职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》每日一练0923
帮考网校2025-09-23 13:14
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、He is always under the weather.【单选题】

A.traveling

B.sick

C.away

D.unconscious

正确答案:B

答案解析:sick:有病的,和under the weather(不舒服)词义相近;traveling:旅行;away:离开、远离;unconscious:失去知觉的。

2、Shopping at Second - hand Clothing StoresWhen 33 years old Pete Barth was in college, shopping at second - hand clothing stores was just something he did-"like changing the tires on his car." He looked at his budget and decided he could save a lot of money by shopping forclothes at thrift shops."Even new clothes are fairly disposable (用后即丢掉的) and wear out after a couple of years," Barth said. "In thrift shops, you can find some great stuff whose quality is better than new clothes."Since then, Barth, who works at a Goodwill thrift shop in the US state of Florida, has found that there are all kinds of reasons forshopping forsecond - hand clothing. Some people, like him, shop to save money. Some shop fora crazy - looking shirt. and some shop as a means of conserving energy and helping the environment.Pat Akins, an accountant at a Florida Salvation Army (SA) (救世军) thrift shop, said that, forher, shopping at thrift shops is a way to help the environment."When my daughter was little, we looked at it as recycling," Akins said: "Also, why pay 30 dollars fora new coat when you can get another one fora lot less?"Akins said that the SA has shops all over the US-"some as big as department stores". All of the clothes are donated (捐赠), and when they have a surplus (盈余), they\'ll have "stuff a bag" specials, where customers can fill a grocery sack with clothes foronly 5 or10 dollars.Julia Stocum, 22, points out, however, that the huge amount of second - hand clothing in the US is the result of American wastefulness."I\'d say that second - hand stores are the result of our wasteful, materialistic culture," said Slocum, who works fora pro - conservation organization, the center of a New American Dream. "Thrift shops prevent waste from going to landfills (垃圾填埋场), They give clothing a second life and provide cheaper clothing forthose who can\'t afford to buy new ones and generate (创造) income forcharities. They also provide a way forthe wealthy and middle classes to shed (摆脱) the guilt fortheir level of consumption."Which statement about Barth is NOT true? ____【单选题】

A.He is 33 years old now.

B.He works at a Goodwill thrift shop.

C.He works at a Salvation Army thrift shop.

D.He was a college student many years ago.

正确答案:C

答案解析:本题难度较大,需要认真阅读文章,作出判断。认真阅读文章前三段。第一段第一句谈到了作者大学期间经常逛二手服装店,第三段第一句话谈到了作者在Goodwill旧货店工作,可以推断A,B,D项正确,所以答案是C。

3、What Is the Coolest Gas in the Universe?What is the coldest air temperature ever recorded on the Earth? Where was this low temperature recorded? The coldest recorded temperature on Earth was -91℃ which _____ in Antarctica in 1983.We encounter an interesting situation when we discuss temperatures in space Temperatures in Earth orbit actually range from about +120℃ to -120℃. The temperature depends upon whether you are in direct sunlight orshade, Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure. Thank NASA science forwell-designed space suits that protect astronauts from these temperature extremes.The space temperatures just discussed affect only our area of the solar system . Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun. Astronomers estimate temperatures at Pluto are about -210℃. How cold is the lowest estimated temperature in the entire universe? Again, it depends upon your location. We are taught it is supposedly impossible to have a temperature below absolute zero, which is -273℃, at which atoms do not move. Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully cooled down a gas temperature barely above absolute zero. They won a Nobel Prize in Physics in 2001 fortheir work not a discovery in this car.Why is the two scientists\' work so important to science?In the 1920s, Satyendra Nath Bose was studying an interesting theory about particles we now call photons. Bose had trouble convincing Other scientists to believe so he contacted Albert Einstein. Einstein\'s calculations helped him theorize would behave as Bose thought but only at very cold temperatures.Scientists have also discovered that ultra-cold atoms can help them make the world\'s atomic clocks even more accurate. These clocks are so accurate today they would only lose one second every six million years! Such accuracy will help us travel in space because distance is velocity times time(d=vxt). With the long distances involved in space travel to know time as accurately as possible to get accurate distance.【单选题】

A.opened

B.occurred

C.opposed\'

D.operated

正确答案:B

答案解析:本段叙述地球上记录到的最低温度是-91℃,本段最后一句的后半句显然是交代这一最低温度是在南极洲出现的,所以occurred(发生、出现)是正确的选择。其他三个选项的词义与上下文的意思相去甚远。

4、A Strong Greenhouse Gas1 Methane is a colorless, odorless gas; it is also a potent greenhouse gas, and once released into the atmospheres, it absorbs beat radiating from Earth\'s surface. That\'s why methane is a majorcontributorto the planet\'s increasing temperature rise orglobal warming. Molecule formolecule, methane\'s heat-trapping power in the atmosphere is 21 times stronger than carbon dioxide, the most abundant greenhouse gas.2 With 13 billion cows belching almost constantly around the world (100 million in the U. S. alone), it\'s no surprise that menace released by livestock is one of the chief sources of the gas. Other prime methane sources: petroleum, drilling, coal mining, solid-waste landfills and wetlands.3 Greenhouse gases like methane and carbon dioxide make up only a small part of Earth\'s atmosphere, which is 78 percent nitrogen and nearly 21 percent oxygen. and without greenhouse gases to trap the sun\'s heat and warm the planet, life as we know it couldn\'t exist. But in the last200 years, human activity that requires burning oil, natural gas, and coal forenergy has magnified the greenhouse effect.4 Atmospheric concentrations of methane have more than doubled in the last two centuries. Blame forthis often focuses on big industries and gas-guzzling vehicles. But agriculture plays a majorrole, too. In the past 40 years alone, the global cattle population has doubled.5 Cows munch mostly grasses and hay yet they grow big and hefty. Why? Because of the rumen. The rumen holds 160 liters of food and billions of microbes. These microscopic bacteria and protozoa break down cellulose and Fiber into digestible nutrients. A cow couldn\'t live without its microbes. As the microbes digest cellulose, trey release methane. The process occurs in all animals with a rumen (cows, sheep, and goats, forexample), and it makes them very gassy. It\'s part of their normal digestion process. When they drew their cud, they regurgitate some food to rechew it, and all this gas comes out. The average cow expels 600 liters of methane a day.That\'s why we say livestock gas is also a majorfactorof causing the global warming.Paragraph 2 ____【单选题】

A.Life of Macroscopic Bacteria in Livestock\'s Rumen

B.Ways to Reduce Methane\'s Heat-trapping Power

C.Agriculture Also Contributes to Increased Concentrations of Methane in the Atmosphere

D.Why Livestock Releases Methane

E.Methane as a Strong Greenhouse Gas

F.Livestock as a Prime Factorof the Greenhouse Effect

正确答案:F

答案解析:本段要表达的中心意思是:livestock排出的甲烷也是温室效应的一个主要源头。

5、A New Doctors\' DilemmaWhen Christian Barnard, a South African doctor, performed the first human heart transplant in1967, the result was a worldwide moral debate on the ethics of transplanting organs. Hearts were not the first human organs to be transplanted but, in this case, if a donorgave his orher heart, he orshe would obviously and necessarily die (orbe dead). Kidney transplants, which were already quite common in 1967, often involved the transfer of a single kidney from a close living relative. The chances of survival of the donorwere somewhat diminished because he now had only one kidney and if that kidney were affected by disease, he would not have a healthy kidney in reserve. Nevertheless, the donorwould certainly not necessarily die.Undoubtedly, another reason why the first heart transplant was so controversial was the fact that we associate so many personality traits with the heart. Questions were asked of the type: "If a person had a different heart, would he still be the same person?", or"If doctors needed a dying person\'s heart, would they tend to declare him dead prematurely?", and so on.Today, not only hearts and kidneys, but also such extremely delicate organs as lungs and livers, are transplanted. These developments have led to a far higher orproportion of successful operations and this, in turn, has led to greater demand fortransplants. At the same time, many of the original moral questions surrounding heart transplants have been almost forgotten.However, as a result of the heavy demand fororgans, a new moral dilemma has emerged. Forexample, in the United States there are many people who would survive iflungs were available fortransplanting. In fact, about 80% of them die before a suitable donoris found. In these circumstances who would decide if a donorwere found whose lungs were equally suitable fortwo potential recipients?This problem is made worse by the fact that many patients, ortheir families, become desperate to find a donor. Some succeed in publicizing their situation in newspapers, to politicians oron television. Sometimes, as a result, suitable donors are found. But what would happen if another patient needed the organ more than the one who got the publicity? Who would decide if the other patient should get the organ? Would it be the doctors? orthe donor? orthe family who got the publicity? If such a dilemma developed it would be very difficult to resolve and it would be a matter of life ordeath to the patients involved.Why was the first heart transplant controversial?【单选题】

A.Because it was not so successful as people had thought.

B.Because some people argued it was not moral to do so.

C.Because the recipient died on the operation table.

D.Because it was the most difficult operation ever known.

正确答案:B

答案解析:由第1段可知,全球范围的moral debate是因为捐者一定会死的。这不同于肾脏移植,因此违背道德。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!