职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》模拟试题1003
帮考网校2025-10-03 15:15
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、March MadnessForthe rest of the month, an epidemic (流行病) will sweep across the US. It will keep kids stay home from school. College students will ignore piles of homework. Employees will suddenly lose their abilities to concentrate.The disease, known as "March Madness", refers to the nearly 65 teams in US men\'s college basketball tournament, it begins on March 15 and lasts through the beginning of April. Teams compete against each other in a single elimination tournament that eventually crowns a national champion.Nearly 20 million Americans will become the prisoners of basketball festival madness.The fun comes partly from guessing the winners forevery game. Friends compete against friends, husbands against wives, and colleagues against bosses.Big name schools are usually favored to advance into the tournament. But each year there are dark horses from little - known universities.This adds to the madness. Watching a team from a school with 3,000 students beat a team from a school with 30,000, formany Americans, is an exciting experience. Last year the little - known George Mason University was one of the final four teams. Many people had never even heard of the university before the tournament.College basketball players are not paid, so the game is making a name fortheir university and themselves. But ft doesn\'t mean money isn\'t involved. About $ 4 billion will be spent gambling on the event. According to Media Life magazine, the event will draw over $ 500 million in advertising revenue this year, topping the post - season revenue, including the NBA (全国篮球协会).The little - known George Mason University was a dark horse because ____.【单选题】

A.it had a student body of 30,000

B.its players were all black people

C.it had never been expected to be victorious

D.its players ran as fast as black horses

正确答案:C

答案解析:本题难度也不大,只要认真阅读文章,找到答案依据不难。根据题干提示信息到文章定好位,答案依据在文章倒数第二段最后两句,谈到“这个学校许多人都没听说过,就更别提赢了”,所以正确答案是C。

2、Migrant (移民的) WorkersIn the past twenty years, there has been an increasing tendency forworkers to move from one country to another. While some countries have restricted most______ to local people, others have attracted and welcomed migrant workers. This is particularly the case in the Middle East, where increased oil incomes have enabled many countries to call in outsiders to improve local facilities. Thus the Middle East has attracted oil workers from the USA and Europe. It has brought in workers from many countries, including South Korea and Japan.In view of the difficult living and working conditions in the Middle East, it is not surprising that the pay is high to attract suitable workers. Many engineers and technicians can earn at least twice as much money in the Middle East as they can in their own country, and this is a majorattraction .Sometimes a disadvantage has a compensating (补偿的) advantage. Forexample, the difficult living conditions often lead to increased friendship when workers have to depend on each other forsafety and comfort. In a similar way, many migrant workers can save large sums of money partly because of the lack of entertainment facilities. The work is often complex and full of problems but this merely presents challenge to engineers who prefer to find solutions to problems rather than do routine work in their home country.One majorproblem which affects migrant workers in the Middle East is that their jobs are temporary ones. They are nearly always on contract, so it is not easy forthem to plan ahead with great confidence. This is to be expected since no country welcomes a large number of foreign workers as permanent residents. In any case, migrant workers accept this disadvantage, along with others, because of the considerable financial benefits which they receive.【单选题】

A.cases

B.jobs

C.activities

D.uses

正确答案:B

答案解析:文章第一句提到:在过去的20年里有一种不断上升的趋势,即工人从一个国家移居到另一个国家。工人从一个国家移居到另一个国家当然是为了找工作。因此空格处填jobs(工作)是合适的。cases:个案;activities:活动;uses:使用。

3、Ceasing to Wear TiesIt\'s useless. It\'s dirty. It spreads disease. That\'s why the British Medical Association in the UK recently called forhospital doctors to stop wearing ties.That leads to another question. Why does anyone wear a tie? Ties serve no purpose. They do not cover any part of your body and keep you warm. They always seem to get covered in food stains. Perhaps that is the purpose of the tie. It lets everyone know what you just ate.Ties have an odd history. Soldiers from Croatia, in Eastern Europe, served as mercenaries (雇佣军) in various conflicts in the 17th century. They were identified by brightly colored pieces of silk worn around the neck. Known as cravats(围巾), these became a popular fashion item in France and eventually evolved into the tie.It\'s an interesting story, but it doesn\'t tell us why men want to put useless pieces of cloth orsilk around their necks. The answer seems to be about identification(身份证明 ). In the 19th-century Britain, ties were used by universities, military regiments (团), sports clubs, schools and gentleman\'s clubs. Each tie was in a particular setof colors which identified the wearer as a member of that organization. Wearing ties was also the mark of Britain\'s most powerful classes. That made the tie itself a symbol of power and respect. and that led it to be adopted by a much larger class-the business class.You cannot wear a tie if you work with machinery, so wearing a tie became a sign that you were a man who used his brain to make a living, rather than his hands. It showed you were serious. It showed you were a professional. It meant that everyone who wanted a job in business had to wear one. It was just impossible to take seriously a man who did not wear a piece of colored silk around his neck. This is how millions of people came to wear ties across the world.Is there a future forties? The signs are not promising. Many political leaders, including British Prime Minister Tony Blair, now go without ties.British Prime Minister Tony Blair is a man________.【单选题】

A.they were workmen

B.they were members of different organizations

C.hospital doctors stop wearing ties

D.who does not always wear a tie

E.who served as mercenaries in many conflicts in the 20th century

F.who does not want to live like a king

正确答案:D

答案解析:根据题干中的线索词Tony Blair可定位到最后一段最后一句:Many political leaders,including British Prime Minister Tony Blair, now go without ties.该句说英国首相布莱尔外出时经常不打领带。D选项who does not always wear a tie与其意思一致,故D为正确答案。

4、The Race into SpaceAmerican millionaire Dennis Tito will always be famous. He was the first tourist in space. "I spent sixty years on Earth and eight days in space and from my viewpoint, it was two separate lives," Tito explained. He loved his time in space. "Being in space and looking back at earth is one of the most rewarding experiences a human being can have."This kind of experience isn\'t cheap. It cost $ 20 million. However, Tito achieved his dream, so he was happy. "Forme it was a life dream. It was a dream that began when didn\'t have any money," he told reporters.On 30 April 2002, Mark Shuttleworth became the world\'s second space tourist. Shuttleworth is a South African businessman. At the age of twenty - eight, he also paid $ 20 million forthe eight - day trip.Both Tito and Shuttleworth bought their tickets from a company called Space Adventures. The company has around 100 people already on their waiting list forflights into space. The spaceship to take them doesn\'t exist yet.Many of the customers are people who like adventure. They are the kind of people who also want to climb Mount Qomolangma. Other customers are people who love space. However, these people are worried. Because it’s so expensive, only very rich people can go into space. They want space travel to be available to more people.That day may soon be here. Inter Orbital Systems (IOS) plans to send up to four tourists a week into space. The tours will depart from an island in Tonga. The company promises a package that includes forty-five days of astronaut training in Russia and California, seven days in space, and a vacation in Tonga, for$2 million.However, space flight is still very dangerous. Bill Readdy is NASA\'s deputy assistant administratorforspace flight. He says that the chances of dying are about 1 in 500. Because of this, it may take time before space tourism really takes off. You might be able to go up, but will you come down?Dennis Tito was the first tourist in space.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,是送分题。答案依据是文章开头第二句,He was the first tourist in space。他是太空旅行的第一人,所以本题正确,答案是A。

5、A Strong Greenhouse Gas1 Methane is a colorless, odorless gas; it is also a potent greenhouse gas, and once released into the atmospheres, it absorbs beat radiating from Earth\'s surface. That\'s why methane is a majorcontributorto the planet\'s increasing temperature rise orglobal warming. Molecule formolecule, methane\'s heat-trapping power in the atmosphere is 21 times stronger than carbon dioxide, the most abundant greenhouse gas.2 With 13 billion cows belching almost constantly around the world (100 million in the U. S. alone), it\'s no surprise that menace released by livestock is one of the chief sources of the gas. Other prime methane sources: petroleum, drilling, coal mining, solid-waste landfills and wetlands.3 Greenhouse gases like methane and carbon dioxide make up only a small part of Earth\'s atmosphere, which is 78 percent nitrogen and nearly 21 percent oxygen. and without greenhouse gases to trap the sun\'s heat and warm the planet, life as we know it couldn\'t exist. But in the last200 years, human activity that requires burning oil, natural gas, and coal forenergy has magnified the greenhouse effect.4 Atmospheric concentrations of methane have more than doubled in the last two centuries. Blame forthis often focuses on big industries and gas-guzzling vehicles. But agriculture plays a majorrole, too. In the past 40 years alone, the global cattle population has doubled.5 Cows munch mostly grasses and hay yet they grow big and hefty. Why? Because of the rumen. The rumen holds 160 liters of food and billions of microbes. These microscopic bacteria and protozoa break down cellulose and Fiber into digestible nutrients. A cow couldn\'t live without its microbes. As the microbes digest cellulose, trey release methane. The process occurs in all animals with a rumen (cows, sheep, and goats, forexample), and it makes them very gassy. It\'s part of their normal digestion process. When they drew their cud, they regurgitate some food to rechew it, and all this gas comes out. The average cow expels 600 liters of methane a day.That\'s why we say livestock gas is also a majorfactorof causing the global warming.Greenhouse gases are indispensable to mankind, but the problem mankind is faced with is ____ .【单选题】

A.one of tire majorcontributors

B.the ever-increasing atmospheric concentration of greenhouse gases

C.big and hefty cows

D.livestock\'s normal digestion process

E.how to cut down the cattle population

F.big industries and gas-guzzling vehicles

正确答案:B

答案解析:选B的依据在第3段的第2句、第3句和第4段的第1句。这三个句子先后介绍了下列观点:没有温室气体,生物不能生存;人类燃烧能源,加剧温室效应;大气甲烷的含量增加一倍。

6、Britain\'s Solo SailorEllen MacArthur started sailing when she was eight, going out on sailing trips with her aunt. She loved it so much that she saved her money forthree years to buy her first small sailing boat. When she was 18, she sailed alone around Britain and won the "Young Sailorof the Year" award.Ellen became famous in 2001. Aged only 24, she was one of the only two women who entered the Vendee Globe round the world solo race, which lasts 100 days. Despite of many problems, she came the second in the race out of 24 competitors and she was given a very warm welcome when she returned.Ambition and determination have always been a big part of Ellen\'s personality. When she was younger, she lived in a kind of hut (棚屋) forthree years while she was trying to get sponsorship to compete in a transatlantic race. Then she took a one - way ticket to France, bought a tiny seven meter Class Mini yacht (游艇), slept under it while she was repairing it, and then she raced it 4,000 kilometres across the Atlantic in 1997, alone for33 days.Ellen has to learn many things, because sailing single - handed means that she has to be her own captain, electrician, sailmaker, engineer, doctor, journalist, cameraman and cooker, She also has to be very fit, and because of the dangers of sleeping forlong periods of time she\'s in the middle of the ocean, she has trained herself to sleep forabout 20 minutes at a time.and she needs courage. Once, in the middle of the ocean, she had to climb the mast (桅杆) of a boat to repair the sails at four o\'clock in the morning, with 100 kph winds blowing around her. It took her many hours to make the repairs, Ellen says: "I was exhausted when came down. It\'s hard to describe how it feels to be up there. It\'s like trying to hold onto a big pole, which forme is just too big to get my arms around, with someone kicking you all the time and trying to shake you off".But in her diary, Ellen also describes moments which is worthwhile (值得的) :"A beautiful sunrise started the day, with black clouds slowly lit by the bright yellow sun. I have a very strong feeling of pleasure, being out here on the ocean and having the chance to live this. I just feel lucky to be here."The word "solo" in the title could be best replaced by ____. 【单选题】

A.single - handed

B.self - made

C.one performer

D.self - starter

正确答案:A

答案解析:本题是词义题,难度不大,考查的是基本意义,不需要查询引申意义。此外,文中第四段开头,because sailing single - handed means ……“Ellen必须学会许多事情,因为单独航行意味着……”A复制了文章原话,是答案。

7、She was sent a box of chocolates along with a letter saying she was fired.【单选题】

A.killed

B.shot

C.dismissed

D.murdered

正确答案:C

答案解析:题干大意:有人送她一盒巧克力,附带一封告诉她被解雇的信。画线词fired(解雇)与选项dismissed(解雇)同义。kill:杀死;shot:射击;murder:谋杀。故答案为C。

8、An Early Form of Jazz MusicMusic comes in many forms; most countries have a style of their own. At the turn of the last century, when jazz was born, America had no prominent music 0f its own. No one knows exactly when was invented orby whom. But it began to be heard in the early 1890s. Jazz is America\'s contribution to popular music. In contrast to classical music, which follows formal European traditions, jazz is spontaneous and free in form. It bubbles with energy, expressing the moods, interests, and emotions of the people. In the 1920s\' jazz sounded like America. and so it does today. The origins 0f the music are as interesting as the music itself. American Negroes, orblacks, as they are called today, were the jazz pioneers. They were brought to the Southern states as slaves. They were sold to plantation owners and forced to work long hours. When a Negro died, his friends and relatives formed a procession to carry to body to the cemetery. In New Orleans, a band often accompanied the ____ . On the way to the cemetery the band played slow, solemn music, suited to the occasion. Furthermore 0n the way home the mood changed. Spirits lifted. Death had removed one of their numbers, but the living were glad to be alive . The band played happy music, improvising on both the harmony and the melody of the tunes played at the funeral. This music made everyone want to dance. It was an early form ofjazz. 【单选题】

A.body

B.demonstration

C.procession

D.march

正确答案:A

答案解析:根据前一句很容易就可以判断应该选procession。

9、Continuing Education1 People around the world agree that education is not an end, but a means to an end. In other words, we do not educate students only forthe aim of educating them. Our purpose is to fit them forlife. Life is varied; so is education.2 Ideas about education are more specified in the United States. Education today is not just a high school diploma ora college degree. Many adults are not interested in going to college. They are interested in other kinds of learning. Forthem, learning does not end with a diploma.3 Continuing education gives these adults the opportunity to increase their knowledge about their own field orto learn about a new field. It also gives them a chance to improve their old skills orto learn new ones. Scientists, mechanics, secretaries, barbers and cooks can take classes to improve their work skills. If they know more orlearn more, they can get a better job orearn more money.4 Continuing education classes give more adults the chance to learn new skills. There is usually a large variety of classes to choose from: typing, foreign cooking, photography, auto repair, furniture repair, orswimming. There are only some of the classes available.5 Some adults take classes forfun orbecause the class will be useful forthem. Other adults take continuing education classes to improve their own lives because they want to feel better about themselves.6 Almost any community college orpublic school system has a continuing education program. There are classes in schools, community buildings orchurches. Most classes are in the evenings, so working people can attend. The classes are usually small, and they are inexpensive.Paragraph 2 ____【单选题】

A.Ideas bout education in the U. S.

B.Advantages of continuing education

C.Good opportunity to learn new skills

D.Most classes are in the evening

E.Working people have easy access

F.Education helps cooks find a better job

正确答案:A

答案解析:第1段讲全世界人对教育的认识。第2段讲美国人对教育的理解:今天的教育不只为’拿到高等学校文凭或学位。很多成人对上大学不感兴趣,他们对其他类型的学习感兴趣。学习不是以拿学位而告终,因此选A。

10、Three Ways to Become More CreativeMost people believe they don\'t have much imagination. They are wrong. Everyone has imagination, but most of us, once we become adults, forget how to access it. Creativity isn\'t always connected with great works of art orideas. People at work and in their free time routinely think of creative ways to solve problems. Maybe you have a goal to achieve, a tricky question to answer oryou just want to expand your mind! There are three techniques to help you.This technique involves taking unrelated ideas and trying to find links between them. First, think about the problem you have to solve orthe job you need to do. Then find an image, word, idea orobject, forexample, a candle. Write down all the ideas/words associated with candles, light, fire, matches, wax, night, silence, etc. Think of as many as you can. The next stage is to relate the ideas to the job you have to do. So imagine you want to buy a friend an original present; you could buy him tickets to a match ortake him out forthe night. Imagine that normal limitations don\'t exist. You have as much time/space/money, etc. as you want. Think about your goal and the new possibilities. If, forexample, your goal is to learn to ski (滑雪), you can now practice skiing every day of your life (because you have the time and the money). Now adapt this to reality. Maybe you can practice skiing every day in December, orevery Monday in January.Look at the situation from a different point of view. Good negotiators (谈判者) use this technique in business, and so do writers. Fiction writers often imagine they are the characters in their books. They ask questions: what does this character want? Why can\'t she get it? What changes must she make to get what she wants? What does she dream about? If your goal involves other people, put yourself "in their shoes". The best fishermen think they are the fish!The phrase "put yourself in their shoes" in paragraph 4 is closest in meaning to ____.【单选题】

A.dress yourself like them

B.do as they ask you to

C.think as they would

D.put on their shoes

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,干扰项干扰不强,put yourself in their shoes即使不看原文,考生也能大致判断是“站在对方立场上考虑问题”,最佳答案是C。think as they would,这是个省略句,实际上是think as they would think,即“站对方的立场上考虑问题。”

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!