职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2022年职称英语考试《综合类》每日一练1022
帮考网校2022-10-22 14:09
0 浏览 · 0 收藏

2022年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、Woman workThough some people have suggested that women should return to housework in orcerto leave more jobs formen, the idea has been rejected by both women and men in public opinion polls.Lately some unionofficials have suggested that too many women are employed in types of work more suitable formen and that women should step aside to make way forunemployed young men. They argue that women, especially women in their childbearing years,actually delay economic development and result in productivity, poorquality and inefficiency.To solve the problem, they suggested that working women stay at home while their husbands orbrothers were given double wages. They argue that ____ these circumstances, families would remain their same level of income, and women could run the house and raise children much better,The suggestion, however , has been flatly rejected by 9 0ut of 10 people polled .Some other people have suggested another way called "phased employment" theory. The theory suggests that a woman worker take leave from her job when she is seven months pregnant and stay off the job until her baby reaches the age of 3. It suggested that women on leave receive 75 percent of their normal salary and be allowed to return to work after the three-year period. This will benefit children, women, their families and the society and it definitely seems to be more acceptable than the suggestion that women return to their homes forever.【单选题】

A.under

B.for

C.with

D.on

正确答案:A

答案解析:under the (these) circumstances为固定搭配,意为“在这种情况下”。其余三个介词不能构成固定词组。

2、Gun Rights in the USImmediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn (致哀) the dead. The president and the state governer both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons.Strictly speaking, the US is not the only country here gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seem unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it.In countries like Britain and Canada, the government adopted strict gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby (院外活动集团) and the electoral (选举) system.The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun rights in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun control anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both, they prefer power.According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm (火器) incidents accounted fornine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many people don\'t want to give up their arms they ____ to protect themselves.Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said, "If one professorin the Virginia incident had been carrying a legal weapon, they might have been able to stop all this. "In his opinion, the massacre (大屠杀) is an argument formore people to carry weapons, not fewer.Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government, commented UK\'s Guardian newspaper.One Virginia resident, who had a permit to carry a concealed (隐藏的) firearm, told the Guardian that it was every American\'s responsibility to have a gun."Each person," he said, "should not rely solely on the government forprotection."【单选题】

A.hide

B.buy

C.keep

D.sell

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章,理解好句意。文章此处是说“虽然美国人希望有比较严格的枪支管制法律,但又不想放弃持有枪支保护自己的权力”,应选择“持有”的意思,最佳答案是C。

3、Britain\'s Solo SailorEllen MacArthur started sailing when she was eight, going out on sailing trips with her aunt. She loved it so much that she saved her money forthree years to buy her first small sailing boat. When she was 18, she sailed alone around Britain and won the "Young Sailorof the Year" award.Ellen became famous in 2001. Aged only 24, she was one of the only two women who entered the Vendee Globe round the world solo race, which lasts 100 days. Despite of many problems, she came the second in the race out of 24 competitors and she was given a very warm welcome when she returned.Ambition and determination have always been a big part of Ellen\'s personality. When she was younger, she lived in a kind of hut (棚屋) forthree years while she was trying to get sponsorship to compete in a transatlantic race. Then she took a one - way ticket to France, bought a tiny seven meter Class Mini yacht (游艇), slept under it while she was repairing it, and then she raced it 4,000 kilometres across the Atlantic in 1997, alone for33 days.Ellen has to learn many things, because sailing single - handed means that she has to be her own captain, electrician, sailmaker, engineer, doctor, journalist, cameraman and cooker, She also has to be very fit, and because of the dangers of sleeping forlong periods of time she\'s in the middle of the ocean, she has trained herself to sleep forabout 20 minutes at a time.and she needs courage. Once, in the middle of the ocean, she had to climb the mast (桅杆) of a boat to repair the sails at four o\'clock in the morning, with 100 kph winds blowing around her. It took her many hours to make the repairs, Ellen says: "I was exhausted when came down. It\'s hard to describe how it feels to be up there. It\'s like trying to hold onto a big pole, which forme is just too big to get my arms around, with someone kicking you all the time and trying to shake you off".But in her diary, Ellen also describes moments which is worthwhile (值得的) :"A beautiful sunrise started the day, with black clouds slowly lit by the bright yellow sun. I have a very strong feeling of pleasure, being out here on the ocean and having the chance to live this. I just feel lucky to be here."How does Ellen feel about the Vendee Globe race? ____【单选题】

A.It is enjoyable.

B.It is surprising.

C.It is dangerous.

D.It is relaxing.

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,首先要定好位,答案依据在最后一段,选项D有一定的干扰,认真阅读原文后可排除。文章最后一段谈到了worthwhile,值得的,最后一句还提到I just feel lucky to be here,“感到自己非常幸运”,所以最佳答案是A。

4、Electric BackpackBackpacks are convenient. They can hold your books, your lunch, and a change of clothes, leaving your hands free to do other things. Someday, if you don\'t mind carrying a heavy load, your backpacks might also power your MP3 player, keep your cell phone running, and maybe even light your way home.Lawrence C. Rome and his colleagues from the University of Pennsylvania in Philadelphia and the Marine Biological Laboratory in Woods Hole, Mass, have invented a backpack that makes electricity from energy produced while its wearer walks. In military actions, search-and-rescue operations, and scientific field studies, people rely increasingly on cell phones, global positioning system (GPS) receivers, night-vision goggles, and other battery-powered devices to get around and do their work. The backpack\'s electricity-generating feature could dramatically reduce the amount of a wearer\'s load now devoted to spare batteries, report Rome and his colleagues in the Sept. 9, Science.The backpack\'s electricity-creating powers depend on springs used to hang a cloth pack from its metal frame. The frame sits against the wearer\'s back, and the whole pack moves up and down as the person walks. A gear mechanism converts vertical movements of the pack to rotary motions of an electrical generator, producing up to 7. 4 watts.Unexpectedly, tests showed that wearers of the new backpack altertheir gaits in response to the pack\'s oscillations, so that they carry loads more comfortably and with less effort than they do ordinary backpacks. Because of that surprising advantage, Rome plans to commercialize both electric and non-electric versions of the backpack.The backpack could be especially useful forsoldiers, scientists, mountaineers, and emergency workers who typically carry heavy backpacks. Forthe rest of us, power-generating backpacks could make it possible to walk, play video games, watch TV, and listen to music, all at the same time. Electricity-generating packs aren\'t on the market yet, but if you do get one eventually, just make sure to look both ways before crossing the street!According to Paragraph 4, what does Rome plan to do?【单选题】

A.To make the backpack more comfortable forthe wearer.

B.To put the backpack on the market.

C.To test the advantage of the backpack.

D.To promote the backpack in a newspaper oron television.

正确答案:B

答案解析:第4段最后一句的意思是:Rome计划将这种背包商业化,即推向市场。A、C、D在文中均未提到。D的意思是为背包做广告。

5、Stop Eating Too much"Clean your plate!"and" Be a member of the clean-plate club!" Just about every kid in the US has heard this from a parent orgrandparent. Often, it\'s accompanied by an appeal: "Just think about those starving orphans (孤儿) in Africa!" Sure, we should be grateful forevery bite of food. Unfortunately, many people in the US take too many bites. Instead of saying "clean the plate", perhaps we should save some food fortomorrow.According to news reports, US restaurants are partly to blame forthe growing bellies(肚子). A waiter puts a plate of food in front of each customer, with two to four times the amount recommended by the government, according to a USA Today story. Americans traditionally associate quantity with value and most restaurants try to give them that. They prefer to have customers complain about too much food rather than too little.Barbara Rolls, a nutrition (营养) professorat Pennsylvania State University, told USA Today that restaurant portion sizes began to grow in the 1970s, the same time that the American waistline(腰围) began to expand.Health experts have tried to get many restaurants to serve smaller portions. Now, apparently, some customers are calling forthis too. The restaurant industry trade magazine QSR reported last month that 57 percent of more than 4,000 people surveyed believed restaurants served portions that were too large; 23 percent had no opinion; 20 percent disagreed. But a closer look at the survey indicates that many Americans who can\'t afford fine dining still prefer large portions. Seventy percent of those earn at least $ 150,000 per year prefer smaller portions; but only 45 percent of those earning less than $25, 000 want smaller.It\'s not that working class Americans don\'t want to eat healthy. It\'s just that, after long hours at low-paying jobs, getting less on their plate hardly seems like a good deal. They live from paycheck (薪金支票) to paycheck, happy to save a little money fornext year\'s Christmas presents.(2008年)What does the survey indicate?【单选题】

A.Twenty percent of Americans want smaller portions.

B.Many low-income Amercing want large portions.

C.Fifty-seven percent of Americans want large portions.

D.Forty-five percent of Americans want smaller portions.

正确答案:B

答案解析:题干问“调查报告说明了什么”。参见文章第四段,许多吃不起精美正餐的美国人仍然希望饭菜的量大一些。而选项B与此相符合,故正确答案为B。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间84天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!