职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类每日一练正文
2020年职称英语考试《综合类》每日一练1020
帮考网校2020-10-20 11:05

2020年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、RobotsThe most sophisticated (先进的) Japanese robots, which have vision systems and work at very high speeds, are still based on American designs. Studies of robots, particularly computer control software, are considered to be generally less advanced in Japan than in America or Europe.Although industrial robots were originally developed as devices for simply handling objects, today their commonest uses are for more skilled work like welding (焊接), spray-painting and assembling components.In Britain robot sales appropriately peaked in 1984, but have been declining ever since. This is partly because British wage rates are too low to make robots financially attractive and partly because engineers now have more experience with robots and are more aware of the difficulties of introducing them effectively.It has been calculated that a robot uses on average about 100 times more energy than a human to do an equivalent job.It is estimated that 20% of all comic book heroes in Japan are robots. This is an enormous number because comics are so popular that they make up a third of all material published in Japan. The reliability of robots is measured in their MTBF or mean time between failures. This has risen from about 250 hours in the mid-1970s to about 10,000 hours today (equivalent to working 18 hours a day for two years). One way robot manufacturers have increased reliability is to test every single component they buy, instead of the normal procedure of just testing a small .sample.The biggest single benefit of introducing robots claimed by Japanese companies is that they increase quality control. One programmed robots can work more accurately and consistently than humans, who can get tired and bored.Paragraph 5 ________.【单选题】

A.Ongoing Research

B.Extension of Use

C.Robot Heroes

D.Greater Reliability

E.Falling Demand

F.Hidden Danger

正确答案:C

答案解析:第五段共两句话,其中主题句是第一句:It is estimated that 20% of all comic book heroes in Japan are robots.(据估计,日本20%的漫画书的主人公是机器人。)选项C与其表达一致,故C为正确答案。

2、Britain\'s Solo SailorEllen MacArthur started sailing when she was eight, going out on sailing trips with her aunt. She loved it so much that she saved her money for three years to buy her first small sailing boat. When she was 18, she sailed alone around Britain and won the "Young Sailor of the Year" award.Ellen became famous in 2001. Aged only 24, she was one of the only two women who entered the Vendee Globe round the world solo race, which lasts 100 days. Despite of many problems, she came the second in the race out of 24 competitors and she was given a very warm welcome when she returned.Ambition and determination have always been a big part of Ellen\'s personality. When she was younger, she lived in a kind of hut (棚屋) for three years while she was trying to get sponsorship to compete in a transatlantic race. Then she took a one - way ticket to France, bought a tiny seven meter Class Mini yacht (游艇), slept under it while she was repairing it, and then she raced it 4,000 kilometres across the Atlantic in 1997, alone for 33 days.Ellen has to learn many things, because sailing single - handed means that she has to be her own captain, electrician, sailmaker, engineer, doctor, journalist, cameraman and cooker, She also has to be very fit, and because of the dangers of sleeping for long periods of time she\'s in the middle of the ocean, she has trained herself to sleep for about 20 minutes at a time.And she needs courage. Once, in the middle of the ocean, she had to climb the mast (桅杆) of a boat to repair the sails at four o\'clock in the morning, with 100 kph winds blowing around her. It took her many hours to make the repairs, Ellen says: "I was exhausted when came down. It\'s hard to describe how it feels to be up there. It\'s like trying to hold onto a big pole, which for me is just too big to get my arms around, with someone kicking you all the time and trying to shake you off".But in her diary, Ellen also describes moments which is worthwhile (值得的) :"A beautiful sunrise started the day, with black clouds slowly lit by the bright yellow sun. I have a very strong feeling of pleasure, being out here on the ocean and having the chance to live this. I just feel lucky to be here."Ellen lived in a kind of hut for three years ____.【单选题】

A.while she was learning how to repair sails

B.because she was ambitious for the coming race

C.while she was trying to get financial support for a race

D.because she was interested in country life

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,针对第三段出题,首先要定好位,其次要确定文章里sponsorship的意思。根据题干提示词汇迅速到文章定位。找到文章第三段。第三段第二句谈到,……she was trying to get sponsorship to compete in a transatlantic race,Ellen在一种棚屋里住了三年,正努力想获得进行横渡大西洋比赛的奖金,sponsorship指“奖金”,回来看选项,C是近义解释,答案是C。

3、A small number of firms have stopped trading.【单选题】

A.hotels

B.shops

C.restaurants

D.companies

正确答案:D

答案解析:hotels:旅馆;shops:商店;restaurants:酒店;companies公司,和firm在此句的意思相同。

4、If we leave now, we can miss the traffic.【单选题】

A.avoid

B.mix

C.direct

D.stop

正确答案:A

答案解析:题干大意:如果我们现在离开,就能避开交通拥挤。句中miss的意思是“错过,避开”,和选项avoid同义。mix:混合;direct:指挥;stop:停止。

5、Britain\'s Solo SailorEllen MacArthur started sailing when she was eight, going out on sailing trips with her aunt. She loved it so much that she saved her money for three years to buy her first small sailing boat. When she was 18, she sailed alone around Britain and won the "Young Sailor of the Year" award.Ellen became famous in 2001. Aged only 24, she was one of the only two women who entered the Vendee Globe round the world solo race, which lasts 100 days. Despite of many problems, she came the second in the race out of 24 competitors and she was given a very warm welcome when she returned.Ambition and determination have always been a big part of Ellen\'s personality. When she was younger, she lived in a kind of hut (棚屋) for three years while she was trying to get sponsorship to compete in a transatlantic race. Then she took a one - way ticket to France, bought a tiny seven meter Class Mini yacht (游艇), slept under it while she was repairing it, and then she raced it 4,000 kilometres across the Atlantic in 1997, alone for 33 days.Ellen has to learn many things, because sailing single - handed means that she has to be her own captain, electrician, sailmaker, engineer, doctor, journalist, cameraman and cooker, She also has to be very fit, and because of the dangers of sleeping for long periods of time she\'s in the middle of the ocean, she has trained herself to sleep for about 20 minutes at a time.And she needs courage. Once, in the middle of the ocean, she had to climb the mast (桅杆) of a boat to repair the sails at four o\'clock in the morning, with 100 kph winds blowing around her. It took her many hours to make the repairs, Ellen says: "I was exhausted when came down. It\'s hard to describe how it feels to be up there. It\'s like trying to hold onto a big pole, which for me is just too big to get my arms around, with someone kicking you all the time and trying to shake you off".But in her diary, Ellen also describes moments which is worthwhile (值得的) :"A beautiful sunrise started the day, with black clouds slowly lit by the bright yellow sun. I have a very strong feeling of pleasure, being out here on the ocean and having the chance to live this. I just feel lucky to be here."According to paragraph 4, which of the following statements is NOT true? ____ 【单选题】

A.She has to learn to repair sails.

B.She has to be her own teacher.

C.She has to be very fit.

D.She has trained herself to sleep for about 20 minutes at a time.

正确答案:B

答案解析:本题是判断题,有一定难度,选项的干扰较大,需要确定好文章里sailmaker的意思,需要紧扣文章原意。选项里A,B干扰较大,因为,C,D很明显是文章里明确提到的,可以排除。第四段谈到,“Ellen必须学会许多事情,因为单独航行意味着她必须是自己的船长、电工、修帆工……”Sailmaker是指“修船工”,所以A的意思和原文是一致的,可以排除。Captain,船长,不是教师,所以B是错误的,答案是B。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间346天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!