职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2024年职称英语考试《综合类》每日一练1022
帮考网校2024-10-22 12:45
0 浏览 · 0 收藏

2024年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、A Bad IdeaThink you can walk, drive, take phone calls, e - mail and listen to music at the same time? Well, New York\'s new law says you can\'t. and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street. The law went into force last month, following research and a shocking number of accidents that involved. people using electronic gadgets (小巧机械) when crossing the street.Who\'s to blame? ____ "We are under the impression that our brain can do more than it often can," says Rene Marois, a neuroscientist (神经科学家) in Tennessee. "But a core limitation is the inability to concentrate on two things at once."The young people are often considered the great multitaskers. However, an Oxford University research suggests this perception is open to question. Agroupof 18 to 21 years old and agroupof 35 to 39 years old were given 90 seconds to translate images into numbers, using a simple code. The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted. But when both groups were interrupted by a phone call oran instant message, the oldergroupmatched the youngergroupin speed and accuracy.It is difficult to measure the productivity lost by multitaskers. Jonathan Spira, chief analyst at Basex, a business - research firm, estimates that the cost of interruptions to the American economy is nearly $650 billion a year, The estimate is based on surveys with office workers. The surveys conclude that 28 percent of the workers\' time was spent on interruptions and recovery time before they returned to their main tasks.【单选题】

A.Talking on a cell phone while driving brings you joy anyway.

B.The estimate is based on surveys with office workers.

C.The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted.

D.However, an Oxford University research suggests this perception is open to question.

E.Scientists say that our multitasking (多任务处理) abilities are limited.

F.and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street.

正确答案:E

答案解析:本题难度很大。可用排除法和代入法。本题的下文谈到了神经学家说的话,即我们的大脑比它平时能做的要多得多,但把精力集中在两件事情上的能力是有限的,是一段具体论述,那么可以推断本题此处应该是一个概括性的句子,以引导本题的下文,回来看选项,把E代入文中,符合逻辑,答案是E。

2、Ceasing to Wear TiesIt\'s useless. It\'s dirty. It spreads disease. That\'s why the British Medical Association in the UK recently called forhospital doctors to stop wearing ties.That leads to another question. Why does anyone wear a tie? Ties serve no purpose. They do not cover any part of your body and keep you warm. They always seem to get covered in food stains. Perhaps that is the purpose of the tie. It lets everyone know what you just ate.Ties have an odd history. Soldiers from Croatia, in Eastern Europe, served as mercenaries (雇佣军) in various conflicts in the 17th century. They were identified by brightly colored pieces of silk worn around the neck. Known as cravats(围巾), these became a popular fashion item in France and eventually evolved into the tie.It\'s an interesting story, but it doesn\'t tell us why men want to put useless pieces of cloth orsilk around their necks. The answer seems to be about identification(身份证明 ). In the 19th-century Britain, ties were used by universities, military regiments (团), sports clubs, schools and gentleman\'s clubs. Each tie was in a particular setof colors which identified the wearer as a member of that organization. Wearing ties was also the mark of Britain\'s most powerful classes. That made the tie itself a symbol of power and respect. and that led it to be adopted by a much larger class-the business class.You cannot wear a tie if you work with machinery, so wearing a tie became a sign that you were a man who used his brain to make a living, rather than his hands. It showed you were serious. It showed you were a professional. It meant that everyone who wanted a job in business had to wear one. It was just impossible to take seriously a man who did not wear a piece of colored silk around his neck. This is how millions of people came to wear ties across the world.Is there a future forties? The signs are not promising. Many political leaders, including British Prime Minister Tony Blair, now go without ties.The British Medical Association suggested that________.【单选题】

A.they were workmen

B.they were members of different organizations

C.hospital doctors stop wearing ties

D.who does not always wear a tie

E.who served as mercenaries in many conflicts in the 17th century

F.who does not want to live like a king

正确答案:C

答案解析:根据题干中的线索词British Medical Association可定位到第一段最后一句:That\'s why the British Medical Association in the UK recently called forhospital doctors to stop wearing ties.选项C与其表达吻合,是原文的原意复现,故C为正确答案。

3、A Bad IdeaThink you can walk, drive, take phone calls, e - mail and listen to music at the same time? Well, New York\'s new law says you can\'t. and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street. The law went into force last month, following research and a shocking number of accidents that involved. people using electronic gadgets (小巧机械) when crossing the street.Who\'s to blame? Scientists say that our multitasking (多任务处理) abilities are limited. "We are under the impression that our brain can do more than it often can," says Rene Marois, a neuroscientist (神经科学家) in Tennessee. "But a core limitation is the inability to concentrate on two things at once."The young people are often considered the great multitaskers. However, an Oxford University research suggests this perception is open to question. Agroupof 18 to 21 years old and agroupof 35 to 39 years old were given 90 seconds to translate images into numbers, using a simple code. The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted. But when both groups were interrupted by a phone call oran instant message, the oldergroupmatched the youngergroupin speed and accuracy.It is difficult to measure the productivity lost by multitaskers. Jonathan Spira, chief analyst at Basex, a business - research firm, estimates that the cost of interruptions to the American economy is nearly $650 billion a year, ____ The surveys conclude that 28 percent of the workers\' time was spent on interruptions and recovery time before they returned to their main tasks. 【单选题】

A.Talking on a cell phone while driving brings you joy anyway.

B.The estimate is based on surveys with office workers.

C.The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted.

D.However, an Oxford University research suggests this perception is open to question.

E.Scientists say that our multitasking (多任务处理) abilities are limited.

F.and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street.

正确答案:B

答案解析:本题有一定的难度,需要认真阅读文章,理解好句意。可用排除法和代入法。本题的下文谈到了对(办公室)职工做的一次调查,涉及具体内容,所以可以推断此处应该是概括性的句子,来引导下文,而且和职工调查有关,回来看选项,把B代人文中,符合逻辑,答案是B。

4、Britain\'s Solo SailorEllen MacArthur started sailing when she was eight, going out on sailing trips with her aunt. She loved it so much that she saved her money forthree years to buy her first small sailing boat. When she was 18, she sailed alone around Britain and won the "Young Sailorof the Year" award.Ellen became famous in 2001. Aged only 24, she was one of the only two women who entered the Vendee Globe round the world solo race, which lasts 100 days. Despite of many problems, she came the second in the race out of 24 competitors and she was given a very warm welcome when she returned.Ambition and determination have always been a big part of Ellen\'s personality. When she was younger, she lived in a kind of hut (棚屋) forthree years while she was trying to get sponsorship to compete in a transatlantic race. Then she took a one - way ticket to France, bought a tiny seven meter Class Mini yacht (游艇), slept under it while she was repairing it, and then she raced it 4,000 kilometres across the Atlantic in 1997, alone for33 days.Ellen has to learn many things, because sailing single - handed means that she has to be her own captain, electrician, sailmaker, engineer, doctor, journalist, cameraman and cooker, She also has to be very fit, and because of the dangers of sleeping forlong periods of time she\'s in the middle of the ocean, she has trained herself to sleep forabout 20 minutes at a time.and she needs courage. Once, in the middle of the ocean, she had to climb the mast (桅杆) of a boat to repair the sails at four o\'clock in the morning, with 100 kph winds blowing around her. It took her many hours to make the repairs, Ellen says: "I was exhausted when came down. It\'s hard to describe how it feels to be up there. It\'s like trying to hold onto a big pole, which forme is just too big to get my arms around, with someone kicking you all the time and trying to shake you off".But in her diary, Ellen also describes moments which is worthwhile (值得的) :"A beautiful sunrise started the day, with black clouds slowly lit by the bright yellow sun. I have a very strong feeling of pleasure, being out here on the ocean and having the chance to live this. I just feel lucky to be here."According to paragraph 4, which of the following statements is NOT true? ____ 【单选题】

A.She has to learn to repair sails.

B.She has to be her own teacher.

C.She has to be very fit.

D.She has trained herself to sleep forabout 20 minutes at a time.

正确答案:B

答案解析:本题是判断题,有一定难度,选项的干扰较大,需要确定好文章里sailmaker的意思,需要紧扣文章原意。选项里A,B干扰较大,因为,C,D很明显是文章里明确提到的,可以排除。第四段谈到,“Ellen必须学会许多事情,因为单独航行意味着她必须是自己的船长、电工、修帆工……”Sailmaker是指“修船工”,所以A的意思和原文是一致的,可以排除。Captain,船长,不是教师,所以B是错误的,答案是B。

5、The State of Marriage TodayIs there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson forthe National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times, and extramarital (婚外的) affairs will be even more common than now.But what are the reasons forthis, and is the picture really so gloomy (明暗的)? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based foryears partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands-as they usually didn\'t have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, So they don\'t feel that they need to stay in a failing marriage.In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic (悲观的) as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now simply live together and don\'t bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage ordivorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive.So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isn\'t. and it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships!What does "this is no longer the case" in paragraph 2 mean? ____【单选题】

A.Women are not economically dependant any more.

B.It is not necessary to get married any more.

C.Women do not need a husband any longer.

D.Many wives do well - paying jobs outside home now.

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,只要认真阅读原文,不难确定答案,答案依据是:Women used to be economically dependent on their husbands-as they usually didn\'t have jobs outside the home. But with the rising number of women in well - paying jobs, this is no longer the case,很明显这句话是说妇女在经济上已经独立,不再依赖丈夫,所以答案是A。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!