职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》模拟试题0922
帮考网校2025-09-22 13:48
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Fighting fora Brighter Future forWomenWhen I was asked what it means to be a woman running forpresident, I always gave the same answer that I was proud to be running as a woman, but I was running because thought I\'d be the best president.But I am a woman and, like millions of women, I know there are still barriers and biases (偏见) out there, often unconscious, and I want to build an America that respects and embraces the potential of every last one of us.I ran as a daughter who benefited from opportunities my mother never dreamed of. I ran as a mother who worried about my daughter\'s future and a mother who wants to leave all children brighter tomorrows.To build that future I see, we must make sure that women and men understand the struggles of their grandmothers and their mothers, and that women enjoy equal opportunities, equal pay, and equal respect.Let us resolve and work toward achieving very simple propositions (命题): there are no acceptable limits, and there are no acceptable prejudices in the 21 st century in our country.You can also be so proud of it, from now on, it will be unremarkable fora woman to win primary state victories, unremarkable to let a woman in a close race to be our nominee (被提名者), unremarkable to think that a woman can be the president of the United States. and this is truly remarkable my friends.We are disappointed that we couldn\'t go all of the way, especially the young people who put so much into this campaign. It would break my heart if, in falling short of my goal, I in any way discouraged any of you from pursuing yours.We always aim high, work hard, and care deeply about what you believe in. and when you stumble (绰倒), keep faith. And, when you\'re knocked down, get right back up and never listen to anyone who says you can\'t orshouldn\'t go on.As we gather here today in this historic, magnificent building, the 50th woman will leave the Earth and orbit (绕轨道运行) overhead. If we can blast 50 women into space, we will someday launch a woman into the White House.Hillary Clinton will support Obama in the upcoming presidential election campaign.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,需要通读全文。通读全文可以发现,全文始终没有提到奥巴马,所以本题是未提及的,答案是C。

2、Fodd(1)Ford\'s great strength was the manufacturing process not invention. Long before he started a car company, he was a worker, known forpicking up pieces of metal and wire and turning them into machines. He started putting cars together in 1891, although it was by no means the first popular automobile, the Model T showed the world just how creative Ford was at combining technology and market.(2)The company\'s assembly line alone. threw America\'s Industrial Revolution into overdrive(高速运转). Instead of having workers put together the entire car, Ford\'s friends, who were great toolmakers from Scotland, organized teams that added parts to each Model T as it moved down a line. By the time Ford\' s Highland Park plant was humming (嗡嗡作响) along in 1914, the world\'s first automatic conveyorbelt could turn out a car every 93 minutes.(3)The same year Henry Ford shocked the world with the $5 a day minimum Wage scheme, the greatest contribution he had ever made. The average Wage in the auto industry then was $2. 34 fora9-hour shift. Ford not only doubled that he also took an hour off the workday. In those years it was unthinkable that a man could be paid that much fordoing something that didn\'t involve an awful lot of training oreducation. The Wall Street Journal called the plan "an economic crime" and critics everywhere laughed at Ford.(4)But as the wage increased later to daily $10, it proved a critical component of Ford\'s dream to make the automobile accessible to all The critics were too stupid to understand that because Ford had lowered his costs per car, the higher wages didn\'t matter, except formaking it possible formore people to buy cars.The assembly line made it possible to ____【单选题】

A.criticized by the media

B.the low wage in the auto industry

C.own a car

D.Produce cars in large numbers

E.the 8-hour-shift practice

F.combined technology and market

正确答案:D

答案解析:第2段的最后一个句子中提到“这个世界上的第一条汽车输送带每93分钟就生产一辆小汽车”。这个速度在当时是相当高的,可以想像,一年下来生产汽车的数量是相当大的。

3、Shopping at Second - hand Clothing StoresWhen 33 years old Pete Barth was in college, shopping at second - hand clothing stores was just something he did-"like changing the tires on his car." He looked at his budget and decided he could save a lot of money by shopping forclothes at thrift shops."Even new clothes are fairly disposable (用后即丢掉的) and wear out after a couple of years," Barth said. "In thrift shops, you can find some great stuff whose quality is better than new clothes."Since then, Barth, who works at a Goodwill thrift shop in the US state of Florida, has found that there are all kinds of reasons forshopping forsecond - hand clothing. Some people, like him, shop to save money. Some shop fora crazy - looking shirt. and some shop as a means of conserving energy and helping the environment.Pat Akins, an accountant at a Florida Salvation Army (SA) (救世军) thrift shop, said that, forher, shopping at thrift shops is a way to help the environment."When my daughter was little, we looked at it as recycling," Akins said: "Also, why pay 30 dollars fora new coat when you can get another one fora lot less?"Akins said that the SA has shops all over the US-"some as big as department stores". All of the clothes are donated (捐赠), and when they have a surplus (盈余), they\'ll have "stuff a bag" specials, where customers can fill a grocery sack with clothes foronly 5 or10 dollars.Julia Stocum, 22, points out, however, that the huge amount of second - hand clothing in the US is the result of American wastefulness."I\'d say that second - hand stores are the result of our wasteful, materialistic culture," said Slocum, who works fora pro - conservation organization, the center of a New American Dream. "Thrift shops prevent waste from going to landfills (垃圾填埋场), They give clothing a second life and provide cheaper clothing forthose who can\'t afford to buy new ones and generate (创造) income forcharities. They also provide a way forthe wealthy and middle classes to shed (摆脱) the guilt fortheir level of consumption."Which statement about Barth is NOT true? ____【单选题】

A.He is 33 years old now.

B.He works at a Goodwill thrift shop.

C.He works at a Salvation Army thrift shop.

D.He was a college student many years ago.

正确答案:C

答案解析:本题难度较大,需要认真阅读文章,作出判断。认真阅读文章前三段。第一段第一句谈到了作者大学期间经常逛二手服装店,第三段第一句话谈到了作者在Goodwill旧货店工作,可以推断A,B,D项正确,所以答案是C。

4、Operatunity1. Operatunity is a TV talent show foramateur opera singers, The winners get the chance to sing with the English National Opera. When two housewives, Denise Leigh and Jane Gilchrist won in 2002, their lives changed forever, As they sang Verdi\'s Rigoletto at the Coliseum (音乐厅) in Rome, they were transformed from working mothers into opera celebrities (名人).2. "I live in the village I was born in," says Denise, who is blind. "Lots of my neighbours are family, and my life is all about my three children. Jane, who worked as a cleaner and a shop assistant, was in a similar situation." She says. All I had to look forward to was seeing my four children grow up, and I love them, but ... you know there must be more things than life. Winning Operatunity has opened up avenues I never knew existed."3. "Last year was amazing," Denise continues, "Last month was Paris, before that we were recording at Abbey Road, in London, and recently we had our album launch at the Royal Opera House" "We\'ve been treated like princesses," laughs Jane, "... champagne, chocolates, five - star hotels ..."4. But it wasn\'t all so easy. ForDenise, the worst part was waiting at the beginning. "After I\'d sent in my application form I worried fora month, Then I had to wait ten days after my first audition (试唱). That was awful." Even when they won the competition they were allowed to tell their close family but they weren\'t allowed to tell anyone else until later. Denise and Jane also found the travelling is difficult. They couldn’t take their children with them while they were away singing, so they had to organise childcare. However, there\'s been no problem with the physical side of singing: "We didn\'t have to worry about that as we\'ve had lots of help and wonderful voice training." says Jane. They also had to learn to deal with the media." The kids loved the fact that they could stay up and watch us on TV, but I just couldn\'t understand why some newspapers were more interested in the fact I divorced at 21, rather than the fact I had just sung at the Coliseum, says Denise.Being celebrities, Denise and Jane had to learn to ____.【单选题】

A.help others out

B.take care of their children

C.deal with the media

D.raise their children

E.realize their dreams

F.see the world

正确答案:C

答案解析:本题难度也不大,通读第四段,可以发现关键句是:They also had to learn to deal with the media,所以可以确定答案是C。

5、G8 SummitLeaders of thegroupof Eight MajorIndustrialized Nations (G8) will meet in Scotland in July this year. Representatives from China, India, Mexico, South Africa and Brazil have also been invited. Here\'s what the G8 leaders want from the meeting.British Prime Minister Tony Blair wants the G8 to cancel debt to the world\'s poorest countries. He wants them to double aid to Africa to 50 billion pounds by 2010. He has also proposed reducing subsidies to Western farmers and removing restrictions on African exports. This has not got the approval of all members because it will hurt their agricultural interests. On climate change, Blair wants concerted (共同的) action by reducing carbon emissions (排放). US President George W. Bush agrees to give help to Africa. But he says he doesn\'t like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption. Bush said he would not sign an agreement to cut greenhouse gas emissions at the summit, according to media. The US is the only G8 member not to have signed the Kyoto Protocol(《京都议定书》). Although the US is the world\'s biggest polluter, Bush so far refuses to believe there is sufficient scientific data to establish beyond a doubt that there is a problem.French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change. He is determined to get the US to sign the climate change deal.German ChancellorGerhard Schroder remains doubtful of Blair\'s Africa proposals. Schroder\'s officials have dismissed the notion that money will solve Africa\'s problems as"old thinking". Berlin says that African states should only receive extra money if they can prove they\'ve solved the corruption problem.Russian President Vladimir Putin was doubtful about the value of more aid to Africa. But he has seen a way to make this work to his advantage. Putin intends to use the aid to Africa as a springboard (跳板) next year to propose aid to the former Soviet Republics of Georgia, Uzbekistan, Tajikistan and Moldova.Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi\'s priorities are a seat on the UN Security Council, forwhich he will be lobbying (游说) at the summit. and he\'s concerned about the Democratic People\'s Republic of Korea\'s nuclear weapons programme.Chirac takes a stand similar to Blair’s on Africa and climate change.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:根据主语Chirac可以确定答案出自第四段。第四段第一句:French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change. (Chirac支持布莱尔对非洲和气候变化的看法及态度。)这与题干所表达的意思是一致的,故正确答案是A。

6、The State of Marriage TodayIs there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson forthe National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times, and extramarital (婚外的) affairs will be even more common than they are now.But what are the reasons forthis, and is the picture really so gloomy (黑暗的)? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based foryears partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands--as they usually didn\'t have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, so they don\'t feel that they need to stay in a failing marriage.In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic (悲观的) as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now simply live together and don\'t bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage ordivorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive.So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isn\'t. and it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves. more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships! (2011年)Which of the following about marriage is NOT mentioned in the passage?【单选题】

A.There will be more relationships outside marriage.

B.Marriage has long been partly an economic need.

C.It is a fact that most people choose to get married

D.Many people went abroad after divorce.

正确答案:D

答案解析:三正一误的细节考查题。题干问“关于婚姻的叙述,下列哪个选项在文中并未提及”。选项A在第一段最后一句中提到了,选项B和C分别在第二段和第四段中提到了。只有选项D未在原文中提及,故正确答案为D。

7、Money orFriendship orBoth1. Friends and money don\'t mix. It\'s a dangerous combination since a fight over money is one of the fastest ways to end a friendship. But what if a friend asks you to tend him orher some money? If you don\'t lend your friend the money, you risk losing the friend. If you do lend your friend the money, you risk losing both the friendship and your money.2. We have to face facts, so here are some situations you might run across with your buddies (伙伴) and some helpful tips (忠告) on how to deal with them. Thinking about why this person needs to borrow in the first place. If he is always living beyond his means, it is his fault, not yours. Any Sensible person would not put himself in a position of debt so often. So simply say "no" to this friend. Even if your friend really needs that money foremergency use and you are willing to help him, before you dive into your pocket, follow this reality check: Do you have the extra money? Are you sure you don\'t need it? Are you willing to write off that amount if it\'s not returned? If your answers are negative, do yourself a favorand say "no".3. Let\'s assume you can\'t stand saying "no" to your friend because you don\'t want him living off cat food. What do you do? Write down these details on a sheet of paper before opening up your wallet:Amount of the loan.Date of the loan.Time of repayment.Amount of interest (if any).Lender\'s and borrower\'s signature.This will at least keep the borrower from forgetting the loan so easily, If your friend\'s loan is past due, it\'s important that you ask him-and it\'s actually not rude. The longer you wait, the more you are brood (忧伤), and the more your resentment builds.4. You can send him a friendly reminder via E - mail. Tell him something like "I\'m going over my bank account and I\'m just wondering when we\'ll be able to settle that money thing." E - mail saves you from an uncomfortable face - to - face confrontation. There is almost no chance of turning a bad reaction into an argument. Unlike a public conversation, an E - mail message will always be private.5. After asking two orthree times, you might have to write it off. That\'s what happens. If he just doesn\'t have the money oris unwilling, then what kind of friend is that?Paragraph 4 ____【单选题】

A.Time to Break off a Friendship

B.Unconditional Assistance to Friends in Need

C.Things to Consider When You Have to Say "No" to Your Friend

D.Things to Think over When You Don\'t Want Your Friend to Eat Cat Food

E.Strategies forBorrowing Money

F.Advantages of E - mail in Handling Money Issues

正确答案:F

答案解析:本题难度不大,主旨句比较好确认,就是第四段的第一句。第四段主要谈到可以通过邮件方式来提醒朋友借钱的事,以避免朋友间的尴尬。回来看选项,F项Advantages of E - mail in Handling Money Issues,言简意赅地概括本段意思了,是答案。

8、A Bad IdeaThink you can walk, drive, take phone calls, e - mail and listen to music at the same time? Well, New York\'s new law says you can\'t. and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street. The law went into force last month, following research and a shocking number of accidents that involved. people using electronic gadgets (小巧机械) when crossing the street.Who\'s to blame? ____ "We are under the impression that our brain can do more than it often can," says Rene Marois, a neuroscientist (神经科学家) in Tennessee. "But a core limitation is the inability to concentrate on two things at once."The young people are often considered the great multitaskers. However, an Oxford University research suggests this perception is open to question. Agroupof 18 to 21 years old and agroupof 35 to 39 years old were given 90 seconds to translate images into numbers, using a simple code. The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted. But when both groups were interrupted by a phone call oran instant message, the oldergroupmatched the youngergroupin speed and accuracy.It is difficult to measure the productivity lost by multitaskers. Jonathan Spira, chief analyst at Basex, a business - research firm, estimates that the cost of interruptions to the American economy is nearly $650 billion a year, The estimate is based on surveys with office workers. The surveys conclude that 28 percent of the workers\' time was spent on interruptions and recovery time before they returned to their main tasks.【单选题】

A.Talking on a cell phone while driving brings you joy anyway.

B.The estimate is based on surveys with office workers.

C.The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted.

D.However, an Oxford University research suggests this perception is open to question.

E.Scientists say that our multitasking (多任务处理) abilities are limited.

F.and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street.

正确答案:E

答案解析:本题难度很大。可用排除法和代入法。本题的下文谈到了神经学家说的话,即我们的大脑比它平时能做的要多得多,但把精力集中在两件事情上的能力是有限的,是一段具体论述,那么可以推断本题此处应该是一个概括性的句子,以引导本题的下文,回来看选项,把E代入文中,符合逻辑,答案是E。

9、Among all the essays, his was picked out as the best one by the professors.【单选题】

A.selected

B.labeled

C.elected

D.considered

正确答案:A

答案解析:pick out和select都表示“选择、挑选”;label:贴标签;elect:选举、推选;consider:考虑、认为。

10、Houses of the FutureWhat will houses be like after thirty years? No one really knows, but architects are trying to predict. What will our home be like then?Future houses will have to be flexible. some of us will be working from home. So we will have to be able to use areas of the house forwork forpart of the day and forliving forthe rest. Families grow and change with children arriving, growing up and leaving home. The house of the future will have to grow and change with the family. Nothing will be as fixed as it is now. The house will always be changing to meet changing needs.Everyone agrees that after 30 years we will be living in "intelligent" houses. We will be able to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do. Like this: "We\'ll be having a party this weekend. What food shall we cook?" ____ We will be able to leave cooking to the machines, just tasting things from time to time to check.The house of the future will be personal and each house will be different. You will be able to change the colorof the wall easily. You won\'t have to paint them and you\'ll be able to tell the wall to change the color! and if you don\'t like the colortoday, you will be able to have a new one. The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!【单选题】

A.You will be able to change the colorof the wall easily.

B.The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!

C.and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it.

D.What will our home be like then?

E.The house of the future will have to grow and change with the family.

F.The kids might take their bedrooms with them as they leave.

正确答案:C

答案解析:本题的难度不大,考生只要认真阅读文章,不难确定答案。可用排除法和代入法。本题的上文谈到,未来的房子将智能化,例如我们可以跟厨房电器聊天,问如果要举行一个晚会,该做什么饭菜,下文谈到我们将把做菜的大部分任务交给厨房电器,可以推断此处继续围绕厨房电器来谈,回来看选项,使用排除法和代入法,可以确定C是正确答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!