职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2022年职称英语考试《卫生类》模拟试题1024
帮考网校2022-10-24 17:18
0 浏览 · 0 收藏

2022年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、College Night Owls Have Lower GradesCollege students who are morning people tend to get better grades than those who are night owls(晚睡的人), according to University of North Texas researchers.They had 824 undergraduate(大学本科生的) students complete a health survey that in cluded questions about sleep habits and daytime functioning, and found that students who are morning people had higher grade point averages(GPAs) than those who are night people."The finding that college students who are evening types have lower GPAs is a very important finding, sure to make its way into undergraduate psychology texts in the near future, along with the research showing that memory is improved by sleep," study co - authorDaniet J. Taylorsaid in a prepared statement."Further, these results suggest that it might be possible to improve academic performance by using chronotherapy (时间疗法) to help students retrain their biological clock to become more morning types," Taylorsaid.The research was expected to be presented Monday at SLEEP, the annual meeting of the Associated Professional (专业的) Sleep Societies, in Baltimore.In other findings expected to be heard at the meeting, University of Colorado researchers found a significant association between insomnia (失眠) and a decline in college students\' academic performance.The study included 64 psychology, nursing and medical students, average age 27. 4 years, who were divided into two groups—low GPAs and high GPAs.Among those with low GPAs,69.7 percent had trouble falling asleep,53.1 percent experienced leg kicks ortwitches (痉挛) at night, 65.6 percent reported waking at night and having trouble falling back to sleep, and 72.7 percent had difficulty concentrating during the day."In college students, the complaint of difficulty concentrating during the day continues to have a considerable impact on their ability to succeed in the classroom," study authorDr. James F. Pagel said in a prepared statement. "This study showed that disordered sleep has significant harmful effects on a student\'s academic performance, including GPAs."In the second study, students with low GPAs did NOT complain of ______.【单选题】

A.having trouble falling asleep

B.waking at night and having trouble falling back to sleep

C.having difficulty concentrating during the day

D.being kicked in the leg at night

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,答案依据是文章倒数第二段,本段谈到了成绩较低的学生中有53. 1%的人晚上会踢腿或痉挛,但没有提到腿被踢,答案是D。

2、Acceptance of Chronic IllnessForchronically ill patients, giving up the hope that they will get better may actually lead to more happiness, U. S. researchers suggest."Hope is an important part of happiness, but there\'s a dark side of hope. Sometimes, if hope makes people put off getting on with their life, it can get in the way of happiness," Dr. Peter A. Ubel from the University of Michigan Health System said in a university news release.He and his colleagues studied patients who\'d just had a colostomy (结肠造口术), which means their colons (结肠) were removed and they had to have bowel (肠) movements in a pouch (小袋) outside the body. At the time of the surgery, some patients were told the procedure was reversible and they\'d have a second operation in a few months to reconnect their bowels. Other patients were told the colostomy was permanent.The patients were followed forsix months, and the researchers found that those without hope of regaining normal bowel function were happier than those with reversible colostomies."We think they were happier because they got on with their life. They realized the cards they were dealt, and recognized that they had no choice but to play with those cards," Ubel said. "The othergroupwas waiting fortheir colostomy to be reversed. They contrasted their current life with the life they hoped to lead, and didn\'t make the best of their current situation. "The study, published in the November edition of Health Psychology, also may explain why people whose spouse dies often recover better emotionally over time than those who get divorced, the researchers said.That\'s because people whose husband orwife dies have closure (结束), while those who get divorced may still have hope forsome chance of making up, they explained.Chronically ill patients may be happier ______.【单选题】

A.if they keep thinking of their past

B.if they believe they\'ll recover

C.if they put off moving on

D.if they manage to get on with their life

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,关键在吃透原文句意和选项意思。答案依据在文章第一段,第一段谈到,对于慢性病病人来说,放下身体会变好的希望可能会使他们更幸福,回来看选项,D项和原文句意相符,是答案。考生要理解好D项里get on with这个短语,此处指“生活会过得好”。

3、Her?father?was?a?quiet?man?with?graceful?manners.【单选题】

A.polite

B.similar

C.usual

D.bad

正确答案:A

答案解析:题干大意:她的父亲话语不多,举止优雅。graceful意为“优雅的”,如:The?dancer?was?light?and?graceful.(舞者的舞姿轻盈优美。)polite意为“有礼貌的”,最符合题意,如:a?polite?behavior(有礼貌的行为)。similar意为“类似的”,如:a?word?or?phrase?of?similar?meaning(意义相近的词或词组)。usual意为“通常的”,如:His?speech?followed?the?usual?pattern.(他按照通常的方式讲话。)bad意为“坏的”,如:a?bad?habit(坏习惯)。

4、Flu doesScratchy throats, stuffy noses and body aches all spell misery, but being able to tell if the cause is a cold orflu may make a difference in how long the misery lasts.The American Lung Association (ALA) has issued new guidelines on combating colds and the flu, and one of the keys is being able to quickly tell the two apart. That\'s because the prescription drugs available forthe flu need to be taken soon after the illness sets in. As forcolds, the sooner a person starts taking over-the-counter remedy, the sooner relief will come.The common cold and the flu are both caused by viruses. More than 200 viruses can cause cold symptoms, while the flu is caused by three viruses-flu A, B and C. There is no cure foreither illness, but the flu can be prevented by the flu vaccine (疫苗), which is, formost people, the best way to fight the flu, according to the ALA.But if the flu does strike, quick action can help. Although the flu and common cold have many similarities, there are some obvious signs to look for.Cold symptoms such as stuffy nose, runny nose and scratchy throat typically develop gradually, and adults and teens often do not get a fever. On the other hand, fever is one of the characteristic features of the flu forall ages. and in general, flu symptoms including fever and chills, sore throat and body aches come on suddenly and are more severe than cold symptoms.The ALA notes that it may be particularly difficult to tell when infants and preschool age children have the flu. It advises parents to call the doctorif their small children have flu-like symptoms.Both cold and flu symptoms can be eased with over-the-counter medications as well. However, children and teens with a cold orflu should not take aspirin forpain relief because of the risk of Reye syndrome (综合症), a rare but serious condition of the liver and central nervous system.There is, of course, no vaccine forthe common cold but frequent hand washing and avoiding close contact with people who have colds can reduce the likelihood of catching one.Which of the following symptoms will distinguish the flu from a cold?【单选题】

A.A stuffy nose.

B.A high temperature.

C.A sore throat.

D.A dry cough.

正确答案:B

答案解析:从第五段第二句可知“对于任何年龄段来讲发烧是流感的显著特征之一”。

5、This exercise will be helpful foryour health.【单选题】

A.profitable

B.useless

C.beneficial

D.awful

正确答案:C

答案解析:helpful:有帮助的,和beneficial(有益的、受益的)意思相近;profitable:有利可图的、有利润的;useless:无用处的、无益处的:awful:可怕的、糟糕的。

6、Blasts from the Past1 Volcanoes were more destructive in ancient history. Not because they were bigger, but because the carbon they released wiped out life with greater ease.2 Paul Wignall from the University of Leeds was investigating the link between volcanic eruptions and mass extinctions. Not all volcanic eruptions killed off large numbers of animals, but all the mass extinctions over the past 300. million years coincided with huge formations of volcanic rock. To his surprise, the older the massive volcanic eruptions were, the more damage they seemed to do.3 Wignall calculated the "killing efficiency" forthese volcanoes by comparing the proportion of life they killed off with the volume of lava that they produced. He found that size forsize, older eruptions were at least 10 times as effective at wiping out life as their more recent rivals.4 The Permian extinction, forexample, which happened 250 million years ago, is marked by floods of volcanic rock in. Siberia that cover an area roughly the size of western Europe, Those volcanoes are thought to have pumped out about 10 gigatonnes of carbon as carbon dioxide, The global warming that followed wiped out 8 per cent of all marine genera at the time, and it took 5 million years far tire planet to recover.5 Yet 60 million years ago in the late Palaeocene there was another huge amount of volcanic activity and global-warming but no mass extinction. Some animals did disappear but things returned to normal within ten thousands of years, "The most recent ones hardly have an effect at all," Wignall says. He ignored the extinction which wiped out the dinosaurs at the end of the Cretaceous, 65 million years ago, because many scientists believe it was primarily caused by the impact of an asteroid.6 Wignall thinks that older volcanoes had more killing power because more recent life forms were better adapted to dealing with increased levels of C02 Ocean chemistry may also have played a role. As the supercontinents broke up and exposed more coastline there may have been more weathering of silica rocks. This would have encouraged the growth of phytoplankton in the oceans, increasing the amount of C02 absorbed from the atmosphere.7 Vincent Courtillot, directorof the Paris Geophysical Institute in France, says that Wignall\'s idea is provocative. But he says it is incredibly hard to do these sorts of calculations. He points out that the killing power of volcanic eruptions depends on how long they fasted. and it is impossible to tell whether the huge blasts lasted forthousands ormillions of years.8 Courtillot also adds that it is difficult to estimate how much lava prehistoric volcanoes produced, and that lava volume may not necessarily correspond to carbon dioxide orsulphur dioxide emissions.The Permian extinction is used to illustrate____.【单选题】

A.than more recent ones

B.the killing efficiency forolder eruptions

C.has remained controversial

D.Wignall\'s calculations as acceptable

E.has been mown to us all

F.his ideas

正确答案:B

答案解析:the killing efficiency forolder eruptions:较早的火山爆发在灭绝生物方面的效率。填入后生成的句子意思是:二叠纪生物灭绝说明较早的火山喷发在灭绝生物方面的效率。这一点我们在对第三题做题解时已经提到。

7、Smoking Can Increase Depressive Symptoms in TeensWhile some teenagers may puff on cigarettes to "self-medicate" against the blues, scientists at the University of Toronto and the University of Montreal have found that smoking may actually ____ depressive symptoms in some teens."This observational study is one of the few to examine the perceived emotional benefits of smoking among teens," says lead researcher Michael Chaiton, a research associate at the Ontario Tobacco Research Unit of the University of Toronto." Although cigarettes may appear to have self-medicating effects orto improve mood, in the long term we found that teens who started to smoke reported higher depressive symptoms. "As part of the study, some 662 high school teenagers completed up to 20 questionnaires about their use of cigarettes to affect mood. Secondary schools were selected to provide a mix of French and English participants, urban and rural schools, and schools located in high, moderate and low socioeconomic neighborhoods. Participants were divided into three groups: never smokers; smokers who did not use cigarettes to self-medicate, improve mood orphysical state; smokers who used cigarettes to self-medicate. Depressive symptoms were measured using a scale that asked how felt too fired to do things: had trouble going to sleep orstaying asleep; felt unhappy, sad, ordepressed; felt hopeless about the future; felt vexed, antsy ortense; and worried too much about things."Smokers who used cigarettes as mood improvers had higher risks of elevated depressive symptoms than teens who had never smoked," says co-researcher Jennifer O\'Loughlin, a professorat the University of Montreal Department of Social and Preventive Medicine. "Our study found that teen smokers who reported emotional benefits from smoking are at higher risk of developing depressive symptoms."The association between depression and smoking exists principally among teens that use cigarettes to feel better. "It\'s important to emphasize that depressive symptom scores were higher among teenagers who reported emotional benefits from smoking after they began to smoke," says Dr. Chaiton.【单选题】

A.examine

B.increase

C.decrease

D.diagnose

正确答案:B

答案解析:本文的重点是介绍借抽烟缓解抑郁情绪的青少年到后来他们的depressive symptoms(抑郁症状)反而加重了。第二、第五、第六段都明确提到这一点,所以B (increase)是答案。其他三个选项的词义与上下文的意思搭不上。

8、I want to provide my boys with a decent education.【单选题】

A.good

B.special

C.private

D.general

正确答案:A

答案解析:我想给儿子们提供良好教育。本题难度不大,也是送分题。decent指“体面的,相当好的”,和good“好的”是近义词,其他三项都是常用词,和答案意义差异大,干扰性不强。

9、Cancer1. Cancer is agroupof many related diseases that begin in cells, the body\'s basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally, cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth ortumor肿瘤). Benign(良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (恶性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control ororder.2. Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet(紫外线的) radiation from the sun, orexposure to carcinogens (致症物) in the workplace orin the environment. Some gene alterations are inherited.3. Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy(化疗), hormone therapy, and biological therapy. The doctormay use one method ora combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient\'s age and general health and other factors. Because treatment forcancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighting the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.4. Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease and the patient\'s tolerance forpain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, ornerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved orreduced with prescription medicines orover - the - counter drugs recommended by the doctor.Paragraph 4 ______【单选题】

A.How is cancer treated?

B.Does cancer always cause pain?

C.Can cancer be prevented?

D.What is cancer?

E.How common is cancer?

F.What causes cancer?

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,但主要的段落主旨句是文章第四段的第一句,谈到癌症并不总是意味着疼痛,病人的疼痛程度取决于多种因素,如癌症类型,患病程度,病人对疼痛的忍受力。回来看选项,B项Does cancer always cause pain?简单概括了本段意思,是答案。

10、Importance of Children\'s Oral HealthFebruary is National Children\'s Dental(牙齿的) Health Month, but in children good oral(口部的) care is critical every day. The first comprehensive study on the nation\'s oral health, released recently by the Office of the U. S. Surgeon General, calls dental and oral diseases a "silent epidemic (流行病)", even in children. The report states that more than 51 million school hours are lost each year to dental - related illness. In fact, a recent study pointed to dental care as the most common unmet health need among American children.To help counter this, the American Academy of Periodontology (牙周病学) (AAP) is launching an effort to educate children and parents about the prevention of dental diseases in children."This is important because oral problems can impact self - esteem forchildren and lead to problems of eating, speaking and attending to learning," said Michael McGuire, president of the AAP.Common dental problems seen in children are cavities (龋洞) and gingivitis (龈炎), which are found in the majority of U. S. children. "When these problems are not caught early and treated, they can develop into more severe problems and cause unnecessary suffering," said McGuire. "However, much of the time, oral problems are avoidable problems."In the Rio Grande Valley in Texas, agroupof more than 120 dentists(牙医) volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year with its Mobile Dental Unit that travels from school to school."According to the Surgeon General\'s Report, about 37 percent of children have not had a dental visit before starting school," said McGuire. When children don\'t see dentists, they miss the opportunity to have problems caught early before they develop into larger, more expensive problems to treat, and parents miss the opportunity to learn how to promote good oral habits in their children.Boys miss more school hours each year due to dental - related illness.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,需要通读全文,吃透原文句意。主要答案依据是第一段第三句:The reports states that more than 51 million school hours are lost each year to dental - related illness,谈到因为患牙齿相关疾病,美国学生每年缺课时达5100多万,但并没有提到男孩比女孩缺课时更多,本题是未提及,答案是C。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间84天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!