职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2023年职称英语考试《综合类》模拟试题1026
帮考网校2023-10-26 12:14
0 浏览 · 0 收藏

2023年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Woman workThough some people have suggested that women should return to housework in orcerto leave more jobs formen, the idea has been rejected by both women and men in public opinion polls.Lately some unionofficials have suggested that too many women are employed in types of work more suitable formen and that women should step aside to make way forunemployed young men. They argue that women, especially women in their childbearing years,actually delay economic development and result in productivity, poorquality and inefficiency.To solve the problem, they suggested that working women stay at home while their husbands orbrothers were given double wages. They argue that under these circumstances, families would remain their same level of income, and women could run the house and raise children much better,The suggestion, however , has been flatly rejected by 9 0ut of 10 people ____ .Some other people have suggested another way called "phased employment" theory. The theory suggests that a woman worker take leave from her job when she is seven months pregnant and stay off the job until her baby reaches the age of 3. It suggested that women on leave receive 75 percent of their normal salary and be allowed to return to work after the three-year period. This will benefit children, women, their families and the society and it definitely seems to be more acceptable than the suggestion that women return to their homes forever.【单选题】

A.pooling

B.to poll

C.to be polled

D.polled

正确答案:D

答案解析:此处为ed分词作定语表示被动,意为“参与民意测验的人们”。

2、She gave up her job and started writing poetry.【单选题】

A.lost

B.abandoned

C.took

D.created

正确答案:B

答案解析:题干大意:她放弃了工作,开始写诗。句中give up的意思是“放弃”。如:In view of the circumstances,we should give up the plan.(考虑到情况的变化,我们应该放弃这项计划)。abandon:放弃,如:After the age of thirty he abandoned individual ambition.(他一过30岁就放弃了个人的雄心壮志。)lose:丢失;take:拿;create:创造。

3、Gun Rights in the USImmediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn (致哀) the dead. The president and the state governer both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons.Strictly speaking, the US is not the only country here gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seem unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it.In countries like Britain and Canada, the government adopted strict gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby (院外活动集团) and the electoral (选举) system.The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun rights in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun control anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both, they prefer power.According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm (火器) incidents accounted fornine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many people don\'t want to give up their arms they ____ to protect themselves.Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said, "If one professorin the Virginia incident had been carrying a legal weapon, they might have been able to stop all this. "In his opinion, the massacre (大屠杀) is an argument formore people to carry weapons, not fewer.Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government, commented UK\'s Guardian newspaper.One Virginia resident, who had a permit to carry a concealed (隐藏的) firearm, told the Guardian that it was every American\'s responsibility to have a gun."Each person," he said, "should not rely solely on the government forprotection."【单选题】

A.hide

B.buy

C.keep

D.sell

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章,理解好句意。文章此处是说“虽然美国人希望有比较严格的枪支管制法律,但又不想放弃持有枪支保护自己的权力”,应选择“持有”的意思,最佳答案是C。

4、Fighting fora Brighter Future forWomenWhen I was asked what it means to be a woman running forpresident, I always gave the same answer that I was proud to be running as a woman, but I was running because thought I\'d be the best president.But I am a woman and, like millions of women, I know there are still barriers and biases (偏见) out there, often unconscious, and I want to build an America that respects and embraces the potential of every last one of us.I ran as a daughter who benefited from opportunities my mother never dreamed of. I ran as a mother who worried about my daughter\'s future and a mother who wants to leave all children brighter tomorrows.To build that future I see, we must make sure that women and men understand the struggles of their grandmothers and their mothers, and that women enjoy equal opportunities, equal pay, and equal respect.Let us resolve and work toward achieving very simple propositions (命题): there are no acceptable limits, and there are no acceptable prejudices in the 21 st century in our country.You can also be so proud of it, from now on, it will be unremarkable fora woman to win primary state victories, unremarkable to let a woman in a close race to be our nominee (被提名者), unremarkable to think that a woman can be the president of the United States. and this is truly remarkable my friends.We are disappointed that we couldn\'t go all of the way, especially the young people who put so much into this campaign. It would break my heart if, in falling short of my goal, I in any way discouraged any of you from pursuing yours.We always aim high, work hard, and care deeply about what you believe in. and when you stumble (绰倒), keep faith. And, when you\'re knocked down, get right back up and never listen to anyone who says you can\'t orshouldn\'t go on.As we gather here today in this historic, magnificent building, the 50th woman will leave the Earth and orbit (绕轨道运行) overhead. If we can blast 50 women into space, we will someday launch a woman into the White House.Hillary Clinton was elected president of the United States.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题的难度较大,需要通读全文做出判断。有考生根据新闻常识记忆,希拉里·克林顿不是美国总统,选了B,从而失分。要严格按照文章的本意来选择答案。第一段谈到I(希拉里)参加了总统选举,但是全文没有提及被选为美国总统的事情,所以本题是未提及的,答案是C。

5、Why People Use Pseudonyms (假名字)?You can\'t choose the name you are given at birth, but in many countries you can change it legally when you reach adulthood. Of course, most people never change their names even if they feel unhappy about them. However some people do take this course of action-particularly artists! What makes an artist want to change their name? Sometimes it\'s forpurely personal reasons, such as the Nobel Prize winning poet from Chile, Neftalf Reyes. He didn\'t want his father to ____ he was writing poetry, so he changed his name to Pablo Neruda when he was a young man. At other times the reason may appear strange, take the case of the Portuguese poet Femando Pessoa, who wrote under 75 different names. The reason? "When I use a different name, I always write in a different way," he explained. In most cases, however , people change their names forsocial, historical, political, orcultural reasons. Here are some of the most common: reason. The person\'s real name is just too long and difficult to remember. Let\'s be honest, Madonna Louise Ciccone is not as easy to remember as just plain Madonna. and short names are much easier to remember: William Bradley became Brad Pitt and Edson Arantes do Nascimento became Pele.Sometimes names are changed formarketing purposes. Forexample, if a name sounds too foreign, it may be changed to something that is more recognizable in a market. So in the film world, Ramon Estsvez adopted the name Martin Sheen. ormaybe the artist\'s real name doesn\'t sound attractive-Chad Everett does sound a lot better than Raymond Cramton.Artists sometimes choose the name of someone they admire. Robert Zimmerman changed his name to Boo Dylan because of his admiration forthe Welsh poet, Dylan Thomas.Another reason may be practical: in the past, women found it very difficult to get published. To avoid this situation, they sometimes gave themselves men\'s names, so the English authorMary Ann Evans became George Eliot, and she did get her books published!【单选题】

A.understand

B.know

C.recognize

D.observe

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,结合选项的信息提示,以及文中句意可知,此处是“知道”的意思,所以答案是B。

6、Shopping at Second - hand Clothing StoresWhen 33 years old Pete Barth was in college, shopping at second - hand clothing stores was just something he did-"like changing the tires on his car." He looked at his budget and decided he could save a lot of money by shopping forclothes at thrift shops."Even new clothes are fairly disposable (用后即丢掉的) and wear out after a couple of years," Barth said. "In thrift shops, you can find some great stuff whose quality is better than new clothes."Since then, Barth, who works at a Goodwill thrift shop in the US state of Florida, has found that there are all kinds of reasons forshopping forsecond - hand clothing. Some people, like him, shop to save money. Some shop fora crazy - looking shirt. and some shop as a means of conserving energy and helping the environment.Pat Akins, an accountant at a Florida Salvation Army (SA) (救世军) thrift shop, said that, forher, shopping at thrift shops is a way to help the environment."When my daughter was little, we looked at it as recycling," Akins said: "Also, why pay 30 dollars fora new coat when you can get another one fora lot less?"Akins said that the SA has shops all over the US-"some as big as department stores". All of the clothes are donated (捐赠), and when they have a surplus (盈余), they\'ll have "stuff a bag" specials, where customers can fill a grocery sack with clothes foronly 5 or10 dollars.Julia Stocum, 22, points out, however, that the huge amount of second - hand clothing in the US is the result of American wastefulness."I\'d say that second - hand stores are the result of our wasteful, materialistic culture," said Slocum, who works fora pro - conservation organization, the center of a New American Dream. "Thrift shops prevent waste from going to landfills (垃圾填埋场), They give clothing a second life and provide cheaper clothing forthose who can\'t afford to buy new ones and generate (创造) income forcharities. They also provide a way forthe wealthy and middle classes to shed (摆脱) the guilt fortheir level of consumption."What does Akins do? ____【单选题】

A.She is a soldier.

B.She is an accountant.

C.She is a saleswoman.

D.She is a road sweeper.

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,答案依据不难找到。带着题干信息到文章定位,认真阅读文章第四段。第四段第一句话谈到,“Akins是旧货店的一名会计”,所以答案是B。

7、You\'d better put these documents in a safe place.【单选题】

A.dark

B.secure

C.guarded

D.banned

正确答案:B

答案解析:你最好把这些文件放在一个安全的地。本题有一定难度,干扰项有一定的干扰性。safe和secure都可指“安全的”,C项指“谨慎的,防护的”,D项指“禁止的”,最佳答案是B。

8、The mountains look glorious at sunrise.【单选题】

A.inviting

B.magnificent

C.appealing

D.pleasing

正确答案:B

答案解析:题干大意:这座山在日出的时候非常壮观。画线词glorious(壮丽的)与选项magnificent(壮观的)同义。inviting:诱人的,有魅力的;appealing:吸引入的,动人的,如:This theory isn\'t terribly appealing,but I fear it may be partly right. (这种理论并不十分吸引人,但恐怕在一定程度上是对的。)pleasing:令人愉快的。故答案为B。

9、A Bad IdeaThink you can walk, drive, take phone calls, e - mail and listen to music at the same time? Well, New York\'s new law says you can\'t. and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street. The law went into force last month, following research and a shocking number of accidents that involved. people using electronic gadgets (小巧机械) when crossing the street.Who\'s to blame? Scientists say that our multitasking (多任务处理) abilities are limited. "We are under the impression that our brain can do more than it often can," says Rene Marois, a neuroscientist (神经科学家) in Tennessee. "But a core limitation is the inability to concentrate on two things at once."The young people are often considered the great multitaskers. However, an Oxford University research suggests this perception is open to question. Agroupof 18 to 21 years old and agroupof 35 to 39 years old were given 90 seconds to translate images into numbers, using a simple code. The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted. But when both groups were interrupted by a phone call oran instant message, the oldergroupmatched the youngergroupin speed and accuracy.It is difficult to measure the productivity lost by multitaskers. Jonathan Spira, chief analyst at Basex, a business - research firm, estimates that the cost of interruptions to the American economy is nearly $650 billion a year, ____ The surveys conclude that 28 percent of the workers\' time was spent on interruptions and recovery time before they returned to their main tasks. 【单选题】

A.Talking on a cell phone while driving brings you joy anyway.

B.The estimate is based on surveys with office workers.

C.The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted.

D.However, an Oxford University research suggests this perception is open to question.

E.Scientists say that our multitasking (多任务处理) abilities are limited.

F.and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street.

正确答案:B

答案解析:本题有一定的难度,需要认真阅读文章,理解好句意。可用排除法和代入法。本题的下文谈到了对(办公室)职工做的一次调查,涉及具体内容,所以可以推断此处应该是概括性的句子,来引导下文,而且和职工调查有关,回来看选项,把B代人文中,符合逻辑,答案是B。

10、Women Staying in Mini-Skirts forLongerBritish women are happy nowadays to wear mini-skirts up until the age of40, according to research by Debenhams.Just 20 years ago, few women would dare to wear a mini-skirt. after the age of 33, the store said. "It shows that women now have an increasing confidence in their bodies and are happy to dress accordingly," it added in a statement. "If this trend continues, there\'s no doubt that, within the next decade, women in their mid 40s and early 50s will rightly regard a mini-skirt as an essential part of their everyday wardrobe. "The figures emerged when the store examined the latest age profile of women buying short,36-cm skirts over the past six months. Their results show that it has jumped from an average age of36-years-old at the start of millennium to 40 today. Figures from 1980 showed that on average women stopped buying minis when they reached 33 years old, a figure unchanged from the mid-1960s.The store noted that experts believe that the popularity of intensive gym culture, providing women with well toned bodies forlonger may be the reason, The increasing number of British women living on their own may also be a factor.The Debenhams\' study showed that a modern woman\'s love affair with a mini-skirt begins at the age of 14 but that she doesn\'t buy her first one until the age of 16. Instead, she flouts school rules by rolling up the waistband of the school uniform to give the impression of wearing a mini skirt.Skirts get shorter between the ages of 16 and 19, reducing in size from 46 to 36 cm before reaching their shortest, a mere 32 cm, at the age of 23. Skirt length increases slightly between the ages of 23 and 27, rising to 37 cm, possibly due to girls being in their first stable relationship, with no desire to attract attention, the store said.However, it found short skirts suddenly zoom in popularity between the ages of27 and 34, as those early relationships break down, and new relationships are formed. The move into longer skirts begins irreversibly at 40 years old, when 46-cm skirts, still slightly above the knee are the norm. From then on, skirt length increases dramatically, falling below the knee forthe very first time since school days at the age of42.The word "zoom" in the first sentence of the last paragraph can be best replaced by____.【单选题】

A.soar

B.decrease

C.hold steady

D.drop

正确答案:A

答案解析:zoom意为“迅速增长”,故A是最佳答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间46天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!