职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2024年职称英语考试《理工类》每日一练1020
帮考网校2024-10-20 16:20
0 浏览 · 0 收藏

2024年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、DietPersons who are overweight should watch their diet carefully in orcerto lose pounds. The best way to do this is to start a weight control program. At first it is wise to talk with your doctor. He can advise you of the number of calories you should have in your meals each day. He can tell you about exercising while on your diet. A good rule is to lose slowly. A loss ofa pound ortwo is plenty. Plan meals around foods you know. This means that it is wise to include foods that you are used to and that are part of your regular eating habits. When you have lost the weight you wish, simple items can be added to your diet so that you can maintain the weight you want. While you are dieting, try to build a pattern of eating that you can follow later to maintain your desired weight. When dieting, choose low-calorie foods. Avoid such items as fats, fried food, sweets, cakes, cream and soft drinks. Try to take coffee and tea without sugar orcream. Snacks can be part of your diet. Forexample, a piece of fruit ora simple dessert saved from mealtime can be eaten between meals. Keep busy! This way you will not be tempted to go off the diet. Make full use of opportunities to exercise. Try walking instead of riding whenever possible. Happy dieting !What is the main idea of the passage?【单选题】

A.How to diet.

B.Why we should diet.

C.What we should diet.

D.Where we should diet.

正确答案:A

答案解析:文章第1段第1句和第2句“Persons who are overweight should watch their diet carefully in orcerto lose pounds. The best way to do this is to start a weight control program”点明了本文的主要内容是“. . . the best way to do”,即方法问题。

2、Please put up your bands if you have any questions. 【单选题】

A.raise

B.reach

C.wave

D.fold

正确答案:A

答案解析:putup和raise同义,举起;reach:伸(手等);wave:挥手;fold:合拢。

3、Walking to Exercise the BrainDo you think sitting and studying all the time will improve students grades? Think again. Getting some exercise may help, too.New research with older people suggests that taking regular walks helps them pay attention better than if they didn\'t exercise.Previous research had shown that mice learn, remember and pay attention better after a few weeks of working out on a running wheel. Mice that exercise have greater blood flow to the brain than those who don\'t. Their brain cells also make more connections.Neuroscientists (神经科学家) from the University of Illinois at Urbana Champaign wanted to find out if the same thing is true forpeople. First, they measured the physical fitness of 41 adults, ages 58 to 77, after each person walked I mile. Then, participants looked at arrows on a computer screen and had to use computer keys to show which way one particular arrow was pointing.Adults who were physically fit were faster at the arrow task, and their answers were just as accurate as their less - fit peers, the researchers found. The fitter participants also had more blood flow to a part of their brain responsible forpaying attention and making decisions.In a second study, 15 elderly people who completed a 6 - month aerobic - training (有氧运动) course were faster at attention tasks compared with 14 seniors who just did stretching and toning (韵律操) exercises forthe same amount of time.So, even going fora walk every 2 or3 days forjust 10 to 45 minutes can help. That should be good news forthe elderly.The effects of exercising on the brains of younger people haven\'t been studied yet. Still, it can\'t hurt to take occasional breaks and go fora walk orrun around with friends. Whatever you do, though, don\'t try to read and walk at the same time. You could end up hurting yourself!It can be good forhealth when one takes a walk every 2 or3 days forat least ______.【单选题】

A.3 minutes

B.45 minutes

C.30 minutes

D.10 minutes

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章。答案依据在文章第七段。带着题干信息词回到文章定位。第七段第一句谈到,每两三天出去散步10到45分钟会对健康有益,回来看选项,很明显,D是近义解释,是答案。

4、Inventorof LEDWhen Nick Holonyak setout to create a new kind of visible lighting using semiconductoralloys, his colleagues thought he was unrealistic. Today, his discovery of light-emitting diodes, orLEDs, are used in everything from DVDs to alarm clocks to airports. Dozens of his students have continued his work, developing lighting used in traffic lights and other everyday technology. On April 23,2004, Holonyak received the $500,000 Lemelson-MIT Prize at a ceremony in Washington. This marks the lOth year that the Lemelson-MIT Program at the Massachusetts Institute of Technology (MIT) has given the award to prominent inventors. "Anytime you get an award big orlittle. It\'s always a surprise. " Holonyrak said. Holonyak, 75, was a student of john Bardeen, an inventorof the transistor, in the early 1950s. After graduate school, Holonyak worked at Ben Labs. He later went to General Electric, where he invented a switch now widely used in house dimmer switches. Later, Holonyak started looking into how semiconductors could be used to generate light. But while his colleagues were looking at how to generate invisible light, he wanted to generate visible light. The LEDS he invented in 1962 now last about 10 times longer than incandescent bulbs, and are more environmentally friendly and effective. Holonyak, now a professorof electrical and computer engineering and physics at the University of Illinois, said he suspected that LEDs would become as commonplace as they are today, but didn\'t realize how many uses they would have. "You don\'t know in the beginning. You think you\'re doing something important. You think it\'s worth doing, but you really can\'t tell what the big payoff is going to be, and when, and how. You just don\'t know, "he said. The Lemelson. MIT Program also recognized Edith Flanigen, 75, with the $100,000 Lemelson-MIT Lifetime Achievement Award forher work on a new generation of "molecular sieves", that can separate molecules by size. Holonyak believed that LEDs would become very popular in the future.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:题干中出现的核心词popular作为答案线索,文章中并没有出现popular这个词。注意文章中描述Holonyak态度的句子,找到答案相关句,揭示suspect的含义应该是“猜想”,因此整个画线句的内容(他曾猜想到LEDS的用途会非常普遍,就像现在这样子)与问题句的内容一致,选A。

5、One Good Reason to Let Smallpox LiveIt\'s now a fair bet that we will never see the total extinction (灭绝) of the smallpox (天花) virus. When smallpox was completely got rid of in the world, scientists wanted to destroy the killer virus in the last two labs, one in the US and one in Russia. They asked: If smallpox has truly gone from the planet, what point was there in keeping these reserves?In reality, of course, it was naive to _____ that everyone would let go of such a powerful potential weapon. Undoubtedly several nations still have a few vials (小药瓶). and the last "official" stocks of live Virus bred mistrust of the US and Russia, forno obvious gain.Now American researchers have found an animal model of the human disease, opening the way fortests on new treatments and vaccines(疫苗). So once again there\'s a good reason to the virus, just in keep the disease puts in a reappearance.How do we case with the mistrust of the US and Russia? deal. Keep the virus Simple international support in a well - guarded UN laboratory that\'s open to all countries. The US will object, of course, just as it with a multilateral (多边的) approach to just about everything. But it doesn\'t mean the idea is rejects. If the virus is useful, then let\'s wrong it the servant of all humanity make not just a part of it.【单选题】

A.know

B.realize

C.imagine

D.understand

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,考查词义辨析,干扰项有一定的干扰。文章此处是说“现实中,想象每个人都会放弃这种潜在致命武器都是幼稚的”,此处要用“消灭”的意思,答案是C。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!