职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》模拟试题1120
帮考网校2025-11-20 18:27
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、An Early Form of Jazz MusicMusic comes in many forms; most countries have a style of their own. At the turn of the last century, when jazz was born, America had no prominent music 0f its own. No one knows exactly when was invented orby whom. But it began to be heard in the early 1890s. Jazz is America\'s contribution to popular music. In contrast to classical music, which ____ formal European traditions, jazz is spontaneous and free in form. It bubbles with energy, expressing the moods, interests, and emotions of the people. In the 1920s\' jazz sounded like America. and so it does today. The origins 0f the music are as interesting as the music itself. American Negroes, orblacks, as they are called today, were the jazz pioneers. They were brought to the Southern states as slaves. They were sold to plantation owners and forced to work long hours. When a Negro died, his friends and relatives formed a procession to carry to body to the cemetery. In New Orleans, a band often accompanied the body . On the way to the cemetery the band played slow, solemn music, suited to the occasion. Furthermore 0n the way home the mood changed. Spirits lifted. Death had removed one of their numbers, but the living were glad to be alive . The band played happy music, improvising on both the harmony and the melody of the tunes played at the funeral. This music made everyone want to dance. It was an early form ofjazz. 【单选题】

A.introduces

B.follows

C.takes

D.approaches

正确答案:B

答案解析:古典音乐发端于欧洲,所以它遵循的是欧洲传统。

2、Fighting fora Brighter Future forWomenWhen I was asked what it means to be a woman running forpresident, I always gave the same answer that I was proud to be running as a woman, but I was running because thought I\'d be the best president.But I am a woman and, like millions of women, I know there are still barriers and biases (偏见) out there, often unconscious, and I want to build an America that respects and embraces the potential of every last one of us.I ran as a daughter who benefited from opportunities my mother never dreamed of. I ran as a mother who worried about my daughter\'s future and a mother who wants to leave all children brighter tomorrows.To build that future I see, we must make sure that women and men understand the struggles of their grandmothers and their mothers, and that women enjoy equal opportunities, equal pay, and equal respect.Let us resolve and work toward achieving very simple propositions (命题): there are no acceptable limits, and there are no acceptable prejudices in the 21 st century in our country.You can also be so proud of it, from now on, it will be unremarkable fora woman to win primary state victories, unremarkable to let a woman in a close race to be our nominee (被提名者), unremarkable to think that a woman can be the president of the United States. and this is truly remarkable my friends.We are disappointed that we couldn\'t go all of the way, especially the young people who put so much into this campaign. It would break my heart if, in falling short of my goal, I in any way discouraged any of you from pursuing yours.We always aim high, work hard, and care deeply about what you believe in. and when you stumble (绰倒), keep faith. And, when you\'re knocked down, get right back up and never listen to anyone who says you can\'t orshouldn\'t go on.As we gather here today in this historic, magnificent building, the 50th woman will leave the Earth and orbit (绕轨道运行) overhead. If we can blast 50 women into space, we will someday launch a woman into the White House.The American people are now ready to accept a woman as their president.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,答案依据不是十分明显,考生需要细心发现。文章第六段多次提到了“unremarkable”这个词,这个词很关键,指“不值得注意的”,说明希拉里知道当时美国的形势,即她看出美国人民并没有接受女性成为国家总统的心理,所以本题错误,答案是B。

3、Women Staying in Mini-Skirts forLongerBritish women are happy nowadays to wear mini-skirts up until the age of40, according to research by Debenhams.Just 20 years ago, few women would dare to wear a mini-skirt. after the age of 33, the store said. "It shows that women now have an increasing confidence in their bodies and are happy to dress accordingly," it added in a statement. "If this trend continues, there\'s no doubt that, within the next decade, women in their mid 40s and early 50s will rightly regard a mini-skirt as an essential part of their everyday wardrobe. "The figures emerged when the store examined the latest age profile of women buying short,36-cm skirts over the past six months. Their results show that it has jumped from an average age of36-years-old at the start of millennium to 40 today. Figures from 1980 showed that on average women stopped buying minis when they reached 33 years old, a figure unchanged from the mid-1960s.The store noted that experts believe that the popularity of intensive gym culture, providing women with well toned bodies forlonger may be the reason, The increasing number of British women living on their own may also be a factor.The Debenhams\' study showed that a modern woman\'s love affair with a mini-skirt begins at the age of 14 but that she doesn\'t buy her first one until the age of 16. Instead, she flouts school rules by rolling up the waistband of the school uniform to give the impression of wearing a mini skirt.Skirts get shorter between the ages of 16 and 19, reducing in size from 46 to 36 cm before reaching their shortest, a mere 32 cm, at the age of 23. Skirt length increases slightly between the ages of 23 and 27, rising to 37 cm, possibly due to girls being in their first stable relationship, with no desire to attract attention, the store said.However, it found short skirts suddenly zoom in popularity between the ages of27 and 34, as those early relationships break down, and new relationships are formed. The move into longer skirts begins irreversibly at 40 years old, when 46-cm skirts, still slightly above the knee are the norm. From then on, skirt length increases dramatically, falling below the knee forthe very first time since school days at the age of42.The word "zoom" in the first sentence of the last paragraph can be best replaced by____.【单选题】

A.soar

B.decrease

C.hold steady

D.drop

正确答案:A

答案解析:zoom意为“迅速增长”,故A是最佳答案。

4、The Race into SpaceAmerican millionaire Dennis Tito will always be famous. He was the first tourist in space. "I spent sixty years on Earth and eight days in space and from my viewpoint, it was two separate lives," Tito explained. He loved his time in space. "Being in space and looking back at earth is one of the most rewarding experiences a human being can have."This kind of experience isn\'t cheap. It cost $ 20 million. However, Tito achieved his dream, so he was happy. "Forme it was a life dream. It was a dream that began when didn\'t have any money," he told reporters.On 30 April 2002, Mark Shuttleworth became the world\'s second space tourist. Shuttleworth is a South African businessman. At the age of twenty - eight, he also paid $ 20 million forthe eight - day trip.Both Tito and Shuttleworth bought their tickets from a company called Space Adventures. The company has around 100 people already on their waiting list forflights into space. The spaceship to take them doesn\'t exist yet.Many of the customers are people who like adventure. They are the kind of people who also want to climb Mount Qomolangma. Other customers are people who love space. However, these people are worried. Because it’s so expensive, only very rich people can go into space. They want space travel to be available to more people.That day may soon be here. Inter Orbital Systems (IOS) plans to send up to four tourists a week into space. The tours will depart from an island in Tonga. The company promises a package that includes forty-five days of astronaut training in Russia and California, seven days in space, and a vacation in Tonga, for$2 million.However, space flight is still very dangerous. Bill Readdy is NASA\'s deputy assistant administratorforspace flight. He says that the chances of dying are about 1 in 500. Because of this, it may take time before space tourism really takes off. You might be able to go up, but will you come down?Space Adventures has about 100 customers waiting fortheir travel into space.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,本题又回到第四段出题,考生需要从第四段寻找答案依据。带着题干提示词Space Adventures迅速回到文章定位。第四段谈到,……这个公司已经有大约100个人在等着太空旅行,所以本题正确,答案是A。

5、J. K. RowlingLike that of her own character, Harry Potter, J. K. Rowling\'s life has the luster of a fairy tale. Divorced, living on public assistance in a tiny Edinburgh flat with her infant daughter, Rowling wrote Harry Potter and the Sorcerer\'s Stone at a table in a cafe _____ and it was Harry Potter that rescued her.Rowling remembers that she always wanted to write and that the first story she actually wrote down, when she was five orsix, was a story about a rabbit called Rabbit. Many of her favorite memories center around enjoying the fantastic adventure stories. .On a particularly long train ride from Manchester to London in the summer of 1990, the idea came to her of a boy who is a wizard and doesn\'t know it. He attends a school forwizardry -she could see him very plainly in her mind. By the time the train pulled into King\'s Cross Station four hours later, many of the characters and the early stages of the plot were fully formed in her head. The story took further shape as she continued working on it in pubs and cafes over her lunch hours.Rowling was working as a French teacher when she heard that her book about the boy wizard had been accepted forpublication. Harry Potter and the Philosopher\'s Stone was published in June1997 and achieved almost instant success. With the publication of the American edition, retitled Harry Potter and the Sorcerer\'s Stone, in 1998, Rowling\'s books continued to make publishing history. Harry Potter climbed to the top of all the bestseller lists forchildren\'s and adult books. In Britain a separate edition of the first book appeared with a more "adult" dust jacket so that grown-ups reading it on trains and subways would not have to hide their copy behind a newspaper.J. K. Rowling lives in Edinburgh, Scotland, with her daughter Jessica and continues to work on writing the seven-book story of Harry Potter. 【单选题】

A.would not have to hide their copy behind a newspaper.

B.With the publication of the American edition,

C.By the time the train pulled into King\'s Cross Station

D.Young people prefer to read stories about cities.

E.enjoying the fantastic adventure stories.

F.during her daughter\'s naps

正确答案:F

答案解析:根据前文,Rowling是离婚的女人,和年幼的女儿相依为命,在爱丁堡一个小公寓里靠公众资助生活,她在咖啡馆的桌子上写成了《哈利波特和魔法石》。由此要想到,带着幼小的孩子的母亲在什么时间写作呢?一定是孩子睡觉的时候,所以选F。

6、The State of Marriage TodayIs there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson forthe National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times and extramarital affairs will be even more common than they are now.But what are the reasons forthis, and is the picture really so gloomy? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based foryears partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands as they usually didn\'t have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, so they don\'t feel that they need to stay in a failing marriage.In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now cohabit and don\'t bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage ordivorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive. The statistics are deceptive because there is a higher number of divorces in second and third marriages than in first marriages.So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isn\'t. and it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships!Which of the following about marriage is NOT mentioned in the passage?【单选题】

A.There will be more relationships outside marriage.

B.Many people try to get married again after divorce.

C.Marriage has long been partly an economical need.

D.It is a fact that most people choose to get married.

正确答案:B

答案解析:A选项在第1段最后一句里提到了,C选项和D选项分别在第2段、第4段里提到了,而B选项却没有哪一段具体提到。

7、Travel Across AfricaForsix hours we shot through the barren (荒芜的) landscape of the Karoo desert in South Africa. Just rocks and sand and baking sun. Knowing our journey was ending, Daniel and I just wanted to remember all we had seen and done. He used a camera. I used words. I had already finished three notebooks and was into the fourth, a beautiful leather notebook I\'d bought in a market in Mozambique.Southern Africa was full of stories and visions. We were almost drunk on sensations. The roaring (咆哮) of the water at Victoria Falls, the impossible silence of the Okavango Delta in Botswana.and then the other things, dogs in the streets, whole families in Soweto livng in one room, a kilometre from clean water.As we drove towards the setting sun, a quietness fell over us. The road was empty and we hadn\'t seen another car forhours. and as I drove, something caught my eye. Something moved close enough to touch them, to smell their hot breath. I didn\'t know how long they had been there next to us.I shouted to Dan: "Look!" But he was in a deep sleep, his camera lying useless by his feet. They raced the car fora few seconds, then disappeared far behind us, a memory of heroic forms in the red landscape. When Daniel woke up an hour later I told him what had happened."Wild horses?" he said. "Why didn\'t you wake me up, Sophia?""I tried, but they were gone after a few seconds.""Are you sure you didn\'t dream it?""You were the one who was sleeping!""Typical," he said, "The best photos are the ones we never take."We checked into a dusty hotel and slept the sleep of the dead.Sophia wrote about her experiences in notebooks.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,比较容易找到答案。答案依据是文章第一段后半部分:…I just wanted to remember all we had seen and done. He used a camerA.I used words. I had already finished three notebooks and was into the fourth…

8、Robotic Highway ConesA University of Nebraska professorhas developed robotic cones and barrels. These robotic cones and barrels can move out of the way, orinto place, from computer commands made miles away. .They can even be programmed to move on their own at any particular part of the day, said Shane Farritor, an assistant professorof mechanical engineering at Nebraska.Forexample, if workers arrived at 6 am, the cones could move from the side of the highway to block off the lane at that time. and they can return to the original place at the end of the day. "It just seems like a very good application forrobots," Farritorsaid. "The robotic cones would also help remove people from hazardous jobs on the highway putting barrels and cones into place," Farritorsaid in a report on his creation. Word on the idea began in 2002 using a National Academy of Sciences grant . The fund allowed Farritorto work on the project with graduate students at Nebraska and his assistant Steve Goddard.The robots are placed at the bottom of the cones and barrels and are small enough not to greatly change the appearance of the construction aides. "It would look exactly the same," Farritorsaid. "Normally there\'s a kind of rubbery, black base to them. ____Farritorhas talked with officials from the Nebraska Department of Roads about how the robots would be most useful to what they might needThe robots could come in handy following a slow-moving maintenance operation, like painting a stripe on a road ormoving asphalt, where now the barrels have to be picked up and moved as the operation proceeds. "That way you don\'t have to block off a l0-mile strip forthe operation. " Farritorsaid.While prototypes have been made, they are not in use anywhere. Farritorsaid he has applied fora patent and is considering what to do next. He is thinking about starting a small business. . He is also thinking about marketing the robots to roads departments and others across the country which may benefit from them.【单选题】

A.and they can return to the original place at the end of the day.

B.He is thinking about starting a small business.

C.Farritorwas "Inventorof the Year" in 2003.

D.Word on the idea began in 2002 using a National Academy of Sciences grant

E.We replace that with a robot.

F.These robotic cones and barrels can move out of the way, orinto place, from computer commands made miles away.

正确答案:E

答案解析:这一段说机器人安装在锥形路标和路障的底部,其原来外貌几乎没有什么改变。原来的底部是黑色,用类似橡胶的材料制成。而E句的that指的是底部(base),E句的意思是“用机器人置换底部”。

9、A Strong Greenhouse Gas1 Methane is a colorless, odorless gas; it is also a potent greenhouse gas, and once released into the atmospheres, it absorbs beat radiating from Earth\'s surface. That\'s why methane is a majorcontributorto the planet\'s increasing temperature rise orglobal warming. Molecule formolecule, methane\'s heat-trapping power in the atmosphere is 21 times stronger than carbon dioxide, the most abundant greenhouse gas.2 With 13 billion cows belching almost constantly around the world (100 million in the U. S. alone), it\'s no surprise that menace released by livestock is one of the chief sources of the gas. Other prime methane sources: petroleum, drilling, coal mining, solid-waste landfills and wetlands.3 Greenhouse gases like methane and carbon dioxide make up only a small part of Earth\'s atmosphere, which is 78 percent nitrogen and nearly 21 percent oxygen. and without greenhouse gases to trap the sun\'s heat and warm the planet, life as we know it couldn\'t exist. But in the last200 years, human activity that requires burning oil, natural gas, and coal forenergy has magnified the greenhouse effect.4 Atmospheric concentrations of methane have more than doubled in the last two centuries. Blame forthis often focuses on big industries and gas-guzzling vehicles. But agriculture plays a majorrole, too. In the past 40 years alone, the global cattle population has doubled.5 Cows munch mostly grasses and hay yet they grow big and hefty. Why? Because of the rumen. The rumen holds 160 liters of food and billions of microbes. These microscopic bacteria and protozoa break down cellulose and Fiber into digestible nutrients. A cow couldn\'t live without its microbes. As the microbes digest cellulose, trey release methane. The process occurs in all animals with a rumen (cows, sheep, and goats, forexample), and it makes them very gassy. It\'s part of their normal digestion process. When they drew their cud, they regurgitate some food to rechew it, and all this gas comes out. The average cow expels 600 liters of methane a day.That\'s why we say livestock gas is also a majorfactorof causing the global warming.Paragraph l ____【单选题】

A.Life of Macroscopic Bacteria in Livestock\'s Rumen

B.Ways to Reduce Methane\'s Heat-trapping Power

C.Agriculture Also Contributes to Increased Concentrations of Methane in the Atmosphere

D.Why Livestock Releases Methane

E.Methane as a Strong Greenhouse Gas

F.Livestock as a Prime Factorof the Greenhouse Effect

正确答案:E

答案解析:本段的第3句点出了“methane\'s heat-trapping power in the atmosphere is 21 times stronger than carbon dioxide. ”

10、Fighting fora Brighter Future forWomenWhen I was asked what it means to be a woman running forpresident, I always gave the same answer that I was proud to be running as a woman, but I was running because thought I\'d be the best president.But I am a woman and, like millions of women, I know there are still barriers and biases (偏见) out there, often unconscious, and I want to build an America that respects and embraces the potential of every last one of us.I ran as a daughter who benefited from opportunities my mother never dreamed of. I ran as a mother who worried about my daughter\'s future and a mother who wants to leave all children brighter tomorrows.To build that future I see, we must make sure that women and men understand the struggles of their grandmothers and their mothers, and that women enjoy equal opportunities, equal pay, and equal respect.Let us resolve and work toward achieving very simple propositions (命题): there are no acceptable limits, and there are no acceptable prejudices in the 21 st century in our country.You can also be so proud of it, from now on, it will be unremarkable fora woman to win primary state victories, unremarkable to let a woman in a close race to be our nominee (被提名者), unremarkable to think that a woman can be the president of the United States. and this is truly remarkable my friends.We are disappointed that we couldn\'t go all of the way, especially the young people who put so much into this campaign. It would break my heart if, in falling short of my goal, I in any way discouraged any of you from pursuing yours.We always aim high, work hard, and care deeply about what you believe in. and when you stumble (绰倒), keep faith. And, when you\'re knocked down, get right back up and never listen to anyone who says you can\'t orshouldn\'t go on.As we gather here today in this historic, magnificent building, the 50th woman will leave the Earth and orbit (绕轨道运行) overhead. If we can blast 50 women into space, we will someday launch a woman into the White House.Many American young people feel disappointed at Hillary\'s failure to win the nomination.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,考生需要认真阅读文章,寻找答案依据。答案依据在文章倒数第三段,这一段谈到,那些对于我们没有尝试所有办法而感到失望的人,尤其是年轻人,在这次大选活动中,付出那么多……可以判断出年轻人对希拉里的落选感到失望,所以本题正确,答案是A。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!