职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类章节练习正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》章节练习题精选1029
帮考网校2025-10-29 18:20
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理历年真题5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、It was a fascinating painting, with clever use of colorand light.【单选题】

A.large

B.wonderful

C.new

D.familiar

正确答案:B

答案解析:这幅画的颜色和光线条搭配巧妙,让人陶醉。本题难度不大,fascinating指“迷人的,让人陶醉的”,和wonderful“很棒的”是近义词,其他三项都是常用词,和答案意义差异较大,干扰性不强。答案是B。

2、Radiocarbon DatingNowadays scientists can answer many questions about the past through a technique called radiocarbon (放射性碳), orcarbon - 14 dating. One key to understanding how and why something happened is to discover when it happened.Radiocarbon dating was developed in the late 1940s by physicist Willard F. Libby at the University of Chicago. An atom of ordinary carbon, called carbon -12, has six protons (质子) and six neutrons (中子) in its nucleus (原子核). Carbon - 14, orC - 14, is a radioactive, unstable form of carbon that has two extra neutrons. It returns to a more stable form of carbon through a process called decay (衰减). This process involves the loss of the extra neutrons and energy from the nucleus.In Libby\'s radiocarbon dating technique, the weak radioactive emissions(放射)from this decay process are counted by instruments such as a radiation detectorand counter. The decay rate is used to determine the proportion of C -14 atoms in the sample being dated.Carbon - 14 is produced in the Earth\'s atmosphere when nitrogen(氮) - 14, orN - 14, interacts with cosmic rays (宇宙射线). Scientists believe since the Earth was formed, the amount of nitrogen in the atmosphere has remained constant. Consequently, C -14 formation is thought to occur at a constant rate. Now the ratio of C -14 to other carbon atoms in the atmosphere is known. Most scientists agree that this ratio is useful fordating items back to at least 50,000 years.All life on Earth is made of organic molecules (分子) that contain carbon atoms coming from the atmosphere. So all living things have about the same ratio of C -14 atoms to other carbon atoms in their tissues (组织). Once an organism (有机体) dies it stops taking in carbon in any form, and the C -14 already present begins to decay. Over time the amount of C - 14 in the material decreases and the ratio of C - 14 to other carbon atoms goes down. In terms of radiocarbon dating, the fewer C -14 atoms in a sample, the older that sample is.The half - life of C - 14 is about 25 ,000 years.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题有较大难度,答案依据不明显,需要通读全文作出判断。通读全文后可以发现文章并未提及碳的半衰期是25,000年,所以本题是未提及的,答案是C。

3、Houses of the FutureWhat will houses be like in thirty years\' time? No one really knows, but architects are trying to predict. _____Future houses will have to be flexible. In thirty years\' time even more of us will be working from home. So we will have to be able to use areas of the house forwork forpart of the day and forliving forthe rest. Families grow and change with children arriving, growing up and leaving home. The house of the future will have to grow and change with the family. Nothing will be as fixed as it is now. The house will always be changing to meet changing needs.Everyone agrees that in thirty years\' time we will be living in "intelligent" houses. We will be able to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do. Like this, "We\'ll be having a party this weekend. What food shall we cook?" and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it. We will be able to leave most of the cooking to the machines, just tasting things from time to time to check.The house of the future will be personal, each house will be different. You will be able to change the colorof the wall easily.You won\'t have to paint them-you\'ll be able to tell the wall to change the color! and if you don\'t like the colorthe next day, you will be able to have a new one. The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!【单选题】

A.You will be able to change the colorof the wall easily.

B.The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!

C.and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it.

D.What will our home be like then?

E.The house of the future will have to grow and change with the family.

F.The kids might take their bedrooms with them as they leave.

正确答案:D

答案解析:本题的难度较大。需要认真阅读文章,特别是第一段和第二段,可用排除法和代入法。本题的上文谈到了没有人会知道30年后房子是什么样子,但建筑家们正在努力地预测。开头第一句用的是疑问句,下文的第一句就谈到未来的房子要十分灵活,用的是陈述句,可以推测此处很可能继续对未来房屋进行发问来展开文章的叙述,回来看选项,可以先排除A,B,C,F项,把D,E代入文章里,可以发现,D更能符合上下文语境和逻辑,是最佳答案。

4、The policemen acted quickly because lives were at stake.【单选题】

A.in danger

B.in difficulty

C.in despair

D.out of control

正确答案:A

答案解析:因生命危在旦夕,警察迅速行动。本题有一定难度,虽然选项都是常用的固定介词词组,但干扰项干扰较大。Atstake和in danger都有“在危险中”的意思,是近义词。B项指“在困难中”,C项指“处于绝望中”,D项指“失去控制”,最佳答案是A。

5、In the process, the light energy converts to heat energy.【单选题】

A.reduces

B.changes

C.leaves

D.drops

正确答案:B

答案解析:在这个过程中,光能转化成热能。本题难度不大,converts指“转变”,通常与to或者into搭配,和changes“变化”是近义词,其他三项都是常用词,和答案意义差异较大,干扰性不强。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!