职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类章节练习正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》章节练习题精选1004
帮考网校2025-10-04 10:10
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理阅读理解分析5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、The carCars are an important part of life in the United States. Without a car most people feel that they are poor. and even if a person is poorhe doesn\'t feel really poorwhen he has a car. Henry Ford was the man who first started making cars in large numbers. He probably didn\'t know how much the car was going to affect American culture. The car made the United Stated a nation on wheels. and it helped make the United States what it is today. There are three main reasons why the car becomes so popular in the United States. First of all, the country is a huge one and Americans like to move around in it. The car provides the most comfortable and cheapest form of transportation. With a car people can go anylace without spending a lot of money. The second reason cars are popular is the fact that the United States never really developed an efficient and inexpensive form of public transportation. Long-distance trains have never been as common in the country as they are in other parts of the world. Nowadays there is a good system of air-service provided by planes. But it is too expensive to be used frequently. The third reason is the most important one, though. The American spirit of independence is what really made cars popular. Americans don\'t like to wait fora bus, ora train oreven a plane. They don\'t like to have to follow an exact schedule. A car gives them the freedom to schedule their own time. and this is the freedom that Americans want most to have. The gas shortage has caused a big problem forAmericans. But the answer will not be a bigger system of public transportation. The real solution will have to be a new kind of car, one that does not use so much gas. "A nation on wheels" means that____. 【单选题】

A.the country is producing the best cars in the world

B.everyone in this country owns a car

C.cars play a very important role in people\' lives

D.there are more cars than trains in this country

正确答案:C

答案解析:原文“The car made the United Stated a nation on wheels”说明,在美国汽车很受欢迎,汽车对于美国人来说是非常重要的。

2、Light Night, Dark StarsThousands of people around the globe step outside to gaze at their night sky. On a clear night, with no clouds, moonlight, orartificial lights to block the view, people can see more than 14,000 stars in the sky, says Dennis Ward, an astronomer(天文学家) with the University Corporation forAtmospheric Research( UCAR) in Boulder, Colo. But when people are surrounded by city lights, he says, they\'re lucky to see 150 stars.If you\'ve ever driven toward a big city at night and seen its glow from a great distance, you\'ve witnessed light pollution. It occurs when light from streetlights, office buildings, signs, and other sources streams into space and illuminates (照亮) the night sky. This haze (朦胧) of light makes many stars invisible to people on Earth. Even at night, big cities like New York glow from light pollution, making stargazing difficult.Dust and particles of pollution factories and industries worsen the effects of light pollution. "If one city has a lot more light pollution than another," Ward says, "that city will suffer the effects of light pollution on a much greater scale."Hazy skies also make it far more difficult forastronomers to do their jobs.Cities are getting larger. Suburbs are growing in once dark, rural areas. Light from all this new development is increasingly obscuring (使变模糊) the faint (微弱的) light give off by distant stars. and if scientists can\'t locate these objects, they can\'t learn more about them.Light pollution doesn\'t only affect star visibility. It can harm wild life too. It\'s clear that artificial light can attract animals, making them go off course. There\'s increasing evidence, forexample, that migrating (迁徙) birds use sunsets and sunrises to help find their way, says Sydney Gauthreaux Jr. , a scientist at Clemson University in South Carolina, "When light occurs at night," he says, "it has a very disruptive (破坏性的) influence." Sometimes birds fly into lighted towers, high - rises, and cables from radio and television towers. Experts estimate that millions of birds die this way every year.Nowadays even suburbs are becoming unsuitable forscientists to do their jobs because ______.【单选题】

A.the night sky there is too dark

B.the once dark areas are also polluted by lights

C.these areas are not polluted by chemicals

D.these areas are less developed

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,需要认真第五段,吃透句意。文章第五段谈到,市郊的灯火使科学家无法观测到天空星体发出微弱光线,回来看选项,B项符合原文句意,是答案。

3、Medicine Award Kicks off Nobel Prize AnnouncementsTwo scientists who have won praise forresearch into the growth of cancer cells could be candidates forthe Nobel Prize in medicine when the 2008 winners are presented on Monday, kicking off six days of Nobel announcements. Australian-born U. S. citizen Elizabeth Blackburn and American Carol Greider have already won a series of medical honors fortheir enzyme research and experts say they could be among the front-runners fora Nobel. Only seven women have won the medicine prize since the first Nobel Prizes were handed out in 1901. The last female winner was U. S. researcher Linda Buck in 2004, who shared the prize with Richard Axel. Among the pair\'s possible rivals are Frenchman Pierre Chambon and Americans Ronald Evans and Elwood Jensen, who opened up the field of studying proteins called nuclear hormone receptors. As usual, the award committee is giving no hints about who is in the running before presenting its decision in a news conference at Stockholm\'s Karolinska Institute. Alfred Nobel, the Swede who invented dynamite, established the prizes in his will in the categories of medicine, physics, chemistry, literature and peace. The economics prize is technically not a Nobel but a 1968 creation of Sweden\'s central bank. Nobel left few instructions on how to select-winners, but medicine winners are typically awarded fora specific breakthrough rather than a body of research. Hans Jornvall, secretary of the medicine prize committee, said the 10 million kronor(US$1. 3 million) prize encourages groundbreaking research but he did not think winning it was the primary goal forscientists. "Individual researchers probably don\'t look at themselves as potential Nobel Prize winners when they\'re at work," Jornvall told The Associated Press. "They get their kicks from their research and their interest in how life functions. "In 2006, Blackburn, of the University of California, "San Francisco, and Greider, of Johns Hopkins University in Baltimore, shared the Lasker prize forbasic medical research with Jack Szostak of Harvard Medical School. Their work setthe stage forresearch suggesting that cancer cells use telomerase to sustain their uncontrolled growthThe research by Blackburn and Greider helps suggest the role of____. 【单选题】

A.money in medical research.

B.proteins in cancer treatment.

C.hormones in the functioning of life.

D.telomerase in the growth of cancer cells.

正确答案:D

答案解析:短文的最后一句话表明,研究显示癌细胞利用端粒酶来支持其无限增殖,而这几位科学家的工作为这种研究打下了基础。

4、WaterThe second most important constituent (构成成份) of the biosphere (生物圈) is liquid water. This can only exist in a very narrow range of temperatures, since water freezes at 0℃ and boils at 100℃. Life as we know it would only be possible on the surface of a planet which had temperatures somewhere within this narrow range.The earth\'s supply of water probably remains fairly constant in quantity. The total quantity of water is not known very accurately, but it is about enough to cover the surface of the globe to a depth of about two and three - quarter kilometers. Most of it is in the form of the salt water of the oceans about 97 percent. The rest is fresh, but three -quarters of this is in the form of ice at the Poles and on mountains, and cannot be used by living systems until melted. Of the remaining fraction, which is somewhat less than one percent of the whole, there is 10 -20 times as much stored underground water as there is actually on the surface. There is also a tiny, but extremely important fraction of the water supply which is present as water vapour in the atmosphere.Water vapour in the atmosphere is the channel through which the whole water circulation (循环) of the biosphere has to pass. Water evaporated (蒸发) from the surface of the oceans, from lakes and rivers and from moist (潮湿的) earth is added to it. From it the water comes out again as rain orsnow, falling on either the sea orthe land. There is, as might be expected, a more intensive evaporation per unit area over the sea and oceans than over the land, but there is more rainfall over the land than over the oceans and the balance is restored by the runoff from the land in the form of rivers.There is more rainfall ______.【单选题】

A.over the mountains than over the rivers

B.over the rivers than over the mountains

C.over the oceans than over the land

D.over the land than over the oceans

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,在文章第三段第四句,谈到陆地降雨量大于海洋上的降雨量,河流又从陆地流向海洋,恢复了水量平衡,回来看选项,D项是其近义解释,所以正确,答案是D。

5、Citizen ScientistsUnderstanding how nature responds to climate change will require monitoring key life cycle event-flowering, the appearance of leaves, the first frog calls of the spring all around the world. But ecologists can\'t be everywhere so they\'re turning to non-scientists, sometimes called citizen scientists, forhelp. Climate scientists are not present everywhere. Because there are so many places in the world and not enough scientists to observe all of them, they\'re asking foryour help in observing signs of climate change across the world. The citizen scientist movement encourages ordinary people too observe a very specific research interest-birds, trees, flowers budding, etc. and send their observations to a giant database to be observed by professional scientists. This helps a small number of scientists track a large amount of data that they would never be able to gather on their own. Much like citizen journalists helping large publications cover a hyper-local beat, citizen scientists are ready forthe conditions where they live. All that\'s needed to become one is a few minutes each day oreach week to gather data and send it in. Agroupof scientists and educators launched an organization last year called the National Phenology Network. "Phenology" is what scientists call the study of the timing of events in nature. One of the group\'s first efforts relies on scientists and non-scientists alike to collect data about plant flowering and leafing every year. The program, called Project BudBurst, collects life cycle data on a variety of common plants from across the United States. People participating in the project which is open to everyone record their observations on the Project BudBurst website. "People don\'t have to be plant experts, they just have to look around and see what\'s in their neighborhood," says Jennifer Schwartz, an education consultant with the project. "As we collect this data, we\'ll be able to make an estimate of how plants and communities of plants and animals will respond as the climate changes. "What is NOT true of Project BudBurst?【单选题】

A.Only experts can participate in it.

B.Everybody can participate in it.

C.It collects life cycle data on a variety of common plants.

D.It has its own website.

正确答案:A

答案解析:文章全文都在说普通人参与科学研究的项目,因此只有选项A不符合。其他选项都能在文中找出。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!