职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》模拟试题1121
帮考网校2025-11-21 14:31
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Eventually, she got a job and moved to London.【单选题】

A.Certainly

B.Luckily

C.Naturally

D.Finally

正确答案:D

答案解析:最终,她找到工作搬到伦敦去了。本题难度不大,是送分题,干扰项干扰不强,eventually和finally都指“最后,最终”,不难找到答案D。

2、A Country\'s Standard of LivingThe "standard of living" of any country means the average person\'s share of the goods and services the country produces. A country\'s standard of living, therefore, depends first on its capacity to produce wealth. "Wealth" in this sense is not money, forwe do not live on money but on things that money can buy: "goods such as food and clothing", and "services" such as transport and entertainment.A country\'s capacity to produce wealth depends upon many factors most of which have an effect on one another. Wealth depends to a great extent upon a country\'s natural resources. Some region of the world are well supplied with coal and minerals, and have fertile (肥沃的) soil and a favorable climate, other regions ____ none of them.Next to natural resources comes the ability to turn them to use, China is perhaps as rich as the USA in natural resources, but suffered formany years from civil and external wars, Forthis and other reasons it was unable to develop her resources. Sound and stable political conditions, and freedom from foreign invasions, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, to produce more wealth than other country.A country\'s standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and consumed within its own borders, but also upon what is directly produced through international trade. Forexample, Britain\'s wealth in foodstuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend only on those grown at home. Trade makes it possible forher surplus (剩余的) manufactured goods to be traded abroad forthe agricultural products which would otherwise be lacking. A country\'s wealth is, therefore, much influenced by its manufacturing capacity, providing that other countries can be found ready to accept its manufactures.【单选题】

A.contribute

B.possess

C.attract

D.develop

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,干扰项干扰较大,此处是说,“其他国家地区却不拥有这些自然条件”,最佳答案是B。

3、WealthAmong the more colorful characters of Leadville\'s golden age were H. AW. Taborand his second wife, Elizabeth McCourt, better known as "Baby Doe". Their history is fast becoming one of the legends of the Old West. Horace Austin school teacher in Vermont. With his first wife and two children he left Vermont by covered wagon in 1855 to homestead in Kansas. Perhaps he did not find farming to his liking, orperhaps he was lured by rumors of fortunes to be made in Colorado mines. At any rate, a few years later he moved west to the small Colorado mining camp known as California Gulch, which he later renamed Leadville when he became its leading citizen. "Great deposits of lead are sure to be found here. " he said.As it turned out, it was silver, not lead, that was to make Leadville\'s fortune and wealth. Taborknew little about mining himself, so he opened a general store, which sold everything from boots to salt, flour, and tobacco. It was his custom to "grubstake" prospective miners, in other words, to supply them with food and supplies, or"grub", while they looked forore, in return forwhich he would get a share in the mine if one was discovered. He did this fora number of years, but no one that he aided ever found anything of value.Finally one day in the year 1878, so the story goes, two miners came in and asked for"grub". Taborhad decided to quit supplying it because he had lost too much money that way. These were persistent, however, and Taborwas too busy to argue with them. "Oh help yourself. One more time won\'t make any difference," He said and went on selling shoes and hats to other customers. The two miners took $17 worth of supplies, in gave Tabora one-third interest in their findings. They picked a barren place on the mountainside and began to dig, After nine days they struck a rich vein of silver. Taborbought the shares of the other two men, and so the mine belonged to him alone. This mine, known as the "Pittsburgh Mine," made l,300,000 forTaborin return forhis $17 investment.Later Taborbought the Matchless Mine on another barren hillside just outside the town for$117,000. This turned out to be even more fabulous than the Pittsburgh, yielding $35,000 worth of silver per day at one time. Leadville grew. Taborbecame its first mayor, and later became lieutenant governorof the state.Tabormade his first fortune _____.【单选题】

A.by supplying two prospective miners and getting in return a one-third interest in the findings

B.because he was persuaded by the two miners to quit supplying

C.by buying the shares of the other

D.as a land speculator

正确答案:A

答案解析:Tabor第一次真正提供资助,为此他获得他们矿资源三分之一的股份。文章第3段4—9行内容: 两名开矿者从Tabor那儿借走价值17美元的物品,作为回报,Tabor获得他们矿资源三分之一股份。于是两位开矿者在一座山旁的不毛之地开始挖掘,九天之后,发现了银的富矿,于是Tabor又将两人的股份全买下,这样银矿属于Tabor-个人所有,这个矿就是后来著名的“匹兹堡”矿。Tabor用17美元的投资换来了130万美元的收获。

4、The State of Marriage TodayIs there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson forthe National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times, and extramarital (婚外的) affairs will be even more common than now.But what are the reasons forthis, and is the picture really so gloomy (明暗的)? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based foryears partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands-as they usually didn\'t have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, So they don\'t feel that they need to stay in a failing marriage.In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic (悲观的) as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now simply live together and don\'t bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage ordivorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive.So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isn\'t. and it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships!Which of the following is true about the marriage in the United States today? ____【单选题】

A.Divorce leads to the breakup of the family.

B.More than half of the married couples get divorced.

C.American people marry more than four times.

D.More and more people are getting divorced.

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,干扰项干扰较大,B的干扰最大,但是原文提到的是almost 50% of marriages end in divorce now,所以B项里,more than half,夸大了原意,所以正确答案应该是D。

5、Stop Eating Too much"Clean your plate!"and" Be a member of the clean-plate club!" Just about every kid in the US has heard this from a parent orgrandparent. Often, it\'s accompanied by an appeal: "Just think about those starving orphans (孤儿) in Africa!" Sure, we should be grateful forevery bite of food. Unfortunately, many people in the US take too many bites. Instead of saying "clean the plate", perhaps we should save some food fortomorrow.According to news reports, US restaurants are partly to blame forthe growing bellies(肚子). A waiter puts a plate of food in front of each customer, with two to four times the amount recommended by the government, according to a USA Today story. Americans traditionally associate quantity with value and most restaurants try to give them that. They prefer to have customers complain about too much food rather than too little.Barbara Rolls, a nutrition (营养) professorat Pennsylvania State University, told USA Today that restaurant portion sizes began to grow in the 1970s, the same time that the American waistline(腰围) began to expand.Health experts have tried to get many restaurants to serve smaller portions. Now, apparently, some customers are calling forthis too. The restaurant industry trade magazine QSR reported last month that 57 percent of more than 4,000 people surveyed believed restaurants served portions that were too large; 23 percent had no opinion; 20 percent disagreed. But a closer look at the survey indicates that many Americans who can\'t afford fine dining still prefer large portions. Seventy percent of those earn at least $ 150,000 per year prefer smaller portions; but only 45 percent of those earning less than $25, 000 want smaller.It\'s not that working class Americans don\'t want to eat healthy. It\'s just that, after long hours at low-paying jobs, getting less on their plate hardly seems like a good deal. They live from paycheck (薪金支票) to paycheck, happy to save a little money fornext year\'s Christmas presents.(2008年)What does the survey indicate?【单选题】

A.Twenty percent of Americans want smaller portions.

B.Many low-income Amercing want large portions.

C.Fifty-seven percent of Americans want large portions.

D.Forty-five percent of Americans want smaller portions.

正确答案:B

答案解析:题干问“调查报告说明了什么”。参见文章第四段,许多吃不起精美正餐的美国人仍然希望饭菜的量大一些。而选项B与此相符合,故正确答案为B。

6、Money orFriendship orBoth1. Friends and money don\'t mix. It\'s a dangerous combination since a fight over money is one of the fastest ways to end a friendship. But what if a friend asks you to tend him orher some money? If you don\'t lend your friend the money, you risk losing the friend. If you do lend your friend the money, you risk losing both the friendship and your money.2. We have to face facts, so here are some situations you might run across with your buddies (伙伴) and some helpful tips (忠告) on how to deal with them. Thinking about why this person needs to borrow in the first place. If he is always living beyond his means, it is his fault, not yours. Any Sensible person would not put himself in a position of debt so often. So simply say "no" to this friend. Even if your friend really needs that money foremergency use and you are willing to help him, before you dive into your pocket, follow this reality check: Do you have the extra money? Are you sure you don\'t need it? Are you willing to write off that amount if it\'s not returned? If your answers are negative, do yourself a favorand say "no".3. Let\'s assume you can\'t stand saying "no" to your friend because you don\'t want him living off cat food. What do you do? Write down these details on a sheet of paper before opening up your wallet:Amount of the loan.Date of the loan.Time of repayment.Amount of interest (if any).Lender\'s and borrower\'s signature.This will at least keep the borrower from forgetting the loan so easily, If your friend\'s loan is past due, it\'s important that you ask him-and it\'s actually not rude. The longer you wait, the more you are brood (忧伤), and the more your resentment builds.4. You can send him a friendly reminder via E - mail. Tell him something like "I\'m going over my bank account and I\'m just wondering when we\'ll be able to settle that money thing." E - mail saves you from an uncomfortable face - to - face confrontation. There is almost no chance of turning a bad reaction into an argument. Unlike a public conversation, an E - mail message will always be private.5. After asking two orthree times, you might have to write it off. That\'s what happens. If he just doesn\'t have the money oris unwilling, then what kind of friend is that?Paragraph 2 ____【单选题】

A.Time to Break off a Friendship

B.Unconditional Assistance to Friends in Need

C.Things to Consider When You Have to Say "No" to Your Friend

D.Things to Think over When You Don\'t Want Your Friend to Eat Cat Food

E.Strategies forBorrowing Money

F.Advantages of E - mail in Handling Money Issues

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,主旨句比较好确认,就是第二段的第一句,谈到我们必须面对事实,当你在某些情况下遇到你朋友跟你借钱时,下面有几条忠告来帮助你应对这种状况。换句话说第二段主要给出了如何对朋友说“不”的几条忠告。回来看选项,比较明显,C项Things to Consider When You Have to Say "No" to Your Friend,就是对本段的概括,所以答案是C。

7、Why Is the Native Language Learnt So Well?How does it happen that children learn their mother tongue so well? When we compare them with adults learning a foreign language, we often find this interesting fact. A little child without knowledge orexperience often succeeds in a complete mastery of the language. A grown-up person with fully developed mental powers, in most case, may end up with a faulty and inexact command. What accounts forthis difference?Despite other explanations, the real answer in my opinion lies partly in the child himself, partly in the behaviorof the people around him. In the first place, the time of learning the mother tongue is the most favorable of all, namely, the first years of life. A child hears it spoken from morning till night and, what is more important, always in its genuine form, with the right pronunciation, right intonation, and right use of words and right structure. He drinks in all the words and expressions, which come to him in a flash, ever-bubbling spring. There is no resistance: there is perfect assimilation.Then the child has, as it were, private lessons all the year round, while an adult language-student has each week a limited number of hours, which he generally shares with others. The child has another advantage: he hears the language in all possible situations, always accompanied by the right kind of gestures and facial expressions. Here there is nothing unnatural, such as is often found in language lessons in schools, when one talks about ice and snow in June orscorching heat in January. and what a child hears is generally what immediately interests him. Again and again, when his attempts at speech are successful, his desires are understood and fulfilled.Finally, though a child\'s "teachers" may not have been trained in language teaching, their relations with him are always close and personal. They take great pains to make their lessons easy.So far as language is concerned, the teacher’s close personal relationship with the student is more important than the professional language teaching training he has received.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:题干大意:就语言教学而言,教师与学生的亲密关系比学生接受的专门培训更重要。文章最后一段提到了“教师”,但只是提到:“教师”与学生的关系是亲密的,而题干的说法与原文并不矛盾,所以该问题句的信息在文章中“没提到”。

8、Desirable Qualities in a TeacherHere I want to try to give you an answer to the question: What personal qualities are desirable in a teacher? Probably no two people would draw up exactly similar lists, but I think the following would be generally accepted.First, the teacher\'s personality should be pleasantly live and attractive. This does not rule out people who are physically plain, oreven ugly, because many such have great personal charm. I would say that excludes all of dull orpurely negative personality. I still stick to what I said in my earlier book: that school children probably suffer more from bores than from brutes.Secondly, it is not merely desirable but essential fora teacher to have a great capacity forsympathy in the literal meaning of that word; a capacity to tune in to the minds and feelings of other people, especially, since most teachers are school teachers, to the minds and feelings of children. Closely related with this is the capacity to be tolerant not indeed, of what is wrong, but of frailty (脆弱) and immaturity of human nature which induce people, and _____ especially children, to make mistakes.Thirdly, I hold it essential fora teacher to be both intellectually and morally honest. This does not mean being a plaster saint. It means that he will be aware of his intellectual strengths.【单选题】

A.otherwise

B.indeed

C.again

D.for

正确答案:C

答案解析:承前文especially, since most teachers are school teachers, to the minds and feelings of children,文中再次强调“尤其是孩子”,故选again。

9、EducationWhen a teacher finds a way to make a real difference in the students\' lives that\'s what education is all about. Let me tell you a story. Back in 1944 we had a new student named Roger, he was the first black student in our school, and everyone had some pretty ignorant views on the subject of black people . The other kids weren\'t bad children; they were just copying their parents, and well, I\'m afraid most of their parents had some pretty ignorant views on the subject of black people . But as you know, when you\'re twelve years old, you\'re just starting to have your own opinions about things, and I knew this could be a very important moment in their education. I knew I could make a real difference, not only to little Roger , but to all the other kids, too, if just handled it the right way.I decided I had to try to make Roger into someone special. Not like a teacher\'s pet, I wanted the other children to start seeing him as a human being , not just a dark shape in the back of the room. So I went after him with questions in every class. He was a bright little boy, so it was easy enough forme to establish him as a smart person with real value. I was pretty pleased, because I could see Roger becoming more confident, and although the other kids were still not very friendly, at least they stopped being so nasty to him.But you know what really changed everything? One day I could see Roger\'s mind was wandering: and without thinking I threw an eraser in his direction. I only meant to get his attention, but the eraser hit his hand and sent his pencil flying. The whole class roared! and afterwards, of course, ____ . That\'s how he became an individual, someone special, to talk to and make friends with and that\'s how I became "Dead - Eye Bean".【单选题】

A.was giving him a hard time

B.had some pretty ignorant views on the subject of black people

C.while they were enjoying the same class

D.not only to little Roger

E.start seeing him as a human being

F.all the kids went up to Roger to laugh with him about it

正确答案:F

答案解析:此处需要填一个完整的句子。只有F满足条件。根据上下文,我们知道,老师的这一举动无意间使得同学们下课后跟Roger -起大笑起来,同学们把他看成了一个“和大家同样的”人了。

10、How to Be a Successful Business personHave you ever wondered why some people are successful in business and others are not? Here\'s a story about one successful business person. He started out washing dishes and today he owns 168 restaurants.Zubair Kazi was born in Bhatkal, a small town in southwest India. His dream was to be an airplane pilot, and when he was 16 years old, he learned to fly a small plane.At the age of 23 and with just a little money in his pocket, Mr. Kazi moved to the United States. He hoped to get a job in the airplane industry in California. Instead, he ended up working fora company that rented cars.While Mr. Kazi was working at the car rental (租赁的) company, he frequently ate at a nearby KFC restaurant. To save money on food, he decided to get a job with KFC. Fortwo months, he worked as a cook\'s assistant. His job was to clean the kitchen and help the cook. "I didn\'t like it," Mr. Kazi says, "but I always did the best I could."One day, Mr. Kazi\'s two co - workers failed to come to work. That day, Mr. Kazi did the work of all three people in the kitchen. This really impressed the owners of the restaurant.A few months later, the owners needed a manager fora new restaurant. They gave the job to Mr. Kazi. He worked hard as the manager and soon the restaurant was making a profit.A few years later, Mr. Kazi heard about a restaurant that was losing money. The restaurant was dirty inside and the food was terrible. Mr. Kazi borrowed money from a bank and bought the restaurant. Forthe first six months, Mr. Kazi worked in the restaurant from 8 A.m. to 10 p. m., seven days a week. He and his wife cleaned up the restaurant, remodeled the front of the building, and improved the cooking. They also tried hard to please the customers. If someone had to wait more than ten minutes fortheir food, Mrs. Kazi gave them a free soda. Before long the restaurant was making a profit.A year later, Mr. Kazi sold his restaurant fora profit. With the money he earned, he bought three more restaurants that were losing money. Again, he cleaned them up, improved the food, and retrained the employees. Before long these restaurants were making a profit, too.Today Mr. Kazi owns 168 restaurants, but he isn\'t planning to stop there. He\'s looking formore poorly managed restaurants to buy. "I love it when I go to buy a restaurant and find it\'s a mess," Mr. Kazi says. "The only way it can go is up."In the last paragraph, "it\'s a mess" means ____.【单选题】

A.it\'s small

B.it\'s dirty

C.it\'s profitable

D.it\'s cheap

正确答案:B

答案解析:本题是词义题,难度不大,也是送分题,阅读理解题中的词汇题大多可以通过直接翻查同义词词典直接确定答案。可以确定,mess指“脏乱”,所以答案是B。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!