The backpack\'s electricity-creating powers depend on springs used to hang a cloth pack from its metal frame. The frame sits against the wearer\'s back, and the whole pack moves up and down as the person walks. A gear mechanism converts vertical movements of the pack to rotary motions of an electrical generator, producing up to 7. 4 watts.Unexpectedly, tests showed that wearers of the new backpack altertheir gaits in response to the pack\'s oscillations, so that they carry loads more comfortably and with less effort than they do ordinary backpacks. Because of that surprising advantage, Rome plans to commercialize both electric and non-electric versions of the backpack.The backpack could be especially useful forsoldiers, scientists, mountaineers, and emergency workers who typically carry heavy backpacks. Forthe rest of us, power-generating backpacks could make it possible to walk, play video games, watch TV, and listen to music, all at the same time. Electricity-generating packs aren\'t on the market yet, but if you do get one eventually, just make sure to look both ways before crossing the street!According to Paragraph 4, what does Rome plan to do?【单选题】

A.To make the backpack more comfortable forthe wearer.

B.To put the backpack on the market.

C.To test the advantage of the backpack.

D.To promote the backpack in a newspaper oron television.

正确答案:B

答案解析:第4段最后一句的意思是:Rome计划将这种背包商业化,即推向市场。A、C、D在文中均未提到。D的意思是为背包做广告。

3、Travel Across AfricaForsix hours we shot through the barren (荒芜的) landscape of the Karoo desert in South Africa. Just rocks and sand and baking sun. Knowing our journey was ending, Daniel and I just wanted to remember all we had seen and done. He used a camera. I used words. I had already finished three notebooks and was into the fourth, a beautiful leather notebook I\'d bought in a market in Mozambique.Southern Africa was full of stories and visions. We were almost drunk on sensations. The roaring (咆哮) of the water at Victoria Falls, the impossible silence of the Okavango Delta in Botswana.and then the other things, dogs in the streets, whole families in Soweto livng in one room, a kilometre from clean water.As we drove towards the setting sun, a quietness fell over us. The road was empty and we hadn\'t seen another car forhours. and as I drove, something caught my eye. Something moved close enough to touch them, to smell their hot breath. I didn\'t know how long they had been there next to us.I shouted to Dan: "Look!" But he was in a deep sleep, his camera lying useless by his feet. They raced the car fora few seconds, then disappeared far behind us, a memory of heroic forms in the red landscape. When Daniel woke up an hour later I told him what had happened."Wild horses?" he said. "Why didn\'t you wake me up, Sophia?""I tried, but they were gone after a few seconds.""Are you sure you didn\'t dream it?""You were the one who was sleeping!""Typical," he said, "The best photos are the ones we never take."We checked into a dusty hotel and slept the sleep of the dead.Daniel and Sophia saw a lot of wonderful things.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,答案依据是文章第二段,Southern Africa was full of stories. and visions. We were almost drunk on sensations.

4、What Is the Coolest Gas in the Universe?What is the coldest air temperature ever recorded on the Earth? Where was this low temperature recorded? The coldest recorded temperature on Earth was -91℃ which occurred in Antarctica in 1983.We encounter an interesting situation when we discuss temperatures in space Temperatures in Earth orbit actually range from about +120℃ to -120℃. The temperature depends upon whether you are in direct sunlight orshade, Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure. Thank NASA science forwell-designed space _____ that protect astronauts from these temperature extremes.The space temperatures just discussed affect only our area of the solar system . Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun. Astronomers estimate temperatures at Pluto are about -210℃. How cold is the lowest estimated temperature in the entire universe? Again, it depends upon your location. We are taught it is supposedly impossible to have a temperature below absolute zero, which is -273℃, at which atoms do not move. Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully cooled down a gas temperature barely above absolute zero. They won a Nobel Prize in Physics in 2001 fortheir work not a discovery in this car.Why is the two scientists\' work so important to science?In the 1920s, Satyendra Nath Bose was studying an interesting theory about particles we now call photons. Bose had trouble convincing Other scientists to believe so he contacted Albert Einstein. Einstein\'s calculations helped him theorize would behave as Bose thought but only at very cold temperatures.Scientists have also discovered that ultra-cold atoms can help them make the world\'s atomic clocks even more accurate. These clocks are so accurate today they would only lose one second every six million years! Such accuracy will help us travel in space because distance is velocity times time(d=vxt). With the long distances involved in space travel to know time as accurately as possible to get accurate distance.【单选题】

A.foods

B.beds

C.tools

D.suits

正确答案:D

答案解析:上文说-120℃是宇航员无法忍受的温度,下文说美国国家航空和航天管理局生产的某种装置以protect astronauts from these temperature extremes(保护宇航员不受极端温度的侵害)。很明显,这一装置就是space suits。

5、If we leave now, we should miss the traffic.【单选题】

A.direct

B.stop

C.mix

D.avoid

正确答案:D

答案解析:我们现在走,应能避开交通高峰。本题考查引申意义,miss指“想念”,引申意思是“错过,避开”,和avoid“避免”是近义词,其他三项都是常用词,和答案意义差异较大,干扰性不强。

6、Shopping at Second - hand Clothing StoresWhen 33 years old Pete Barth was in college, shopping at second - hand clothing stores was just something he did-"like changing the tires on his car." He looked at his budget and decided he could save a lot of money by shopping forclothes at thrift shops."Even new clothes are fairly disposable (用后即丢掉的) and wear out after a couple of years," Barth said. "In thrift shops, you can find some great stuff whose quality is better than new clothes."Since then, Barth, who works at a Goodwill thrift shop in the US state of Florida, has found that there are all kinds of reasons forshopping forsecond - hand clothing. Some people, like him, shop to save money. Some shop fora crazy - looking shirt. and some shop as a means of conserving energy and helping the environment.Pat Akins, an accountant at a Florida Salvation Army (SA) (救世军) thrift shop, said that, forher, shopping at thrift shops is a way to help the environment."When my daughter was little, we looked at it as recycling," Akins said: "Also, why pay 30 dollars fora new coat when you can get another one fora lot less?"Akins said that the SA has shops all over the US-"some as big as department stores". All of the clothes are donated (捐赠), and when they have a surplus (盈余), they\'ll have "stuff a bag" specials, where customers can fill a grocery sack with clothes foronly 5 or10 dollars.Julia Stocum, 22, points out, however, that the huge amount of second - hand clothing in the US is the result of American wastefulness."I\'d say that second - hand stores are the result of our wasteful, materialistic culture," said Slocum, who works fora pro - conservation organization, the center of a New American Dream. "Thrift shops prevent waste from going to landfills (垃圾填埋场), They give clothing a second life and provide cheaper clothing forthose who can\'t afford to buy new ones and generate (创造) income forcharities. They also provide a way forthe wealthy and middle classes to shed (摆脱) the guilt fortheir level of consumption."The word "thrift" in paragraph 1 could be best replaced by【单选题】

A.charity.

B.one dollar.

C.first class.

D.two dollars.

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章,答案依据主要在文章第六段。本题不能靠查词典查单词意思来确定答案。第六段谈到旧货店的所有衣服均为捐赠所得,最后一段有谈到了旧货店所得的收入都捐赠给慈善机构,所以答案是A。

7、Fodd(1)Ford\'s great strength was the manufacturing process not invention. Long before he started a car company, he was a worker, known forpicking up pieces of metal and wire and turning them into machines. He started putting cars together in 1891, although it was by no means the first popular automobile, the Model T showed the world just how creative Ford was at combining technology and market.(2)The company\'s assembly line alone. threw America\'s Industrial Revolution into overdrive(高速运转). Instead of having workers put together the entire car, Ford\'s friends, who were great toolmakers from Scotland, organized teams that added parts to each Model T as it moved down a line. By the time Ford\' s Highland Park plant was humming (嗡嗡作响) along in 1914, the world\'s first automatic conveyorbelt could turn out a car every 93 minutes.(3)The same year Henry Ford shocked the world with the $5 a day minimum Wage scheme, the greatest contribution he had ever made. The average Wage in the auto industry then was $2. 34 fora9-hour shift. Ford not only doubled that he also took an hour off the workday. In those years it was unthinkable that a man could be paid that much fordoing something that didn\'t involve an awful lot of training oreducation. The Wall Street Journal called the plan "an economic crime" and critics everywhere laughed at Ford.(4)But as the wage increased later to daily $10, it proved a critical component of Ford\'s dream to make the automobile accessible to all The critics were too stupid to understand that because Ford had lowered his costs per car, the higher wages didn\'t matter, except formaking it possible formore people to buy cars.Higher wages enabled many people to ____【单选题】

A.criticized by the media

B.the low wage in the auto industry

C.own a car

D.Produce cars in large numbers

E.the 8-hour-shift practice

F.combined technology and market

正确答案:C

答案解析:C填入后整个句子:由于Ford生产的车成本低,普通人也买得起。答案可见于最后一段的最后一句。

8、Women Staying in Mini-Skirts forLongerBritish women are happy nowadays to wear mini-skirts up until the age of40, according to research by Debenhams.Just 20 years ago, few women would dare to wear a mini-skirt. after the age of 33, the store said. "It shows that women now have an increasing confidence in their bodies and are happy to dress accordingly," it added in a statement. "If this trend continues, there\'s no doubt that, within the next decade, women in their mid 40s and early 50s will rightly regard a mini-skirt as an essential part of their everyday wardrobe. "The figures emerged when the store examined the latest age profile of women buying short,36-cm skirts over the past six months. Their results show that it has jumped from an average age of36-years-old at the start of millennium to 40 today. Figures from 1980 showed that on average women stopped buying minis when they reached 33 years old, a figure unchanged from the mid-1960s.The store noted that experts believe that the popularity of intensive gym culture, providing women with well toned bodies forlonger may be the reason, The increasing number of British women living on their own may also be a factor.The Debenhams\' study showed that a modern woman\'s love affair with a mini-skirt begins at the age of 14 but that she doesn\'t buy her first one until the age of 16. Instead, she flouts school rules by rolling up the waistband of the school uniform to give the impression of wearing a mini skirt.Skirts get shorter between the ages of 16 and 19, reducing in size from 46 to 36 cm before reaching their shortest, a mere 32 cm, at the age of 23. Skirt length increases slightly between the ages of 23 and 27, rising to 37 cm, possibly due to girls being in their first stable relationship, with no desire to attract attention, the store said.However, it found short skirts suddenly zoom in popularity between the ages of27 and 34, as those early relationships break down, and new relationships are formed. The move into longer skirts begins irreversibly at 40 years old, when 46-cm skirts, still slightly above the knee are the norm. From then on, skirt length increases dramatically, falling below the knee forthe very first time since school days at the age of42.Which of the following statements about the length of the mini-skirts is true_____?【单选题】

A.At the age of 14, girls often wear mini-skirts which are about 46cm in size.

B.Girls at the age of 19 wear the shortest mini-skirts.

C.At the age of 23, most girls wear mini-skirts which are 37cm long.

D.From the age of 23, skirt length increases because girls are in their first stable relationship.

正确答案:D

答案解析:从倒数第2段可知,从23岁开始,女性所穿着的超短裙长度从32cm渐增至37cm,主要是因为这个阶段她们普遍有了稳定的恋爱关系。

9、DyslexiaAs many as 20% of all children in the United States suffer from some form of the learning disorcercalled dyslexia.Experts on dyslexia say that the problem is not disease. They say that persons with dyslexia use information in a different way. One of the world\'s great thinkers and scientists, Albert Einstein was dyslexic. Einstein said that he never thought in words the way that most people do. He said that he thought in pictures instead. The American inventorThomas Edison was also dyslexic. Dyslexia first was recognized in Europe and the United States more than 80 year ago. Many years passed before doctors discovered that persons with the disorcerwere not mentally slow ordisabled. The doctors found that the brains of persons with dyslexia are different. In most people, the left side of the brain, the part that controls language is larger than the right side. In persons with dyslexia, the right’ side of the brain is bigger. Doctors are not sure what causes this difference. However, research has shown that dyslexia is more common in males that in females, and it is found more often in persons who are left-handed. No one knows the cause of dyslexia, but some scientists believe that it may result from chemical changes in a baby\'s body long before it is born. They are trying to find ways to teach persons with dyslexia. Dyslexic persons think differently and need special kinds of teaching help. After they have solved their problems with language, they often show themselves to be especially intelligent orcreative.The left side of the brain in a dyslexic person is bigger than the right side.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:题目中的关键词是bigger,我们很快在第2段第9行找到答案所在句。而题目属反义表达,所以该题选B。

10、CultureCulture is one of the most challenging elements of the international marketplace. This system of learned behaviorpatterns characteristic of the members of a shaped by a setof dynamic variables: language, religion, values and attitudes, manners and customs, aesthetics, technology, education, and social institutions. To cope with this system, an international manager needs both factual and interpretive knowledge of culture. To some extent, the factual knowledge can be learned; its interpretation comes only through experience.The most complicated problems in dealing with the cultural environment stem from the fact that one cannot learn culture one has to live it. Two schools of thought exist in the business world on how to deal with cultural diversity. One is that business is business the world around, following the model of Pepsi and McDonald\'s. In some cases, globalization is a fact of life; however, cultural differences are still far from converging.The other school proposes that companies must tailorbusiness approaches to individual cultures. Setting up policies and procedures in each country has been compared to an organ transplant; the critical question centers around acceptance orrejection. The majorchallenge to the international manager is to make sure that rejection is not a result of cultural myopia oreven blindness.Fortune examined the international performance of a dozen large companies that earn 20 percent oroverseas. The internationally successful companies all share an important quality: patience. They have not rushed into situations but rather built their operations carefully by following the most basic business principles. These principles are to know your adversary, know your audience, and know your customer.This article is supposed. to be most useful forthose _____.【单选题】

A.who are interested in researching the topic of cultural diversity

B.who have connections to more than one type of culture

C.who want to travel abroad

D.who want to run business on International Scale

正确答案:D

答案解析:由文中的例子可以知道,不是研究多种文化形态,而是文化背景对商业运作的影响,所以D是正确答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!