职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类章节练习正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2024年职称英语考试《卫生类》章节练习题精选0607
帮考网校2024-06-07 17:57
0 浏览 · 0 收藏

2024年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理阅读判断分析5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、Breast Cancer Deaths Record LowThe number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year forthe first time since records began.The Cancer Research UK data showed that 11,990 women died in the UK in 2007.The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began after which it rose steadily year by year until the late 1980s.ProfessorPeter Johnson, Cancer Research UK\'s chief clinician said, "It\'s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often. "Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management forwomen with the disease."The introduction of the NHS (国民保健制度) breast screening program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed. "Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease, a 50% rise in 25 years.The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.Dr Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer, said, "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. " ."However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year."The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.Breast cancer can come back 10 years after you were first diagnosed.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:该论断文章中未提及。

2、Importance of Children\'s Oral HealthFebruary is National Children\'s Dental(牙齿的) Health Month, but in children good oral(口部的) care is critical every day. The first comprehensive study on the nation\'s oral health, released recently by the Office of the U. S. Surgeon General, calls dental and oral diseases a "silent epidemic (流行病)", even in children. The report states that more than 51 million school hours are lost each year to dental - related illness. In fact, a recent study pointed to dental care as the most common unmet health need among American children.To help counter this, the American Academy of Periodontology (牙周病学) (AAP) is launching an effort to educate children and parents about the prevention of dental diseases in children."This is important because oral problems can impact self - esteem forchildren and lead to problems of eating, speaking and attending to learning," said Michael McGuire, president of the AAP.Common dental problems seen in children are cavities (龋洞) and gingivitis (龈炎), which are found in the majority of U. S. children. "When these problems are not caught early and treated, they can develop into more severe problems and cause unnecessary suffering," said McGuire. "However, much of the time, oral problems are avoidable problems."In the Rio Grande Valley in Texas, agroupof more than 120 dentists(牙医) volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year with its Mobile Dental Unit that travels from school to school."According to the Surgeon General\'s Report, about 37 percent of children have not had a dental visit before starting school," said McGuire. When children don\'t see dentists, they miss the opportunity to have problems caught early before they develop into larger, more expensive problems to treat, and parents miss the opportunity to learn how to promote good oral habits in their children.Dental and oral diseases are common in both adults and children.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要吃透原文句意,带者题干信息词回文章定位,主要答案依据在文章第一段第二句后半部分:…calls dental and oral diseases a“silent epidemic”,even in children谈到牙齿和口腔疾病是流行病,甚至儿童也不能幸免,换句话说,牙齿和口腔疾病在成人和儿童之间都常见,所以本题正确,答案是A。

3、TV Games Shows One of the most fascinating things about television is the size of the audience. A novel can be on the "best sellers" list with a sale of fewer than 100,000 copies, but a popular TV show might have 70 million TV viewers. TV can make anything oranyone well known overnight. This is the principle behind "quiz" or"game" shows, which put ordinary people on TV to play a game forthe prize and money. A quiz show can make anyone a star, and it can give away thousands of dollars just forfun. But all of this money can create problems. Forinstance, in the 1950s, quiz shows were very popular in the U. S. and almost everyone watched them. Charles Van Doren, an English instructor, became rich and famous after winning money on several shows. He even had a career as a television personality. But one of the losers proved that Charles Van Doren was cheating. It turned out that the show\'s producers, who were pulling the strings, gave the answers to the most popular contestants beforehand. Why? Because if the audience didn\'t like the person who won the game, they turned the show off. Based on his story, a movie under the title " Quiz Show" is on 40 years later. Charles Van Doren is no longer involved with TV. But game shows are still here, though they aren\'t taken as seriously. In fact, some of them try to be as ridiculous as possible. There are shows that send strangers on vacation trips together, orthat try to cause newly-married couples to fight on TV, orthat punish losers by humiliating them. The entertainment now is to see what people will do just to be on TV. People still win money, but the real prize is to be in front of an audience of millions. One of the TV personalities, Charles Van Doren was proved to be cheating by persuading the Show\'s producers to give him the answers beforehand. 【单选题】

A. Right

B. Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:该问题句说“Charles Van Doren被证明通过劝说节目制作人事先给他答案来进行欺骗”。答案查找的线索词:Charles Van Doren(人名)和cheating(欺骗)。从第二段开始查找,不难从第二段的第五行开始找到含有Charles Van Doren的相关句,再找另一线索词:cheating,于是又进一步在该段找到直接相关行(7-10行)。对照原文和问题句,不难发现原文是说“为了吸引观众,节目制作人主动把答案事先告诉Charles Van Doren”。所以该句说法错误。

4、Breast Cancer Deaths Record LowThe number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year forthe first time since records began.The Cancer\' Research UK data showed that 11.990 women died in the UK in 2007.The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began-after which it rose steadily year by year until the late 1980s.ProfessorPeter Johnson, Cancer Research UK\'s chief clinician. said: "It\'s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often.""Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management forwomen with the disease.""The introduction of the NHS (国民保健制度) breast screening 3 program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed."Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease - a 50% rise in 25 years.The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.Dr. Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer said: "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. ""However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year. "The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.Obesity and alcohol consumption may also lead to some other diseases.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,关键在吃透句意。答案依据比较明显,带着题干信息词回文章定位,答案依据在文章最后一段这一句:The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity and alcohol consumption.谈到乳腺癌确诊率上升和肥胖、过度饮酒有关,但并没有提及肥胖和过量饮酒是否会引发其他疾病,因此本题未提及,答案是C。

5、They say Ireland\'s the BestIreland is the best place in the world to live in for2005, according to a life quality ranking that appeared in Britain\'s Economist magazine last week.The ambitious attempt to compare happiness levels around the world is based on the principle that wealth is not the only measure of human satisfaction and well-being.The index of 111 countries uses data on incomes, health, unemployment, climate, political stability, job security, gender equality as well as what the magazine calls "freedom, family and community life".Despite the bad weather, troubled health service, traffic congestion (拥挤), gender inequality, and the high cost of living, Ireland scored an impressive 8.33 points out of 10.That put it well ahead of second-place Switzerland, which managed 8.07. Zimbabwe, troubled by political insecurity and hunger, is rated the gloomiest (最差的) , picking up only 3.89 points."Although rising incomes and increased individual choices are highly valued, " the report said, "some of the factors associated with modernization such as the breakdown in traditional institutions and family values in part take away from a positive impact."Ireland wins because it successfully combines the most desirable elements of the new with the preservation of certain warm elements of the old, such as stable family and community life. "The magazine admitted measuring quality of life is not a straightforward thing to do, and that its findings would have their critics.No. 2 on the list is Switzerland. The other nations in the top 10 are Norway, Luxembourg, Sweden, Australia, Iceland, Italy, Denmark and Spain.The UK is positioned at No. 29, a much lower position chiefly because of the social and family breakdown recorded in official statistics. The US, which has the second highest per capita GDP after Luxembourg, took the 13th place in the survey. China was in the lower half the league at 60th.Ireland is positioned at NO. 1 because it combines the most desirable elements of the new withSome good elements of the old.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:问题句说“爱尔兰位居第一,因为它把新时期里最理想的因素和过去的一些好的东西融合在一起。”利用题干中出现的特征词No. 1作为答案线索,同时关注问题句中出现的修饰结构“the most desirable (elements)/最理想的”和“some good (elements)/一些好的”,这样找到答案相关句:这个句子很可能就是直接答案相关句,该句说“爱尔兰获胜了,因为它成功地把新时期最理想的因素和对过去某些温暖的东西(如稳定的家庭和社会生活)的保护结合了起来。”从这个句意上看“温暖的东西”就是“好的东西”,所以现在只需要确认“Ireland wins”就是指“爱尔兰位居第一”。在前文中我们看到“爱尔兰获得的分数给人留下了深刻的印象”,接着看到“这使它远远高于第2名瑞士”,判断原文中说的“Ireland wins”就是指“爱尔兰位居第一”,问题句的说法正确。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!