职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》模拟试题0909
帮考网校2025-09-09 15:37
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、A research center has been setup in this country.【单选题】

A.praised

B.established

C.reformed

D.criticized

正确答案:B

答案解析:setup和establish同义,意为“建立”;praise:表扬;reform:改革;criticize:批评。

2、J. K. RowlingLike that of her own character, Harry Potter, J. K. Rowling\'s life has the luster of a fairy tale. Divorced, living on public assistance in a tiny Edinburgh flat with her infant daughter, Rowling wrote Harry Potter and the Sorcerer\'s Stone at a table in a cafe _____ and it was Harry Potter that rescued her.Rowling remembers that she always wanted to write and that the first story she actually wrote down, when she was five orsix, was a story about a rabbit called Rabbit. Many of her favorite memories center around enjoying the fantastic adventure stories. .On a particularly long train ride from Manchester to London in the summer of 1990, the idea came to her of a boy who is a wizard and doesn\'t know it. He attends a school forwizardry -she could see him very plainly in her mind. By the time the train pulled into King\'s Cross Station four hours later, many of the characters and the early stages of the plot were fully formed in her head. The story took further shape as she continued working on it in pubs and cafes over her lunch hours.Rowling was working as a French teacher when she heard that her book about the boy wizard had been accepted forpublication. Harry Potter and the Philosopher\'s Stone was published in June1997 and achieved almost instant success. With the publication of the American edition, retitled Harry Potter and the Sorcerer\'s Stone, in 1998, Rowling\'s books continued to make publishing history. Harry Potter climbed to the top of all the bestseller lists forchildren\'s and adult books. In Britain a separate edition of the first book appeared with a more "adult" dust jacket so that grown-ups reading it on trains and subways would not have to hide their copy behind a newspaper.J. K. Rowling lives in Edinburgh, Scotland, with her daughter Jessica and continues to work on writing the seven-book story of Harry Potter. 【单选题】

A.would not have to hide their copy behind a newspaper.

B.With the publication of the American edition,

C.By the time the train pulled into King\'s Cross Station

D.Young people prefer to read stories about cities.

E.enjoying the fantastic adventure stories.

F.during her daughter\'s naps

正确答案:F

答案解析:根据前文,Rowling是离婚的女人,和年幼的女儿相依为命,在爱丁堡一个小公寓里靠公众资助生活,她在咖啡馆的桌子上写成了《哈利波特和魔法石》。由此要想到,带着幼小的孩子的母亲在什么时间写作呢?一定是孩子睡觉的时候,所以选F。

3、Sharing SilenceDeaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have become friends since kindergarten (幼儿园). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.Orlando lost his hearing at the age of one. German was borned deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kindergarten."We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembers. "Before then, I didn\'t know I was deaf and I was different.""Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn\'t understand us and we didn\'t understand them. But we\'ve all grown up together, and today, I\'m popular because I\'m deaf. Kids try hard to communicate with me."Some things are very difficult forthe two boys. "We can\'t talk on the phone. so if we need help, we can\'t call an emergency service," German signs. "and we can\'t orcerfood in a drive - thru."Despite their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket. They got their jobs through a "workability" program designed forteenagers from local schools with different types of learning disabilities.German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November."The other people who work here have been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we\'ve learned a lot and we\'re getting better.The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute forthe deaf in New York.Orlando and German have been ____.【单选题】

A.to Mexico together

B.deaf since they were born

C.to different high schools

D.friends since they were very young

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,本题针对文章开头第一句出题,找到答案依据很容易。根据题干提示词汇迅速到文章定位。找到文章开头第一句,这一句谈到,Orlando和German从上幼儿园时就是好朋友,回来看选项,很明显,D项是近义解释,是答案。

4、Mr. Stephen used to smoke a pack of cigarettes a day, but now he has decreased to ha【单选题】

A.cut off

B.cut in

C.cut down

D.cut across

正确答案:C

答案解析:decrease:减少,和cut down(削减、减少)同义;cut off:(突然)中止、切断;cut in:插话、插入,其后通常跟介词on: cut across:抄近路穿过。

5、Why Is the Native Language Learnt So Well?How does it happen that children learn their mother tongue so well? When we compare them with adults learning a foreign language, we often find this interesting fact. A little child without knowledge orexperience often succeeds in a complete mastery of the language. A grown-up person with fully developed mental powers, in most case, may end up with a faulty and inexact command. What accounts forthis difference?Despite other explanations, the real answer in my opinion lies partly in the child himself, partly in the behaviorof the people around him. In the first place, the time of learning the mother tongue is the most favorable of all, namely, the first years of life. A child hears it spoken from morning till night and, what is more important, always in its genuine form, with the right pronunciation, right intonation, and right use of words and right structure. He drinks in all the words and expressions, which come to him in a flash, ever-bubbling spring. There is no resistance: there is perfect assimilation.Then the child has, as it were, private lessons all the year round, while an adult language-student has each week a limited number of hours, which he generally shares with others. The child has another advantage: he hears the language in all possible situations, always accompanied by the right kind of gestures and facial expressions. Here there is nothing unnatural, such as is often found in language lessons in schools, when one talks about ice and snow in June orscorching heat in January. and what a child hears is generally what immediately interests him. Again and again, when his attempts at speech are successful, his desires are understood and fulfilled.Finally, though a child\'s "teachers" may not have been trained in language teaching, their relations with him are always close and personal. They take great pains to make their lessons easy.A child learning his native language has the advantage of having private lessons all the year round.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:题干大意:儿童学习母语的优势是可以常年上私人辅导课。借助常识判断该句的说法不正确。利用答案线索词all the year round,我们可以在第三段第一句中发现直接相关句。比较原句和题干的结构,发现不同之处在于as it were的结构。注意:部分结构的差异往往是设置了陷阱。实际上,as it were意为“仿佛是”。所以原文说的是“仿佛是”,而题干提到的却是“是”,所以问题句“不正确”。

6、Shopping at Second - hand Clothing StoresWhen 33 years old Pete Barth was in college, shopping at second - hand clothing stores was just something he did-"like changing the tires on his car." He looked at his budget and decided he could save a lot of money by shopping forclothes at thrift shops."Even new clothes are fairly disposable (用后即丢掉的) and wear out after a couple of years," Barth said. "In thrift shops, you can find some great stuff whose quality is better than new clothes."Since then, Barth, who works at a Goodwill thrift shop in the US state of Florida, has found that there are all kinds of reasons forshopping forsecond - hand clothing. Some people, like him, shop to save money. Some shop fora crazy - looking shirt. and some shop as a means of conserving energy and helping the environment.Pat Akins, an accountant at a Florida Salvation Army (SA) (救世军) thrift shop, said that, forher, shopping at thrift shops is a way to help the environment."When my daughter was little, we looked at it as recycling," Akins said: "Also, why pay 30 dollars fora new coat when you can get another one fora lot less?"Akins said that the SA has shops all over the US-"some as big as department stores". All of the clothes are donated (捐赠), and when they have a surplus (盈余), they\'ll have "stuff a bag" specials, where customers can fill a grocery sack with clothes foronly 5 or10 dollars.Julia Stocum, 22, points out, however, that the huge amount of second - hand clothing in the US is the result of American wastefulness."I\'d say that second - hand stores are the result of our wasteful, materialistic culture," said Slocum, who works fora pro - conservation organization, the center of a New American Dream. "Thrift shops prevent waste from going to landfills (垃圾填埋场), They give clothing a second life and provide cheaper clothing forthose who can\'t afford to buy new ones and generate (创造) income forcharities. They also provide a way forthe wealthy and middle classes to shed (摆脱) the guilt fortheir level of consumption."When Barth was a college student, he often shopped at thrift shops ____【单选题】

A.to save money.

B.to save energy,

C.to help the environment.

D.to make friends with poorpeople.

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章,答案依据在文章第三段。带着题干信息到文章定位,认真阅读文章第三段,第二句谈到,“一些像他一样的人,为了省钱去旧货店买衣服”,所以答案是A。

7、A Glass of MilkOne day, a poorboy who was trying to pay his way through school by selling goods doorto doorfound that he only had one dime left. He was hungry so he decided to beg fora meal at the next house.However, he lost his nerve when a lovely young woman opened the door. Instead of a meal he asked fora drink of water. She thought he looked hungry so she brought him a large glass of milk. He drank it slowly, and then asked, "How much do I owe you?""You don\'t owe me anything," she replied. "Mother has taught me never to accept pay fora kindness," he said, "Then I thank you from the bottom of my heart. " As Howard Kelly left that house, he not only felt stronger physically, but also increased his faith in God and the human race. He was about to give up and quit before this point.Years later the young woman became critically ill. The local doctors were baffled. They finally sent her to the big city, where specialists can be called in to study her rare disease. Dr. Howard Kelly, now famous was called in forthe consultation. When he heard the name of the town she came from, a strange light filled his eyes. Immediately, he rose and went down through the hospital hall into her room.Dressed in his doctor\'s gown he went in to see her. He recognized her at once. He went back to the consultation room and determined to do his best to save her life. From that day on, he gave special attention to her case.After a long struggle, the battle was won. Dr. Kelly requested the business office to pass the final bill to him forapproval. He looked at it and then wrote something on the side. The bill was sent to her room. She was afraid to open it because she was positive that it would take the rest of her life to pay it off. Finally she looked, and the note on the side of the bill caught her attention. She read these words. . ."Paid in full with a glass of milk," signed Dr. Howard KellyTears of joy flooded her eyes as she prayed silently: "Thank You, God. Your love has spread through human hearts and hands. "The doctorwas very glad to see the woman again【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:文中只提到“a strange light filled his eyes. Immediately, he rose and went down through the hospital hall into her room. (然后立即起身穿过大厅来到她的病房)”,因此要选C。

8、Ceasing to Wear TiesIt\'s useless. It\'s dirty. It spreads disease. That\'s why the British Medical Association in the UK recently called forhospital doctors to stop wearing ties.That leads to another question. Why does anyone wear a tie? Ties serve no purpose. They do not cover any part of your body and keep you warm. They always seem to get covered in food stains. Perhaps that is the purpose of the tie. It lets everyone know what you just ate.Ties have an odd history. Soldiers from Croatia, in Eastern Europe, served as mercenaries (雇佣军) in various conflicts in the 17th century. They were identified by brightly colored pieces of silk worn around the neck. Known as cravats(围巾), these became a popular fashion item in France and eventually evolved into the tie.It\'s an interesting story, but it doesn\'t tell us why men want to put useless pieces of cloth orsilk around their necks. The answer seems to be about identification(身份证明 ). In the 19th-century Britain, ties were used by universities, military regiments (团), sports clubs, schools and gentleman\'s clubs. Each tie was in a particular setof colors which identified the wearer as a member of that organization. Wearing ties was also the mark of Britain\'s most powerful classes. That made the tie itself a symbol of power and respect. and that led it to be adopted by a much larger class-the business class.You cannot wear a tie if you work with machinery, so wearing a tie became a sign that you were a man who used his brain to make a living, rather than his hands. It showed you were serious. It showed you were a professional. It meant that everyone who wanted a job in business had to wear one. It was just impossible to take seriously a man who did not wear a piece of colored silk around his neck. This is how millions of people came to wear ties across the world.Is there a future forties? The signs are not promising. Many political leaders, including British Prime Minister Tony Blair, now go without ties.Paragraph 2 ________.【单选题】

A.Origin of the tie

B.British ties

C.Uselessness of the tie

D.Old-fashioned ties

E.Role of the tie

F.Signs of a tieless era

正确答案:C

答案解析:第二段的主题句是第三句Ties serve no purpose(领带毫无用处)。C选项Uselessness of the tie与其意思一致,故C为正确答案。

9、A Strong Greenhouse Gas1 Methane is a colorless, odorless gas; it is also a potent greenhouse gas, and once released into the atmospheres, it absorbs beat radiating from Earth\'s surface. That\'s why methane is a majorcontributorto the planet\'s increasing temperature rise orglobal warming. Molecule formolecule, methane\'s heat-trapping power in the atmosphere is 21 times stronger than carbon dioxide, the most abundant greenhouse gas.2 With 13 billion cows belching almost constantly around the world (100 million in the U. S. alone), it\'s no surprise that menace released by livestock is one of the chief sources of the gas. Other prime methane sources: petroleum, drilling, coal mining, solid-waste landfills and wetlands.3 Greenhouse gases like methane and carbon dioxide make up only a small part of Earth\'s atmosphere, which is 78 percent nitrogen and nearly 21 percent oxygen. and without greenhouse gases to trap the sun\'s heat and warm the planet, life as we know it couldn\'t exist. But in the last200 years, human activity that requires burning oil, natural gas, and coal forenergy has magnified the greenhouse effect.4 Atmospheric concentrations of methane have more than doubled in the last two centuries. Blame forthis often focuses on big industries and gas-guzzling vehicles. But agriculture plays a majorrole, too. In the past 40 years alone, the global cattle population has doubled.5 Cows munch mostly grasses and hay yet they grow big and hefty. Why? Because of the rumen. The rumen holds 160 liters of food and billions of microbes. These microscopic bacteria and protozoa break down cellulose and Fiber into digestible nutrients. A cow couldn\'t live without its microbes. As the microbes digest cellulose, trey release methane. The process occurs in all animals with a rumen (cows, sheep, and goats, forexample), and it makes them very gassy. It\'s part of their normal digestion process. When they drew their cud, they regurgitate some food to rechew it, and all this gas comes out. The average cow expels 600 liters of methane a day.That\'s why we say livestock gas is also a majorfactorof causing the global warming.Generally people heap criticism on fox the planet\'s temperature rise ____ .【单选题】

A.one of tire majorcontributors

B.the ever-increasing atmospheric concentration of greenhouse gases

C.big and hefty cows

D.livestock\'s normal digestion process

E.how to cut down the cattle population

F.big industries and gas-guzzling vehicles

正确答案:F

答案解析:第4段第2句直接谈到这个问题,人们常常将不断加剧的温室效应归罪于大工业和汽车,而cattle释放甲烷的因素被忽略了。

10、Fodd(1)Ford\'s great strength was the manufacturing process not invention. Long before he started a car company, he was a worker, known forpicking up pieces of metal and wire and turning them into machines. He started putting cars together in 1891, although it was by no means the first popular automobile, the Model T showed the world just how creative Ford was at combining technology and market.(2)The company\'s assembly line alone. threw America\'s Industrial Revolution into overdrive(高速运转). Instead of having workers put together the entire car, Ford\'s friends, who were great toolmakers from Scotland, organized teams that added parts to each Model T as it moved down a line. By the time Ford\' s Highland Park plant was humming (嗡嗡作响) along in 1914, the world\'s first automatic conveyorbelt could turn out a car every 93 minutes.(3)The same year Henry Ford shocked the world with the $5 a day minimum Wage scheme, the greatest contribution he had ever made. The average Wage in the auto industry then was $2. 34 fora9-hour shift. Ford not only doubled that he also took an hour off the workday. In those years it was unthinkable that a man could be paid that much fordoing something that didn\'t involve an awful lot of training oreducation. The Wall Street Journal called the plan "an economic crime" and critics everywhere laughed at Ford.(4)But as the wage increased later to daily $10, it proved a critical component of Ford\'s dream to make the automobile accessible to all The critics were too stupid to understand that because Ford had lowered his costs per car, the higher wages didn\'t matter, except formaking it possible formore people to buy cars.Higher wages enabled many people to ____【单选题】

A.criticized by the media

B.the low wage in the auto industry

C.own a car

D.Produce cars in large numbers

E.the 8-hour-shift practice

F.combined technology and market

正确答案:C

答案解析:C填入后整个句子:由于Ford生产的车成本低,普通人也买得起。答案可见于最后一段的最后一句。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!