职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类章节练习正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》章节练习题精选0910
帮考网校2025-09-10 13:13
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理历年真题5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、Light Night, Dark StarsThousands of people around the globe step outside to gaze at their night sky. On a clear night, with no clouds, moonlight, orartificial lights to block the view, people can see more than 14,000 stars in the sky, says Dennis Ward, an astronomer(天文学家) with the University Corporation forAtmospheric Research( UCAR) in Boulder, Colo. But when people are surrounded by city lights, he says, they\'re lucky to see 150 stars.If you\'ve ever driven toward a big city at night and seen its glow from a great distance, you\'ve witnessed light pollution. It occurs when light from streetlights, office buildings, signs, and other sources streams into space and illuminates (照亮) the night sky. This haze (朦胧) of light makes many stars invisible to people on Earth. Even at night, big cities like New York glow from light pollution, making stargazing difficult.Dust and particles of pollution factories and industries worsen the effects of light pollution. "If one city has a lot more light pollution than another," Ward says, "that city will suffer the effects of light pollution on a much greater scale."Hazy skies also make it far more difficult forastronomers to do their jobs.Cities are getting larger. Suburbs are growing in once dark, rural areas. Light from all this new development is increasingly obscuring (使变模糊) the faint (微弱的) light give off by distant stars. and if scientists can\'t locate these objects, they can\'t learn more about them.Light pollution doesn\'t only affect star visibility. It can harm wild life too. It\'s clear that artificial light can attract animals, making them go off course. There\'s increasing evidence, forexample, that migrating (迁徙) birds use sunsets and sunrises to help find their way, says Sydney Gauthreaux Jr. , a scientist at Clemson University in South Carolina, "When light occurs at night," he says, "it has a very disruptive (破坏性的) influence." Sometimes birds fly into lighted towers, high - rises, and cables from radio and television towers. Experts estimate that millions of birds die this way every year.How does light pollution affect wildlife? ______【单选题】

A.Animals may go off course.

B.It helps migrating birds find their homes.

C.Animals are afraid to go out after sunset.

D.It helps birds fall asleep.

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,在文章第六段第三句,这句话谈到,人造光源会误导动物,造成动物偏离飞行路线,回来看选项,A项符合原文句意,是答案。

2、One Good Reason to Let Smallpox LiveIt\'s now a fair bet that we will never see the total extinction (灭绝) of the smallpox (天花) virus. When smallpox was completely got rid of in the world, scientists wanted to _____ the killer virus in the last two labs, one in the US and one in Russia. They asked: If smallpox has truly gone from the planet, what point was there in keeping these reserves?In reality, of course, it was naive to imagine that everyone would let go of such a powerful potential weapon. Undoubtedly several nations still have a few vials (小药瓶). and the last "official" stocks of live Virus bred mistrust of the US and Russia, forno obvious gain.Now American researchers have found an animal model of the human disease, opening the way fortests on new treatments and vaccines(疫苗). So once again there\'s a good reason to the virus, just in keep the disease puts in a reappearance.How do we case with the mistrust of the US and Russia? deal. Keep the virus Simple international support in a well - guarded UN laboratory that\'s open to all countries. The US will object, of course, just as it with a multilateral (多边的) approach to just about everything. But it doesn\'t mean the idea is rejects. If the virus is useful, then let\'s wrong it the servant of all humanity make not just a part of it.【单选题】

A.destroy

B.improve

C.change

D.transport

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,考查词义辨析,干扰项有一定的干扰。文章此处是说“当天花病毒从世界上完全被消灭时,科学家也想消灭在最后两个实验室拥有的这种致命病毒”,此处要用“消灭”的意思,答案是A。

3、A Bad IdeaThink you can walk, drive, take phone calls, e - mail and listen to music at the same time 7 Well, New York\'s new law says you can\'t. and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street. The law went into force last month, following research and a shocking number of accidents that involved people using electronic gadgets (小巧机械) when crossing the street.Who\'s to blame? Scientists say that our multitasking (多任务处理) abilities are limited. "We are under the impression that our brain can do more than it often can," says Rene Marois, a neuroscientist (神经科学家) in Tennessee. "But a core limitation is the inability to concentrate on two things at once."The young people are often considered the great multitaskers. However, an Oxford University research suggests this perception is open to question. Agroupof 18 to 21 years old and agroupof 35 to 39 years old were given 90 seconds to translate images into numbers, using a simple code. The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted. But when both groups were interrupted by a phone call oran instant message, the oldergroupmatched the youngergroupin speed and accuracy.It is difficult to measure the productivity lost by multitaskers. Jonathan Spira, chief analyst at Basex, a business - research firm, estimates that the cost of interruptions to the American economy is nearly $ 650 billion a year. _____. The surveys conclude that 28 percent of the workers\' time was spent on interruptions and recovery time before they returned to their main tasks.【单选题】

A.Talking on a cell phone while driving brings you joy anyway.

B.The estimate is based on surveys with office workers.

C.The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted.

D.However, an Oxford University research suggests this perception is open to question.

E.Scientists say that our multitasking (多任务处理) abilities are limited.

F.and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street.

正确答案:B

答案解析:本题有一定的难度,需要认真阅读文章,理解好句意。可用排除法和代入法。本题的下文谈到了对(办公室)职工做的一次调查,涉及具体内容,所以可以推断此处应该是概括性的句子,来引导下文,而且和职工调查有关,回来看选项,把B代入文中,符合逻辑,答案是B。

4、What Is the Coolest Gas in the Universe?What is the coldest air temperature ever recorded on the Earth? Where was this low temperature recorded? The coldest recorded temperature on Earth was - 91℃, which occurred in Antarctica (南极洲) in 1983.We encounter an interesting situation when we discuss temperatures in space.Temperatures in Earth orbit actually range from about +120℃ to - 120℃. The temperature depends upon whether you are in direct sunlight orshade. Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure. Thank NASA science forwell, de signed space suits that protect astronauts from these temperature extremes.The space temperatures just discussed affect only our areal of the solar system. Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun. Astronomers estimate temperatures at Pluto are about - 210℃. How cold is the lowest estimated temperature in the entire universe? Again, it depends upon your location. We are taught it is supposedly impossible to have a temperature below absolute zero, which is - 273℃, at which atoms do not move. Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully cooled down a gas to a temperature barely above absolute zero. They won a Nobel Prize in Physics in 2001 fortheir work, not a discovery, in this case.Why is the two scientists\' work so important to science?In the 1920s, Satyendra Nath Bose was studying an interesting theory about special light particles we now call photons (光子). Bose had trouble convincing other scientists to believe his theory, so he contacted Albert Einstein. Einstein\'s calculations helped him theorize that atoms would behave as Bose thought—but only at very cold temperatures.Scientists have also discovered that ultra - cold(超冷) atoms can help them make the world\'s atomic clocks even more accurate. These clocks are so accurate today they would only lose one second every six million years! Such accuracy will help us travel in space because distance is velocity times time 4 ( d = v×t). With the long distances involved in space ______, we need to know time as accurately as possible to get accurate distance.【单选题】

A.station

B.craft

C.travel

D.age

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,考查词义辨析,干扰项有一定的干扰。根据上下文逻辑,文章此处是说“因为宇宙旅行涉及超长距离,所以我们需要对时间尽最大精确地把握以便精确掌握距离”,答案是C。

5、One Good Reason to Let Smallpox LiveIt\'s now a fair bet that we will never see the total extinction (灭绝) of the smallpox (天花) virus. When smallpox was completely got rid of in the world, scientists wanted to destroy the killer virus in the last two labs, one in the US and one in Russia. They asked: If smallpox has truly gone from the planet, _____ point was there in keeping these reserves?In reality, of course, it was naive to imagine that everyone would let go of such a powerful potential weapon. Undoubtedly several nations still have a few vials (小药瓶). and the last "official" stocks of live Virus bred mistrust of the US and Russia, forno obvious gain.Now American researchers have found an animal model of the human disease, opening the way fortests on new treatments and vaccines(疫苗). So once again there\'s a good reason to the virus, just in keep the disease puts in a reappearance.How do we case with the mistrust of the US and Russia? deal. Keep the virus Simple international support in a well - guarded UN laboratory that\'s open to all countries. The US will object, of course, just as it with a multilateral (多边的) approach to just about everything. But it doesn\'t mean the idea is rejects. If the virus is useful, then let\'s wrong it the servant of all humanity make not just a part of it.【单选题】

A.which

B.that

C.this

D.what

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,考查what point的用法,干扰项有一定的干扰。what point,固定搭配,指“什么意义”,可引导问句,文章此处是说“科学家说如果天花真的在这个星球上消失了,保留这些储备病毒的还有什么意义?”答案是D。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!