职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类每日一练正文
2020年职称英语考试《综合类》每日一练
帮考网校2020-02-13 13:36
2020年职称英语考试《综合类》每日一练

2020年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、An Early Form of Jazz Music
Music comes in many forms; most countries have a style of their own. At the turn of the last century, when jazz was born, America had no prominent music 0f its own. No one knows exactly when was invented or by whom. But it began to be heard in the early 1890s. Jazz is America's contribution to popular music. In contrast to classical music, which ____ formal European traditions, jazz is spontaneous and free in form. It bubbles with energy, expressing the moods, interests, and emotions of the people. In the 1920s' jazz sounded like America. And so it does today. The origins 0f the music are as interesting as the music itself. American Negroes, or blacks, as they are called today, were the jazz pioneers. They were brought to the Southern states as slaves. They were sold to plantation owners and forced to work long hours. When a Negro died, his friends and relatives formed a procession to carry to body to the cemetery. In New Orleans, a band often accompanied the body . On the way to the cemetery the band played slow, solemn music, suited to the occasion. Furthermore 0n the way home the mood changed. Spirits lifted. Death had removed one of their numbers, but the living were glad to be alive . The band played happy music, improvising on both the harmony and the melody of the tunes played at the funeral. This music made everyone want to dance. It was an early form ofjazz.
【单选题】

A.introduces

B.follows

C.takes

D.approaches

正确答案:B

答案解析:古典音乐发端于欧洲,所以它遵循的是欧洲传统。

2、The book took ten years of thorough research.【单选题】

A.basic

B.careful

C.social

D.major

正确答案:B

答案解析:这本书花了十年时间的精心研究。本题难度不大,干扰项干扰不大,是送分题,thorough的引申意义指“认真的,精心的”,careful是“认真的”的意思,所以最佳答案是B。

3、Stop Eating Too much
"Clean your plate!"and" Be a member of the clean-plate club!" Just about every kid in the US has heard this from a parent or grandparent. Often, it's accompanied by an appeal: "Just think about those starving orphans (孤儿) in Africa!" Sure, we should be grateful for every bite of food. Unfortunately, many people in the US take too many bites. Instead of saying "clean the plate", perhaps we should save some food for tomorrow.
According to news reports, US restaurants are partly to blame for the growing bellies(肚子). A waiter puts a plate of food in front of each customer, with two to four times the amount recommended by the government, according to a USA Today story. Americans traditionally associate quantity with value and most restaurants try to give them that. They prefer to have customers complain about too much food rather than too little.
Barbara Rolls, a nutrition (营养) professor at Pennsylvania State University, told USA Today that restaurant portion sizes began to grow in the 1970s, the same time that the American waistline(腰围) began to expand.
Health experts have tried to get many restaurants to serve smaller portions. Now, apparently, some customers are calling for this too. The restaurant industry trade magazine QSR reported last month that 57 percent of more than 4,000 people surveyed believed restaurants served portions that were too large; 23 percent had no opinion; 20 percent disagreed. But a closer look at the survey indicates that many Americans who can't afford fine dining still prefer large portions. Seventy percent of those earn at least $ 150,000 per year prefer smaller portions; but only 45 percent of those earning less than $25, 000 want smaller.
It's not that working class Americans don't want to eat healthy. It's just that, after long hours at low-paying jobs, getting less on their plate hardly seems like a good deal. They live from paycheck (薪金支票) to paycheck, happy to save a little money for next year's Christmas presents.(2008年)
What does the survey indicate?
【单选题】

A.Twenty percent of Americans want smaller portions.

B.Many low-income Amercing want large portions.

C.Fifty-seven percent of Americans want large portions.

D.Forty-five percent of Americans want smaller portions.

正确答案:B

答案解析:题干问“调查报告说明了什么”。参见文章第四段,许多吃不起精美正餐的美国人仍然希望饭菜的量大一些。而选项B与此相符合,故正确答案为B。

4、A Bad Idea
Think you can walk, drive, take phone calls, e - mail and listen to music at the same time? Well, New York's new law says you can't. And you'll be fined $ 100 if you do so on a New York city street. The law went into force last month, following research and a shocking number of accidents that involved. people using electronic gadgets (小巧机械) when crossing the street.
Who's to blame? Scientists say that our multitasking (多任务处理) abilities are limited. "We are under the impression that our brain can do more than it often can," says Rene Marois, a neuroscientist (神经科学家) in Tennessee. "But a core limitation is the inability to concentrate on two things at once."
The young people are often considered the great multitaskers. However, an Oxford University research suggests this perception is open to question. A group of 18 to 21 years old and a group of 35 to 39 years old were given 90 seconds to translate images into numbers, using a simple code. The younger group did 10 percent better when not interrupted. But when both groups were interrupted by a phone call or an instant message, the older group matched the younger group in speed and accuracy.
It is difficult to measure the productivity lost by multitaskers. Jonathan Spira, chief analyst at Basex, a business - research firm, estimates that the cost of interruptions to the American economy is nearly $650 billion a year, ____ The surveys conclude that 28 percent of the workers' time was spent on interruptions and recovery time before they returned to their main tasks.
【单选题】

A.Talking on a cell phone while driving brings you joy anyway.

B.The estimate is based on surveys with office workers.

C.The younger group did 10 percent better when not interrupted.

D.However, an Oxford University research suggests this perception is open to question.

E.Scientists say that our multitasking (多任务处理) abilities are limited.

F.And you'll be fined $ 100 if you do so on a New York city street.

正确答案:B

答案解析:本题有一定的难度,需要认真阅读文章,理解好句意。可用排除法和代入法。本题的下文谈到了对(办公室)职工做的一次调查,涉及具体内容,所以可以推断此处应该是概括性的句子,来引导下文,而且和职工调查有关,回来看选项,把B代人文中,符合逻辑,答案是B。

5、Britain's Solo Sailor
Ellen MacArthur started sailing when she was eight, going out on sailing trips with her aunt. She loved it so much that she saved her money for three years to buy her first small sailing boat. When she was 18, she sailed alone around Britain and won the "Young Sailor of the Year" award.
Ellen became famous in 2001. Aged only 24, she was one of the only two women who entered the Vendee Globe round the world solo race, which lasts 100 days. Despite of many problems, she came the second in the race out of 24 competitors and she was given a very warm welcome when she returned.
Ambition and determination have always been a big part of Ellen's personality. When she was younger, she lived in a kind of hut (棚屋) for three years while she was trying to get sponsorship to compete in a transatlantic race. Then she took a one - way ticket to France, bought a tiny seven meter Class Mini yacht (游艇), slept under it while she was repairing it, and then she raced it 4,000 kilometres across the Atlantic in 1997, alone for 33 days.
Ellen has to learn many things, because sailing single - handed means that she has to be her own captain, electrician, sailmaker, engineer, doctor, journalist, cameraman and cooker, She also has to be very fit, and because of the dangers of sleeping for long periods of time she's in the middle of the ocean, she has trained herself to sleep for about 20 minutes at a time.
And she needs courage. Once, in the middle of the ocean, she had to climb the mast (桅杆) of a boat to repair the sails at four o'clock in the morning, with 100 kph winds blowing around her. It took her many hours to make the repairs, Ellen says: "I was exhausted when came down. It's hard to describe how it feels to be up there. It's like trying to hold onto a big pole, which for me is just too big to get my arms around, with someone kicking you all the time and trying to shake you off".
But in her diary, Ellen also describes moments which is worthwhile (值得的) :"A beautiful sunrise started the day, with black clouds slowly lit by the bright yellow sun. I have a very strong feeling of pleasure, being out here on the ocean and having the chance to live this. I just feel lucky to be here."
In the Vendee Globe race, Ellen won ____.【单选题】

A.the second place

B.a gold medal

C.the "Young Sailor of the Year" award

D.the "Best Woman Sailor" award

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,针对第二段出题,但是只要定好位,不难找到答案。根据题干提示词汇迅速到文章定位。找到文章第二段,第二段谈到,Ellen在24个竞争对手中赢得了第二名,回来看选项,A是同义解释,答案是A。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间346天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!