职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类每日一练正文
2020年职称英语考试《卫生类》每日一练1011
帮考网校2020-10-11 12:59

2020年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、The polar lights, one of the most unusual phenomena in nature, is beautiful to behold. 【单选题】

A.view

B.relate

C.sketch

D.withhold

正确答案:A

答案解析:behold:看,和view(观察、观看)词义相近;relate:叙述、讲;sketch:素描、勾画;withhold:保留、抑制。

2、Parkinson\'s Disease1 Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine. Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2 No one knows for sure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look for the answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3 Tremor may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. More importantly, not everyone with a tremor has Parkinson\'s disease. Tremor often starts in just one arm or leg or only on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm or leg. It may get better when you move the limb or you are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing or constipation. In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed or blank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills (dementia).4 At this time, there is no cure for Parkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You \'may not even need treatment if your symptoms are mild. Your doctor may wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctor will adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.Paragraph 3____【单选题】

A.Tips for Patients with the Disease

B.Common Treatment for the Disease

C.Means of Diagnosis of the Disease

D.Typical Symptoms of the Disease

E.Possible Causes of the Disease

F.Definition of Parkinson\'s Disease

正确答案:D

答案解析:第三段的大意即: 帕金森综合征的典型症状是什么?因此选D。

3、Parkinson\'s Disease1. Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2. No one knows for sure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look for the answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3. Tremor (颤抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremor often starts in just one arm or leg or only on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm or leg. It may get better when you move the limb or you are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing or constipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed or blank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.4. At this time, there is no cure for Parkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctor may wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctor will adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.One of the most common signs of Parkinson\'s is tremor, ______.【单选题】

A.if there isn’t enough dopamine in your body

B.what affects muscles all through your body

C.which cannot be cured yet

D.if you have a fixed or blank expression

E.which may be the first symptom you notice

F.what causes Parkinson\'s disease

正确答案:E

答案解析:本题难度不大,带着题干信息词回文章定位,答案依据是文章第三段的第一句:Tremor may be the first symptom you notice,谈到颤抖会是你注意到的第一个症状,回来看选项,E项和原文句意相符,是答案。

4、The motorcarSome pessimistic experts feel that the automobile is bound to fall into disuse. They see a day in the not-too-distant future when all autos will be abandoned and allowed to rust. Other authorities, however, think the auto is here to stay. They hold that the car will remain a leading means of urban travel in the foreseeable future.The motorcar will undoubtedly. change significantly over the next 30 years. It should become smaller, safer, and more economical, and should not be powered by the gasoline engine. The car of the future should be far more pollution-free than present types.Regardless of its power source, the auto in the future will still be the main problem in urban traffic congestion. One proposed solution to this problem is the automated highway system.When the auto enters the highway system, a retractable (可伸缩的) arm will drop from the auto and make contact with a rail, which is similar to those powering subway trains electrically. Once attached to the rail, the car will become electrically powered from the system, and control of the vehicle will pass to a central computer. The computer will then monitor all of the car\'s movements.The driver will use a telephone to dial instructions about his destination into the system. The computer will calculate the best route, and reserve space for the car all the way to the correct exit from the highway. The driver will then be free to relax and wait for the buzzer (蜂鸣器) that will warn him of his coming exit. It is estimated that an automated highway will be able to handle 10,000 vehicles per hour, compared with the 1,500 to 2,000 vehicles that can be carried by a present-day highway.What is the author\'s main concern?【单选题】

A.How to render automobiles pollution-free.

B.How to make smaller and safer automobiles.

C.How to solve the problem of traffic jams.

D.How to develop an automated subway system.

正确答案:C

答案解析:从文章第三段the auto in the future will still be the main problem in urban traffic congestion来看,作者主要关心的还是如何解决交通堵塞的问题,即C。

5、Smoking Can Increase Depressive Symptoms in TeensWhile some teenagers may puff on cigarettes to "self-medicate" against the blues, scientists at the University of Toronto and the University of Montreal have found that smoking may actually increasedepressive symptoms in some teens."This observational study is one of the few to examine the perceived emotional benefits of smoking among teens," says lead researcher Michael Chaiton, a research associate at the Ontario Tobacco Research Unit of the University of Toronto." Although cigarettes may appear to have self-medicating effects or to improve mood, in the long term we found that teens who started to smoke reported higher depressive symptoms. "As part of the study, some 662 high school teenagers completed up to 20 questionnaires about their use of cigarettes to affect mood. Secondary schools were selected to provide a mix of French and English participants, urban and rural schools, and schools located in high, moderate and low socioeconomic neighborhoods. Participants were divided into three groups: never smokers; smokers who did not use cigarettes to self-medicate, improve mood or physical state; smokers who used cigarettes to self-medicate. Depressive symptoms were measured using a scale that asked how felt too fired to do things: had trouble going to sleep or staying asleep; felt unhappy, sad, or depressed; felt hopeless about the future; felt vexed, antsy or tense; and worried too much about things."Smokers who used cigarettes as mood ____ had higher risks of elevated depressive symptoms than teens who had never smoked," says co-researcher Jennifer O\'Loughlin, a professor at the University of Montreal Department of Social and Preventive Medicine. "Our study found that teen smokers who reported emotional benefits from smoking are at higher risk of developing depressive symptoms."The association between depression and smoking exists principally among teens that use cigarettes to feel better. "It\'s important to emphasize that depressive symptom scores were higher among teenagers who reported emotional benefits from smoking after they began to smoke," says Dr. Chaiton.【单选题】

A.reducers

B.improvers

C.creators

D.removers

正确答案:B

答案解析:第一段和第二段都说到,抽烟缓解抑郁心情最终导致更抑郁。本句Smokers who used cigarettes as mood had higher risks of elevated depressive symptoms than teens who had never smoked. 表达的是同样的意思。文章第二段和第三段都出现improve mood,所以,mood后面要填入的词应该是improvers选项A、C、D的意义均不符合上下文。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间347天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!