职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
2020年职称英语考试《卫生类》模拟试题
帮考网校2020-01-31 10:37
2020年职称英语考试《卫生类》模拟试题

2020年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Mary evidently is the most diligent student among us.【单选题】

A.intelligent

B.beautiful

C.talkative

D.hardworking

正确答案:D

答案解析:显然玛丽是我们当中最用功的学生。本题难度不大,考察的是基本意义,干扰项干扰不大,diligent和hardworking都有“勤奋的,用功的”意思,是近义词,其他选项都是常用词汇,和答案意义差异大,最佳答案是D。

2、Nurse! I Want My Mummy
When a child is ill in hospital, a parent's first reaction is to be with them.
Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed or sofa on the ward.
But until the 1970s this ____ was not only frowned upon (不赞同) — it was actively discouraged. Staff worried that the children would be upset when their parents left, and so there was a blanket (通用的) ban.
A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse, I want my mummy!" published in 1974, changed the face "paediatric (儿科的) nursing.
Martin Johnson, a professor of nursing at the University of Salford, said that the work of nurses like Pamela had changed the face of patient care.
"Pamela's study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in hospital."
"The idea was that if mum came to visita small child in hospital the child would be upset and inconsolable (无法安慰的) for hours. "
"Yet the nurse noticed that if mum did not come at all the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. "
"Of course we know now that they had almost given up hope that mum was ever coming back."
"To avoid a little bit of pain they said that no one should visit."
"But children were alone and depressed, so Hawthorn said parents should be allowed to visit."
Dr. Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her work had been seminal (开创性的).
"Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the door of the hospital ward."
"As a result of her work, parents are now recognized as partners in care and are afforded the opportunity to stay with their children while they are in hospital, which has dramatically improved both parents' and children's experience of care."
【单选题】

A.order

B.thought

C.exercise

D.practice

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,考查词义辨析,考察practice的引申意义,文章此处是说“直到19世纪70年代,这个惯例才被接受”,practice引申意义指“惯例”,答案是D。

3、Youth Emancipation in Spain
The Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.
Around 55 percent of people aged 18 ~ 34 in Spain still sleep in their parents' home, says the latest report from the country's state - run Institute of Youth.
To coax (劝诱) young people from their homes, the Institute started a "Youth Emancipation(解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.
Economists blame young people's family dependence on the precarious (不稳定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.
Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists (社会学家). Family ties in south Europe (Italy, Portugal and Greece) are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key for Understanding".
"In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.
In Spain, especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews (外甥/侄子) all living on the same street. They regularly get together for Sunday dinner.
Parents tolerance is another factor. Spanish parents accept late - night partying and are wary of setting bedtime rules.
"A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he'll put up a fight and call the father a fascist," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos Ill University in Madrid.
Mothers willingness to do children's household chores (家务) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60 - year - old in Madrid, has three children in their 20s, The eldest 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good.
"His mum does the wash and cooks for him, in the end, he lives well," Masso said.
Which of the following statements is NOT true of Dionisio Masso? ______【单选题】

A.She has a boyfriend.

B.She is 60 years old.

C.She has three children.

D.She lives in Madrid.

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要定好位,并正确理解好句意。带着题干提示词回到文章定位,找到文章倒数第二段第二句,此句谈到了Masso住在马德里,是一个60岁有三个20多岁孩子的母亲,并没有提到她有一个男朋友,所以答案是A。

4、Nurse ! I Want My Mummy
When a child is ill in hospital, a parent's first reaction is to be with them.
Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed or so far on the ward.
But until the 1970s this practice was not only frowned upon, it was actively discouraged. Staff worried that the children were upset when their parents left, and so there was a blanket ban.
A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse! I want my mummy" published in 1974 , changed the face of paediatric nursing.
Martin Johnson, a professor of nursing at the University of Salford, said that the work of nurses like Pamela had changed the face of patient care.
"Pamela's study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in hospital. "
"The idea was that if mum came to visit a small child in hospital the child would be upset and inconsolable for hours. "
"Yet the nurse noticed that if mum did not come at all the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. "
"Of course we know now that they had almost given up hope that mum was eve coming back. "
"To avoid a little bit of pain they said that no one should visit. "
"But children were alone and depressed so Hawthorn said parents should be allowed to visit. "
"Dr Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her ____ had been seminal. "
"Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the door of the hospital ward. "
"As a result of her work, parents and careers are now recognized as partners and are afforded the opportunity to stay with their children whilst they are in hospital, which has dramatically improved both parents' and children's experience of care. "
【单选题】

A.work

B.condition

C.doubt

D.dream

正确答案:A

答案解析:该篇文章的主题就是护士Parmela的工作(work)所产生的重大影响。

5、Parkinson's Disease
1. Parkinson's disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson's, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.
2. No one knows for sure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look for the answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson's disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.
3. Tremor (颤抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremor often starts in just one arm or leg or only on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm or leg. It may get better when you move the limb or you are asleep. In time, Parkinson's affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing or constipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson's may have a fixed or blank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.
4. At this time, there is no cure for Parkinson's disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctor may wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctor will adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.
Paragraph 1 ______
【单选题】

A.Tips for Patients with the Disease

B.Common Treatment for the Disease

C.Means of Diagnosis of the Disease

D.Typical Symptoms of the Disease

E.Possible Causes of the Disease

F.Definition of Parkinson's Disease

正确答案:F

答案解析:本题有一定难度,没有明显的段落主旨句,需要较强的归纳概括能力。文章第一段主要讨论了帕金森病概念,包括其原因、表现及后期发展等,回来看选项,F项Definition of Parkinson's Disease,帕金森病的概念,简单概括了本段主要意思,是答案。

6、Online Cancer Chat with a Safety Net
Cancer Research UK has launched an online chat forum for cancer patients to swap (变换) stories and share experiences on how to cope with such a devastating disease.
But Cancer Chat is a forum with a difference: it has an information safety net.
This means that a Cancer Research UK team will keep a watching brief to ensure that patients are not subjected to rogue (劣等的) "cancer cures" or scientifically unsound information.
Anyone can have access to the messages posted on Cancer Chat, but if people wish to post a message, they will need to register.
And Rebekah Gibbs, cancer patient and star of TWs Casualty, has pledged her support for the new project. "I think Cancer Chat is a brilliant idea," she said. "I have written a public diary about what I went through with breast cancer and I have had such a heart - warming response from other people going through the same thing."
The idea of a Cancer Chat forum means you can share information about treatment and side effects and you can really open up about your feelings online in a way that can be difficult when talking to close friends and family. And with Cancer Research UK monitoring the forum, people can be reassured about the quality of information being exchanged.
Cancer Chat will also encourage its users to check out any cancer questions on its CancerHelp UK website, which is specially designed to give patients and their families 6,000 pages of up - to - date information that is easy to understand and explains a wide range of treatments for different types of cancer and gives details of clinical trials. There is also a UK database of cancer clinical trials.
The award - winning website attracts around one million visitors a month and Cancer Research UK hopes that some of these visitors will also want to post comments on the Cancer Chat forum.
For those who do not have access to computers and have questions about cancer, the charity's team of cancer information nurses are available during office hours to talk over patients' concerns on the phone.
All the statements about Rebekah Gibbs are true EXCEPT ______.【单选题】

A.she is a well - known figure in Britain

B.she got breast cancer some time ago

C.she has kept a private diary about her disease

D.she thinks highly of Cancer Chat

正确答案:C

答案解析:本题难度较大,需要认真阅读文章多个段落,找出判断依据。认真阅读文章可以发现,选项里A,B,D三项在文中都提到了,第五段谈到Rebekah的日记是公开的,不是私人的,答案是C。

7、Intellectual Disability
People with intellectual disability form one of the largest single disability groups in a community. Intellectual disability refers to a general slowness to learn and function within society, and the identification of intellectual disability is usually based on an assessment of a person's performance in a variety of tests. An individual's level of performance, as assessed, can change with time and circumstances. With skilled training and opportunity for development, people with intellectual disability have much greater potential for acquiring skills and for participation in community life than previously had been thought possible.
In many western societies, five categories of intellectual disability have traditionally been used in order to indicate the perceived degree of difficulty an individual has with learning. All five may occur in either children, adolescent or adult, and show as mild, moderate, severe, profound or multiple intellectual disability.
For the majority of intellectual disabilities, there is no identifiable cause but there are some causes that are well documented. They include: brain damage at birth due to lack of oxygen—prolonged labor during childbirth; brain damage before birth due to factors such as rubella (风疹), drug or diet-related problems; damage after birth due to illnesses such as encephalitis(脑膜炎) or accident; hereditary defects in the genes; abnormal chromosome count resulting in, for example, Down Syndrome(唐氏综合症).
Like everyone else, people with an intellectual disability need a rewarding job, a satisfying place to live and a good social life. But they may need extra support to achieve these things. Good support services are based on the principle of normalization—which means enabling people to be part of the community like everyone else,
With the introduction of the intellectually disabled into communities, there is a need to promote awareness of communication. Although many people may have little experience in talking with an intellectually disabled person, there are common guidelines that can simplify the interaction. Firstly, it is useful to remember that people with disabilities have feelings. Speaking in the same friendly manner as you would to anyone else is also recommended. Being prepared to wait a little longer for replies during a conversation with an intellectually disabled person would undoubtedly benefit the exchange.
The causes for intellectual disability can be brain damages before birth due to____.
【单选题】

A.assess the degree of difficulty an individual has with learning

B.illnesses such as encephalitis or accident

C.they also have feelings

D.an assessment of a person's performance in a variety of tests

E.factors such as rubella, drug or diet-related problems

F.benefit the exchange

正确答案:E

答案解析:根据题干线索词cause和brain damages定位原文至第三段第二句“They include … brain damage before birth due to factors such as rubella, drug or dietrelated problem”,句中的they即指前文提到的the causes for intellectual disability。由此推断,句中画线部分即为所需添加成分。E选项属于原文复现,故为正确答案。

8、Parkinson's Disease
1 Parkinson's disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine. Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson's, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.
2 No one knows for sure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look for the answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson's disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.
3 Tremor may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. More importantly, not everyone with a tremor has Parkinson's disease. Tremor often starts in just one arm or leg or only on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm or leg. It may get better when you move the limb or you are asleep. In time, Parkinson's affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing or constipation. In the later stages of the disease, a person with Parkinson's may have a fixed or blank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills (dementia).
4 At this time, there is no cure for Parkinson's disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You 'may not even need treatment if your symptoms are mild. Your doctor may wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctor will adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.
Paragraph 3____
【单选题】

A.Tips for Patients with the Disease

B.Common Treatment for the Disease

C.Means of Diagnosis of the Disease

D.Typical Symptoms of the Disease

E.Possible Causes of the Disease

F.Definition of Parkinson's Disease

正确答案:D

答案解析:第三段的大意即: 帕金森综合征的典型症状是什么?因此选D。

9、Baseball
There are people in Italy who can't stand soccer. Not all Canadians love hockey. A similar situation exists in America, where there are those individuals you may be one of them who yawn or even frown when somebody mentions baseball. Baseball to them means boring hours watching grown men in funny tight outfits standing around in a field staring away while very little of anything happens. They tell you it's a game better suited to the 19th century, slow, quiet and gentlemanly. These are the same people you may be one of them who love football because there's the sport that glorifies "the hit".
By contrast, baseball seems abstract, cool, silent and still. On TV the game is fractured into a dozen perspectives, replays and close ups. The geometry of the game, however, is essential to understanding it. You will contemplate the game from one point as a painter does his subject; you may, of course, project yourself into the game. It is in this projection that the game affords so much space and time for involvement. The TV won't do it for you.
Take, for example, the third baseman. You sit behind the third base dugout and you watch him watching home plate. His legs are apart, knees flexed. His arms hang loose. He does a lot of this. The skeptic still cannot think of any other sports so still, so passive. But watch what happens every time the pitcher throws: the third baseman goes up on his toes, flexes his arms or bring the glove to a point in front of him, takes a step right or left, backward or forward, perhaps he glances across the field to check his first baseman's position. Suppose the pitch is a ball. "Nothing happened," you say. "I could have had my eyes closed".
The skeptic and the innocent must play the game. And this involvement in the stands is no more intellectual than listening to music is. Watch the third baseman. Smooth the dirt in front of you with one foot; smooth the pocket in your glove; watch the eyes of the batter, the speed of the bat, the sound of horsehide on wood if football is a symphony of movement and theatre, baseball is chamber music, a spacious interlocking of notes, chores and responses.
We can safely conclude that the author ____.【单选题】

A.likes football

B.hates football

C.hates baseball

D.likes baseball

正确答案:D

答案解析:在本文中,作者主要探讨了垒球的特征及欣赏,作者着重指出的是: 只有根据垒球的特征来欣赏它,才能体会到它的魅力。在他看来,观察到垒球比赛中运动员的各种动作、垒球位之间的关系等是欣赏它的关键(第三段第二句)。只有从整体来把握它,才能看到每一个小的动作、每一个眼神乃至于“静止”的意义,也只有这样,才能全身心地投入比赛中,欣赏到它的魅力。可见,作者对垒球有很深的理解而且非常喜爱垒球。

10、Lower Body Fat Means Better Performance
These days, fashion models and pop stars are not the only people who have to watch their waistline. Football players who miss a few kicks and let their belly hanging out a little too much are likely to be attacked by rabid fans or even the president of a country.
The latest football star to draw the attention of the "fat police" is Barcelona's Ronaldinho, 26. Last Friday, a Spanish sports daily published two photos of the Brazilian star without his shirt. One was taken in November 2003; the other was taken this month. In the most recent one, the star's waistline seems to have a little extra padding.
Another Spanish sports daily published similar before-and-aider photos and argued that the star has "lost his explosiveness and velocity" and is "worn out". The cause, according to the news paper, is his poor physical fitness.
However, the player's coach, Frank Rijkaard, insists that he's satisfied with Ronaldinho's form and fitness. And after Barcelona's victory over Athletic Bibao on Sunday, Ronaldinho challenged photographers to take pictures of him when he took off his shirt.
"I don't have anything to hide," he said.
Fellow Brazilian ronaldo, 30, of Real Madrid, faced similar criticism before the 2006 World Cup. But the criticism didn't come from a bunch of sports reporters: It came from the president of Brazil.
"So, what is it?" Brazil's President Luiz Inacio Lula da Silva asked the national soccer team's coach in his office last June, according to the Associated Press. "Is he [ronaldo]fat or not?"
"He is very strong, president," Carlos Alberto Parreira reportedly said at the time. "He is not that boy anymore. His body type has changed. "
The game of footfall demands that players put as much emphasis on fitness as they can do on dribbling, passing or shooting.
During a proper training regimen, football players normally follow a load-fatigue-recovery pattern. They push their body toward a higher mark of fitness and experience a slight and brief drop in performance. Then they begin the recovery process, which will ideally carry their performance to an even higher plane.
However, sometimes non-physical factors can influence a player's poor fitness. In Ronaldinho's case, for instance, people, often unnamed, have blamed everything from the pressure of contract negotiations to personal problems and too many advertising commitments.
Fans can be very critical of a fashion model's figure.
【单选题】

A.Right

B. Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:句子说的是:追星族们对时装模特儿的身材的要求很苛刻,这个命题是对的。文章的第一个句子说现在,不仅是时装模特儿和流行歌曲歌星需要注意他们的腰围了。当然这个句子还蕴涵着其他人也要注意自己的身材。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间347天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!