职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2024年职称英语考试《卫生类》模拟试题1129
帮考网校2024-11-29 15:59
0 浏览 · 0 收藏

2024年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Acceptance of Chronic IllnessForchronically ill patients, giving up the hope that they will get better may actually lead to more happiness, U. S. researchers suggest."Hope is an important part of happiness, but there\'s a dark side of hope. Sometimes, if hope makes people put off getting on with their life, it can get in the way of happiness," Dr. Peter A. Ubel from the University of Michigan Health System said in a university news release.He and his colleagues studied patients who\'d just had a colostomy (结肠造口术), which means their colons (结肠) were removed and they had to have bowel (肠) movements in a pouch (小袋) outside the body. At the time of the surgery, some patients were told the procedure was reversible and they\'d have a second operation in a few months to reconnect their bowels. Other patients were told the colostomy was permanent.The patients were followed forsix months, and the researchers found that those without hope of regaining normal bowel function were happier than those with reversible colostomies."We think they were happier because they got on with their life. They realized the cards they were dealt, and recognized that they had no choice but to play with those cards," Ubel said. "The othergroupwas waiting fortheir colostomy to be reversed. They contrasted their current life with the life they hoped to lead, and didn\'t make the best of their current situation. "The study, published in the November edition of Health Psychology, also may explain why people whose spouse dies often recover better emotionally over time than those who get divorced, the researchers said.That\'s because people whose husband orwife dies have closure (结束), while those who get divorced may still have hope forsome chance of making up, they explained.What could be the message of the passage? ______【单选题】

A.Giving up hope means giving up happiness.

B.Letting go of hope sometimes is a better choice.

C.Hope is what makes people move on.

D.Hope frequently gets in the way of happiness.

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,需要通读全文。文章第一段实际就是全文的主旨段落,谈到,对于病人来说放下治愈希望会更幸福,第二段第一句谈到,希望有时候会有不好的一面,第四段,第五段都提到了研究者发现放下治愈希望的病人比持有希望的病人要开心,回来看选项,B项和原文句意相符,是答案。

2、Reduce PackagingPressure increased recently on British supermarkets and retailers to reduce packaging as part of an anti - waste campaign. The campaign was initiated by The Independent newspaper. Britain generates 4.6 million tons of household waste every year by packaging.Dozens of people have expressed anger at the excess of plastic wrapping. Campaigners have called on Britain to learn from other European countries, In Belgium, when you buy something in a plastic orglass container, you make a deposit. When returned bottles are put in a vending machine 自动售货机, the deposit is refunded. Environmentalists warn that Britain lags behind in this.There were reports of growing unease among consumers over the amount of packaging they have to deal with. Trade standards officers also object to excessive packaging. This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.In response to a campaign by Britain\'s The Independent newspaper, leading supermarkets have pointed to various initiatives to win the public confidence. tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates 装货箱 fortransporting its fresh produce.But campaigners said retailers and the government could learn much from anti - waste practices on the Continent. In Sweden, non - recyclable batteries have been taxed since 1991 to encourage a switch to alternatives. ____ In Germany, plastic bags are unheard of in supermarkets and deposits are paid forreusable plastic and glass beverage bottles.【单选题】

A.If a product is over packaged, don\'t buy it.

B.In Belgium, when you buy something in a plastic orglass container, you make a deposit.

C.This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.

D.This has resulted in a 74 percent reduction in sales.

E.Tesco said it was saving 112,000 tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates (装货箱) fortransporting its fresh produce.

F.The campaign was initiated by The Independent newspaper.

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度。要认真阅读文章,理解好句意,判断出叙述逻辑,可使用排除法和代入法。本题的上句谈到了一个另外的例子,即在瑞典用不可循环利用的电池会被征税,那么可以推断既然征税,销售额肯定会受到影响,回来看选项,可以发现D项合适,把D项代入文中,符合上下文逻辑,是答案。

3、Driving after drinkingThe legal limitfordriving after drinking alcohol is 80 milligrams of alcohol in 100 millilitres of blood, when tested. But there is no sure way of telling how much you can drink before you reach this limit. It varies with each person depending on your weight, your sex, what you\'ve just eaten and what sort of drinks you\'ve had. Some people might reach their limitafter only about three standard drinks.In fact, your driving ability can be affected by just one ortwo drinks. Even if you\'re below the legal limit, you could still be taken to court if a police officer thinks your driving has been affected by alcohol.It takes about an hour forthe body to get rid of the alcohol in one standard drink. So, if you have a heavy drinking in the evening you might find that your driving ability is still affected the next morning, oryou could even find that you\'re still over the legal limit. In addition, if you\'ve had a few drinks at lunchtime, another one ortwo drinks in the early evening may well put you over the legal limit.In a test with professional drivers, the more alcoholic drinks they had had, the more certain they were that they could drive a test course through a setof movable posts…and the less able they were to do it! So the only way to be sure you\'re safe is not to drink at all.Alcohol is a majorcause of road traffic accidents. One in three of the drivers killed in road accidents have levels of alcohol which are over the legal limit, and road accidents after drinking are the biggest cause of death among young men. More than half of the people stopped by the police to take a breath test have a blood alcohol concentration of more than twice the legal limit.It is important to remember that driving after you\'ve been drinking doesn\'t just affect you. If you\'re involved in an accident it affects a lot of other people as well, not least the person you might kill orinjure.Alcohol is the majorcause of traffic accidents because____.【单选题】

A.more than 30% road casualties are drink drivers

B.drinking affects people\'s mind and emotion

C.about one-third drivers are used to drinking

D.young drivers are familiar among traffic victims

正确答案:B

答案解析:细节考查题。题干考查的是为什么酒精是交通事故的主要原因。文中多处提到喝酒会影响“driving ability”,故正确答案为B,其他三个选项并非题干的原因。

4、Life Expectancy in the Last Hundred YearsA hundred years ago, life expectancy in developed countries was about 47 in the early 21st century, men in the United States and the United Kingdom can expect to live to about 74. Women to about 80, and these ages are rising all the time. What has brought about these changes? When we look at the life span of people 100 years ago, we need to look at the greatest killers of the time. In the early 20th century, these were the acute and oftenhighly infectious diseases such as smallpox. Many children died very young from these diseases and others, and the weak and elderly were always at risk.In the developed world these diseases are far less deadly today, and in some cases have almost disappeared. A number of factors have led to this: improvements in sanitation and hygiene, the discovery and use of antibiotics, which make bacterial diseases much less dangerous, and vaccinations ____ common diseases. In addition , people\'s general health has improved with improvements in our general environment: cleaner air, better means of preserving food, better and warmer housing, and better understanding of nutrition.Genetically, we should all be able to live to about 85 but while people do live longer today, there are still some big killers around that are preventing US from consistently reaching that age. The problems that affect people today are the more chronic illnesses, such as heart disease and strokes, and those spread by viruses, such as influenza and AIDS. Of course, cancer is a huge killer as well. In most cases these diseases affect older people, but there are worrying trends in the developed world with problems such as obesity leading to more heart disease and illnesses such as diabetes at younger ages.The killers today can be classed as "lifestyle diseases", which means that it may be possible to halt their progress.【单选题】

A.against

B.for

C.to

D.cause

正确答案:A

答案解析:该选项为固定搭配,意为对某种疾病的预防接种。

5、Breast Cancer Deaths Record LowThe number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year forthe first time since records began.The Cancer\' Research UK data showed that 11.990 women died in the UK in 2007.The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began-after which it rose steadily year by year until the late 1980s.ProfessorPeter Johnson, Cancer Research UK\'s chief clinician. said: "It\'s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often.""Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management forwomen with the disease.""The introduction of the NHS (国民保健制度) breast screening 3 program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed."Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease - a 50% rise in 25 years.The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.Dr. Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer said: "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. ""However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year. "The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.Breast cancer can come back 10 years after you were first diagnosed. 【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题难度较大,答案依据不明显,需要通读全文。通读全文可以发现,文章没有提及在第一次被诊断出乳腺癌后,患者有可能10年后复发的情况,因此本题未提及,答案是C。

6、Gun Rights in the US Immediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn the dead. The president and the state governorboth hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons. Strictly speaking, the US is not the only country where gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seems unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it. In countries like Britain and Canada. The government adopted stricter gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby and the electoral system. The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun rights in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun controls anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both; they prefer power. According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm incidents accounted ____ nine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So, although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves. Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said. "If one professorin Virginia incident had been carrying a legal weapon they might have been able to stop all this. " In his opinion, the massacre is an argument formore people to carry, weapons, not fewer. But at the root of Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government , commented UK\'s Guardian newspaper. One Virginia resident, who had a permit to carry; a concealed firearm, told the Guardian thin itwas every American\'s responsibility to have a gun. "Each person," he said, "should not rely solely on the government forprotection. " 【单选题】

A.of

B.off

C.for

D.out

正确答案:C

答案解析:句子是说: 根据美国司法统计局,在2005年全国发生的470万暴力犯罪事件中枪支暴力90%。该空格应填“占据、占有”。我们知道account和for搭配表示“占据”,所以选择C。

7、GypsiesWhen school was out, I hurried to find my sister and get out of the schoolyard before seeing anybody in my class. But Barbara and her friends had beaten us to the playground entrance and they seemed to be waiting forus. Barbara said, "So now you\'re in the A class. " She sounded impressed. "What\'s the A class?" I asked. Everybody made superioryet faintly envious giggling sounds. "Well, why did you think the teacher moved you to the front of the room, dopey? Didn\'t you know you were in the C class before, way in the back of the room?" Of course I hadn\'t known. The Wenatchee fifth grade was bigger than my whole school which had been in North Dakota, and the idea of subdivisions within a grade had never occurred to me. The subdividing forthe first marking period had been done before I came to the school, and 1 had never, in the six weeks I\'d been there, talked to anyone long enough to find out about the A, B, and C classes.I still could not understand why that had made such a difference to Barbara and her friends. I didn\'t yet know that it was shameful and dirty to be a transient laborer and ridiculous to be from North Dakota. I thought living in a tent was more fun than living in a house.I didn\'t know that we were gypsies, really (how that thought would have excited me then!), and that we were regarded with the suspicion felt by those who plant toward those who do not plant. It didn\'t occur to me that we were all looked upon as one more of the untrustworthy natural phenomena, drifting here and there like mists orwinds. I didn\'t know that I was the only child who had camped on the Baumann\'s land ever to get out of the C class. I didn\'t know that school administrators and civic leaders held conferences to talk about the problem of transient laborers.I only knew that fortwo happy days I walked to school with Barbara and her friends, played hopscotch and jumped rope with them at class intervals, and was even invited into the house forsome ginger ale ----a strange drink I had never tasted before.Which of the following is not characteristic of Gypsies?【单选题】

A.Wandering around the world

B.Make ginger ale in their house.

C.Never plant something.

D.Had been foreigners wherever they go.

正确答案:C

答案解析:吉普赛人住帐篷,没什么房子,因而也不会在房子里做ginger ale。另外三项都是他们的生活特色。

8、Many cities have restricted smoking in public places.【单选题】

A.limited

B.allowed

C.stopped

D.kept

正确答案:A

答案解析:很多城市限制在公共场所吸烟。restricted指“限制”,和limited“限制”是同义词,stopped指“阻止,停止”,有一定的干扰性,有考生选C,但最佳答案只能是A。

9、I enjoyed the play-it had a clever plot and very funny dialogues.【单选题】

A.long

B.boring

C.original

D.humorous

正确答案:D

答案解析:我喜欢这部剧一一它情节巧,对白幽默。本题难度不大,是送分题。funny指“滑稽的,有趣的”,和humorous“富有幽默感的”是近义词,A项“长的”,B项“单调的,乏味的”,C项“起初的,原来的”和答案意义差异很大,干扰性不强。

10、Importance of Children\'s Oral HealthFebruary is National Children\'s Dental(牙齿的) Health Month, but in children good oral(口部的) care is critical every day. The first comprehensive study on the nation\'s oral health, released recently by the Office of the U. S. Surgeon General, calls dental and oral diseases a "silent epidemic (流行病)", even in children. The report states that more than 51 million school hours are lost each year to dental - related illness. In fact, a recent study pointed to dental care as the most common unmet health need among American children.To help counter this, the American Academy of Periodontology (牙周病学) (AAP) is launching an effort to educate children and parents about the prevention of dental diseases in children."This is important because oral problems can impact self - esteem forchildren and lead to problems of eating, speaking and attending to learning," said Michael McGuire, president of the AAP.Common dental problems seen in children are cavities (龋洞) and gingivitis (龈炎), which are found in the majority of U. S. children. "When these problems are not caught early and treated, they can develop into more severe problems and cause unnecessary suffering," said McGuire. "However, much of the time, oral problems are avoidable problems."In the Rio Grande Valley in Texas, agroupof more than 120 dentists(牙医) volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year with its Mobile Dental Unit that travels from school to school."According to the Surgeon General\'s Report, about 37 percent of children have not had a dental visit before starting school," said McGuire. When children don\'t see dentists, they miss the opportunity to have problems caught early before they develop into larger, more expensive problems to treat, and parents miss the opportunity to learn how to promote good oral habits in their children.Oral problems can not be avoided in any way.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,需要吃透原文句意。带者题干信息词回文章定位,答案依据在文章第四段第二句:主要答案依据在文章第四段最后一句:However,much of the time,oral problems are avoidable problems谈到多数情况下口腔问题可以避免的,换句话说,口腔问题是可以预防的,本题和原文句意相反,答案是B。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!