职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2023年职称英语考试《卫生类》模拟试题1129
帮考网校2023-11-29 17:36
0 浏览 · 0 收藏

2023年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、SemcoAt 21, Ricardo Semler became boss of his father-s business in Brazil, Semco, which sold parts forships. Semler Juniorworked like a madman, from 7:30 am. , until midnight every day. One afternoon, while touring a factory in New York, he collapsed. The doctorwho treated him said, "There\'s nothing wrong with you. But if you continue like this, you\'ll find a new home in our hospital." Semler got the message. He changed the way he worked. In fact, he changed the way his employees worked too.He let his workers take more responsibility so that they would be the ones worrying when things went wrong. He allowed them to settheir own salaries, and he cut all the jobs he thought were unnecessary, like receptionists and secretaries. This saved money and brought more equality to the company. "Everyone at Semco, even top managers, meets guests in reception, does the photocopying, sends faxes, types letters and dials the phone."He completely reorganized the office, instead of walls, they have plants at Semco, so bosses can\'t shut themselves away from everyone else. and the workers are free to decorate their workspace as they want. As foruniforms, some people wear suits and others wear T - shirts.Semler says, "We have a sales manager named Rubin Agater who sits there reading the newspaper hour after hour. He doesn\'t even pretend to be busy. But when a Semco pump an the other side of the world fails and millions of gallons of oil are about to spill into the sea, Rubin springs into action.He knows everything there is to know about our pumps and how to fix them. That\'s when he earns his salary. No one cares if he doesn\'t look busy the rest of the time."Semco has flexible working hours, the employees decide when they need to arrive at work, The employees also evaluate their bosses twice a year. ____It sounds perfect, but does it work? The answer is in the numbers. In the last six years, Semco\'s revenues have gone from $ 35 million to $ 212 million. The company has grown from eight hundred employees to 3,000, Why?Semler says it\'s because of "peer pressure". Peer pressure makes everyone work hard foreveryone else. doing his job well, the other workers will not allow the situation to continue. In other words, Ricardo Semler treats his workers like adults and expects them to act like adults, and they do. 【单选题】

A.Also, Semco lets its workers use the company\'s machines fortheir own projects, and makes them take holidays forat least thirty days a year.

B.Most managers spend their time making it difficult forworkers to work.

C.This saved money and brought more equality to the company.

D.and the workers are free to decorate their workspace as they want.

E.He knows everything there is to know about our pumps and how to fix them.

F.If someone isn\'t doing his job well, the other workers will not allow the situation to continue.

正确答案:A

答案解析:本题难度也较大,需要认真阅读文章,可用排除法和代入法。本题的上文谈到公司上班时间灵活,员工可自行决定上班时间,接着出现了also 一词,表明应该有并列内容的陈述,下文出现了It,是对这个福利制度的继续讨论。而且49题在同一段落,没有另起一段,可以推断本题会继续讨论与员工自由和福利有关的内容,回来看选项,把A代入文章里,符合上下文逻辑,是答案。

2、Breast Cancer Deaths Record LowThe number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year forthe first time since records began.The Cancer Research UK data showed that 11,990 women died in the UK in 2007.The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began after which it rose steadily year by year until the late 1980s.ProfessorPeter Johnson, Cancer Research UK\'s chief clinician said, "It\'s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often. "Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management forwomen with the disease."The introduction of the NHS (国民保健制度) breast screening program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed. "Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease, a 50% rise in 25 years.The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.Dr Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer, said, "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. " ."However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year."The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.Breast cancer can come back 10 years after you were first diagnosed.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:该论断文章中未提及。

3、Breast Cancer Deaths Record LowThe number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year forthe first time since records began.The Cancer\' Research UK data showed that 11.990 women died in the UK in 2007.The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began-after which it rose steadily year by year until the late 1980s.ProfessorPeter Johnson, Cancer Research UK\'s chief clinician. said: "It\'s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often.""Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management forwomen with the disease.""The introduction of the NHS (国民保健制度) breast screening 3 program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed."Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease - a 50% rise in 25 years.The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.Dr. Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer said: "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. ""However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year. "The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.11,990 women died from breast cancer in the UK in 2007.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,带着题干信息词回文章定位,答案依据在文章第二段这一句:The Cancer Research UK data showed that 11,990 women died in the UK in 2007.谈到癌症研究数据显示2007年英国有11,990妇女死于乳腺癌,所以本题正确,答案是A。

4、Parkinson\'s Disease1 Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine. Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2 No one knows forsure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look forthe answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3 Tremormay be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. More importantly, not everyone with a tremorhas Parkinson\'s disease. Tremoroften starts in just one arm orleg oronly on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm orleg. It may get better when you move the limb oryou are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing orconstipation. In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed orblank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills (dementia).4 At this time, there is no cure forParkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You \'may not even need treatment if your symptoms are mild. Your doctormay wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctorwill adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.Paragraph 1____【单选题】

A.Tips forPatients with the Disease

B.Common Treatment forthe Disease

C.Means of Diagnosis of the Disease

D.Typical Symptoms of the Disease

E.Possible Causes of the Disease

F.Definition of Parkinson\'s Disease

正确答案:F

答案解析:第一段的大意即: 什么是帕金森综合征?因此选F。

5、Mobile PhonesMobile phones should carry a label if they proved to be a dangerous source of radiation, according to Robert Bell, a scientist. and no more mobile phone transmitter towers should be build until the long-term health effects of the electromagnetic radiation they emit is scientifically evaluated, he said. "Nobody\'s going to drepdead overnight but we should be asking formore scientific information," Robert Bell said at a conference on the health effects of low-level radiation. “If mobile phones are found to be dangerous, they should carry a warning label until proper shields can be devised,” he said.A report widely circulated among the public says that up to now scientists do not really know enough to guarantee there are no ill effects on humans from electromagnetic radiation. According to Robert Bell, there are 3.3 million mobile phones in Australia alone and they are increasing by 2,000 a day. By the year 2000 it is estimated that Australia will have 8 million mobile phones: nearly one forevery two people.As well, there are 2,000 transmitter towers around Australia, many in high density residential areas. ____ The electromagnetic radiation emitted from these towers may have already produced some harmful effects on the health of the residents nearby.Robert Bell suggests that until more research is completed the Government should ban construction of phone towers from within a 500 metre radius of school grounds, child care centres, hospitals, sports playing fields and residential areas with a high percentage of children. He says there is emerging evidence that children absorb low-level radiation at a rate more than three times that of adults. He adds that there is also evidence that if cancer sufferers are subjected to electromagnetic waves the growth rate of the disease accelerates.Then who finances the research? According to Robert Bell, it is reasonable forthe majortelephone companies to fund it. Besides, he also urges the Government to setup a wide ranging inquiry in to possible health effects.【单选题】

A.He says there is emerging evidence that children absorb low-level radiation at a rate more than three times that of adults.

B.By the year 2000 it is estimated that Australia will have 10 million mobile phones: nearly one forevery two people.

C.“If mobile phones are found to be dangerous, they should carry a warning label until proper shields can be devised,”he said.

D.Then who finances the research?

E.Forexample, Telstra, Optus and Videophone build their towers where it is geographically suitable to them and disregard the need of the community.

F.The conclusion is that mobile phones bring more harm than benefit.

正确答案:E

答案解析:第一句说的是,许多微波发射塔建在人口稠密的居民区。选项E的内容涉及微波发射塔的地点选择只考虑地理位置,而不顾及公众的需求。可见,选项E扩展了第一句表达的信息。此外,选项E中出现tower这个词,与第一句的tower相呼应,也佐证了选择的合理性。

6、Youth Emancipation in SpainThe Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.Around 55 percent of people aged 18 ~ 34 in Spain still sleep in their parents\' home, says the latest report from the country\'s state - run Institute of Youth.To coax (劝诱) young people from their homes, the Institute started a "Youth Emancipation(解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.Economists blame young people\'s family dependence on the precarious (不稳定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists (社会学家). Family ties in south Europe (Italy, Portugal and Greece) are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key forUnderstanding"."In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.In Spain, especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews (外甥/侄子) all living on the same street. They regularly get together forSunday dinner.Parents tolerance is another factor. Spanish parents accept late - night partying and are wary of setting bedtime rules."A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he\'ll put up a fight and call the father a fascist," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos Ill University in Madrid.Mothers willingness to do children\'s household chores (家务) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60 - year - old in Madrid, has three children in their 20s, The eldest 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good."His mum does the wash and cooks forhim, in the end, he lives well," Masso said.The "Youth Emancipation" programme aims at helping young people ______.【单选题】

A.live in an independent way

B.fight forfreedom

C.fight against social injustice

D.get rid of family responsibilities

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,虽然题干词汇在第三段出现,但只要认真从文章第一段读起,找到答案依据不难。答案依据在第一段,it has to decided to help them to leave the nest,帮助年轻人独立地生活,所以答案是A。

7、15 Million Americans Suffer from Social Anxiety DisorderSocial anxiety disorcerprevents some 15 million Americans from leading normal social and romantic lives, a new survey finds.The disorcerleaves many isolated, ashamed and often misdiagnosed. Thirty-six percent of those with social anxiety disorcerhave symptoms for10 years ormore before seeking help, the Anxiety Disorders Association of America reports."Social anxiety disorceris when somebody has an intense, persistent and irrational fear of social orperformance situations," Jerilyn Ross, the association\'s president and CEO, said during a teleconference Wednesday."The condition causes people to avoid common, everyday situations and even other people forfear of being judged orcriticized orhumiliated orembarrassing themselves," Ross said.Social anxiety disorcercan interfere with daily routines and job performance, Ross noted. "It also makes it very difficult forpeople to develop friends and romantic partnerships," she said.People with this disorcerrecognize their fear is excessive and irrational, Ross noted. "But they feel powerless to do anything about it," she said.Social anxiety disorcercan start in the early teens, Dr. Mark H. Pollack, directorof the Center forAnxiety and Traumatic Stress Disorders and a professorof psychiatry at Harvard Medical School, said during the teleconference."This is a disorcerthat starts affecting people early on," Pollack said. "The typical age of onsetis early adolescence, age 12 or13, and many individuals report a history of anxiety dating back to earlier childhood."The disorceralso has physical symptoms, including heart palpitations, feelings that their throat will close up, sweating, blushing, faintness, trembling and stammering, Ross said.Among people with the disorder, 75 percent said the condition affected their ability to do normal activities. In addition, 69 percent said they didn\'t want people to think they were crazy, and 58 percent said they were embarrassed by their condition, Ross said.However, when the condition is diagnosed and treated, many reported improvement in their lives. In fact, 59 percent who were receiving treatment said treatment had a positive effect on their ability to have a romantic relationship. In addition, 39 percent who had received treatment said knowing that treatment can be successful aided their decision to get help, Ross noted.What do people with social anxiety disorcerthink of their fear?【单选题】

A.They think it\'s beyond their control.

B.They think it\'s beneficial.

C.They think it\'s controllable.

D.They think it\'s justified.

正确答案:A

答案解析:短文的第六段说,患有social anxiety disorder的人意识到他们的恐惧是过分的和非理性的,然而却对此无能为力。

8、Youth Emancipation in SpainThe Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.Around 55 percent of people aged 18 ~ 34 in Spain still sleep in their parents\' home, says the latest report from the country\'s state - run Institute of Youth.To coax (劝诱) young people from their homes, the Institute started a "Youth Emancipation(解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.Economists blame young people\'s family dependence on the precarious (不稳定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists (社会学家). Family ties in south Europe (Italy, Portugal and Greece) are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key forUnderstanding"."In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.In Spain, especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews (外甥/侄子) all living on the same street. They regularly get together forSunday dinner.Parents tolerance is another factor. Spanish parents accept late - night partying and are wary of setting bedtime rules."A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he\'ll put up a fight and call the father a fascist," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos Ill University in Madrid.Mothers willingness to do children\'s household chores (家务) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60 - year - old in Madrid, has three children in their 20s, The eldest 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good."His mum does the wash and cooks forhim, in the end, he lives well," Masso said.The phrase "wary of" in paragraph 8 could be best replaced by ______.【单选题】

A.tired of

B.afraid of

C.worried about

D.cautious about

正确答案:D

答案解析:本题是词义题,难度不大,第八段谈到,西班牙的父母可以接受孩子们的深夜聚会,小心翼翼地制定睡觉时间,D是“小心谨慎…”,答案是D。

9、BaseballThere are people in Italy who can\'t stand soccer. Not all Canadians love hockey. A similar situation exists in America, where there are those individuals you may be one of them who yawn oreven frown when somebody mentions baseball. Baseball to them means boring hours watching grown men in funny tight outfits standing around in a field staring away while very little of anything happens. They tell you it\'s a game better suited to the 19th century, slow, quiet and gentlemanly. These are the same people you may be one of them who love football because there\'s the sport that glorifies "the hit".By contrast, baseball seems abstract, cool, silent and still. On TV the game is fractured into a dozen perspectives, replays and close ups. The geometry of the game, however, is essential to understanding it. You will contemplate the game from one point as a painter does his subject; you may, of course, project yourself into the game. It is in this projection that the game affords so much space and time forinvolvement. The TV won\'t do it foryou.Take, forexample, the third baseman. You sit behind the third base dugout and you watch him watching home plate. His legs are apart, knees flexed. His arms hang loose. He does a lot of this. The skeptic still cannot think of any other sports so still, so passive. But watch what happens every time the pitcher throws: the third baseman goes up on his toes, flexes his arms orbring the glove to a point in front of him, takes a step right orleft, backward orforward, perhaps he glances across the field to check his first baseman\'s position. Suppose the pitch is a ball. "Nothing happened," you say. "I could have had my eyes closed".The skeptic and the innocent must play the game. and this involvement in the stands is no more intellectual than listening to music is. Watch the third baseman. Smooth the dirt in front of you with one foot; smooth the pocket in your glove; watch the eyes of the batter, the speed of the bat, the sound of horsehide on wood if football is a symphony of movement and theatre, baseball is chamber music, a spacious interlocking of notes, chores and responses.Those who don\'t like baseball may complain that ____.【单选题】

A.it is only to the taste of the old

B.it involves fewer players than football

C.it is not exciting enough

D.it is pretentious and looks funny

正确答案:C

答案解析:文章第一段指出:许多人不喜欢垒球,一提起垒球这些人就打哈欠甚至皱眉头。对他们来说,看垒球意味着眼巴巴地观望着身着运动装(outfit)的人呆立在球场上,东瞧瞧西望望,很少有什么(激动人心的)事发生,没意思透了。他们认为这样的运动更适合上个世纪的人的口味,不像橄榄球那样充满活力。A:它只适合老年人的口味。注意:说的是适合上个世纪的人的口味,意味不一样。D:矫揉造作、滑稽可笑。这与说它gentlemanly(具有绅士风度、矜持,没有冲撞或拼抢)不一样。

10、Over six million citizens of the United States benefit from private pension plans each year. 【单选题】

A.unauthorized

B.confidential

C.nontransferable

D.non-governmental

正确答案:D

答案解析:private:私人的,和non-governmental(非政府的、非官方的)意思相近;unauthorized:未授权的、未经许可的;confidential:秘密的、机密的;nontransferable:不可转让的;。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!