职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《卫生类》每日一练1018
帮考网校2025-10-18 14:56
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、SemcoAt 21, Ricardo Semler became boss of his father-s business in Brazil, Semco, which sold parts forships. Semler Juniorworked like a madman, from 7:30 am. , until midnight every day. One afternoon, while touring a factory in New York, he collapsed. The doctorwho treated him said, "There\'s nothing wrong with you. But if you continue like this, you\'ll find a new home in our hospital." Semler got the message. He changed the way he worked. In fact, he changed the way his employees worked too.He let his workers take more responsibility so that they would be the ones worrying when things went wrong. He allowed them to settheir own salaries, and he cut all the jobs he thought were unnecessary, like receptionists and secretaries. This saved money and brought more equality to the company. "Everyone at Semco, even top managers, meets guests in reception, does the photocopying, sends faxes, types letters and dials the phone."He completely reorganized the office, instead of walls, they have plants at Semco, so bosses can\'t shut themselves away from everyone else. and the workers are free to decorate their workspace as they want. As foruniforms, some people wear suits and others wear T - shirts.Semler says, "We have a sales manager named Rubin Agater who sits there reading the newspaper hour after hour. He doesn\'t even pretend to be busy. But when a Semco pump an the other side of the world fails and millions of gallons of oil are about to spill into the sea, Rubin springs into action.He knows everything there is to know about our pumps and how to fix them. That\'s when he earns his salary. No one cares if he doesn\'t look busy the rest of the time."Semco has flexible working hours, the employees decide when they need to arrive at work, The employees also evaluate their bosses twice a year. ____It sounds perfect, but does it work? The answer is in the numbers. In the last six years, Semco\'s revenues have gone from $ 35 million to $ 212 million. The company has grown from eight hundred employees to 3,000, Why?Semler says it\'s because of "peer pressure". Peer pressure makes everyone work hard foreveryone else. doing his job well, the other workers will not allow the situation to continue. In other words, Ricardo Semler treats his workers like adults and expects them to act like adults, and they do. 【单选题】

A.Also, Semco lets its workers use the company\'s machines fortheir own projects, and makes them take holidays forat least thirty days a year.

B.Most managers spend their time making it difficult forworkers to work.

C.This saved money and brought more equality to the company.

D.and the workers are free to decorate their workspace as they want.

E.He knows everything there is to know about our pumps and how to fix them.

F.If someone isn\'t doing his job well, the other workers will not allow the situation to continue.

正确答案:A

答案解析:本题难度也较大,需要认真阅读文章,可用排除法和代入法。本题的上文谈到公司上班时间灵活,员工可自行决定上班时间,接着出现了also 一词,表明应该有并列内容的陈述,下文出现了It,是对这个福利制度的继续讨论。而且49题在同一段落,没有另起一段,可以推断本题会继续讨论与员工自由和福利有关的内容,回来看选项,把A代入文章里,符合上下文逻辑,是答案。

2、Outside-the-classroom Learning Makes a Big DifferencePutting a bunch of college students in charge of a $300,000 Dance Marathon, fundraiser surely sounds a bit risky. When you consider the fact that the money is supposed to be given to. Children in need of medical care, you might call the idea crazy.Most student leaders don\'t want to spend a large amount of time on something they care little about, said 22-year-old University of Florida student Darren Heitner. He was the Dance Marathon\'s operations officer fortwo years.Yvonne Fangmeyer, directorof the student organization office at the University of Wisconsin, conducted a survey in February of students involved in campus organizations. She said the desire forfriendship was the most frequently cited reason forjoining.At large universities like Fangmeyer\'s, which has more than 40,000 students, the students, first of all, want to find a way to "belong in their own comer of campus".Katie Rowley, a Wisconsin senior, confirms the survey\'s findings. "I wanted to make the campus feel smaller by joining an organization where I could not only get involved on campus but also find agroupof friends. "All of this talk of friendship, however, does not mean that students aren\'t thinking about their resumes. "I think that a lot of people do join to \'fatten up their resume\'," said Heitner. "At the beginning of my college career, I joined a few of these organizations, hoping to get a start in my leadership roles. "But without passion student leaders can have a difficult time trying to weather the storms that come. Forexample, in April, several student organizations at Wisconsin teamed up foran event designed to educate students about homelessness and poverty. Student leaders had to face the problem of solving disagreements, moving the event because of rainy weather, and dealing with the university\'s complicated bureaucracy."Outside-of the classroom learning really makes a big difference," Fangmeyer said.What do student leaders need to carry an activity through to a successful end?【单选题】

A.Passion.

B.Money.

C.Power.

D.Fame.

正确答案:A

答案解析:答案可以从倒数第二段找到。第一句话是这么说的:但是,如果没有激情(passion),学生干部试图经受急风暴雨的考验是会有困难的。

3、Intellectual DisabilityPeople with intellectual disability form one of the largest single disability groups in a community. Intellectual disability refers to a general slowness to learn and function within society, and the identification of intellectual disability is usually based on an assessment of a person\'s performance in a variety of tests. An individual\'s level of performance, as assessed, can change with time and circumstances. With skilled training and opportunity fordevelopment, people with intellectual disability have much greater potential foracquiring skills and forparticipation in community life than previously had been thought possible.In many western societies, five categories of intellectual disability have traditionally been used in orcerto indicate the perceived degree of difficulty an individual has with learning. All five may occur in either children, adolescent oradult, and show as mild, moderate, severe, profound ormultiple intellectual disability.Forthe majority of intellectual disabilities, there is no identifiable cause but there are some causes that are well documented. They include: brain damage at birth due to lack of oxygen—prolonged laborduring childbirth; brain damage before birth due to factors such as rubella (风疹), drug ordiet-related problems; damage after birth due to illnesses such as encephalitis(脑膜炎) oraccident; hereditary defects in the genes; abnormal chromosome count resulting in, forexample, Down Syndrome(唐氏综合症).Like everyone else, people with an intellectual disability need a rewarding job, a satisfying place to live and a good social life. But they may need extra support to achieve these things. Good support services are based on the principle of normalization—which means enabling people to be part of the community like everyone else,With the introduction of the intellectually disabled into communities, there is a need to promote awareness of communication. Although many people may have little experience in talking with an intellectually disabled person, there are common guidelines that can simplify the interaction. Firstly, it is useful to remember that people with disabilities have feelings. Speaking in the same friendly manner as you would to anyone else is also recommended. Being prepared to wait a little longer forreplies during a conversation with an intellectually disabled person would undoubtedly benefit the exchange.The identification of intellectual disability is usually based on____.【单选题】

A.assess the degree of difficulty an individual has with learning

B.illnesses such as encephalitis oraccident

C.they also have feelings

D.an assessment of a person\'s performance in a variety of tests

E.factors such as rubella, drug ordiet-related problems

F.benefit the exchange

正确答案:D

答案解析:根据题干线索词identification定位原文至第一段第二句“…the identification of intellectual disability is usually based on an assessment of a person\'s performance in a variety of tests”,由此推断,句中画线部分即为题干所需添加成分。D选项属于原文复现,故为正确答案。

4、Some students lose marks in their examinations simply because they don\'t read questions carefully.【单选题】

A.easily

B.quickly

C.just

D.frequently

正确答案:A

答案解析:simply和easily都可以表示“容易地、毫不费力地”;quickly:快速地;frequently:经常地、频繁地,强调频率高;just:仅仅、只不过。

5、Musical Training Can Improve Communication Skills American scientists say musical training seems to improve communication skills and language retardation. They found that developing musical skills involves the same process in the brain as learning how to speak. The scientists believe that could help children with learning disabilities. Nina Kraus is a neurobiologist at Northwestern University in Illinois. She says musical training involves putting together different kinds of information, such as hearing music, looking at musical notes, touching an instrument and watching other musicians. This process is not much different from learning how to speak. Both involve different senses. She further explains musical training and learning to speak each make us think about what we are doing. She says speech and music pass through a structure of the nervous system called the brain stem. The brain stem controls our ability to hear. Until recently, experts have thought the brain stem could not be developed orchanged. But ProfessorKranss and her team found that musical training can improve a person\'s brain stem activity. The study involved individuals with different levels of musical ability. They were asked to wear an electrical device that measures brain activity. The individuals wore the electrode while they watched a video of someone speaking and a person playing a musical instrument ----the cello. ProfessorKrauss says cellos have sound qualities similar to some of the sounds that are important with speech. The study found that the more years of training people had, the more sensitive they were to the sound and rhythm of the music. Those who were involved in musical activities were the same people in whom the improvement of sensory events was the strongest. ____ She says using music to improve listening skills could mean they hear sentences and understand facial expressions better. 【单选题】

A.Both involve different senses.

B.Nina Kraus is a neurobiologist at Northwestern University in Illinois.

C.Some disabled children attended the musical training Class.

D.It shows the importance of musical training to children with learning disabilities.

E.ProfessorKrauss says cellos have sound qualities similar to some of the sounds that are important with speech.

F.The brain stem controls our ability to hear.

正确答案:D

答案解析:最后一段介绍音乐训练的方法和结果,以及对学习的关联和影响。选项D表达的意思是音乐训练的结果和对学习上有障碍的儿童所产生的正面影响,意思与其前后两句的意思完全配合,D是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!