职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2022年职称英语考试《卫生类》模拟试题1026
帮考网校2022-10-26 16:36
1 浏览 · 0 收藏

2022年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Reduce PackagingPressure increased recently on British supermarkets and retailers to reduce packaging as part of an anti - waste campaign. The campaign was initiated by The Independent newspaper. Britain generates 4.6 million tons of household waste every year by packaging.Dozens of people have expressed anger at the excess of plastic wrapping. Campaigners have called on Britain to learn from other European countries, In Belgium, when you buy something in a plastic orglass container, you make a deposit. When returned bottles are put in a vending machine 自动售货机, the deposit is refunded. Environmentalists warn that Britain lags behind in this.There were reports of growing unease among consumers over the amount of packaging they have to deal with. Trade standards officers also object to excessive packaging. This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.In response to a campaign by Britain\'s The Independent newspaper, leading supermarkets have pointed to various initiatives to win the public confidence. ____But campaigners said retailers and the government could learn much from anti - waste practices on the Continent. In Sweden, non - recyclable batteries have been taxed since 1991 to encourage a switch to alternatives. This has resulted in a 74 percent reduction in sales. In Germany, plastic bags are unheard of in supermarkets and deposits are paid forreusable plastic and glass beverage bottles.【单选题】

A.If a product is over packaged, don\'t buy it.

B.In Belgium, when you buy something in a plastic orglass container, you make a deposit.

C.This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.

D.This has resulted in a 74 percent reduction in sales.

E.Tesco said it was saving 112,000 tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates (装货箱) fortransporting its fresh produce.

F.The campaign was initiated by The Independent newspaper.

正确答案:E

答案解析:本题有一定难度。要认真阅读文章,理解好句意,判断出叙述逻辑,可使用排除法和代入法。本题的上句谈到了超市也发起各类活动以赢得公众的信任,可以推断此处应该举例说明一下,回来看选项,可以发现E项合适,把E项代入文中,符合上下文逻辑,是答案。

2、Parkinson\'s Disease1. Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2. No one knows forsure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look forthe answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3. Tremor(颤抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremoroften starts in just one arm orleg oronly on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm orleg. It may get better when you move the limb oryou are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing orconstipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed orblank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.4. At this time, there is no cure forParkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctormay wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctorwill adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.A lot of research is being done to find out ______.【单选题】

A.if there isn’t enough dopamine in your body

B.what affects muscles all through your body

C.which cannot be cured yet

D.if you have a fixed orblank expression

E.which may be the first symptom you notice

F.what causes Parkinson\'s disease

正确答案:F

答案解析:本题难度不大,带着题干信息词回文章定位,答案依据是文章第二段的第二句和第三句,谈到科学家们正在为找到答案而进行大量的研究,研究各种可能病因,回来看选项,F项和原文句意相符,是答案。

3、Gun Rights in the US Immediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn the dead. The president and the state governorboth hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons. Strictly speaking, the US is not the only country where gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seems unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it. In countries like Britain and Canada. The government adopted stricter gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held ____ by the gun lobby and the electoral system. The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun rights in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun controls anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both; they prefer power. According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm incidents accounted fornine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So, although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves. Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said. "If one professorin Virginia incident had been carrying a legal weapon they might have been able to stop all this. " In his opinion, the massacre is an argument formore people to carry, weapons, not fewer. But at the root of Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government , commented UK\'s Guardian newspaper. One Virginia resident, who had a permit to carry; a concealed firearm, told the Guardian thin itwas every American\'s responsibility to have a gun. "Each person," he said, "should not rely solely on the government forprotection. " 【单选题】

A.prisoner

B.hostage

C.person

D.home

正确答案:B

答案解析:本题是考查动词和名词的搭配关系,to be held hostage意思是: 将某人扣为人质。整个句子是说: 美国领导人受制于枪支院外活动集团和选举制度。

4、The main purpose of this meeting is to elect a new chairman. 【单选题】

A.dominant

B.minor

C.key

D.major

正确答案:D

答案解析:main和major同义:主要的;dominant:占统治地位的、占优势的;minor:次要的;key:重要的、关键的。

5、Smoking Can Increase Depressive Symptoms in TeensWhile some teenagers may puff on cigarettes to "self-medicate" against the blues, scientists at the University of Toronto and the University of Montreal have found that smoking may actually increasedepressive symptoms in some teens."This observational study is one of the few to examine the perceived ____ benefits of smoking among teens," says lead researcher Michael Chaiton, a research associate at the Ontario Tobacco Research Unit of the University of Toronto." Although cigarettes may appear to have self-medicating effects orto improve mood, in the long term we found that teens who started to smoke reported higher depressive symptoms. "As part of the study, some 662 high school teenagers completed up to 20 questionnaires about their use of cigarettes to affect mood. Secondary schools were selected to provide a mix of French and English participants, urban and rural schools, and schools located in high, moderate and low socioeconomic neighborhoods. Participants were divided into three groups: never smokers; smokers who did not use cigarettes to self-medicate, improve mood orphysical state; smokers who used cigarettes to self-medicate. Depressive symptoms were measured using a scale that asked how felt too fired to do things: had trouble going to sleep orstaying asleep; felt unhappy, sad, ordepressed; felt hopeless about the future; felt vexed, antsy ortense; and worried too much about things."Smokers who used cigarettes as mood improvers had higher risks of elevated depressive symptoms than teens who had never smoked," says co-researcher Jennifer O\'Loughlin, a professorat the University of Montreal Department of Social and Preventive Medicine. "Our study found that teen smokers who reported emotional benefits from smoking are at higher risk of developing depressive symptoms."The association between depression and smoking exists principally among teens that use cigarettes to feel better. "It\'s important to emphasize that depressive symptom scores were higher among teenagers who reported emotional benefits from smoking after they began to smoke," says Dr. Chaiton.【单选题】

A.social

B.financial

C.emotional

D.political

正确答案:C

答案解析:抽烟缓解抑郁是一种情绪上(emotional)的得益,不会是social(社会上的)、financial(经济上的)或political(政治上的)得益。所以答案是C。

6、Cancer1. Cancer is agroupof many related diseases that begin in cells, the body\'s basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally, cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth ortumor肿瘤). Benign(良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (恶性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control ororder.2. Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet(紫外线的) radiation from the sun, orexposure to carcinogens (致症物) in the workplace orin the environment. Some gene alterations are inherited.3. Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy(化疗), hormone therapy, and biological therapy. The doctormay use one method ora combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient\'s age and general health and other factors. Because treatment forcancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighting the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.4. Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease and the patient\'s tolerance forpain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, ornerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved orreduced with prescription medicines orover - the - counter drugs recommended by the doctor.Paragraph 1 ______【单选题】

A.How is cancer treated?

B.Does cancer always cause pain?

C.Can cancer be prevented?

D.What is cancer?

E.How common is cancer?

F.What causes cancer?

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,段落主旨句比较明显,是文章第一段的第一句,谈到了癌症的概念,谈到癌症是始于细胞病变的综合相关疾病,回来看选项,D项What is cancer?简单概括了本段意思,是答案。

7、Cars Are Good forthe Environment,HonestBritain\'s motorindustry is planning a majorpublicity campaign to counter what it sees as an official anti-car bias and to improve the environmental image of the cars, according to documents leaked to the pressure group, Friends of the Earth (FOE). ____The internal document which was produced last month by the Society of MotorManufacturers and Traders, says that the "ultimate objective of the campaign must be to protect the long-term commercial freedom of the motorindustry and the lifestyle freedom of car users". The campaign will highlight the motorindustry\'s efforts to reduce emissions of carbon dioxide. European car manufacturers have already agreed with the European Com mission to reduce CO2 emissions from new cars by 25 percent to target of 140 grams per kilometer by 2008. However, the document also reveals that the industry is someway from meeting the target. Forexample, last year\'s new cars exceed an average of 192 grams per kilometre—some 37 percent above the target.To help control these emissions, the government has proposed replacing the flat rate annual tax on cars with a tax related to engine size so that owners of large gas-guzzler would pay more than owners of small cars. But the motorindustry opposes taxes on persons owning cars preferring taxes on use.Richard Barnet, the society\'s media manager, says: "We will work with the government to practice a practical system. " But Ian Willmore of FOE says the industry “may pose as partners of the government, but its real intention is to frustrate serious attempts to reduce traffic levels”.【单选题】

A.The campaign will highlight the motorindustry\'s efforts to reduce emissions of carbon dioxide.

B.But the motorindustry opposes taxes on persons owning cars preferring taxes on use.

C.The five-year campaign could cost up to £12 million.

D.The reason why cars are good forthe environment is obvious.

E.But Ian Willmore of FOE says the industry “may pose as partners of the government, but its real intention is to frustrate serious attempts to reduce traffic levels”.

F.Forexample, last year\'s new cars exceed an average of 192 grams per kilometre—some 37 percent above the target.

正确答案:C

答案解析:本段前部分提到了倡导新的活动,自然而然地会联系到费用,所以选择C。

8、Breast Cancer Deaths Record LowThe number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year forthe first time since records began.The Cancer Research UK data showed that 11,990 women died in the UK in 2007.The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began after which it rose steadily year by year until the late 1980s.ProfessorPeter Johnson, Cancer Research UK\'s chief clinician said, "It\'s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often. "Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management forwomen with the disease."The introduction of the NHS (国民保健制度) breast screening program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed. "Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease, a 50% rise in 25 years.The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.Dr Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer, said, "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. " ."However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year."The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.11,990 women died from breast cancer in the UK in 2007.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:在英国,2007年有11,990名女士死于乳腺癌。根据第二段:The Cancer Research UK data showed that 11,990 women died in the UK in 2007. 虽然没有专门强调是由于乳腺癌而死亡,不过根据句子中的Cancer Research和第一段的内容推断这里即乳腺癌患者的死亡人数。因此该论断是正确的。

9、Importance of Children\'s Oral HealthFebruary is National Children\'s Dental(牙齿的) Health Month, but in children good oral(口部的) care is critical every day. The first comprehensive study on the nation\'s oral health, released recently by the Office of the U. S. Surgeon General, calls dental and oral diseases a "silent epidemic (流行病)", even in children. The report states that more than 51 million school hours are lost each year to dental - related illness. In fact, a recent study pointed to dental care as the most common unmet health need among American children.To help counter this, the American Academy of Periodontology (牙周病学) (AAP) is launching an effort to educate children and parents about the prevention of dental diseases in children."This is important because oral problems can impact self - esteem forchildren and lead to problems of eating, speaking and attending to learning," said Michael McGuire, president of the AAP.Common dental problems seen in children are cavities (龋洞) and gingivitis (龈炎), which are found in the majority of U. S. children. "When these problems are not caught early and treated, they can develop into more severe problems and cause unnecessary suffering," said McGuire. "However, much of the time, oral problems are avoidable problems."In the Rio Grande Valley in Texas, agroupof more than 120 dentists(牙医) volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year with its Mobile Dental Unit that travels from school to school."According to the Surgeon General\'s Report, about 37 percent of children have not had a dental visit before starting school," said McGuire. When children don\'t see dentists, they miss the opportunity to have problems caught early before they develop into larger, more expensive problems to treat, and parents miss the opportunity to learn how to promote good oral habits in their children.The low - income children are very grateful to the dentists.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,需要通读全文,吃透原文句意。主要答案依据在文章第五段:…agroupof more than 120 dentists volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year,谈到志愿者每年给几千个低收入家庭的孩子治疗牙病,但没有提到孩子感激志愿者的问题,因此本题未提及,答案是C。

10、Reduce PackagingPressure increased recently on British supermarkets and retailers to reduce packaging as part of an anti - waste campaign. The campaign was initiated by The Independent newspaper. Britain generates 4.6 million tons of household waste every year by packaging.Dozens of people have expressed anger at the excess of plastic wrapping. Campaigners have called on Britain to learn from other European countries, ____ When returned bottles are put in a vending machine 自动售货机, the deposit is refunded. Environmentalists warn that Britain lags behind in this.There were reports of growing unease among consumers over the amount of packaging they have to deal with. Trade standards officers also object to excessive packaging. This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.In response to a campaign by Britain\'s The Independent newspaper, leading supermarkets have pointed to various initiatives to win the public confidence. tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates 装货箱 fortransporting its fresh produce.But campaigners said retailers and the government could learn much from anti - waste practices on the Continent. In Sweden, non - recyclable batteries have been taxed since 1991 to encourage a switch to alternatives. This has resulted in a 74 percent reduction in sales. In Germany, plastic bags are unheard of in supermarkets and deposits are paid forreusable plastic and glass beverage bottles.【单选题】

A.If a product is over packaged, don\'t buy it.

B.In Belgium, when you buy something in a plastic orglass container, you make a deposit.

C.This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.

D.This has resulted in a 74 percent reduction in sales.

E.Tesco said it was saving 112,000 tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates (装货箱) fortransporting its fresh produce.

F.The campaign was initiated by The Independent newspaper.

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度。要认真阅读文章,理解好句意,判断出叙述逻辑,可使用排除法和代入法。本题的上句谈到了这次活动要像其他欧洲国家学习,按照叙述逻辑,可以推断,此处可能举例说明,回来看选项,可以发现B项合适,把B项代入文中,符合上下文逻辑,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间84天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!